• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Novi Pravilnik o zvanjima pomoraca

Ohooo ho veri najs a na faxu se dobije sve osim ta 3 breveta, lip ulazak u novu godinu

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
pise u pravilniku ko je taj program svladao na faksu ima pravo trazit te potvrdnice. al istina stvarno preskupo.na snazi je tek misec dana.stoga pitat opet na faks.

Oni na faxu mogu samo izdat kakav racun da im platis to je sve, al provjerit cemo isto na faxu mislim da sam imao bas takve predmete na faxu na 2/3 godini

Oni na faxu mogu samo izdat kakav racun da im platis to je sve, al provjerit cemo isto na faxu mislim da sam imao bas takve predmete na faxu na 2/3 godini

Dio maila o Priznavanju svjedodžbi u školala i fakultetima, na osnovi obrazovanja! Info od 12.12.2013.

Do prije 12 dana!!!!...'' je srednja pomorska Å¡kola Zadar i SveučiliÅ¡te u Zadru postavilo zahtjev za priznavanje svih dosadaÅ¡njih plus nove svjedodžbe (sigurnost i okoliÅ¡).
Split joÅ¡ niÅ¡ta, dapače sveučiliÅ¡te se žali da nije prije izlaska Pravilnika bilo konzultirano.
Bakar niÅ¡ta joÅ¡, a sveučiliÅ¡te RI samo dosadaÅ¡nje svjedodžbe, ističući da se radi o politici sveučiliÅ¡ta (fakulteta).''

Znači da na fakultetima i skolama dobivate sve isto Å¡to ste dosad dobivali + bonus od grada gdi se Å¡kolujete studirate!
D1, D2, D6B, D6C, D12, D19 i D20 + ovisi gdi se školuješ/studiraš.

U igri privatni lobiji, jasno da su i predavači u Å¡kolama i na fakultetima, također i predavači u privatnim učiliÅ¡tima, Å¡to jasno daje do znanja i zaÅ¡to Å¡kole i sveučiliÅ¡ta se protive istome.

Ha kod nas je uvik u igri neki privatni lobi, nazalost.
A nista bas cu poslat sveucilistu u zadru mail da vidim sto oni o tome znaju

Produziti glavni OOW brevet

Produziti glavni OOW brevet

Pa u ovom moru regula,i ako sam vec nekoliko puta produzavo 5 god.OOW brevet,tj.glavni casnicki brevet OOW,a istice mi uskoro,mjenjao bih za sada samo OOW,GMDSS i uz dokaz o navigaciji ljecnickom ,Dali meni triba jos neki brevet ili NE???

Pa u ovom moru regula,i ako sam vec nekoliko puta produzavo 5 god.OOW brevet,tj.glavni casnicki brevet OOW,a istice mi uskoro,mjenjao bih za sada samo OOW,GMDSS i uz dokaz o navigaciji ljecnickom ,Dali meni triba jos neki brevet ili NE???

Kolega, na pomorskom faksu u Rijeci su mi rekli da kod produzivanja OOW-a ukoliko nemas polozene sve brevete koji su zahtjevani novim pravilnikom ne mozes ni produzit OOW. Pozdrav :D

Od ovih novih breveta Å¡to su potrebni za poručnički nemožeÅ¡ ni jedan dobit od faxa na temelju pravilnika jer se oni ne pozivaju na pravilnik, a i ako budu, mi koji smo diplomirali nećemo imat pravo dobit brevete već buduće generacije.

D42-43

D42-43

Jbg ja da bi sad bio ukrcan poslje 16god moram polagat ova dva k... breveta...ship sec.avern.
to su navodno samo predavanja i to za jedan po danu,zna li ko koliko koštaju?

Ako misliš na d42 i d43 onda cca. 1200 sa ispitom je d42, a d43 je par sto kuna više.

Sent from my iPhone using Tapatalk

D42-43

D42-43

Ako misliš na d42 i d43 onda cca. 1200 sa ispitom je d42, a d43 je par sto kuna više.

ma ovaj jedan me danas prepo da su oba dva 5000kn pa sam već popizdio!!! nisu valjda digli cijene jer iz ministarstva neÅ¡to otežu......da se da zeleno za polagat a ima nas već kandidata pun k.... i trista.

NeÅ¡to se pričalo da su digli cijene ali stvarno ti nebih znao rec koliko tocno sad kostaju. To je cijena pirije nove god.

