• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Novi Pravilnik o zvanjima pomoraca

Poz svima..firma me trazi stcw vi/6-2..prilikom razg.agent mi rekao da mi.je.dosta SSO jer da on sve pokriva..jeli to moguce sta on kaze i da ne polazem uzalud pa da nakon polozenog SSO traze i ovaj vi/6-2?lp

Meni su u kapetaniji rekli da su D42 i D43 obvezni od Nove godine, a SSO ako firma zahtijeva! Sad ko tu koga jebe ja neznam. Oni koji imaju 6 mjeseci navigacije prije 1.1.2012. mogu uz polozen SSO dobiti besplatno D42 i D43, a svi koji imaju navigaciju iza navedenog datuma moraju polagat D42 i D43 bez obzira imju li SSO ili ne. Tako su mi rekli u LK Split.

Evo na

Send from my Kinez

Po ovome SSO nije obvezan od 01.01.2014. osim onim časnicima koji nisu od kompanije imenovani za SSO. Dobro je rekao kolega iz gore napisanih postova da mi za terca ne treba SSO već samo D42 i D43!

Neman pojma kako i sta.izvadija san ta 2 breveta kad san isa produzavat neke svoje.iduci tjedan ih iden predignit.

Send from my Kinez

Meni su u kapetaniji rekli da su D42 i D43 obvezni od Nove godine, a SSO ako firma zahtijeva! Sad ko tu koga jebe ja neznam. Oni koji imaju 6 mjeseci navigacije prije 1.1.2012. mogu uz polozen SSO dobiti besplatno D42 i D43, a svi koji imaju navigaciju iza navedenog datuma moraju polagat D42 i D43 bez obzira imju li SSO ili ne. Tako su mi rekli u LK Split.

Jučer bio u LK Rijeka i rekla mi gospođa da je D42 obavezan tek od 2017, osim ako ga traži kompanija.

Po meni je to ok jer treba biti neki rok prilagodbe, dobro možda ne 3 god ali neko određeno vrijeme.

zanimaju me sljedeci breveti : D46, D47A , D48
di se polazu i koliko kostaju , gleda sam na stranici diversa al nisam nasa odgovor ?

meni je receno na fakultetu u Dbk da ih treba samo odslusat, ne treba polagat ali treba platit.

ne znam koja je cijena.

sso

sso

In addition, all candidates will be issued with the following certificates

Certificate in Designated Security Duties (DSD)

Ovo sam nasao na vise mjesta..priliko polaganja SSO dobije se D 43.

sso

sso

Certificate in Designated Security Duties
(DSD)

Sta bi ovo znacilo..odnosi se na polozeni SSO?

sso

sso

On last point of note is that there are grandfather rights, which means for those individuals holding an approved Ship Security Officer certificate you will NOT have to take a course in Designated Security Duties.

sso

sso

If you join Flying Fish with 12 months sea service in the Merchant Navy, Royal Navy or Royal Marines, you are eligible for the STCW Ship Security Officer certificate. Candidates without this pre-course experience will receive a Certificate of Proficiency in Designated Security Duties (CPDSD.) On completion of 12 months sea service you will be entitled to your SSO certificate.

Ovdje je nadam se svima sve jasno..SSO.za one.sa 12 mj+..

Certificate in Designated Security Duties (DSD)

Ovo sam nasao na vise mjesta..priliko polaganja SSO dobije se D 43.

Vjerovatno zato jer da bi dobio D43 moras imat D42 a kako sso zamjnjuje D42 onda preko njega dobijes D43.
Sad je pitanje da li nam uz sso treba D43 ili oba dva..... (oni koji nemaju 6mj prije 2012)

Onda prvi put za terca su mi dovoljni D42 i D43, a kasnije polozit D32!

.
I already have Vessel Security Officer (VSO). Do I need to get these endorsements added to my credential?
If you already hold VSO, you are qualified for VPDSD and SA.
On your next credential
transaction those endorsements will be added to your credential.

Back