Lova van...

Oring do daljneg baniran. a njegovi postovi izbrisani. Vridanje nije odpusteno a ni prepotencija koja mu je odlika. I sta je reka Frenkie pila naopako mu nije upalila.

Postoje zanimanja na kraju gdje ljudi imaju netto place od 20 000 kn i vise(npr. kontrolor leta) i ti isti izdvajaju velike svote novca u mirovinsko i zdravstveno i u istoj su poziciji kao i mi pomorci koji placamo najnizi rang kad se narucuju za CT. Uz to jos i placaju porez na dohodak :confused: Ovo nam samo triba otvorit oci da smo u ocima drzave mi ovce koje triba sisat i nema popusta prema pomorcima. Ja zaista mislim da je najveca pljacka napravljena onim pomorcima koji nisu ispunili 183 dana u 2008 a imali su preko 183 dana u 2007 godini. Ti ljudi nece prihvatit ovi zakon i ja san na njihovoj strani.

Bitna razlika je da ti koji imaju velike plaće ovde, evo uzmimo npr. kontrolore leta dobiju 20000 NETTO a poreze i ostale stvari za njih plaća firma za koju rade tako da oni u stvari nemaju naknadno nikakvih davanja osim po dobrovoljnoj osnovi (?životno osiguranje, dopunsko zdravstveno,...). Osim toga oni na kraju godine ne plaćaju porez na dohodak, porez plaćaju samo ako im je to honorarni posao. To je bitna razlika. Zar ti stvarno misli?? da manageri koji zarađuju po 150000 kn mjesečno daju pola dr?žavi na ime poreza na dohodak, kako ne.

Ja bi isto drage volje diga lovu ali kako cu kad sam u debelom minusu a ako netko zna koju starnu banku sta ce primiti moj minus i okrenit ga u plus ili barem na pozitivnu nulu odma mi javite jer SVE CU IM POSLATI I STAVITI KOD NJIH,minus naravno:D:D

Ja bi isto drage volje diga lovu ali kako cu kad sam u debelom minusu a ako netko zna koju starnu banku sta ce primiti moj minus i okrenit ga u plus ili barem na pozitivnu nulu odma mi javite jer SVE CU IM POSLATI I STAVITI KOD NJIH,minus naravno:D:D

Ja son istu problematiku tia iznit prije par dana ali bi rekli da se zajebajen po forumu.
Ajde bas mi je drago da nisan jedini sa tim problemom.
Znas onu pomnozi dva minusa i dobit ces plus, e pa jo vec godinama drzin dva bankovna racuna u minusu i nikako da dode taj plus.Vec son poce sumljat da je sve to laz sa plusevima i minusima.

:)evo ja u plusu u bicvi nakon 25 god navigacije,neki bi se smijali kolokome ali je plus,iden ca za misec dana pa me nije briga,sad mi je zaj sta neman miljune da osjete kad se maknen

evo da se i ja ukljucim ,,sve banke ,strane banke sta su u hrvatskoj nemaju veze sa maticama vanka ,tj ako si stavio novce u neku stranu banku kod nas to ne znaci da imas iste povlastice i uvjete i garanciju kao d a si stavio te novce u istu banku vanka ,,
"

pozdrav Dalmos,

ako zelis da ovaj forum,
u koji si, kako se pise, puno vremena ulozio - na sta skidam kapu,
bude na jednoj opce prihvatljivoj, kulturnoj razini - onda se ponasaj kao administrator a ne ko izbacivac....

Nije mi namjera nikoga branit ili bit advokat, ali ako imas vrimena idi do foruma Jadranbrod_a pa ces vidit sto je ispalo od njega. Samo zato jer u pocetku niko nije zaustavija prepucavanja, pametovanja i ostala nasa pomoracka s...nja.
Kladim se da je na ovom forumu registriran veliko broj pomoraca sa Jadranbroda ali zato ovde nema s...nja kao tamo samo zato sto je na vrijeme zaustavljeno.
Kome ovakvo ponasanje admina i moderatora ne odgovora na ovom forumu OK neka ide dalje, osnuje svoj forum (bar danas to nije problem) sa svojim pravilima. Ili neka Admin stavi neku anketu ili glasanje STO MISLE CALNOVI FORUMA PO OVO PITANJU.

Zao mi je decki ja iman svaki 7 dana oko 100 privatnih poruka i kad bi to objavljiva nebi nigdi vodilo. DOsad je bilo ovako i od sad ce biti tako.

