Maersk A/S

eto ga! jesan li reka da je takova placa rumunjima? a oni gledaju da su rumunji u EU i da mogu na EU bandiru, a mi ne moremo. bugari i rumunji ovo uzimaju....a za nase san vec reka da nije dobro i da ne zaposljavaju. ovo sta je ovi mali ponudija - isa je po tarifi za 2nd european contract. i sad zato kompanija ne vridi jer ne stimaje nase???? ajmo malo bit ozbiljni!

re

re

iako ne mislim da je sve u placi (ima i u uvjetima obavljanja posla, tj, dijelovi, kvaliteta posade, stanje broda, itd) ta placa i uvjeti ponudjeni su za privuci bugare, rumunje i pokojeg ambicioznog rusa, :)

tako je, evo singapura: kome ne vridi, neka ni ne aplicira! a i ako aplicira, male su sanse, jedino ako triba popunit rupu, jer ljudi ima.
statistika kaze, u zadnjih 6 miseci 2009 za tanker flotu:
- prosjecna ocjena customer satisfaction surveya:3,62 (najveca ocjena je 4)
- prosjecni off hire period: 0,42 dana po brodu / godinu
- psc detentions - nil
-oil major vettings - average 2,88 observations/ survey
-average psc observations - 1,78/vessel/survey
LTI - 1,02/vessel/year
i ovo je napravljeno sa uglavnom indijsko / filipinskon posadon, s nesto malo rumunja, bugara, rusa i danaca.i sad zasto minjat? komu se ne svidja... siroko polje.

-upravo tako kako kazete, ??iroko je polje i tako će bit, lo??e se pi??e, sva sreča da ovi nisu jedina kompanija na svijetu, poslije onakvih karakteristika vettinga i performanca zasto bi mjenjali, nema razloga, na nama je da se potrudimo i da nadjemo bolje al i da molimo Boga da na??i ljudi neće počet prihvaćat takve uvjete i raditi dumping :udriglavom

@maninjorgo
Jedna stvar mi niakko nije jasna,Moj post je bio odmah ispod posta od kolege Glaza,a onda ste se ti i Valdez uspili uguzit izmedju pa mi post uopce nema smisao.Nije ni bitno.
Oni rezultati na nivou flote su impresivni,ali place stvarno kikiriki.Prihvatit ce ko mora.Ja ne bi ni za tri puta toliko.Ipak ne vrijedi vise ona koliko para toliko muzike.Ima muzike cini mi se i bez para.

slusaj. kad su me doveli...statistika je bila dobra, ali troskovi...ajme. sve servis, ovi na brodu papiri, kompjuteri.... eeee, onda je to tribalo prisic. za divno cudo, najmanje otpora na plinasima i tankerima, najvise na kontejnere. tribalo ih je par kako se oni nazivaju "old hands" spicat u guzicu... pa se smirilo sve. sad su shvatili sta se dogadja u svitu... virova ili ne, danas mi s jednoga LPG salje kapo, kako su 2 i 3 makinje prokuzili kako punit nike cartrige od brothers printera, kojih ima 7 na brodu... i odma racun koliko se moze ustedit na godinu. da se razumimo, to je pizdarija, ali je pozitivan nacin razmisljanja. najteze je bilo ih naucit razliku izmedju I need i it will be nice to have, jer su prije dobijali sakon i kapon, i sta triba i ne triba. sad je lakse to vodit. a place???? je, za nase uvjete nisu dobre, ali ni nyk ni mitsui nemaju puno bolje ugovore, 4 miseca na brodu, oko 15000,nista doma. tk , chevron,shell su bolji u placama, ali san nikidan benchmarkira svoja dva LPG sa sister shipovima shella, i ja vozin za 2000 na dan jeftinije. place rade oko 40-45% budgeta, tako da ja mozda mogu dat i vise dijelova na brod, a opet san konkurentniji zbog jeftinije posade. jebi ga, sve je biznis, sve su pare. ja bi najvise volija da svi nasi sta imaju matrikulu su miljarderi, a pari mi se da je to nadanje ludome radovanje. posli ove krize, svi pusu i u jogurt. puno ih se opeklo.

