MSC putnički brodovi!

ej drydock neznam za msc ali slazen se s tebom da sto vise gazis i ne postujes talijane to ti moze biti samo bolje.to sam ja sad svatia i ima sam ludilo ugovor na carnivala.pozdrav

Evo ovako...

Vidim kroz ovaj thread (na osnovu ovoga što ste rekli) da ima u Hrvatskoj jedna nova generacija pomoraca koji razumiju stvari i znadu se snaći sami - to je dobro, pozdravljam!

Medjutim evo, mala korekcija - nemojte se naći uvrijedjeni niti mi replicirati:

Ne bi smo trebali govoriti o drugim nacijama na ovakav način, posebno ne o talijanima. Bio sam ja na ove neke kompanije koje spominjete, nigdje nisam imao problema s njima, nego su mi ostali u sjećanju kao naugodniji ugovori, ukoliko to možemo reći za boravak na brodu. Bio sam i na talijanskoj zastavi jedini hrvat s jednim spagnolom, ostatak Napoli i Sicilia. Još i danas se čujemo via telefon. Smatram da nas talijani cijene i kao ljude i kao pomorce, posebno ovi gore iz Veneto dijela. Talijani su učili čak i engleze, nekim stvarima u pomorstvu. Mi hrvati trebamo prije svega stvoriti naše lice ili "hrvatsko JA" a to se stvara kod kuće na domaćem terenu. Sami ste spomenuli (gore) ove neke domaće tipove. Da budem jasniji - ja sam napravio asistenturu na stranoj kompaniji a npr. u Jadroplova su me ismijali kada sam bio došao pitati za prvi posao! Eto... senza pretese, porgo distinti saluti!

:

Po ovome se moze zakljuciti da si ti na kontejneru pa od tuda silno iskustvo i preporuke,zasto nebi isao na putnicki brod?
Ocito nisi nikada bio tamo pa neznas kako je i sto se radi...kao tamo neces nauciti brod,daj molim te...
Bas ces nauciti brod,od najnovije tehnologije,propulzije, svakodnevne manovre,safety-a i razno raznih situacija koje na kargu neces nikada vidjeti...

Slazem se da je cargo brod odlican za pocetak i da se vidi kako je ajmo reci hardcore tamo,ali da se ne nauci nista na kruzeru jako krivo,kada sam dosao na kruzera naucio sam puuuno vise nego na tankeru...sve ovisi od kompanije...ali konkretno na MSC znam da je ok...jer sam bio na njihovom brodu i Talijani to drze samo tako,od cistoce,ma do svega...

kakav msc putnick (moja sljedeca kopanija)
prvi put na brod kadet pa na putnicki?
koje gluposti ti govore

imaces visu znaci ti si barba(to ti triba bit jedini cilj)pusti place i guste
za to postat treba nesto naucit za naucit trica ic radit
najbolje pocet na kontenjera brzo ces ovancat i doc do tiketa
dosta ces vidi i naucit(probat razne njemacke firme imaju najvecu flotu na svitu cargo) imat ces puste manovre teret uglavnom biti ce ti aktivno
posli o afnitetima se micat lng,putnicki,offshore,tankeri etc(na skatulama vjerovatno ostat neces jer nas je tamo sve manje jer ne mogu platit kao drugi
moras naucit cutit brod a na putnickom ces naucit puno toga ali brod ne
on ti je nesto di ces ic kasnije kad nesto vidis i iskusis

generalno msc nije bas za kadeta firma(iako place su za te pozicije i nizu posadu au i puno je novih brodi)
samo taljan sve to traljavo drzi

jos se sicam edne alice sonje katie sta sam ih vida po australiji
(nas svit je tamo zbilja kopa ali su se i dokazali)
s kim sam god radia s msc(strojari svi) skidam kapu tim ljudima zbilja nista nije bilo teskoz a posal

znaci imat ces visu i ti si barba
i to ti triba bit cilj i sta vise vidit i naucit(kontenjer)

Ne znan kakav je MSC za kadete, ali znan da kadet na putnickome brodu moze naucit puno. Ne triba ucit piketavat 4 miseca da bi posta dobar zapovjednik. Slazen se da se i na kontejneru moze puno naucit, i na svakome cargu. Ali budimo realni, samo putnicki brodi konstantno pratu tehnologiju, cak i stari se brodi konstantno opremaju novin stvarima, ceste manovre i puno stvari koje se tamo radu svaki dan umisto sidenja na mostu po 20 dana izmedju porata. Tako rode, samo ti ajde na putnickoga i budi sritan sta si nasa misto za ukrcat se jer ako prodjes kroz forum vidit ces da to i nije bas jednostavno danas.

sve je tvar ukusa(vidim da ides nazad na offshore)

nista lose o putnickima
ali momak s visom mora gledat kako napredovat i ovancat
i sta vise vidit
u 48 dana trip ,new zeland4porta,aust3porta,japan4 porta.,koreja1 taiwan1 ,hong kong1,sing1,port klang 1manovri da bi bilo koji putnicki pozavidia
uz rad i sricu i volju za 5,6god si barba na kontenjera(meni je poznanik sa 30
god barba)
krcaju filipe za barbe i ako si iti malo ok gurniti ce te (njemacke firme)
mislim da triba naucit piketavat(") jer ce sutra taj momak gledat kako neko drugi piketaje i odrzava kuvertu i davat posal pa ako nije to naucia a sta ce radit i govorit ljudima(prvi daje posal za kuvertu barem je tako bilo)

tehnologija jedan novi dredger most ko dode prvi put dobije sok to je puno vise od navigacije,novi dp rig cijena priblizna srednjim putnickima 700.000$ i vise a sta ima na marketu ima na njemu.

