gavro
Korabljoni Sekretar
ej drydock neznam za msc ali slazen se s tebom da sto vise gazis i ne postujes talijane to ti moze biti samo bolje.to sam ja sad svatia i ima sam ludilo ugovor na carnivala.pozdrav
Evo ovako...
Vidim kroz ovaj thread (na osnovu ovoga što ste rekli) da ima u Hrvatskoj jedna nova generacija pomoraca koji razumiju stvari i znadu se snaći sami - to je dobro, pozdravljam!
Medjutim evo, mala korekcija - nemojte se naći uvrijedjeni niti mi replicirati:
Ne bi smo trebali govoriti o drugim nacijama na ovakav način, posebno ne o talijanima. Bio sam ja na ove neke kompanije koje spominjete, nigdje nisam imao problema s njima, nego su mi ostali u sjećanju kao naugodniji ugovori, ukoliko to možemo reći za boravak na brodu. Bio sam i na talijanskoj zastavi jedini hrvat s jednim spagnolom, ostatak Napoli i Sicilia. Još i danas se čujemo via telefon. Smatram da nas talijani cijene i kao ljude i kao pomorce, posebno ovi gore iz Veneto dijela. Talijani su učili čak i engleze, nekim stvarima u pomorstvu. Mi hrvati trebamo prije svega stvoriti naše lice ili "hrvatsko JA" a to se stvara kod kuće na domaćem terenu. Sami ste spomenuli (gore) ove neke domaće tipove. Da budem jasniji - ja sam napravio asistenturu na stranoj kompaniji a npr. u Jadroplova su me ismijali kada sam bio došao pitati za prvi posao! Eto... senza pretese, porgo distinti saluti!
: