Postoje zanimanja na kraju gdje ljudi imaju netto place od 20 000 kn i vise(npr. kontrolor leta) i ti isti izdvajaju velike svote novca u mirovinsko i zdravstveno i u istoj su poziciji kao i mi pomorci koji placamo najnizi rang kad se narucuju za CT. Uz to jos i placaju porez na dohodakOvo nam samo triba otvorit oci da smo u ocima drzave mi ovce koje triba sisat i nema popusta prema pomorcima. Ja zaista mislim da je najveca pljacka napravljena onim pomorcima koji nisu ispunili 183 dana u 2008 a imali su preko 183 dana u 2007 godini. Ti ljudi nece prihvatit ovi zakon i ja san na njihovoj strani.
Osim toga oni na kraju godine ne plaćaju porez na dohodak, porez plaćaju samo ako im je to honorarni posao.
Ja bi isto drage volje diga lovu ali kako cu kad sam u debelom minusu a ako netko zna koju starnu banku sta ce primiti moj minus i okrenit ga u plus ili barem na pozitivnu nulu odma mi javite jer SVE CU IM POSLATI I STAVITI KOD NJIH,minus naravno![]()
pozdrav Dalmos,
Nije mi namjera nikoga branit ili bit advokat, ali ako imas vrimena idi do foruma Jadranbrod_a pa ces vidit sto je ispalo od njega. Samo zato jer u pocetku niko nije zaustavija prepucavanja, pametovanja i ostala nasa pomoracka s...nja.
Kladim se da je na ovom forumu registriran veliko broj pomoraca sa Jadranbroda ali zato ovde nema s...nja kao tamo samo zato sto je na vrijeme zaustavljeno.
Kome ovakvo ponasanje admina i moderatora ne odgovora na ovom forumu OK neka ide dalje, osnuje svoj forum (bar danas to nije problem) sa svojim pravilima. Ili neka Admin stavi neku anketu ili glasanje STO MISLE CALNOVI FORUMA PO OVO PITANJU.
mislim da nisi u pravu i da se oko toga uopce nema sta izjasnjavat - ovaj forum NIJE Jadranbrod....
za primjere treba uzimat bolje pa se trudit a ne losije pa se opustit....
osim toga....nisi shvatija poantu....svaka kritika nije nuzno LOSA kritika...kritika moze biti i pohvala ako onaj kojemu je upucena nije toliko egocentrican i osjetljiv da ne dozvoljava svojoj intelektualnosti da dodje do te razine...
namjera moje kritike je da administratori procitaju i tudje misljenje i imaju vise argumenata u odredjivanju standarda...osim toga zna se ko je ovde barba....
ni najmanje ne pokusavam
(zajedno sa masom ostalih koja se tek nedavno prikljucila forumu glede puke nevolje
- ruku na srce, da nema poreza, nebi nas ovde bilo ni 10%-
zbog cega vjerujem da je onima koji su tu od pocetka i na neki nacin dosta bilo kakvih prigovora od nas)
"ucit" nukleus ove zajednice "kako se pase trava"...
mislim da je Dalmos savrseno shvatija sta sam tija rec...
![]()