Maersk A/S

Evo me opet! Bad news! Priko 100 Poljaka i Rumunja oficala dobiva nogu sa kontejnerasa. Na sto ce ic? Na istok! Znaci - pisi propalo, nema sanse. Za tankere, jos se drzi nekako... offshore bi mozda tribalo provat, ali imaju one glupe ispite....dva nas LNG kapa nisu prosla kad san ih tija za inspektore. Jos priko svega , EU bandira. I BTW, evo je izasa rezultat za prvih 8 miseci... maninjorgo jase na celu kolone, pus:rolleyes::rolleyes:u mi u guzicu i Copenhagen, Rotterdam, Newcastle i Newark. Bit ce bonusa, mos mislit.....dignit ce mi spomenik na Rivu!

Evo me opet! Bad news! Priko 100 Poljaka i Rumunja oficala dobiva nogu sa kontejnerasa. Na sto ce ic? Na istok! Znaci - pisi propalo, nema sanse. Za tankere, jos se drzi nekako... offshore bi mozda tribalo provat, ali imaju one glupe ispite....dva nas LNG kapa nisu prosla kad san ih tija za inspektore. Jos priko svega , EU bandira. I BTW, evo je izasa rezultat za prvih 8 miseci... maninjorgo jase na celu kolone, pus:rolleyes::rolleyes:u mi u guzicu i Copenhagen, Rotterdam, Newcastle i Newark. Bit ce bonusa, mos mislit.....dignit ce mi spomenik na Rivu!

Svaka cast cestitam na poziciji lidera . :uzdravlje Znas da to nosi i tezinu jer sad sve sta mozes je ili biti isti ( mislim na poziciju ) ili se srozati na doli jer vise od lidera nemoze se haha

Svaka cast i samo tako :uzdravlje

Boysovi, ka da san ja Ante Mise!!!! I krv prolit, ma prvo misto ne pustit! Samo straj me kako ce to moj Svagusa nagradit. ma nema veze ni to, kad je kalinic moga u Englesku, a di se maninjorgo nece prodat!!:D

Pitanje za maninjorga:

Pitanje za maninjorga:

Obziron je maninjorgo inspetur na maerska, evo je pitanje:

Maersk Kendal je brod od 6500 TEU (mislin).
Nasuka se nedavno oko Singapura.

Master je bija Englez.

E sad, vezano za sve one price, kako su svi drugi zasticeni, a mi nismo. Kako nas sindikat nije za nista. Kako je teze iskrcat Filipinca nego naseg... itd.

Pitanje glasi:
Kako je finila prica sa tin masterom na kendala?
Jeli dobija nogu sa firme?

Ili su mu dali drugu sansu?

evo ja cu ti na ovo odgovorit.kad sam ja starome prvi put nasuka auto(totalka) tom primitivnom logikom on mi nije vise treba dat vozit.Medjutim on mi je opet da i ja sam se ponovno nasuka,pa jos jednom i tako jedno 7 puta.Otac je vjerovao u mene i znao je da cu jednom naucit.Medjutim nakon 18 godina voznje,nebrojenih totalki(ocevih,tudjih i svojih prijevoznih sredstava) i sudara shvatio je da sam ja izgubljen slucaj.
I dobro koja je poanta ovog tvog pitanja sad ovako s neba pa u rebra u pet manje kvarat?

Palo mi napamet - ali nije pitanje bez razloga.
BTW - nasi masteri su bili na remorkera koji su ga odsukavali, pa znan nike detalje....

za kendala - tamo san bija prvih par dana dok nije dosa njihov inspektor iz engleske. englez barba je dobro zasra - dobili nogu on i cif kuverte.

evo jos. za kontejnerase, u naredne 3 godine nece zaposljavat bile nikako. otpustili su par stotina, imali bi frke sa sindikatima. nema veze eu ili non eu.za seniore na tankerima i plinu, moze bit mista, ali strogo za one sa minimum 36 miseci navigacije u ranku. place ne znan, ja to ne vodin. usput, prije desetk dana intervjuira san kapa rumunja , za kemiju /product, 9K na brodu 5 K doma, ugovor 4/2. kakonema agenta u nas, triba aplicirat u singapur, ali sanse su male ili skoro nikakve (ako koji umre)

Smanjivanje placa?

