Msc

A ja san ti ima ko kadet 700 $, to ti je po itf- u, a kadeti i asistenti po italijanskome ugovoru imaju negdje oko 2000 €, jbg...al moze se desit da te stave poslje 6 mjeseci kao vd 3, onda bi ti bila placa oko 2000 €…

Hvala!
Jbg, na ovoj firmi ti sve zavisi, znan momka iz crne gore koji je bio 6 mjeseci kao deck trainee na 700 $, a poslje kao vd 3 na 2300€, a znam i drugog isto iz crne gore koji je bio kao asistent prvih 6 mjesec na 700$, a drugih 6 mjeseci isto na 700$ i to je radio posao 3 eng za istu placu. Jbg, najvaznije je po meni odraditi kadeturu, nauciti sto vise...,a novci su jako vazni da se razumimo, ali u pocetku nema puno biranja, jos pogotovo danas, pozdrav i sretno....

Pozdrav ljudi,

Evo dobia sam ponudu za 3/O na kontejneraÅ¡u MSC Sandra pa me zanima jel ko plovi tamo i kakva su friÅ¡ka iskustva, te kakva je mogućnost napredovanja? Pročita sam cilu temu i vidim da ima pozitivnih i negativnih iskustava i ka i u svemu triba imati malo i sriće pa bi vam bia zahvalan kada bi mi neko neÅ¡to napisa i ako ko zna ima li neta na brodu?

Pozdrav

Pozdrav ljudi,

Evo dobia sam ponudu za 3/O na kontejneraÅ¡u MSC Sandra pa me zanima jel ko plovi tamo i kakva su friÅ¡ka iskustva, te kakva je mogućnost napredovanja? Pročita sam cilu temu i vidim da ima pozitivnih i negativnih iskustava i ka i u svemu triba imati malo i sriće pa bi vam bia zahvalan kada bi mi neko neÅ¡to napisa i ako ko zna ima li neta na brodu?

Pozdrav

Ima neta samo se placa. Koliko to kosta ne znam, kum mi je kadet na Msc sonia, kaze da on trosi izmedju 50$-100$ mjesecno.

Eggy 87 - iskustva su ti individualna i sve ti je od broda do broda, specificna ti je ovo firma vidit ces i sam... Pravilo ti je da pravila nema 😄... Neznam di si naviga prije, ali ode ti je malo "izokrenut" sistem znaci ka terco ces radit passage planove, ispravke karti i publikacija, gledat ces reefere i vodit daily log, vodis pharmacy i bolnica je na tebi, Sandra je stari brod pa ces vjerovatno i sondirat tankove i vodit sounding log, na manovri si na provi sa nostromom, gvardije u navigaciji i portu su ti 08-12 i 19-24.. Na drillovima si Medical Team Leader... Posla imas priko glave, ali ces masu toga naucit...

P.S

Kapetan ti je iz CG, kapo iz Italije...

Eto nadam se da sam ti pomoga... Pozdrav i sritno!

Pozdrav ljudi,

Pozdrav
Idu stvari nabolje i na Msc-a, očekuje se dizanje plaća u idućoj godini svima kao i smanjenje ugovora na 4-3.To je friÅ¡ka priča s broda, ako je puna plaća trećega to je odlično skoro 4 tisuće eura sa svim dodacima, al boljka firme je Å¡ta imaÅ¡ masu takozvanih "vrÅ¡itelja dužnosti" tonjest drugoga na plaću trećega,trećeg na plaću kadeta,itd. Internet je 1 Gb-100 dolara,ako ne koristis facebook, možeÅ¡ izgurat misec sa 50 dolara.Msc Sandra je na liniji sj. Europa-Montreal pa zbog toga ponesi zimske robe,baÅ¡ zimske tribat će ti.....

Boljka firme je crewing director od 75g... Kad on ode u penziju stvari bi mogle krenit na bolje...

Idu stvari nabolje i na Msc-a, očekuje se dizanje plaća u idućoj godini svima kao i smanjenje ugovora na 4-3.To je friÅ¡ka priča s broda, ako je puna plaća trećega to je odlično skoro 4 tisuće eura sa svim dodacima, al boljka firme je Å¡ta imaÅ¡ masu takozvanih "vrÅ¡itelja dužnosti" tonjest drugoga na plaću trećega,trećeg na plaću kadeta,itd. Internet je 1 Gb-100 dolara,ako ne koristis facebook, možeÅ¡ izgurat misec sa 50 dolara.Msc Sandra je na liniji sj. Europa-Montreal pa zbog toga ponesi zimske robe,baÅ¡ zimske tribat će ti.....

a čua sam viÅ¡e negativnih iskustava nego pozitivnih pa sam odbia a i pokuÅ¡avam se maknuti sa kontejneraÅ¡a. trenutni ugovor od 6-1 mi nije odgovara pa će vrime pokazati jesam li dobru odluku donia... al i da sam krivu odluku doniasada mi je isto.

a ja sam odbia ponudu tako da je gotovo. pa djeluje mi ovo lakÅ¡e nego na mojoj proÅ¡loj kompaniji jer sam tamo radia sve i svaÅ¡ta a za duplo manju lovu a misečno 15ak portova i brod je toliko dobar da je u americi zavrÅ¡ia na crnoj listi a mi skoro svaki tjedan tamo tako da sam posta na ti sa USCG-om, kada vidim da se dižu plaće i smanjuju ugovori mi dođe malo krivo Å¡to sam odbia al tia sam se maknuti sa kontejneraÅ¡a.

Back