Msc

a čua sam viÅ¡e negativnih iskustava nego pozitivnih pa sam odbia a i pokuÅ¡avam se maknuti sa kontejneraÅ¡a. trenutni ugovor od 6-1 mi nije odgovara pa će vrime pokazati jesam li dobru odluku donia... al i da sam krivu odluku doniasada mi je isto.
Evo stari da ti napisem par rici, trenutno sam kadet na msc vec 11 i po miseci.
Od toga sa 3 sam proveo vise od 9 mjeseci, ostalo sa cifom..
Kadet ti je napisao vec dosta toga sta se posla 3 tice na ovu firmu, a viruj mi tice se masu toga.................
Ovdje ti 3 radi sta 2 radi na druge firme, ako nemas kadeta da ti pomogne bar oko karata i korekcija imao bis masu posla sam, znaci slobodnog vrimena jako malo....
Sa 50 $ mjesecno mozes komodno proci mjesec sta se interneta tice, bez you tuba i fb.
Procitas koje novine, messinger, viber, whats up koliko hoces, gmail malo google..
Uglavnom kao 3 imao bi masu posla...i ne znam na koji ugovor bi te stavili kao 3, a oni ih imaju dosta 😀

Sent from my C6603 using Tapatalk

Bice ovako ruze cvitaju... Svi trazimo nesto drugo, da smo zadovoljni nebi trazili. Ili san u krivu?

pa moje miÅ¡ljenje je da je lakÅ¡e biti navigational officer nego safety off. jer većina posla ti je na mostu a na proÅ¡loj firmi sam pokriva FFA & LSA na palubi i u makini, SOPEP, svu papirologiju za porte (15ak portova misečno i u portu 6-6), a i ima sam jako linog kapetana pa sam i svu komunikaciju sa firmom vodia i famozni bonded store na brodu bez interneta i bez klime, a kretali smo se po karibima tako da mi ovo na MSC-u djeluje lakÅ¡e pogotovo Å¡to sam čua da je brod na ruti između kanade i europe pa mi se čini da ima i normalnih dana za prigurati al ka Å¡to sam ponovia...pokuÅ¡avam se maknuti sa kontejneraÅ¡a. :)

Po meni bi ako vec imas trecega triba bit zaduzen za karte i papire pogotovo kad izadju iz skole jos cili zamantani triba im malo da uvate rutinu za safety ( ako ce ga radit kako triba ) tako da ta podjela mi itekako je na mistu

Ne želim nikog uvridit ali vidim da se oficiri žale, istina ugovori su dugi, posao je naporan pogotovo trećem, jer uz sve to Å¡ta ste nabrojali, gvardiju, karte, bolnicu, ljekove pregledava i zadužen je popodne obići i reefere koje pregledava u slobodno vrime popodne, sve papire za portove i sl, i u portu, ali kad se maknete sa trećega i kad naučite posal ka drugi uživate i imate 5000€,a ka prvi 7000€. Ovdi se teÅ¡ko napreduje pogotovo ovisi na koga naletite ali dok ima Crnogoraca i Srba koji pristaju na plaće koji imaju neki naÅ¡i kadeti neće biti bolje.

E sad Maresca nas čuva jer bi nas se Geneva brzo rijeÅ¡ila i ukrcala ko zna koga, a vjerujte mi ovo je joÅ¡ jedina firma koja ukrcava i naÅ¡u posadu i to za relativno dobru plaću. Moja iskustva su različita, ali ka timunjer do sada Crnogorci su me držali ko kap vode jer sam večinom jedinio bijeli ostalo budu Indonežani i Madagascar a dosta ih ne zna držat timun pa ja znam otuć i duplu gvardiju kad je neÅ¡to gusto, ali doživio sam da mi kapetan skuva i donese kavu i pepeljaru na timun, i najbolje karakteristike sam dobijao od njih. Dok sam jedini problem ja i svi na tom brodu imali sa noÅ¡tromom iz Rijeke koji je bio pijančina i agresivac viÅ¡e puta iskrcavan zbog tuča i pijančevanja, mada po pričama znam da ima posebnih budala od kapetana koji iskrcavaju ljude jer im se ne svide na prvi pogled i sl.

Uglavnom koliko znam ima svega ali ako se naleti na normalnu ekipu nema straja ako ne triba imat jake živce za izgurat bar 5 miseci ili se ponit lovu za kartu doma i iskrcat se priko doktora.

ne cvitaju, daleko od toga, samo kazem da ca bit za nas gore kad kapetan maresca ode u penziju.

