Offshore Industry

@Dalmos,trebali bi se izjasnit do sutra za OR, cekamo.

Moze li ko potvrditi da su na StenaDrillingu u zadnjih mjecec dana place digli za 30-40%?

Moze li ko potvrditi da su na StenaDrillingu u zadnjih mjecec dana place digli za 30-40%?

Evala,
nisam ti bas siguran u zadnjih misec dana, ali znam da su meni na razgovoru 14.10. ponudili placu za SDPO koja mi je ispala 2k eura manje svaki misec nego na Transoceana u W. Africi.:rolleyes: Lipo sam se zahvalija i do slusanja.
;)

P.S. Odebrecht nudi za SDPO na bivsu Stena Tay u Las Palmasu 12000$ misecno i 30k bonusa godisnje.

Last edited:

Nisu povecanje je oko 15% s tim da ce placat porez na nacin slican TO-u.Koliko je to % plus za pojedinu poziciju ne znam,ali za nas Rvatine irelevantno. Nas zanima samo cash u ruku barem mene.

Last edited:
Evala,
nisam ti bas siguran u zadnjih misec dana, ali znam da su meni na razgovoru 14.10. ponudili placu za SDPO koja mi je ispala 2k eura manje svaki misec nego na Transoceana u W. Africi.:rolleyes: Lipo sam se zahvalija i do slusanja.
;)

P.S. Odebrecht nudi za SDPO na bivsu Stena Tay u Las Palmasu 12000$ misecno i 30k bonusa godisnje.

Pozicija SDPO u realnosti je jos i bolje placena, jer unutar svake pozicije postoje 3 levela i sve ovisi o tome koliko se dobro znas prodat.

Povisica na Steni je 5%. Plus 3,6,ili 10% na senior pozicije ako si 3,4 ili 5 godina na firmi. I za Engleze placanje poreza sve preko 15%. Bonus shema, prvu godinu jedna osnovna placa, drugu jos jedna i treca dvije osnovne place u 10.mjesecu isplata.

Pozicija SDPO u realnosti je jos i bolje placena, jer unutar svake pozicije postoje 3 levela i sve ovisi o tome koliko se dobro znas prodat.

Evala,
mislim da DPO pozicija ima 2 levela i SDPO. Nisam bas siguran da SDPO ima u sebi jos koji level, ali ne mogu to tvrdit jer nemam bas informacije iz prve ruke. Bilo bi mi drago saznat vise o Odebrchtu, ali posto sam sad na semi vollija bi malo nazad na drill ship. Mislim da su ponudjeni novci vise nego dobri, ali trenutno imam bolji paket...a sta ce bit sutra, e to je druga storija.:)

Evala,
mislim da DPO pozicija ima 2 levela i SDPO. Nisam bas siguran da SDPO ima u sebi jos koji level, ali ne mogu to tvrdit jer nemam bas informacije iz prve ruke. Bilo bi mi drago saznat vise o Odebrchtu, ali posto sam sad na semi vollija bi malo nazad na drill ship. Mislim da su ponudjeni novci vise nego dobri, ali trenutno imam bolji paket...a sta ce bit sutra, e to je druga storija.:)

Na Odebrechtu postoje 3 levela unutar svake pozicije...Kada sam ja pregovarao sa OOG-em ponudjen mi je bio prvi level koji sam odbio iako mi je bilo ponudjeno puno vise nego na prosloj firmi, nakon toga su mi ponudili drugi level te sam odlucio jos riskirati te sam odbio i tu ponudu...Nedugo nakon toga su mi dali top ponudu koju sam prihvatio.

Na Odebrechtu postoje 3 levela unutar svake pozicije...Kada sam ja pregovarao sa OOG-em ponudjen mi je bio prvi level koji sam odbio iako mi je bilo ponudjeno puno vise nego na prosloj firmi, nakon toga su mi ponudili drugi level te sam odlucio jos riskirati te sam odbio i tu ponudu...Nedugo nakon toga su mi dali top ponudu koju sam prihvatio.