Ne znam dokle je došlo prepucavanje samo mislim da se ne trebamo pretvoriti u ekipu sa Jadranbroda tu se svi slažemo. Dakle mislim da trenutne akcije SPH trebamo podržati osnivanje Novog Sindikata za sada je malo preuranjeno i mislim da u hrvatskoj nema prostora za dva sindikata ipak SPH ima moćnu logistiku i ljudi su IN sa zakonima poznantsvima itd. itd... Mislim da bi SVE akcije trebali podržati jer sve je bolje od neaktivnosti.
drago mi je da sam se vratio među kadete (e da bar jesam) zadnji put bio ukrcan kao kadet davne 1972. Neću minjat ništa možda se zbilja pomladim.
Moj prijedlog je da aktiviramo što više ljudi preko veza poznanstava lobiramo (to je sada popularno) na f'booku po novinama pišemo okolo pa ćemo vidit što ćemo dobit.
pozdrav svima
Inače sam zapovjednik evo već 20 godina (kapetanski položio 1981 kad je Bog svratio u ST)
pozdrav svima i ugodna nedilja

pozdrav Dalmos,

Nije mi namjera nikoga branit ili bit advokat, ali ako imas vrimena idi do foruma Jadranbrod_a pa ces vidit sto je ispalo od njega. Samo zato jer u pocetku niko nije zaustavija prepucavanja, pametovanja i ostala nasa pomoracka s...nja.
Kladim se da je na ovom forumu registriran veliko broj pomoraca sa Jadranbroda ali zato ovde nema s...nja kao tamo samo zato sto je na vrijeme zaustavljeno.
Kome ovakvo ponasanje admina i moderatora ne odgovora na ovom forumu OK neka ide dalje, osnuje svoj forum (bar danas to nije problem) sa svojim pravilima. Ili neka Admin stavi neku anketu ili glasanje STO MISLE CALNOVI FORUMA PO OVO PITANJU.

mislim da nisi u pravu i da se oko toga uopce nema sta izjasnjavat - ovaj forum NIJE Jadranbrod....

za primjere treba uzimat bolje pa se trudit a ne losije pa se opustit....

osim toga....nisi shvatija poantu....svaka kritika nije nuzno LOSA kritika...kritika moze biti i pohvala ako onaj kojemu je upucena nije toliko egocentrican i osjetljiv da ne dozvoljava svojoj intelektualnosti da dodje do te razine...

namjera moje kritike je da administratori procitaju i tudje misljenje i imaju vise argumenata u odredjivanju standarda...osim toga zna se ko je ovde barba....

ni najmanje ne pokusavam
(zajedno sa masom ostalih koja se tek nedavno prikljucila forumu glede puke nevolje
- ruku na srce, da nema poreza, nebi nas ovde bilo ni 10% :cool: -
zbog cega vjerujem da je onima koji su tu od pocetka i na neki nacin dosta bilo kakvih prigovora od nas)
"ucit" nukleus ove zajednice "kako se pase trava"...

mislim da je Dalmos savrseno shvatija sta sam tija rec...

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

mislim da nisi u pravu i da se oko toga uopce nema sta izjasnjavat - ovaj forum NIJE Jadranbrod....

za primjere treba uzimat bolje pa se trudit a ne losije pa se opustit....

osim toga....nisi shvatija poantu....svaka kritika nije nuzno LOSA kritika...kritika moze biti i pohvala ako onaj kojemu je upucena nije toliko egocentrican i osjetljiv da ne dozvoljava svojoj intelektualnosti da dodje do te razine...

namjera moje kritike je da administratori procitaju i tudje misljenje i imaju vise argumenata u odredjivanju standarda...osim toga zna se ko je ovde barba....

ni najmanje ne pokusavam
(zajedno sa masom ostalih koja se tek nedavno prikljucila forumu glede puke nevolje
- ruku na srce, da nema poreza, nebi nas ovde bilo ni 10% :cool: -
zbog cega vjerujem da je onima koji su tu od pocetka i na neki nacin dosta bilo kakvih prigovora od nas)
"ucit" nukleus ove zajednice "kako se pase trava"...

mislim da je Dalmos savrseno shvatija sta sam tija rec...

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Potpisujem :uzdravlje

Vrime je za upaliti sviću i poći proslavit` kad svatiš da nisi uvik u pravu, i prihvatiš tuđe mišljenje i prominiš se, naravno na jedan viši nivo, civiliziraniji.
Eee i ja san tu zbog poreza (svaka čast na trudu, "više znaju čovik i magarac nego sam čovik") koji mi ne pada napamet plaćati, krvavo zarađujen da bi se olako razbacivalo, i da plešen kako teroristi u skupin odjelima sviraju (nikako uvreda, nego gola istina).
Morete vi njima pisati, ko to sidi u SPH i vladi, koji su to ljudi, da ne shvaćaju šta rade i šta in je činiti. Znaju oni jako dobro ali ih se hebe, dok gura gura, oni će tirati dalje svoje pokvarene naume, triba in pokazati da smo složni i da će mo ih svi ko jedan bojkotirati, dok ne prominu stvari na bolje, mislin da je na nama da napravimo oštre korake, koga je od njih briga za mene dok se topin po bilome moru, nemojmo se zanositi.