Sta se tice placa za koje govorite da su "ne??to" veće na mitsui i nyk i za koje vi kazete da su 15000 $ ja se nebi slozio da su nesto vece jer 3500 $ veće plače nego ovo ??ta va??a firma nudja nije mala stvar, am I right? To je 14000 $ po ugovoru pa mislim da to nije "ne??to" a kao prvo plaće nisu 15000 nego jo?? i vi??e!!!! A ugovor je 4 na brodu i sve ti je plaćeno danom iskrcaja i ne treba?? čekat svoju lovu i ne ve?že te da nakon 2 mjeseca mora?? ić nazad a u medjuvremenu ti nadje jedan pa drugi kurs a holiday prolazi i sve je to u cijenu onoga za ??ta si potpisao, kao ??ta sam rekao ovo ??ta va??a kompanija nudja je debelo ispod prosjeka za ??ta na?? kapo trenutačno danas plovi i HVALA TI BO??E da nije va??s kompanija jedina na svijetu. Na nama je pomorcima da trazimo dalje i da upozorimo ljude sa foruma kao ??ta ste i vi upozorili u prija??njim postovim da ne tra?že posao na va??oj firmi jer smo to argumentirali i vi i ja, zato i postoji ovaj forum da si pomognemo jedni drugima u ovom vrlo oholom svijetu :hihi

srelec, svaki put kad te citan dobijen napad ljubomore, pa di san ja gubija vrime???? samo ti stoj di jesi i rezi, nece ova firma propast ni bez mene a gospe mi najmanje bez tebe. cini mi se da te jebu malo 4 strike na ramenu, ali moze bit da mi se stvarno samo cini. znas li onu: daaaaaa mi je biti morski pas.... tako gavunici reze na forumu.
kapo, ja san bija inspektor na nyk prije ravno 12 godina, kad je tamo bilo samo par nasih. iman par kolegi kapa, koji su mi lani rekli da je placa 15K. sad, ako su oni lagali mene, lazen i ja, ili je placa kresila (u sta sumnjan jer cujen da su kalali, i to mi je moj stari amigo nakaya reka prije par miseci). sve u svemu, a sta ste slali cv kad van je dobro??
je li ko reka ovde da su place vrhunske? nije! je li receno da se ne salju cv? je - ali sta on pizdi, bice se boji za svoju guzicu pa nece nase na kompaniju!
bilo kapu 15 ili 18, ja znan da mi je dobar bonusic kapnija, bez valjanja, sporkavanja, leta zrakomlaton.....leteci prvon klason, spavajuci u 5 star hotelima i grijuci zeni prkno cilu godinu. bog je prvo sebi ucinija bradu, kaj ne, ti bokca? i za divno cudo, ne jebe me ni suker ni bracaduro, iako bi in se najradje krvi napija.

srelec, svaki put kad te citan dobijen napad ljubomore, pa di san ja gubija vrime???? samo ti stoj di jesi i rezi, nece ova firma propast ni bez mene a gospe mi najmanje bez tebe. cini mi se da te jebu malo 4 strike na ramenu, ali moze bit da mi se stvarno samo cini. znas li onu: daaaaaa mi je biti morski pas.... tako gavunici reze na forumu.
kapo, ja san bija inspektor na nyk prije ravno 12 godina, kad je tamo bilo samo par nasih. iman par kolegi kapa, koji su mi lani rekli da je placa 15K. sad, ako su oni lagali mene, lazen i ja, ili je placa kresila (u sta sumnjan jer cujen da su kalali, i to mi je moj stari amigo nakaya reka prije par miseci). sve u svemu, a sta ste slali cv kad van je dobro??
je li ko reka ovde da su place vrhunske? nije! je li receno da se ne salju cv? je - ali sta on pizdi, bice se boji za svoju guzicu pa nece nase na kompaniju!
bilo kapu 15 ili 18, ja znan da mi je dobar bonusic kapnija, bez valjanja, sporkavanja, leta zrakomlaton.....leteci prvon klason, spavajuci u 5 star hotelima i grijuci zeni prkno cilu godinu. bog je prvo sebi ucinija bradu, kaj ne, ti bokca? i za divno cudo, ne jebe me ni suker ni bracaduro, iako bi in se najradje krvi napija.

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Svaka čast,sve stoji ??ta je napisano,ajde sad kad se ''poprave motori'' pa da vidimo obja??njenje !

Jeli inspektore a koje je rekao da sam ja slao aplikaciju????????
Dali ste negdje u onome sta sam ja kopirao nasli moje ime i prezime?
Kao prvo ponavljam, ovdje smo da si jedni drugima pomognemo i to mi je bio glavni cilj slanjem one argumentirane ponude, UGLAVNOM DA SUMIRAMO SVI OVDJE SKUPA, BJE??TE ĆA OD MAERSKA GLAVOM BEZ OBZIRA I NE OKREĆI SE SINE!!!!!!!!!!!!;)

ufff sta me zaboli! evo ce sutra bankrot! ja san lipo da do znanja da se nasi ne uzimaju i da place nisu nesto na brodu! i to stoji. a brodovi su karampane, niko nista ne zna....samo fali par nasih mudrijasa da to dovede u red. sta se pomoci tice, ko pita dobit ce je, tako je bilo i bice. ali, ne trpin kad mi autsajderi vire u gulas i nagadjaju jesan li stavija dva kila mesa ili kilo. maersk je trenutno moj problem a vama ako se to svidja ok, ako ne... imate svoj gulas ili punjene paprike... i prijatno.

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Svaka čast,sve stoji ??ta je napisano,ajde sad kad se ''poprave motori'' pa da vidimo obja??njenje !

e moj HV, najdraze mi je kad me idu ucit od stvarima koje san vise i zaboravija. inace, prije nego san dosa u maerska, peka san krafene u svaguse, a vikendon na poljudu cuva inkas mati kokicaru.
a da je slucajno bolja placa... bilo bi ... daj brale reci dvi rici!!! pa i na nevidjeno...sta ima veze, rvati smo.

imam problema s motorima poslat cu to odgovor posli u krivu si:uzdravlje
aj salji vise ti odgovor! mene veliki motori nikako ne jebu...ali evo meni koza zastekala, bice karburator majku mu njegovu!

Last edited:
@maninjorgo
Ne kaze ti se vise prijatno nego dobar tek.Ovo prijatno je ostatak iz komunizma. Ili mozes rec po domacu "U slast". A meni si govorija da je na Maersku super,a vidi sad ovo.Ocito nije tamo za sve isto.Kakva si ti varalica,a sta bi se ja tek bija zajeba da sam dosa dole.Nije ni cudo da imas 2 stana na mejama,mecku u garazi u Singapuru sa sretnim brojevima na registraciji kad zaradjujes na grbaci proleterijata.
I ostavi mi se moga dobroga Mate.Usput znas da je nasa curu u biti Mate i mali Zlatan sta prodaje baterije i stipunice na pazaru su pazarili dvi sestre.Zlatan se vec i ozenija i dobija dite ali kako cujem ono drugo je pa ce opet pokusat.

Je li te jebu sihroni ili asihroni??

Frankie, potpisujem tvoje riječi od prve do zadnje. ko visoko leti nisko pada, malo analizirajte postove od na??eg singapurskog inspektora pa će te doč do istog zaključka, opet ponavljam iljaditi put ovdje smo da se dru?žimo i pomognemo si a ne da se prepucavamo i zadiremo u tuđu privatnost i nasladjujemo se nad drugima koji nemaju te uslove u finom dru??tvenom sistemu koji je se voli kitit imenom kapitalizam a ustvari je moderno robstvo:p

ma vidi ti kako ti razumis tematiku. znaci, da ja recen na grupuod 130 000 dusa, ajde dosta je bilo, od sada svi vanka, hrvati naprid....! pa nije mi cacina! od tih 130 000, pod menon je jedva 1500 ljudi. pa nije ovo ovde butiga od botuni.
a kako bi ti doveja hrvate? reka bi sve je lipo i krasno...rezultati su dobri, ali tiraj ove govnare i dovedi mi rvate na duplo vecu placu. ne ide to tako stari moj! par san prova utirat, jedan upa, dvojica pala psiho test i test brzoga rasudjivanja (nasi kapi sa lng). i sta ja sad moran rec,ko jebe test, to za rvate ne vazi,mi smo pametni i bez testa? tribali su ic za inspektore, a nisu bili kapac to pizdarije polozit!!! a kad ih slusas.... ti muku isusovu! velika je ovo organizacija, i kad bi svak radija kako mu prne.... di bi dosli? jesi cuja za company policy? sigurno jesi, pa valjda razumis o cemu govorin.

Frankie, potpisujem tvoje riječi od prve do zadnje. ko visoko leti nisko pada, malo analizirajte postove od na??eg singapurskog inspektora pa će te doč do istog zaključka, opet ponavljam iljaditi put ovdje smo da se dru?žimo i pomognemo si a ne da se prepucavamo i zadiremo u tuđu privatnost i nasladjujemo se nad drugima koji nemaju te uslove u finom dru??tvenom sistemu koji je se voli kitit imenom kapitalizam a ustvari je moderno robstvo:p
tako je glazo moj! kad bas padnen na dno, doc cu na tvoju firmu i uzest ti posal! ali za to bi triba ne past, nego se strmopizdit! necu, necu ne tresi se, brzo vesam kopacke o klin. i ne zovi me inspektore, nisan mupovac!

Last edited:
jeli inspektore a za??to te nebi zvao tako? a zasto si ti mene prvi počeo zvat kapo i zadirat u moju privatnost? znaci tebi je dozvoljeno a meni nije!!! Slu??aj priznajem ja sam preglup a ti si prepametan i ?živi u tom uvjerenju:p

je li pise kapo??? pise? jel pise meni strikan -pise! a to ti znaci direktor, rano strikanova. i to tehnicki, ka i sta je netjak najaci tehnicar na balote, tako san ti i ja ovde najaci u briskulu. inspektor ti dodje ka dektiva, a oni mi nikad nisu bili dragi. i to zadiranje u privatnost... pa nisan pita ni odakle si, ni kako se zoves, ni broj postola! a sta pise pise. reka bi slavko stimac: pise hund ma pise i mile.aj , nemojmo se vise kontrestavat! iden lec, pa da mirno bar odspavan! a sad ozbiljno, nisan zlopamtilo, ako stvarno triba koja informacija, nevezano za maerska, uvik na raspolaganju. a forum, forum, dobro dodje za isvogat se koji put.

....

ima nasih strojara samo tahvih(cudo) ne vidim zasto oni nebi mogli proc na maerska
....
a ti bonusi place i sl gluposti s tim se necu zamarat
davno prije sam vidia jednog momka s foruma u singapuru
bia sam na kontenjera 8tmaraka mislia sam da imam svit on je dolazia sa stolta
znamo se dugo kad mi je reka svoje pa sam na guzicu(pa za sta ja radim)

posli odem na jdn 02god 42 dana euri svaki misec ludilo
kad eto njega na aerodromu dolazi sa starog saturna(a mi taman iz skvera isli vani a oni se zabusili u neki mislim da je bia kontenjer) .....
nisam pametan nego sam slusa druge koji su mi imali sta rec
shvacam ovi forum za dat savjet ljudima oni savjet koji nismo imali mi
a to ko je koliko opustia ljudi englezi poljaci zuti i sl
ne vidim nas u svemu tome .....

uvati se posla i objasni da ima nasih ljudi fantasticnih
pa onda ih otidi nadi (ako ih jos uvih neznas)i stavi tamo
po brodu 1,2 covika vise nego dovoljno
i onda kad legnes navecer osjecat ces se veoma dobro puno bolje nego kad sidne bonus(iako se Frankie nece slozit)

tad cu te osobno ja cijenit vise nego da imas po milje $ godisnje
.....