Slusaj lipo se boriti za sebe i svaka ti cast na tvom ''ribarenju'' i tu ti nema sta ko reci ali sumljam da nisi znao da ti se moguce tako pogadat za placu jer da to nisi znao pristao bih na prvu ( ako ti je bila veca od dosadasnje za iznos koji zadovoljava tvoje osobne kriterije za promjenu firme)

Koliko god da OOG nudi sa svim tim svojim levelima, negdje im ocito zapinje. U dva dana dva tel poziva, za taj ex Stena rig i jos kazu kako im treba cijela vojska ljudi..... Kako god bilo, mene nisu uspijeli privuci....barem za sada. To pregovaranje o placama je dvosjekli mac koji je za firmu dobar mozda na kratak rok, dugorocno svakako gube.

Slusaj lipo se boriti za sebe i svaka ti cast na tvom ''ribarenju'' i tu ti nema sta ko reci ali sumljam da nisi znao da ti se moguce tako pogadat za placu jer da to nisi znao pristao bih na prvu ( ako ti je bila veca od dosadasnje za iznos koji zadovoljava tvoje osobne kriterije za promjenu firme)

Kompa vjeruj mi da nisam znao za te levele jer nisam znao nikoga na OOG-u nego sam jednostavo odlucio riskirati te nakon pregovaranja i odbijanja dvije ponude dobio 40 K $ vise nego na prosloj firmi i to prihvacajuci rank nize.
Danas taj ugovor je veci za 80 K $ usporedjujuci ga sa istom pozicijom na prosloj firmi.
E sad da li je to moja sreca,glupost ili feeling da bi me mogli toliko bolje platiti sam presudi.
Recimo jos i to da je normalna pojava na OOG-u da jedan od Supervisora (Electrical, ET ili C/E) koji je na top levelu ima vecu placu od Maintenance Cordinatora jer se uspio bolje prodat.Po meni jedna od najvecih gluposti firme ali sa druge strane gledajuci ispada da zaista vrijedis onoliko za koliko se uspijes prodat.
Jako puno ''talenata'' ima na OOG-u i mozda je to jedan od razloga sto ljudima sa iskustvom (pogotovo expatima) nude top place da ih privuku.
Schahin nudi jos i jace uvjete i to stvarno da ti pamet stane ali tamo samo najjaci opstaju.Jako puno Brazilaca (talenata) je preslo sa Schahina na OOG i to na manju placu jer tamo nisu mogli podnijet pritisak kao i na svakoj drugoj drilling kompaniji.Na OOG-u kad dodje na downtimea nitko se ne brine previse, sve je tranquilo i nema previse uzbudjivanja.Ali ne jos dugo...
Usporedjujuci druge firme koje rade u Brazilu (iako je ovo cista Brazilska firma) na mom rigu expata ima jako malo, otprilike 20-tak na dvije posade.
Lagano pocinje ciscenje i selektiranje kadra tako da ce samo najbolji opstati te ce se otvoriti jos pozicija za expate.
Nakon sto je talentima pao BOP sa 900 m na morsko dno i Norbe VI izgubio ugovor promijenit ce se puno stvari i to vjerujem na bolje i to pedaliranjem tih talenata u PM.

citam sta pisete lipo je da svit zaraduje

pored nasa nema sanse da lipa nasa propadne

nije valjda da svi ka Franki spremate novce u kusin:hihi

triba pomoc javnu potrosnju:uzdravlje

ja radim s Brazilcima i poneki su puno bolji od nasih visoko tiketiranih talenata:confused:
inace platforma je strana a expata 20-25 u totalu(obe smjene)
na susjednoj svi drilleri su nacional i cak dva toolpusher
oba riga dp

a jesu poludili svi , pacific je sad na 3 komada i cekaju 4. drill u prolice 2012
i imaju jos 2 ugovorena , Maersk 4 komada gradi , Seadrill 2 komada ,
Noble 1 brod ,Diamond i Aker po 2 komada.... jebate stampaju ih ko neke igracke :uzdravlje
Neka neka bit ce vise posla sta za druge - sta za nase ljude :uzdravlje

