sto se tice sph i njihovog navodnog predstavljanja 20 000 pomoraca to je pitanje o reprezentativnosti.problem je sto njihova lista clanstva seze duboko u jugu,postoji masa judi koja ne placa clanstvo a jos se vodi u spiskovima,sjetimo se slanja letaka od tomica za kupnju automobila.masa pomoraca je zasticena onim plavim kartonima a tu je racunica jasna,kompanija ima 300 pomoraca i svi su po njima clanovi sindikata a pomorce nitko nije ni pitao da li zele ili ne zele imat posla s njima.mnogi ni ne znaju da su clanovi sindikata.ja sam im se osobno davno zahvalio na clanstvu jer nisam zelio placati kalendar 200 U$.Meni su i dalje slali obavijesti iako sam im u mailu objasnio da ako netko ne placa clanarinu gubi naravno status clana a ja je nsam placao godinama i dalje sam bio na spisku i da me od tamo izbrisu,cak sam im i zaprijetio tuzbom ako mi pojedine banke ili auto kuce u suradnji s njima budu slali razno razne ponude.uglavnom trosimo tipkovnice o jednoj nesposobnoj grupi ljudi koja nema ni volje ni znanja da pomogne populaciji koju navodno predstavljaju.proistekli su iz juge,jos im je juga u glavi i tu pomoci nema.