zakljucak nista protiv putnickih (i sam mislim mozda kad mi dop.. ovo sta radim maknit se i minjat bubete(samo mi to odgovara nikakva odgovornost i odlucivanje i sl ) ali za mladog momka koji je prvi put na brodu mislim da nije
pogotovo s visom(ma kakva je situacija na marketu mislim da momci s visom su zlato jer ih je malo i ako su pametni to ce iskoristit)
nevirujem da gloptik i sl imaju bas puno ljudi s visom koji traze za assistenta/kadeta na prste ih mos brojat

(sve je ovo samo moje misljenje iz moga iskustva,mozda neko ima drugacije)

Ma fala Bogu da je sve stvar ukusa. Ja se slazen sa tebon da ako nekomu dajes posal da tribas znat o cemu pricas i ja tako radin. Ako ne znan onda ga iden ucinit skupa sa njin pa da ija naucin sta nova. Ja bi mu samo reka nek ide di god je nasa ukrcaj za ucinit porucnicki pa ce kasnije trazit sta god oce. Cinjenica je da ce mu bit lakse nego drugima nac posal kad ima visu (iz osobnog iskustva) da ga ova drzava vise ne moze fermat kad bude radija brevete za prvoga i kapitana.

u 48 dana trip ,new zeland4porta,aust3porta,japan4 porta.,koreja1 taiwan1 ,hong kong1,sing1,port klang 1manovri da bi bilo koji putnicki pozavidia

Pozavidjeti na cemu?Da u mjesec i pol odradite14 manovri?
Pa to ti je za putncki brod pola mjeseca prakticki heheh...

kakva je situacija za ukrcat se ka kuvar na msc-a???
mora li se priko bogdana ili mo?že i priko crne gore ili jo?? bolje piano di sorrento???
govorin i talijanski.

Slazem se s tobom da u svakom slucaju je dobro probati kargo i vidjeti dali je to za nekoga ili se ne vidi na takvoj vrsti brodova...
Osobno sam upoznao Amera koji je samnom bio na brodu,a predhodno je radio kao DPO na Transocean-u i imao daleko vecu placu,ali je dosao na kruzera za manju lovi,ali bolju kvalitetu zivota sto je mnogima vazno.

Master na takvoj vrsti broda mora znati sve i mora biti u toku jer nitko u offshoru ne placa masnu lovu bez veze,zato i je odgovoran posao i ako se nesto desi eto ti problema...ipak je nafta u pitanju...

Takoder na kruzeru se sporo avanca i za doci na poziciju recimo Staff-a ti muda do koljena dodu...dok bi za to vrijeme na nekom off shoru puno vise napravio sto je 100% tocno,ali kazem kako tko voli...

Osobno volim sam probati sve pa odluciti,probao sam tanker,kruzer i sada cu offshore pa cu donjeti odluku di se najbolje snalazim i osjecam...

Kolege
i ja sam bio na kruzerima i ne bi se vise vratio na karga za neznam koje pare
ali tko ne prova carga taj nikad nece znat cijenit sto ima na putnickim
pa mislim da bi prvi brod svak trebo odradit na cargu
definitivno

nego evo sad sam malo bolje procito sve ove odgovore
vidio sam da je netko napiso " Ma neces ti bit dobar zapovjednik zato sto si 4 mjeseca piketo"
e prijatelju neces ali isto tako nisi ti za k.... piketo 4 mjeseca
evo meni bio casnik i moj timunjer pođe nesto pituravat, sitnice, vrati se za 5 min on gotov, e sad prijo ja piketo ne 4 nego skoro godinu, pa ga lijepo nabijes nogom u guzicu i vratis na poso
pa nije valjda doslo da ce nas filipinci ucit poslu ili zajebavat
ali sad sam ti dao jedan od tisucu primjera sto ih ne bi naucio na pautnickom da prvo nisam bio na cargu
zato mislim da se isplati " izgubit po godine na kargu" pa te nitko nece zajebavat vjeruj mi dosta se toga nauci
a ovo oko manovri ma tko to vodi manovru pri ulasku ZAHTIJEVAM ODGOVOR
mi ko kadeti terci sekondi ili tko drugi
Hvala

vidin ja da ste vi ode udrili raspravu lipu ,a svak ima svoj ukus i zna za sebe sta mu je najvise svidja ,eto meni se cini kruzer najdrazim al samo mi se cini tako mozda se i promini ,al mislim da iman vise sansi ako napravim kadeturu negdi na kruzeru da tu i nastavim nego na nekom kargu ili cemu vec...

a slusaj svakako je bolje da odma odredis tip broda na koje ces navigavat nego da se pola svoje karijere trazis...

al opet u neku ruku dok ti osobno ne provas vise vrsta brodi ne znas sta ti najvise odgovara...

Ja osobno ne bi nikome savjetova da radi asistenturu ili kadeturu na putnickom brodu. Na cargu se neke stvari ipak bolje nauce.

Ma muz mi je na MSC putnickom,delice kabinu,a rekli su nesto da se placa 40% od cijene ali niko ne zna tocno da kaze:-( I on je a.b

Back