Nove regule

da li se pomorci kojima firma placa zdravstveno u nekoj drugoj zemlji moraju prijavit na hzzo?

Ako ti firma placa doprinose u zemlji koja je clanica EU oslobodjen si placanja kod kuce.
Takav je slucaj kod mene,Talijanska zastava,tamo mi placaju zdrastveno i penziju talijansku za koju kazu njemci koji su otisli u penziju da je cak i bolja od njemacke penzije.

Ja sam se bio neki dan prijavit ukrcaj-iskrcaj i vidim dopis tj nekakva odluka ministarstva prema LK Rijeka da se svi pomorci moraju sami prijavit na HZZo u roku 30 dana od iskrcaja jer onda gube pravo na zdrastveno ali to se ne odnosi na one kojima je poslodavac EU tj. imaju zastavu eu i poslodavac im vjerovatno uplacuje doprinose i poreze iz place.Tako meni teta kaze kako je meni firma Nizuzemska i zastava isto tako da mene poslodavac prijavljuje kod sebe i ja ne moram se vise prijavljivat nikome osim ukrcaja-iskrcaja LK. Za vise pitanja teta nije raspolozena jer pocne povisivat glas i tjerat da se zove svoje ministarstvi i HZZO u Zagrebu. Eto.

Ja sam se bio neki dan prijavit ukrcaj-iskrcaj i vidim dopis tj nekakva odluka ministarstva prema LK Rijeka da se svi pomorci moraju sami prijavit na HZZo u roku 30 dana od iskrcaja jer onda gube pravo na zdrastveno ali to se ne odnosi na one kojima je poslodavac EU tj. imaju zastavu eu i poslodavac im vjerovatno uplacuje doprinose i poreze iz place.Tako meni teta kaze kako je meni firma Nizuzemska i zastava isto tako da mene poslodavac prijavljuje kod sebe i ja ne moram se vise prijavljivat nikome osim ukrcaja-iskrcaja LK. Za vise pitanja teta nije raspolozena jer pocne povisivat glas i tjerat da se zove svoje ministarstvi i HZZO u Zagrebu. Eto.

e to me zanimalo.

Nove regule

Mora se SPH priznat kako oni lipo napisu sve sta nas muci i ovim telcima u MMPI-u objasne sve probleme do u detalj i kao borit ce se za to. A onda kad dode izglasavanje zakona naravno sve bude drugacije. Kako misle da smo glupi, kako ne kuza da igraju 20 i kusur godina istu igru i da to vise nemoze proc. Osobno smatram da je ovo pocetak loseg zivota i za pomorca u RH. (Dabogda da se varam) sad ce bit od poreza 17% obaveznog pa do svega drugog a SPH ce se bunit kao i uvik samo niko se ne boji pasa koji 20+ godina laje a nije nikad ugrizao.

http://pomorac.net/index.php/rss/rssdomace/8208-mijenjajmo-pomorski-zakonik.html

Sent from my iPhone using Tapatalk

@crta zara

Ne znam ako sam dobro shvatio ovaj zadnji post ali sto se tice clanstva i ne clanstva navest cu primjer sindikata NSPPBH koji je osnovan prije koju godinu u Jadroliniji i bori se za neke stvari ali ne misli pri tome na svoje clanove nego na sve pomorce i zaposlenike u firmi.Tako kad se nesto dobije dobivaju svi a ne samo clanovi a ako je SPH tu samo radi clanova onda stvarno ne razumijem zasto se ne registrira kao udruga u kojoj mogu savjet i pomoc trazit samo oni koji za to placaju.A znam da treba bit clan sindikata da bi mogo uzivat neka prava toga sindikata samo ne vjerujem da bi ovo vodstvo SPH (bio sam clan nekih 15-ak godina) nista izborilo osim povecanja svojih placa koje ni sad nisu male. A za clanarinu koju sam placo sve te godine dobio sam pet - sest pom. vjesnika i nekoliko kalendara. Hvala takav mi sindikat ne treba. Ako nisam ispravno shvatio tvoj post ispricavam se.

sto se tice sph i njihovog navodnog predstavljanja 20 000 pomoraca to je pitanje o reprezentativnosti.problem je sto njihova lista clanstva seze duboko u jugu,postoji masa judi koja ne placa clanstvo a jos se vodi u spiskovima,sjetimo se slanja letaka od tomica za kupnju automobila.masa pomoraca je zasticena onim plavim kartonima a tu je racunica jasna,kompanija ima 300 pomoraca i svi su po njima clanovi sindikata a pomorce nitko nije ni pitao da li zele ili ne zele imat posla s njima.mnogi ni ne znaju da su clanovi sindikata.ja sam im se osobno davno zahvalio na clanstvu jer nisam zelio placati kalendar 200 U$.Meni su i dalje slali obavijesti iako sam im u mailu objasnio da ako netko ne placa clanarinu gubi naravno status clana a ja je nsam placao godinama i dalje sam bio na spisku i da me od tamo izbrisu,cak sam im i zaprijetio tuzbom ako mi pojedine banke ili auto kuce u suradnji s njima budu slali razno razne ponude.uglavnom trosimo tipkovnice o jednoj nesposobnoj grupi ljudi koja nema ni volje ni znanja da pomogne populaciji koju navodno predstavljaju.proistekli su iz juge,jos im je juga u glavi i tu pomoci nema.