:uzdravlje

Nije niko reka da nema nasih dobrih,ali da se razumimo u postotku je tu dobrih ko i u svim drugim nacijama.To su nijanse.Ni to nisam procita u maninjorgovim postovima.Problem je sta maersk lose placa,a nas covik nece ic za malo love i to razumin,ali ne razumin aroganciju da nece ic posto poto,Ako je tako znaci da mu ne triba.Sve te firme u istoj bransi placaju lila i nemojmo se zavaravat i mislit da su oni pizde i da ce bezveze prosipat lovu.Svima je profit u interesu.
Sto se Stolta tice na njih ti sad ukrcava SPH Svale i Braco.Nasli se sa Mortenom Massoem(mrm@sntg.com) u R'damu koji je svojevremeno radija na punjenju frizidera u marini u Houstonu dok mu nas Mario Radman vlasnik 5 star marina nije da da cisti pistune.Srica upozna je jednu iz familje Franka Mohna(famozni FRAMO ) i to ga je dovelo onde di je danas.Znaci vise ti znaci veza u zivotu nego svo znanje.Potvrdjeno ponovno.Sad ako znas Svalu i Predraga ides odma na Stolta i MItsuija.Njiam su te firme na dispoziciji.Pogotovo se Morten odusevija reformom u Hrvata i tako mu je bilo drago kad su ga ova dva glupaka posjetila da je reka da je to jako dobro sto moraju placat zdravstveno.Rvati sa STolta mozete uskoro ocekivat da Vam Stolt ukine zdravstveno zahvaljujuci Svalinoj i Bracinoj proaktivnoj politici glup,gluplji.
Sta se tice zabuzavanja lose pamtis druze.To je bija stari Searcher i naprdili smo ga na brod kockarnicu isprid Singapura.I to mi je bilo skroz ok.Volim desavanja iza toga 15 dana Batama(tad kokolo jos nije ni zna nac Batam na karti) fenomenalno.
Ovo da on moze tamo stavljat koga oce je isto prica za malu djecu.Ne moze on krojit svoju politiku naustrb firme jer ce probit budget odnosno moze pa ce brzo dobit nogu u prkno.Pa nema on tamo Indijce zato sta voli curry ili filipince jer voli rizu.Ima ih zato sto su prihvatljivi(omjer ulozeno/dobiveno).
A ovo za bonus isto pizdis jer znas i sam kad se najbolje osjecas,a da nije tako jos bi bija na kontejnerasima i vrtija janjca nediljom na krmi.Onda bi ti mozda i povirova u ovu pricu.I nisi mi napisa koji te motori hebu sihroni ili asihroni???Ovo se jos sicam kad sam polaga prvu klasu.E i sicam se jos dobro parnog stroja.Jebote nasa prva klasa mi slici na 100 godina slave i revolucije.

Last edited:
a slusaj znam ti ja par dobrih mista u rio moga bi se tamo naplesat

ajde ne kukaj rio je mila majka za macae doli u godinu ipo koro pa nista problema ka ovdi nikad doma na vrime

stari navikni se i dobro dosao u brazil cekaj da flamengo osvoji titulu tad je sve stalo mozes samo bancit a ti letovi amo tamo zaboravi.