Smanjivanje placa?

evo jos. za kontejnerase, u naredne 3 godine nece zaposljavat bile nikako. otpustili su par stotina, imali bi frke sa sindikatima. nema veze eu ili non eu.za seniore na tankerima i plinu, moze bit mista, ali strogo za one sa minimum 36 miseci navigacije u ranku. place ne znan, ja to ne vodin. usput, prije desetk dana intervjuira san kapa rumunja , za kemiju /product, 9K na brodu 5 K doma, ugovor 4/2. kakonema agenta u nas, triba aplicirat u singapur, ali sanse su male ili skoro nikakve (ako koji umre)

Ukoliko je maersk u grupi brodara koji su potpisivali ugovore uz posredovanje IBF-a (international bargaining forum), onda nebi tribali obarat place. Odnosno, ostale bi na iston nivou.

Pitanje: znas li jeli Maersk u toj grupi?

je. ali ne citas pazljivo. umisto obaranja placa, maknes bile i stavis zute.svi sritni i masu repon, postujes dogovor, a tebi pa trosak jos vise.

Ma citan pazljivo, ali analiziran situaciju.
Maersk je maka nekih par stotina oficala Engleza, itd...
Stavi je ove s istoka. Sve 5.

Kriza je pa se stedi.

Medjutin, obziron da P&I clubovi i osiguravajuce kuce dosta tog diktiraju onako "soto-voce", more se desit da ako oficali nisu "adekvatni" da im pocmu rasti premije osiguranja.

Ono da nisu "adekvatni": podrazumivam da nimaju dodatne traininge, da nisu (stigli) pasat simultaore za velike broodi, ili da imaju visko accident rate, itd...

A onda, jednog dana, i kriza prolazi.

BTW - interesantno da nakon ca su Englezi dobili otkaz, cita san negdi da su Englezi skinuli svoje oficire sa popisa "ugrozenih vrsta" to jest deficitnih zanimanja.

zuti imaju sve traininge, i vise nego triba.btw, s njima san uspija ostvarit da iman najbolje rezultate u ciloj maersk grupi.ja san prvi, ameri zadnji, danska druga, holandezi treci. management u englesku oficijalno se vodi pod copenhagen. znaci.. moze se ako znas i oces. lpg je uzet od danaca i dan meni. sad iman vec i vlcc..... zasto i kako? pa nisan ni ja houdini!!!u principu, ja najlosije misljenje iman o indijcima, lini su, pokvareni i filozofi. indonezani su totalna steta, niti oce radit, niti znaju... jednostavno propali slucaj.filipa i burmanca ako pocmes odgajat od malih nogu... mozes dobit dosta kvalitetan kadar, pa sta god neki mislili. radisni su, disciplinirani a sta se tice obrazovanja... ja bi pita, a sta se to u nas nesto super nauci u skolu? jos zajebaju sa parnin strojevima i jarrow kotlovima , koje ni u muzej vise ne mozes vidit. ja san vidija training centre po manili, mumbaiju.. da se smrznes. nema sta nema. i simulatori i uredjaji i radione... da ne zaboravimo da su i nasi isli na training tamo i ne bas tako davno,jedva prije desetak godina. ovi mladji to ne znaju a stariji "zaboravili".
sta je pisnik tija rec? pogledajmo malo oko nas. kadeti broje na kapaljku koliko mu je minuti ostalo do kraja kadeture, koju raspodijeli na 4 dila. niti se nauci basic posal i maintenance , niti se nauci do kraja posal oficala. onda dodje taj famozni avancamenat, i ko ce se sad poc zajebavat za kaldiferima kad mozes nabit ocale i stat na most. i jednoga dana ti triba minjat kaldifer na dizalicu... a sta onda??? mislin da se razumimo.