@crta zara

Ne znam ako sam dobro shvatio ovaj zadnji post ali sto se tice clanstva i ne clanstva navest cu primjer sindikata NSPPBH koji je osnovan prije koju godinu u Jadroliniji i bori se za neke stvari ali ne misli pri tome na svoje clanove nego na sve pomorce i zaposlenike u firmi.Tako kad se nesto dobije dobivaju svi a ne samo clanovi a ako je SPH tu samo radi clanova onda stvarno ne razumijem zasto se ne registrira kao udruga u kojoj mogu savjet i pomoc trazit samo oni koji za to placaju.A znam da treba bit clan sindikata da bi mogo uzivat neka prava toga sindikata samo ne vjerujem da bi ovo vodstvo SPH (bio sam clan nekih 15-ak godina) nista izborilo osim povecanja svojih placa koje ni sad nisu male. A za clanarinu koju sam placo sve te godine dobio sam pet - sest pom. vjesnika i nekoliko kalendara. Hvala takav mi sindikat ne treba. Ako nisam ispravno shvatio tvoj post ispricavam se.

@Regrut

Tako kao ti razmisljaju 90% pomoraca koje sam ja u svojih 18+ godina karijere vidio i razgovarao. Ali to je tako. Zatvoreni krug i mozemo mi lajat koliko ocemo. Jedini pokusaj ''ustanka'' koji je bio je ugusen od nas samih jer smo bili neslozni.(sta danas pokaziva da su oni koji su bili protiv u krivu jer su se ugasili)

Stoga netribamo se zalit tako je kako je i dok brazoguzi i slinavi ne umru doslovno (ne zelim da neko misli da im pritim ili slicno) nama ce biti isto kao i sad i jos gore. A molim boga da ne postave za svoje pomocnike tj nasljednike svoju dicu jer nebi me ni to zacudilo da ih oni nasljede u buducnosti.

Zasto pomorski portal koji ima 20000 unikatnih posjetitelja je dobar pomorcima ali nije SPH jer oni ne zele cuti kako razmislja aktivni pomorac, njima je bitno kako ce njima dat dnevnicu,kako ce oni osobno poznavat ministra,kako ce imat placu i putne troskove a to sta pomorci u Hrvatskoj misle a to nije njihov problem.

Zalosno ali istinito. ...

A molim boga da ne postave za svoje pomocnike tj nasljednike svoju dicu jer nebi me ni to zacudilo da ih oni nasljede u buducnosti.

Zalosno ali istinito. ...

U Dubrovniku je sasvim druga slika :cool: eto za nasljednika bivseg predstavnika sph nije postavljen njegov sin ali je zato postavljen njegov zet :hihi

@ Dalmos

Mozda bi bilo bolje ko sto je @crta zara reko prije nekog vremena da pomorci pokrenu nesto sami jer od ovakvog sindikata ko sto je SPH nema srece. Taj isti sindikat je juriso na ovaj novi sindikat koji je osnovan u jadroliniji jer im je odnio dosta clanstva i poceo je i same njih iz vrha potkopavat a to nikako gospodi nije odgovaralo. Pa se uvijek pitam zasto mi je odbijalo od place uvijek oko sto i vise kuna za clanarinu ali na kraju kuzim da sam sam sebi kriv . Mogo sam djeci godisnje uplacivat tu lovu na racun bilo bi puno bolje.
Ali mozda bi se trebalo pomalo pokrenut pa bockat gospodu iz vrha sindikata pa da pomalo pocnu shvacat da nisu nedodirljivi.

Regrut

Mislija san kako sacica ljudi tj sindikat moze odlucivat...sto ce se minjat ili trazit za pomorce od kojih zbog niza propusta i nebrige nemaju podrsku.

Sto sindikat zna sto nama treba.