iako viruj mi argentina je po tome nenadmasna sve je manjana a to nije sutra nego neki drugi dan kad budu raspolozeni

sta se tice motora jednoga sam proda bratu i zafrka se rade bez auta nego motora malo sam na njemu ali kad zatriba najskuplja mecena ne moze to patit

ali nisam te cua za maersk(drzis inspektorima stranu bice i na firmi tako stojis)
pa nije cili nas svit na lovi da bi ih odbija

i jednu stvar se ne slazem nismo ka druge nacije puno smo jaci po pitanju stroja generalno moje iskustvo (samo u oba smjera a to je vec neka druga prica)

ajde vataj let za doma meni je jod 3 tjedna a mogli bi se i vidit ako me ne ostave na strucnom usavrsavanju

Ostavit cemo plesove za neku drugu priliku.NE bi im tija komplekse ode nabijat.
Sto se tice Maerske(drillinga) sad ne znam da li znas jednu moju smijesnu angeddotu sa njima,ali ne drzim stranu nikome.Naime aplicirao nekoc davno i pozvali me u Copenhagen i sad meni se ne ide,a jos mi se manje da da mi netko testira IQ i da dozivim razocaranje(ovako bar drzim sebe u uvjerenju da mi je najmanje 80).Ja ocu znat pare e,a to nije lako i kazem ja njima kao da kako imam zgusnut raspored pa bi ih molio da mi posalju ugovor na uvid kako bi mogao donijeti odluku bez da putujem i kako im ne bih stvarao nepotreban trosak i gubio svoje i njihovo vrijeme.Odgovor mi je uljepsa naredni mjesec dana.Dosla jedna recenica da ostanem kuci i da mi ne zele remetit moj zgusnuti raspored.
Pored toga puno ljudi bi i prihvatilo ovu lovu mada moji mazaci imaju vise ali to je opet individualno.Netko tko bolje nije vidija njemu je ovo Amerika.
Sta se tice snage vjerujem da smo jaci odnosno znam da je moj gili(dize 185 kila bench) prejak,o drugima ne bih nisam imao priliku vidjet.

srelec potpisujem od riječi do riječi, ako analiziras postove na??eg inspektora u svakom trenutku će?? osjetit potcjenjivački pristup i uzvi??enost koju ja osobno mrzim, stalno neko prepucavanje a čemu to, pa valjda si moramo pomoć i prenjet pozitivno na??e iskustvo,
oooo dobro jutro mestre! da san si malo truda i nazva onoga kineza da mi donese CV. nisi aplicira??? a di su te nasli, na loto????
nisan tija ovako, ali kad vec inzistiras, evo: zadnji ukrcaji, jedan po jedan: V ships, KOTC,OSG,Thome, Scorpio, Chevron, Anglo Eastern. Gearbulk ( nemoj da iden provjerit sta se dogodilo tamo, iako si uspija ostat cak dva ugovora). pa sad da ni jedan ne valja.....??????? ajmo se malo pogled u ogledalo, daj sam sebi dvi triske i nemoj zajebavat! tribalo bi ti malo mojih savjeta, no doubt! zorule, zorule!!

kolega srelec! molim lijepo! ka prvo niste sparky jer je to bija naziv za telegrafistu , vec struja. pod broj dva... jancici, a? a je li ko mene tira stat ovde? sta su mi oteli pasos? ocu doc gledat sanadera i keruma? ajmo bit pametni, posli toliko godina navigacije (6 ka kapo, na cemu god oces, crude, plin, kemija...) moze li se izgubit motiv za navigavat? moze. i onda ti se pruzi prilika okusat se na kraj - ne bi to prihvatija??? ne, bolje trcat oko sinhronih i asinhronih motora. e, sad mi je dosta ( ne para, njih mi je dosta odavno, jer san skroman covik), bija san inspektor, project manager, fleet manager , general manager i tehnicki direktor na tri svjetski priznate kompanije, a zamisli - cro pasos, i nema 70 nego 46 godina. da sad umren, nije me briga...svoje san reka u pomorstvu. kazi koliko nasih znas s ovakovin cv, altroke kolega sta se ne javlja? a ti trci moj trci, ustvari grizi muda grizi!

Back