D42-43

D42-43

NeÅ¡to se pričalo da su digli cijene ali stvarno ti nebih znao rec koliko tocno sad kostaju. To je cijena pirije nove god.

jebo im pas m.... deru gdje god stignu! tanker familiarization i ta dva breveta i usput troškovi oko ukrcaja treba 2000e!!
katastrofa!!!!
a kažu kao ma Å¡ta te briga vratit ćeÅ¡ to s jednom plaćom!! aaaaa ma se treba topit ......

jeli ima ko kakve novosti u vezi ova nova 3 braveta...ugl.tija san prijavit ispit za prvoga makine kad ono 0 bodova,triba imat te papire,da bi stvar bila jos bolja,u kapetaniji mi nista nisu mogli o tome reci,iako se gosp.drago martinovic(jedini covik komu je jos stalo do nas)trudija dobit nekoga u ministarstvu,medutim u ministarstvu je doticni bolestan :( pa nista nismo uspili doznat,uglavnom otisa san do adria mara,da Vidin koliko ce me oderat,ugl.mene ka strojara prvi bravet kosta 2500kn,drugi 2700,a treci 3700....eto dalje nista nisan tija pitat jer san bija lud kad san cuja kako me deru:mad::mad::mad::mad:

jeli ima ko kakve novosti u vezi ova nova 3 braveta...ugl.tija san prijavit ispit za prvoga makine kad ono 0 bodova,triba imat te papire,da bi stvar bila jos bolja,u kapetaniji mi nista nisu mogli o tome reci,iako se gosp.drago martinovic(jedini covik komu je jos stalo do nas)trudija dobit nekoga u ministarstvu,medutim u ministarstvu je doticni bolestan :( pa nista nismo uspili doznat,uglavnom otisa san do adria mara,da Vidin koliko ce me oderat,ugl.mene ka strojara prvi bravet kosta 2500kn,drugi 2700,a treci 3700....eto dalje nista nisan tija pitat jer san bija lud kad san cuja kako me deru:mad::mad::mad::mad:

A koja ti to 3 breveta trebaju?
Mislim da ti trebaju 2 breveta, STCW VI/6-1 Secutity Awarness i VI/6-2 Seafarer with designated security duties.
Ne znam koji je treci brevet...
Do nedavno su se mogli podignuti ti breveti ako imas dovoljno navigacije.
Provjeri jos jednom u nekoj drugoj kapetaniji, da ne polazes te brevete ako ne moras, jer ove cijene sto si napisao su stvarno nabrijane.

Potvrdnica o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima u strojarnici = 2.510 kn
12sati predavanja i 8 sati vježbi

Potvrdnica o osposobljenosti – Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina = 3.760 kn
24sati predavanja i 16 sati vježbi

Potvrdnicu o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a = gratis

:o :confused:

Last edited:
Potvrdnica o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima u strojarnici = 2.510 kn
12sati predavanja i 8 sati vježbi

Potvrdnica o osposobljenosti – Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina = 3.760 kn
24sati predavanja i 16 sati vježbi

Potvrdnicu o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a = gratis

:o :confused:

Ups...Ovo je nesto novo...
Da li te brevete treba imati samo za 1. klasu ili isto kad se u buducnosti treba produziti brevet?

Bia sam u kapetaniji i rekli su da se produzili rok za dobivanje tog breveta (bjja je do 31.12.2013) tr da svi koji imaju navigaciju do 2012 i dalje to mogu dobiti mukte.
Pozz

Ups...Ovo je nesto novo...
Da li te brevete treba imati samo za 1. klasu ili isto kad se u buducnosti treba produziti brevet?

i za produžiti, osim ako je tijekom srednješkolskog ili visokoškolskog obrazovanja savladan program :rolleyes:
Mislim, da je rok prilagodbe bio 3 mjeseca (11, 12, (2013) i 1 (2014)). Sad treba odslušati tražene programe.:udriglavom

Treba Vam D46, D47 A ( za vise casnike i D47B) I D48. Bez toga se ne moze.
Nazalost sta god produzivali dobit cete samo do kraja 2016godine :) :udriglavom

i za produžiti, osim ako je tijekom srednješkolskog ili visokoškolskog obrazovanja savladan program :rolleyes:
Mislim, da je rok prilagodbe bio 3 mjeseca (11, 12, (2013) i 1 (2014)). Sad treba odslušati tražene programe.:udriglavom

Ovo je security i to nema veze sa produzivanjem breveta ili polaganjem klase.
To pita kompanija.....

Back