Lova van...

Nikog ne napadam, pogotovo ne kolege pomorce.

Možemo se dopisivati s Ministarstvom, Vladom... do milje volje.
Ovakav Zakon je postignut dogovorom među socijalnim partnerima - sindikatom, brodarima i Ministarstvom. Sindikat tvrdi da njihovi zahtjevi nisu prihvaćeni.
Što znači da pisani prigovori nisu urodili plodom.

I što dalje ... prijaviti boravište u BiH, CG, Srbiji....WTF ili pognute glave(čitaj: spuštenih hlača) prihvatiti stvari onakve kakve jesu.

Ne znam, zašto shvaćate prosvjede kao radikalno rješenje.
Zar pomorci nemaju pravo na prosvjedni skup, zar ostale društvene skupine nikad nisu organizirale prosvjede (radnici tkz.privatiziranih tvornica, liječnici, prosvjetari....)

Hm... da ja organiziram prosvjed... svašta.
Gdje je sindikat i kakva je uopće uloga sindikata?

BTW. ovakav jalovi otpor je i očekivan, u suprotnom Vlada bi dobro razmislila o primjeni Zakonika u ovakvom obliku.

Pomorci zarađuju manje od zasluženog, nedavno sam pročitao izjavu jednog djelatnika iz Vlade kako mu je malo 17.000 kn jer eto on je na raspolaganju 24h.( Komentar na povećanje plaća državnim službama)

Neću više, jer bih moga dobit ban zbog svojih "tvrdih" stavova.

Oring neces dobiti ban jer postujem to sta nisi vulgaran i sta imas argumente. Ja san pod ultimatum mislia da je zakon koji je sproveden smatra ultimatum. Mislim da nas s tim zakonom zele pljackati a mi im mozemo reci ili prominite zakon ili cete dobiti nista. Razumis. Ujedno to sta si mi napisa sta je ultimatum to ti zahvaljujem jer ''nisan znao''. :) Pozdrav i samo ti slobodno iznosi svoje misljenje. to ti niko nece zabraniti. Isto tako mi na ovim stranicama smo jedini koji zele nesto tj pokusavaju prominiti i mislim da se to triba postovati a svi koji zuje a meda ne daju ce se nama prikloniti kad budemo ( nadam se) izborili bolja prava za pomorce. Eto to je moje misljenje

....ma oring je mislio o.k. i ne treba momka napadati.......niti smo svi u pravu niti smo ovde jedini koji se trudimo rijesiti ovo sranje.Ima kolega koji kad dodju doma imaju vise obaveza nego na brodu,pa im forum nije ni na kraj pameti, nego se svakodnevno bore za sebe i obitelj.Ako ste obilazili saltere i poreznu vidjeli ste izljeve bijesa nasih kolega koji se ne mogu opisati......ja sam puko kad su mi u kapetaniji rekli da im je vise pun k.... nas pomoraca!Nisam se mogo suzdrzati te je nastalo sranje.Mislim da se ipak nesto krece i da sad i mala beba u Hrvatskoj zna za nas i nase probleme a pritisak je svakodnevni i sa vise strana, zato momci nastavimo dalje mi ovde,po gradovima,na brodovima,ekipa u sindikatu ma koji god bio pa ce valjda svanuti pravda i nama...ja se ne micem iz ove drzave niti cu se igdje drugdi prijaviti.Tu sam poceo navigati, tu mi je obitelj i sve sto imam pa me nege bagra na vlasti izbaciti.Neka Ivo i Bozo idu VAN!

ma ne napada se nikoga....svi smo mi sada pomalo ogorceni i ljuti....ali, najbolje je da ostanemo zajedno i pokazemo kakav - takav otpor...bitno je da smo slozni....
bitno je da ako i odlucimo u prosvjed, da onda SVI izadjemo na ulice....a ne da se desi ka' kad su facebookovci pokusali organizirat prosvjed...debakl...
mozemo kontaktirat SPH i predlozit njima da izorganiziraju prosvjed, neka ga oni najave (mi cemo ovdi) i krenimo....

evo i ovi sa kamionima voze i trube po gradu i dosli su na sve vijesti, sta fali tome samo malo organizacije

Nikog ne napadam, pogotovo ne kolege pomorce.

Mo?žemo se dopisivati s Ministarstvom, Vladom... do milje volje.
Ovakav Zakon je postignut dogovorom među socijalnim partnerima - sindikatom, brodarima i Ministarstvom. Sindikat tvrdi da njihovi zahtjevi nisu prihvaćeni.
? to znači da pisani prigovori nisu urodili plodom.

I ??to dalje ... prijaviti boravi??te u BiH, CG, Srbiji....WTF ili pognute glave(čitaj: spu??tenih hlača) prihvatiti stvari onakve kakve jesu.