a daj maninjorgo otkad ja pisem da se u nasim skolama ne nauci nista osim da si nezamjenjiv.Jer rvacki pomorci su najbolji pomorci.Ma po cemu?Razne samoprozvane velicine tipa samo prozvani Pere Snaga i njemu slicni krstare tim prostranstvima rvacke nezamjenjivosti u Rvata.Parni stroj i danas vjerujem najglavnija stvar na klasi zajedno sa ovim posranim kotlom kojega si spomenija.Skole gole imaju po 2 pistuna iz 2. svjetskog rata i neki gnjili kompresor ako i to imaju uopce.Ali pogled sa visoka na "glupe zute" to vec savladas do kraja prvog polugodista prvog srednje..

meni su legendarne bile one zvizde nacrtane na plafonu na zadnjem katu pomorske u splitu. onda kad bi jos vidia petrakovica kako gleda gori...cista egzotika.
a 100 metara doli u lori planetarij...

a di je prvi bridge simulator u diversa i oni otvoreni lifeboat u spinutu, jel se jos koristi?
advance FF u sibeniku i gasenje vatre sa rostilja kao ispit za brevet...,

btw zadnje 2 godine sam na vlcc koji je preuzet od maerska (sa full indian crew) i mogu vam reci da se takva organizacija posla i standard koji smo tamo nasli rijetko vidja.

Last edited:
je,frenki oprosti. davno si pisa o parnin stapnin strojevima i to zavareno stoji, sve sta si reka - tako je. i ovi pogled sa visoka... i toga ima. ja samo znan da kad san bija na nyk da su najveca sranja prouzrokovana ljudskon greskon dogadjala se na brode di su japi bili top4. ovde, isto tako. ja jos nisan ima sudar ni naprdjenje sa mojima "divljacima", a ka sta san pisa englez ga je naprdija sa 19 milja 200 metri od rafinerije. e sad je li to bahatost ili veliki self confidence, ja ne znan, ali znan dobro kolika je steta. zadnji put kad san ima nasu full posadu u makinji bilo je prije jedno 20 godina, bija san mladi prvi makinje. to je bilo za popizdit s tin mazacima. zasto ja moran ovo a ne stipe? ovo je triba marko ucinit, zasto dajes meni..... za nase struje i mehanicare skidan kapu, vecina ih je vrhunskih. za juniore.... ima dobrih, ali i da ti se zamanta od muke - ka i svugdi. ali - fali radna disciplina. kad se zavrsi posal, tesko je ubacit tri kljuca i kacavidu u bujol i odnit u radionu. a obrisat krpon okolo di si radija - boze sacuvaj. to ce zuti!

Maersk

Maersk

Evo vam iz prve ruke sta je Maresk i kolko daju novaca za naseg kapa sa iskustvom u ovom momentu:

Good day,

Your application is well-received. We will consider your application for the position of Chief Engineer onboard our Oil Tanker fleet of vessels.

Taking into account your rank seniority (since 15 Nov, 2006), kindly find the following wages for your position:

Tenure: 4 months on / 2 months off

Wages on board: USD 9381 per month

Wages on leave: USD 4530 per month

In addition to above, you will be entitled to Company Seniority Allowance of 2 days basic salary for every year completed with our organization. It is paid in the month of December, after completion of one year with the company.

Please revert with your decision.

Thank you.

Best Regards
HOU Jin
Global Strategy & Efficiency
Maersk Ship Management
3, HarbourFront Place,
#13-01 HarbourFront Tower 2
Singapore 099254 - Reg No. : 197800504W

Ajde nek mi netko rece kompaniju na svijetu di kapo ili barba ili opcenito senior oficer ima takav ugovor 4-2? A pare, to nema veze sa nicime, al nema
veze svatko zna svoje tako i oni al tako i mi pomorci bome, al moramo bit svjesni da nam se cijena rada i profesije strasno ru??i jer ocito ove nacije poput rumunja, poljaka, bugara to prihvacaju :mad:

Back