• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Novi Pravilnik o zvanjima pomoraca

.
I already have Vessel Security Officer (VSO). Do I need to get these endorsements added to my credential?
If you already hold VSO, you are qualified for VPDSD and SA.
On your next credential
transaction those endorsements will be added to your credential.

Po ovome znači ako imaÅ¡ D42 i D43, onda ne moraÅ¡ imat SSO, jer ako imas SSO ne trebaju ti D42 i D43!

Meni su iz firme rekli da mi za sad posli 1.1.2014 triba samo D43 , ali da ce najvjerovatnije od 1.1.2017 (kao sta je kolega Smiljo spomenija da su mu u LK Rijeka rekli) tribati i D42...

Novi breveti

Novi breveti

Pozdrav kolege.

Imao sam neka pitanja u vezi novog Pravilnika i novih breveta. Na žalost, na Kapetaniji mi se javljaju na telefon a ja sam na brodu tako da ne mogu otići pitati.
Danas sam naÅ¡ao odogovor na pitanja u vezi novih breveta u Pravilniku u članku 133.
Nisam pročitao cijelu temu. Tako da ako je netko ovo neć napisao, zamilio bi administratora da pobriÅ¡e moj post.

Dobro more!

Članak 133.

(1) Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.

(2) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz upravljanja ljudskim potencijalima pri učiliÅ¡tu u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 17., 18., 19., 20., 21., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu odnosno bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Upravljanje ljudskim potencijalima u strojarnici.

(3) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz rukovođenja, upravljanja posadom i unapređenja timskog rada na brodu pri učiliÅ¡tu u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 17., 25. i 31. bez ishođenja Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina.

(4) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz rukovođenja, upravljanja posadom i unapređenja timskog rada na brodu pri učiliÅ¡tu u u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 18., 20., 21., 34. i 35. bez ishođenja Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – upravljačka razina.

(5) Pomorac koji je do dana stupanja na snagu ovog Pravilnika stekao odgovarajuću izobrazbu iz koriÅ¡tenja elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS) pri učiliÅ¡tu u Republici Hrvatskoj ili državama članica EU ili državama članica EGP može obnoviti ili steći odnosnu svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 15., 16., 17., 18., 19., 20. i 21. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – KoriÅ¡tenje elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS).

(6) Odgovarajuća izobrazba iz stavka 2,. 3., 4. i 5. ovog članka dokazuje se odgovarajućom potvrdnicom i programom izobrazbe sa nastavnim sadržajima koji je sukladan zahtjevima iz Priloga A ovog Pravilnika.

Ali uvijet za slusanje D43 je da imate D42.

Nije istina upravo slusam D43 bez D42. Pitao luckog kapetana koji predaje i ostale u trening centru, sve ovisi o vase kompanije sto traze, mozes poloziti samo D43 jer nema uvijeta iz kapetanije koji moras imati, sve ti je do kompanije...

Sada sam zvao LK Rijeka i kazu mi da je rok za podnosenje zahteva za D42 i D43 produzen do daljneg ( ko ima dovoljno navigacije do 2012.), nije vise do 31.12.2013. i da su im tako javili iz Zagreba. U LK Puli, Sibeniku, Splitu i Dubrovniku nista nisu culi. Da li neko zna nesto vise o ovome?

Sada sam zvao LK Rijeka i kazu mi da je rok za podnosenje zahteva za D42 i D43 produzen do daljneg ( ko ima dovoljno navigacije do 2012.), nije vise do 31.12.2013. i da su im tako javili iz Zagreba. U LK Puli, Sibeniku, Splitu i Dubrovniku nista nisu culi. Da li neko zna nesto vise o ovome?

Pa i nije ni bilo do 31.12.2013., receno je odmah da oni koji imaju navigacije do 01.01.2012. mogu samo podignuti brevete u kapetaniji, ne moraju ici na tecaj.

Ako neko zna koliko dugo triba cekat da vam izdaju
D42 nakon sto ga polozite? Jel ga ikako moguce dobiti isti dan?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

A ja ga prvo moram polagat mislim da ce 07.01 biti u Å i a ja ga do 11. moram imati iskreno se nadam da ce to biti izvedivo

kadetić;145075 said:
jebeno ne mogu virovat da mi fali 4 dana navigacije za izvadit D42 i D43

Ako si bio sa skolom/fakultetom na onom školskom brodu naše more ili nesto slicno, i to ti je upisano u index (ne znam kako je islo sa srednjom skolom)
uglavnom, imas pravo to prepisati u kapetaniji uz predodžbu u matrikulu i mozda je to bas tih par dana sto ti fale :)

procitaj pravilnik cini mi se da sam tako nesto procitao tamo!