:o
Evo koga malo vise interesira neka pogleda :
http://www.offshore-mag.com/etc/med...nd_posters.Par.79140.File.dat/0711os-modu.pdf

:uzdravlje

Povisica na Steni je 5%. Plus 3,6,ili 10% na senior pozicije ako si 3,4 ili 5 godina na firmi. I za Engleze placanje poreza sve preko 15%. Bonus shema, prvu godinu jedna osnovna placa, drugu jos jedna i treca dvije osnovne place u 10.mjesecu isplata.

:o
Tocno je sve gore navedeno ali je vridno i spomenuti i bozicnicu za sve na firmi u iznosu od jednog basica!
:uzdravlje

Last edited:
@ Electrician, jbg trebali smo onaj put sjest u isti taxi za Okpo. Kad su ona dvojca dosla u drugom taxiu pitam di si, a oni se cude. Par dana poslije sam te trazio u vasem kontejneru pokraj Drillmax Ice-a ali ti vec zbrisa doma.
Sljedeci put su nam uletili SIT trails i sidra ispred shipyarda. Sad smo na putu za Brazil. Veselo ti bilo u Geoje i uzivaj u Koreji dok mozes, pozdrav!

@ Electrician, jbg trebali smo onaj put sjest u isti taxi za Okpo. Kad su ona dvojca dosla u drugom taxiu pitam di si, a oni se cude. Par dana poslije sam te trazio u vasem kontejneru pokraj Drillmax Ice-a ali ti vec zbrisa doma.
Sljedeci put su nam uletili SIT trails i sidra ispred shipyarda. Sad smo na putu za Brazil. Veselo ti bilo u Geoje i uzivaj u Koreji dok mozes, pozdrav!

;)
Nema frke stari, dok sam ja bio na bankomatu taxi je posa ca.Ko vam je client i di radite? Pozdrav. :uzdravlje

@ Electrician,
Petrobras a sto bi drugo u Brazilu, Santos Basin. Nije daleko od Ria.
Tamo smo do Copa Mundial 2014 a mozda i do Olimpijskih u Riu 2016, ako se do tada ne vratim nazad u Samsung kako se stvari razvijaju. Kamo cete vi?

FELIZ NATAL A ANO NOVO !:uzdravlje

@ Electrician,
Petrobras a sto bi drugo u Brazilu, Santos Basin. Nije daleko od Ria.
Tamo smo do Copa Mundial 2014 a mozda i do Olimpijskih u Riu 2016, ako se do tada ne vratim nazad u Samsung kako se stvari razvijaju. Kamo cete vi?

FELIZ NATAL A ANO NOVO !:uzdravlje

Kako stvari stoje pregovori su sa Shell-om(Opcija Gulf,South America,Alaska) i Statoil (opcija Norveska sa 2on 4 off)..Kad bude sta konkretno javim.Tamo di si ti izgleda puno bolje.. :D
Svako dobro za Bozic i sve najbolje u 2012-oj!!:uzdravlje

Evo dobri moji jedan poklon od mene za Bo?žić.Naime o cemu se radi.Gospodin Neven Cvitanovic iz Modin ukrcaj d.o.o. tra?ži full posadu za jedan AHTS.(samo sa iskustvom u offshore).Firma je Hartman Offshore.Brod je novi ugovor je 2-2 placa odlicna,permanent.Eto lipi moji pa nazovite i raspitajte se malo.Broj doticnog gospodina je 098 98 62 880.Sretno vam svima!!:uzdravlje

Postovanje svitu moj,
zanim me dali itko znade,ili je netko vec bio preko njih gyronshippinga.???
mislim da su to sve anchor handlings/supply vesseli.
Svaka inf.je dobro dosla-hvlaa vam :)

:)

Back