postovanje kolega, ja dijelim misljenje da je bolje ostat na LNG. Place na LNG su vece nego na supplajerima, a posal je zanimljiviji. Offshore je sirok pojam a malo nasih ljudi radi na necem boljem od supplajera. ja sam prova i jedno i drugo pa mogu rec da govorim iz iskustva, ali svak svoju travu pase.pozz
Kolega je postavija 5 pitanja vezanih iskljucivo za Vroon offshore,a vi mu govorite da li se triba pribacit na offshore ili ostat na LNG.Teski offtopic![]()
@lora
Zbog cega da ne mijenja LNG za Offshore???Zbog cega ce se zeznit???
U offshore-u moze imat vecu lovu i krace ugovore.
Znam ljude koji su 10-tak godina na top firmama u LNG businessu i sutra bi se prebacili u offshore.
Kolega je postavija 5 pitanja vezanih iskljucivo za Vroon offshore,a vi mu govorite da li se triba pribacit na offshore ili ostat na LNG.Teski offtopic![]()

jos sto namjeravas visu zavrsiti mislin stvarno da nemas potribe.
Htio bih se prebaciti najvise radi dosta kracih ugovora. Ovdje na LNG-u je 4 mjeseca ugovor, a doma imam 22 dana po mjesecu leave-a. Place za seniore su ovdje ok, ali relativno dosta vremena treba za doci do seniora, dok su juniori potplaceni (bar na mojoj kompaniji). Tako da nemozes usporediti place i ugovore juniora na LNG-u i na offshore-u.
Ciljam otprilike na PSV, AHTS, Drill ships...ali za pocetak bi prihvatio cak i ERRV, samo da upadnem na offshore i skupim iskustva, a kasnije se lako prebaciti...4 mjeseca mi je stvarno previse, i jos se nadati hoce li biti smjene na vrijeme
Dakle ima li netko dobre duse da bi mi znao odgovoriti na ova gore pitanja (bar nesto), ili cete se prepucavati gdje mi je bolje i zbog cega, valjda ja najbolje znam sto zelim od zivota![]()
Sto se tice offshore breveta...
Zasto mislis da nemam potrebe visu zavrsit?ako se mislim baviti ovim poslom,onda nezelim zapeti negdje kao sekondo,nego izaci na klasu za prvoga, i s vremenom biti jedan dan kapo. nezelim dozivjeti 50-u godinu pa da mi dodje neki mulac od 30 godina i da mi govori sto da radim i izivljava se na meni.
Pozdrav Zorane
Pokusacu odgovorit na tvoj upit kratko i jasno.
Najvise ih je ode sa cruise brodova ili sa well support brodi ali pravila nema nekog direktnog. Pocetna pozicija je electrical engineer a on je u ranku 2 makine ili recimo u ranku 2 palube ) citaj DPO-a.
Upoznao sam slučajno jednog rumunja koji mi je dao web adresu preko koje ja trebam aplicirati za posao ali neznam koje područje ovdje da odaberem, on će me navodno preporučit kad apliciram...
Ovo je adres; GPS - International Jobs
On radi neki posao na kopnu za tu firmu pa mislim da nije skužio Å¡ta meni treba inače sam 4th/3rd engineer.