Nove regule

crto
ako nemas agenta u HR svaki put kad ides i kad se vracas moras napravit prijavu ukrcaja i prijavu iskrcaja.
Kod prijave iskrcaja tribas prilozit ugovor.Po tome znaju.
Ako imas agenciju u HR onda to sve oni rade.
E sad mos ti nesto false dat ali lovica ti stize svaki misec na racun.
Mos imat dva racuna ili na zenu ili dicu,rodake ali ako porezna oce nac lovu ona ce je nac.pogotovo sta si npr. zadnjih godina ima uplate svaki misec a onda odjedanput nista

Vec sam prije napisao nemoze nacin isplate place biti uvjet kako ce se placati mirovinsko i zdravstveno.
Kako placaju ljudi kojima se placa isplacuje svaka 2 tjedna? Pa onda par mjeseci nista?

Nemogu to kontrolirati nikako, dok si na brodu placas, a kada nisi ne, jedino ako zelis ono produzeno...to je sada po zakonu.

Kile..
Mogu uvest zakon da svak ko ima permanent ugovor treba placat permanent doprinose, koji nisu vezani za iznos place nego za rank. Master na Jurku Topicu i master na Q-maxu placaju jednako.
U tome je kvaka. Al ima i za to lijeka. Zamolis firmu za jednokratne ugovore i objasnis im situaciju. Kod mene ce proci..

Last edited:
A gle mogu oni uvesti zakon da in cijelu placu moras prebaciti na njihov racun, pa oces li i to napraviti?

To nije po nikakvom zakonu i nema smisla, po tome ako si placao mirovinsko i zdravstveno 3k eura godisnje po "novome bi trebao placati 6k eura?

Ocete i to placati? Hahahaha

Oce ko je budala...

A gle mogu oni uvesti zakon da in cijelu placu moras prebaciti na njihov racun, pa oces li i to napraviti?

To nije po nikakvom zakonu i nema smisla, po tome ako si placao mirovinsko i zdravstveno 3k eura godisnje po "novome bi trebao placati 6k eura?

Ocete i to placati? Hahahaha

Oce ko je budala...
Morat ces placat jer ce ti sjest na racun
Ako racun imas vani nece ti dat produzit brevete
Naci ce oni nacin naplate

A vjeruj mi da ja osobno necu, a nece i nitko ko ima 2 daske u glavi, to bi bilo poskupljenje od 100% za istu "uslugu" , tako da ne vjerujem u to...

A vjeruj mi da ja osobno necu, a nece i nitko ko ima 2 daske u glavi, to bi bilo poskupljenje od 100% za istu "uslugu" , tako da ne vjerujem u to...

kile

nema usluge E to je problem....gledaj problem se rize u korijenu ako me kuzis sto ti ocu reci :)

Sve mi je jasno, ali kazem sve je to rekla kazala fore, dok stvar nije na papiru samo se bombe bacaju...mi se svakako moramo naci nakon te ankete, pa cemo vidjeti sta i kako...

Sve mi je jasno, ali kazem sve je to rekla kazala fore, dok stvar nije na papiru samo se bombe bacaju...mi se svakako moramo naci nakon te ankete, pa cemo vidjeti sta i kako...
Upravo tako.. Nadam se da ce biti djegod obavjest napisana i da cu bit doma u to doba da se pridruzim..

mozemo mi ne placat,ali oni ce nac nacin naplate
najednostavnije ce bit,a pitanje je dana kad ce uvest je to da kod obnove breveta ces morat donijet da si platio mirov/zdravst
nisi platio nema breveta
i eto rijesenja

Nijemi jasna jedna stvar...znaci u zd prijava odjava sve rade ali ti tribas nakon desetak dana zvati ili ic na hzzo provjerit....mislim ok nema problema...neman ja problem nazvat..ali smisno

@sax

Ti frende koda zelis da tako bude, ono placaj ti kako hoces, mozes i moje ako imas toliku zelju, jesi cuo kada za refresment? Nisi? E to ti je kada ides obnoviti brevete, a da nisi placao mirovisko i zdravstveno ili nisi ovjeravao navigaciju tj. bio prijavljen u sistem...

@sax

Ti frende koda zelis da tako bude, ono placaj ti kako hoces, mozes i moje ako imas toliku zelju, jesi cuo kada za refresment? Nisi? E to ti je kada ides obnoviti brevete, a da nisi placao mirovisko i zdravstveno ili nisi ovjeravao navigaciju tj. bio prijavljen u sistem...
II mislio sam da ces tako shvatit
Samo malo si smijesan,nisi razmisljao o tome da mozda neces smjet uc u kapetaniju bez potvrde placenog,kao sto ti nece dat napravit refreshment
Primjera radi,ne mozes registrirat auto ako nisi platio kazne ako si ih imao
Razmisli sta pises,ne mozes protiv drzave ,nitko nije pa neces ni ti
Al eto...

O cemu ti pricas??? Dali znas koliko ljudi naviga, a da uopce nisu prijavljeni na kapetaniju i ne placaju mirovinsko i zdravstveno? I dalje obnavljaju brevete...iako nista ne placaju...ja znam jako dobro o cemu pricam jer osobno poznam nekoliko ljudi...pa ako mogu oni mogu zasto nebi svi mi...

A drzavu svi je.. pa zasto nebi i ja...pa pogledaj u kojem je stanju drzava...kuzio bi tvoju poantu da smo Norveska hahah...

@Ivan

Nemoze ti se mitko naplatiti ako nemas nista na sebe ili si nerezident ili u najboljem slucaju nemas HR drzavljanstvo...

Last edited:
O cemu ti pricas??? Dali znas koliko ljudi naviga, a da uopce nisu prijavljeni na kapetaniju i ne placaju mirovinsko i zdravstveno? I dalje obnavljaju brevete...iako nista ne placaju...ja znam jako dobro o cemu pricam jer osobno poznam nekoliko ljudi...pa ako mogu oni mogu zasto nebi svi mi...
...
niti ja do sada nisam placao mirov za dane doma,ali eto doslo pa moram
tako i ti koji obnavljaju brevete mogu sad to obnavljat,ali doc ce i taj dan kad nece moc,nego ce bit ili plati il neces dobit papir pa neces navigat
Kile ja bi pokusao sve sto mogu da ne placam,ali nec ic
samo se jos pitam kad ce uvest ono ,nemas nis na sebe al ima ti zena pa njmo njoj uzet...
svega ce jos bit u ovoj drzavi...

Back