(isto se odnosi i na ekipu kojima fali par dana za porucnicki recimo, a imaju ih upisane u indexu/knjizici)

Ako neko zna da bi sada od 2014. izasa na porucnicki koji novi breveti tribaju?
Ovi D42 D43??? Jel jos koji

Ako neko zna da bi sada od 2014. izasa na porucnicki koji novi breveti tribaju?
Ovi D42 D43??? Jel jos koji

Kolega, ako imate 12mj navigaije NE ISPLATI Vam se polagat D42 i D43, položite SSO! :kafa

Svjedodžbu o osposobljenosti za časnika plovidbene straže na brodovima od 500 BT ili većima (STCW II/1), stječe pomorac koji:

(2) Pristupnik za stjecanje svjedodžbe iz stavka 1. ovog članka, koji u tijeku obrazovanja nije ovladao programima iz Priloga D, dio D2 (Temeljna sigurnost na brodu), D6B (Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i koriÅ¡tenje ARPA uređaja na radnoj razini), D11 (GMDSS radiooperator), D12 (Upravljanje gaÅ¡enjem požara), D17 (Rukovanje brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice), D19 (Medicinska prva pomoći), D44 (KoriÅ¡tenje elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS)), D45 (Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu), D47A (Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina), D48 (Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a), dužan je prije pristupanja ispitu iz stavka 1. alineje 5. ovog članka savladati odnosne programe.

D48 (Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a) NIJE POTREBAN ZA PORUČNIČKI (čl 133. pravilnika)
Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.

Kolega, ako imate 12mj navigaije NE ISPLATI Vam se polagat D42 i D43, položite SSO! :kafa

Svjedodžbu o osposobljenosti za časnika plovidbene straže na brodovima od 500 BT ili većima (STCW II/1), stječe pomorac koji:

(2) Pristupnik za stjecanje svjedodžbe iz stavka 1. ovog članka, koji u tijeku obrazovanja nije ovladao programima iz Priloga D, dio D2 (Temeljna sigurnost na brodu), D6B (Motrenje i ucrtavanje radarskim uređajem i koriÅ¡tenje ARPA uređaja na radnoj razini), D11 (GMDSS radiooperator), D12 (Upravljanje gaÅ¡enjem požara), D17 (Rukovanje brodicom za spaÅ¡avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice), D19 (Medicinska prva pomoći), D44 (KoriÅ¡tenje elektroničkog prikazivača pomorskih karata s informacijskim sustavom (ECDIS)), D45 (Upravljanje ljudskim potencijalima na zapovjedničkom mostu), D47A (Rukovođenje, upravljanje posadom i unapređenje timskog rada na brodu – radna razina), D48 (Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a), dužan je prije pristupanja ispitu iz stavka 1. alineje 5. ovog članka savladati odnosne programe.

D48 (Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a) NIJE POTREBAN ZA PORUČNIČKI (čl 133. pravilnika)
Pomorac koji je do 31. prosinca 2016. u službi palube na brodu od 500 BT ili većeg ili u službi stroja na brodu od 750 kW ili jačim ostvario najmanje 6 mjeseci plovidbene službe može obnoviti ili steći svjedodžbu o osposobljenosti iz članka 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 27., 31., 34. i 35. bez ishođenja Potvrdnice o osposobljenosti – Sprečavanje onečiÅ¡ćenja morskog okoliÅ¡a.

Sve osim ova 3 zadnja ECDIS, upravljanje ljudskim potencijalima, rukovodenje posadom imam eee sada bas me to zanima znaci moram imati i ova 3 doticna da bi pristupio?

Sve osim ova 3 zadnja ECDIS, upravljanje ljudskim potencijalima, rukovodenje posadom imam eee sada bas me to zanima znaci moram imati i ova 3 doticna da bi pristupio?

naravno. D44 ECDIS ti dodje 750 EURA,
D 47 2*315 EURA, D 45 oko 450 EURA.. D 48 200 EURA. AL VIDI STO MOS PRIKO FAKSA DOBIT.RASPITAJ SE NA PomORSKOME.ko je to slusa na faksu moze trazit od njih potvrdnice.eto I ljepsih vijesti

Back