Na kontejnerima nema bolje firme od MSC-a, samo OOCL plaća viÅ¡e, al ako netko želi jest sa Å¡tapićima sa 20ak Kineza na brodu za 500 eura viÅ¡e onda OK...pričajte Å¡ta oćete al MSC je za kontejnere vrh vrhova a ti snovi da će te se lako maknit s kontejnera to obisite mačku od rep....

Poslano s SM-G925F putem Pomorac.net

I da...Većina Å¡ta sere po Msc-u naviga na ko zna kakvim Å¡vabama di ćif nema koliko na Msc-u treći......a MSC vam sad trazi masu strojara sa iskustvom, uzima se sve bez ikakve veze.....

Msc je majka za sve maerske cma cgm e.r.i sve ostale koji placaju pomorca po itf u!firma je digla masu ljudi na noge i kad je bilo para davalo se sakom i kapom i to je cinjenica!

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Coki koliko ima sad ab na msc..evo ja sam jedan od onih koji traze novi posal..zadnjih 7g offshore,vec 3miseca doma..firma vezala brode

Na kontejnerima nema bolje firme od MSC-a, samo OOCL plaća viÅ¡e, al ako netko želi jest sa Å¡tapićima sa 20ak Kineza na brodu za 500 eura viÅ¡e onda OK...pričajte Å¡ta oćete al MSC je za kontejnere vrh vrhova a ti snovi da će te se lako maknit s kontejnera to obisite mačku od rep....

dobro je da se ima sta pojist... :D na msc se nekad zna desit da nemas sta ni pojest a kuvaru se nemože niÅ¡ta, zaÅ¡tićen ko polarni medo :D
istina, sta se plaća tiče samo msc i oocl imaju tolike plaće, ja kao treci iman od 3900 do 4200 sta na vecinu kontejnerski nema ni sekondo.

A.B ima 1520usd i moze dobiti do max 30 prikovrimenih misecno (ako mu barba i cif napisu) to je to... Priko ovoga gori napisanoga ima jedino na liniji za Kanadu di svaki clan na palubi (ukljucujuci oficire) dobiva jos extra 50 prikovrimenih radi lashinga... Ovisno od broda do broda, negdi im se napise svaki misec po 30, a negdi nista..Eto to je to..

A sta se tice spize opet ista stvar ka za sve na MSC a.. Ovisi od broda do broda, negdi si gladan, a negdi je OK..

Opet ponavljam ode je svaki brod firma za sebe i nemozemo o nicemu pisat ka o pravilu, jer pravila nema. Fleet Regulation sluzi samo ka ukras na mostu i da ga mozes pokazat PSC inspektorima ako pitaju imas li ga... Bilo je lipih iskustava i ruznih... Cinjenica je da su Hrvati otisli i konstantno odlaze odavde, juniora nesto ima i bit ce jer se nemogu nigdi ukrcat pa im je i ode OK, sta se Zapovjednika tice Hrvata ima cca 10% od svih nacionalnosti ode, a prije nekih 10ak godina nas je bilo dosta vise... Zadnje 3g san vise manje sa Talijanima po brodovima pa i oni komentiraju cilu situaciju ode, kazu da je 2000g pola firme bilo Hrvata, a sad nas nema ni upola onoliko, a flota se povecala za 5 puta... Brojevi sve govore, ljudi nalaze bolje i idu.. Boljih firmi ima masu, ima i losijih. Pa kako vam se svidja i naravno kakve su vam / nam mogucnosti pronalaska boljega odnosno bolje veze za ukrcat se negdi drugo 😄😄😄... Ja se pokusajen maknit odavno, ali me bas i neide od ruke... Jer kako jedan prika kaze "bez veze si bezveze" !!

Pozdrav iz Sj.Europe

Sve tako stoji bez veze si bezveze I meni su obecavali svasta a sad kad nemaju di svi bi na msc-a a meni su govorili zar si jos tamo e jeb.... ga brate

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

2nd Eng(Cif) sa extra radovima 7100-7300€.... 3rd Eng (Sekondo) sa extra radovima 4700-4900€.... Novi na firmi, odnosno oni sa manje od 24m navigacije na firmi imaju po cca 150 - 200€ manje...

Back