Bila je UDRUGA POMORACA HRVATSKE,koja se raspala iz razloga "ciji je veci" i jos par gluposti.
Ne triba nista vise pokretat jer nismo sposobni za nista drugo nego raspravljat ko je jaci od koga i tu dugorocno nema kruva.Sve je dobro dok je zajebancija i dok se jede i pije,kad proradi ego sve pada u vodu.
A imamo potencijala strasno kao masa

@ Dalmos

Mozda bi bilo bolje ko sto je @crta zara reko prije nekog vremena da pomorci pokrenu nesto sami jer od ovakvog sindikata ko sto je SPH nema srece. Taj isti sindikat je juriso na ovaj novi sindikat koji je osnovan u jadroliniji jer im je odnio dosta clanstva i poceo je i same njih iz vrha potkopavat a to nikako gospodi nije odgovaralo. Pa se uvijek pitam zasto mi je odbijalo od place uvijek oko sto i vise kuna za clanarinu ali na kraju kuzim da sam sam sebi kriv . Mogo sam djeci godisnje uplacivat tu lovu na racun bilo bi puno bolje.
Ali mozda bi se trebalo pomalo pokrenut pa bockat gospodu iz vrha sindikata pa da pomalo pocnu shvacat da nisu nedodirljivi.

Jose i ja smo 2010. udrili temelje jednoj udruzi koja i dan danas funkcionira. Bilo nas je samo 9 na tom ručku, na kojem se papala janjentina, btw. Zvuči poznato!?
Možda je stvar u temeljima... :)

Ako nije upalilo iz prve, možda upali iz druge, treće. Živi bili pa vidili...

Ima li ko pravno potkovan?
Ja malo laprdan ali da li se moze sta iskopat o uhljebima iz sindikata, bilo sta..... bar negativan publicitet potkrijepljen cinjenicama lansirat van okvira ove vikojebine....imo,ilo bilokome, bilo di...svima?
Pokusavat im sistematski argumentima rusit ugled i vjerodostojnost?

sto se tice sph i njihovog navodnog predstavljanja 20 000 pomoraca to je pitanje o reprezentativnosti.problem je sto njihova lista clanstva seze duboko u jugu,postoji masa judi koja ne placa clanstvo a jos se vodi u spiskovima,sjetimo se slanja letaka od tomica za kupnju automobila.masa pomoraca je zasticena onim plavim kartonima a tu je racunica jasna,kompanija ima 300 pomoraca i svi su po njima clanovi sindikata a pomorce nitko nije ni pitao da li zele ili ne zele imat posla s njima.mnogi ni ne znaju da su clanovi sindikata.ja sam im se osobno davno zahvalio na clanstvu jer nisam zelio placati kalendar 200 U$.Meni su i dalje slali obavijesti iako sam im u mailu objasnio da ako netko ne placa clanarinu gubi naravno status clana a ja je nsam placao godinama i dalje sam bio na spisku i da me od tamo izbrisu,cak sam im i zaprijetio tuzbom ako mi pojedine banke ili auto kuce u suradnji s njima budu slali razno razne ponude.uglavnom trosimo tipkovnice o jednoj nesposobnoj grupi ljudi koja nema ni volje ni znanja da pomogne populaciji koju navodno predstavljaju.proistekli su iz juge,jos im je juga u glavi i tu pomoci nema.

Ovo mi je nesto poznato.Ja sam se bio uclanio u sindikat 2008 jer mi je trebala njihova pomoc koju na kraju nisam dobio jer je gdin. Brazzoduro bio u viziti na jednom brodu i covjek je uganuo nogu (inace bi mi pomogao ma ne 100 nego 1000000 posto). kako je ta godina prosla,a nista se nije pomaklo sa mrtve tocke glede "naseg" sindikata i pomoci pomorcima tako sam im i ja uskratio placanje kalendara po 200$ godisnje (mada ih je i moja supruga ispljuvala kad god su zvali na kucni telefon da samo znaju uzeti milju kuna za nista) ali gle cuda,moje se ime naslo na popisu rezervnih clanova sredisnjeg odbora za ovu 2014 godinu :confused::confused: Mislim tko je tu lud,ja koji ne placam clanarinu i ne smatram se clanom tog privatnog poduzeca gdje mamica ode u mirovinu ali prije toga ugura svoju dragu kcerkicu na "izmisljeno" mjesto daktilografkinje,a onda nas druga gospojica (njena zamjena) obasipa razno raznim materijalima i to ono svaki put nakon prvog maila ide i ispravak netocnog navoda itd... Ma eto im svima :p:p:p:p:p

Oooo crta zara znaju oni dobro sto treba pomorcima samo ako pomorcima to daju izgubili su za sebe a ako se pomorci sami izbore opet s...e potkopavas njihovu vjerodostojnost. Najlakse je ko dosad levitirat negdi izmedju pomoraca i politicara samo puno blize potonjima. Ali nema veze mi mozemo raspravljat ode godinama ali nema kruva. Samo znam da nas puno razmislja pametno ali nas je mentalitet takav (pa i mene samoga )pusti neka sve ide svojim tokom pa sto bude.

Po novom zakonu svi kojima imaju permanent ugovor a firma im u svojoj drzavi ne placa mirov/zdrav morat ce u HR placat mirov/zdrav 12 mjeseci u godini

Back