Nove regule

Sax, sve je meni to jasno, ali ako dode do toga ja osobno necu biti dio te drzave kao i vjerujem velika vecina ljudi...za sve postoje granice pa isto tako do kada drzava moze raditi po svome na stetu pomoraca...

Sax, sve je meni to jasno, ali ako dode do toga ja osobno necu biti dio te drzave kao i vjerujem velika vecina ljudi...za sve postoje granice pa isto tako do kada drzava moze raditi po svome na stetu pomoraca...

zato treba bjezat van,dobit kakvu radnu dozvolu i onda si se rijesio ovog lopovluka

Ivan

od pokreta nema nista dok nas neka strnka ne uzme pod svoje,do tada mozemo ovako puhat po forumima koliko hocemo
Nazalost

Ja nemam stalan ugovor.Plaćeni su mi doprinosi u Italiji za vrijeme dok sam na brodu Mirovinsko i Zdravstveno i porez. Dok sam doma nemam niÅ¡ta plaćeno. Nikad neznam hoće li me opet zvati nazad. Znači da kad sam doma nezaposlen moram platiti po njima doprinose. To nema smisla. ja prijavljujem kapetaniji svaki ukrcaj koji je točno datumski određan i vidi se od kad do kad sam zaposlen. U poreznoj za proÅ¡lu godinu su mi naÅ¡i opalili dupli porez, jer mi je platna lista bila na talijanskom jeziku, u kojoj sve piÅ¡e, koje odbitke u Italiji imam. To mi je doÅ¡lo dok sam bio na brodu, žena platila , jer su joj rekli da sam bio samo 2 miseca u godini na brodu i da mi niÅ¡ta nije plaćeno :udriglavom . Kolege kažu da se triba ići 4-5 puta u poreznu i malo natezati i moliti i da se da srediti. Ja nisan iÅ¡a - puÅ¡ta san jer se bojin da ne izgubin živce.

Za sada jos nije povezan refreshment braveta kao sto je registracija auta i vozacka dozvola.
Bar nije bilo prije mjesec dana ;-)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Samo vi pisite do u detalje javno sto i kako, pa ce nas u rekordnom roku docekat izmjene koje nam nece dopustit "sivu zonu"....

Back