Spreman san poći i južnije, kad san već radija sa crnogorcima iman se kome i obratit, kako neman žene dice ni imovine na sebi (sve je na roditeljima), to mi je šala izorganizirati promjenu rezidencije, da me čovik upiše da stanujem u njegovoj kući i to se riješi u dva-tri dana.
Kako u poslu postoje samo zahtjevi za dobrobit firme tj. biznisa, i niko nema sluha ajnci mrvu za potribe malog čovika, danas je nažalost tako kako vidin na svojoj koži, isto tako ide u hrvatskoj državi.
Šta kažu "moreš se slikati za slobodnu dalmaciju", na kraju krajeva kad ne znaš di šta sad. Zato mi je ovaj forum otvorija oči, zahvaljujem na savjetima.

Wish you fair winds and the following sea.

keke,

I mene zanima preseljenje u Crnu Goru. Da li bi se mogao raspitati kod tvojih znanaca kakva je procedura oko kupovine nekretnine kod njih? Mislim da treba najprije tamo otvoriti firmu, jer nema prodaje fizickim osobama. Mogu li ti preporuciti koju agenciju za nekretnine? Na internetu ih je puno, ali znam da ih ima svakavih, kao i kod nas. Htio bi se dobro informirati, a ne da me nova "izmjena i dopuna" zakonika uhvati spustenih gaca.
Unaprijed zahvaljujem.

@moreno
Nekretnine dole su dosta skupe mada cijena ide do 50% dole od oglasene.Sada je uglavnom sve zamrlo i nema neke trgovine.Ali nije potrebna kupnja.Moze se napravit i ugovor o najmu i poklonit nekome 100 erla mjesecno, a s tim ugovorom se lako dobije boraviste.Ne treba posjedovati nekretninu da bi negdje imalo boraviste.Sretniji koji nekoga poznaju mogu dobit i nekakvu izjavu od znanca da stoje kod njega.Ima mnogo mogucnosti samo se treba okrenit a ne samo sidit i cekat da nesto padne s neba da nam ne bi krajem ove godine palo za Bozic nesto slicno kao i famozni ovogodisnji pravilnik nesto u stilu svi pomorci u medjunarodnoj plovidbi duzni su placati porez na dohodak u Hrvatskoj bez obzira na 183 dana.

Hvala na savjetu, Frankie. Znaci trebao bi kao iznajmit stan, a zatim tamo prijavit prebivaliste. Nemam nikog poznatog dolje, trebalo bi otici tamo i neposredno se raspitat. Sve mi je to novo, ali bila je i porezna prijava, a sad rasturam.. jos malo pa cu otvorit i knjigovodstveni servis. Ako mozes jos nesto napisat na ovu temu bio bih ti zahvalan.

Evo novosti iz SPH

Socijalna reforma: nema pomaka

S obzirom da na sastanku nisu sudjelovali predstavnici Porezne uprave, dogovoreno je da SPH sve svoje zahtjeve za izmjenama u pisanom obliku s obrazloženjima dostavi MMPI te da se kroz MMPI dogovore sastanci s Poreznim upravom, HZZO i HZMO.
Za svoje zahtjeve SPH je zatražio pismenu podršku kadrovske komisije Udruge brodara Mare nostrum koja je održana prošloga tjedna- ali odgovora još nema.

Evo jos novosti

IO SPH: Ustavna tužba ?
Na sjednici Izvršnog odbora SPH koja je održana u Rijeci u petak istaknuto je da samo ustavna tužba može srušiti Pravilnik koji je donijet 17. prosinca umjesto početkom lipnja prošle godine.
SPH će usporedno raditi pritisak na politiku i kroz medije kako bi se izvršile izmjene Pravilnika te sa strukom utvrditi mogućnost podizanja ustavne tužbe

Lova van iz banaka.Jedino to ce ove lopove naucit pameti i to je jedino sta mi mozemo ucinit s obzirom na nasu prirodu posla,a ujedno indolenciju i konformizam kad smo kuci zbog zelje da budemo sta vise sa familjom.Ionako smo korak od Argentine.Proracun se ne puni nikako.Zasad su uspili posudit od banaka,braniteljski fond je kupija obveznice za lovu koju je dobija od INE(citaj obecanje da ce jednog dana to bit naplativo) umisto da je za te pare kupova dionice sada na ZSE kad je ovakav diskont.I opet je malo.Sad bi zagrabili u 2. mirovinski stup,a iduce sta ce bit je totalna nelikvidnost i vrlo brzo ce raja trcat na banke i trpat ono love sta imaju u banci negdi pod kamen,a to je onda totalni kolaps.Izgleda da se povijest ponavlja.

lova je u carapi, zapravo u kuverti...

druga je stvar da sam muza prijavila ka da je zaposlen u firmi mi, placam mu zdravstveno i mirovinsko, a on plovi sa stranom matrikulom.

jeli to rjesenje? trenutno je, a za u buduce cemo vidit.

eto, mirno vam more i zakon :uzdravlje

Back