Ne znam, za??to shvaćate prosvjede kao radikalno rje??enje.
Zar pomorci nemaju pravo na prosvjedni skup, zar ostale dru??tvene skupine nikad nisu organizirale prosvjede (radnici tkz.privatiziranih tvornica, liječnici, prosvjetari....)

Hm... da ja organiziram prosvjed... sva??ta.
Gdje je sindikat i kakva je uopće uloga sindikata?

BTW. ovakav jalovi otpor je i očekivan, u suprotnom Vlada bi dobro razmislila o primjeni Zakonika u ovakvom obliku.

Pomorci zarađuju manje od zaslu?ženog, nedavno sam pročitao izjavu jednog djelatnika iz Vlade kako mu je malo 17.000 kn jer eto on je na raspolaganju 24h.( Komentar na povećanje plaća dr?žavnim slu?žbama)

Neću vi??e, jer bih moga dobit ban zbog svojih "tvrdih" stavova.

Pa dobro Oring pise,
zasto odma nerede povezujete sa prosvijedom,
Prosvjed moze bit da se jedan sat svi pomorci skupe isprid luckih kapetanija u svim gradovima(RI,ZD,ST,SI,DU), popricaju malo , razmjene iskustva i mirno se razidu.
I taj skup se uredno prijavi policiji preko SPH i pomorci sa svojim zahtjevima izadu u novinama isto kao i svi drugi prosvjednici.
Triba se samo organizirat a ne gledat kako utec priko granice.

Ja sam isto za jedan miran i kulturan prosvjed pa neka se cuje i za nas.Necemo sada odma zapaliti auta neduznim ljudima i bacit ih u more (nego ono kad popijemi 3-4 cuge:uzdravlje :p) ali zasto se nebi skupili i iskazali svoje nezadovoljstvo, ja sam zagovornik toga od samog pocetka i nema nista lose u tome.Mislim da o tome treba ozbiljno razmisliti i pokusati sve provesti u djelo a posli mozemo i zapavati onu nasu:

Vezali me za taj kamen koda je od suhog zlata,
iako su drugdje bila otvorena sirom vrata,
bacili su jednom sidro neki meni slicni judi,
tako su me za sav zivot vezali na ovoj grudi.
U DANIMA SRETNIM U DANIMA GRUBIN
JA NE MOGU DRUGO NEGO DA JE LJUBIM
ZA SRECU I SUZE STO ONA IH PROLI
JA NE MOGU DRUGO NEGO DA JE VOLIM
ZA SRECU I SUZE STO ONA IH PROLI
JA NE MOGU DRUGO NEGO DA JE VOLIM...

je dobro kaze sea st, treba organizirat miran prosvjed bez obzira koliko tko ima dana i koji je sindikat,ja sam ovaj put van poreza ali trebamo svi bit zajedno jer mislim da je ovo jako bitan period za sve nas......meni firma placa SPH pa cu bas prosetat do njih drugi tjedan da vidim sto se desava.Koliko sam cuo idu u Zg ovaj tjedan pregovarat da se ljudima prizna skolovanje van zemlje kako treba a ne samo 15 dana.....

Sto se tice, promjene adrese tj mjesta boravka...mislim da postojece nekretnine u Hrvatskoj ne bi trebale imati nista sa time jer ionako su ovi nasi lopovi dozvolili prodaju nekretnina strancima i njihovo knjizenje u vlasnicke knjige...prema tome vjerujem da u tom slucaju ne mogu primjenjivat dva zakona...jedan za njih a drugi na nas.

Pozdrav

Da vjerovatno se onima u Shella tresu gace pa ce odma morat zaposlit dodatnu administraciju da bi udovoljavali nasim poreznim idiotskim zahtjevima...Ann Dugan jedva ceka da im pocme slati platne liste.

LJudi mi se necemo iseliti iz drzave netriba ici iz krajnosti u krajnosti ali to nam je jako dobro oruzje kako ne kuzite. NETRIBA SVE UZIMATI ZDRAVO ZA GOTOVO
STA STE SE SVI UVATILI TE SELIDBE

Savjeti tipa lovu u ovu ili onu banku, ili ovo ono državljanstvo su besmisleni i kukavički.

Kakav je to argument (oružje) iseliti ćemo se iz Hrvatske zbog visoke porezne stope.
Svugdje treba platiti porez.

Jače "oružje" je kad bi se svi složili i rekli:
Gospodo nama je neprihvatljiva porezna stopa od 45%, mi to odbijamo platiti.
Tužite nas i zatvorite, pravosuđe "zatrpati" s otprilike 30.000 predmeta, što znaći da ćemo plaćanje poreza radije kompenzirati odlaskom u zatvor.
Sad da li Hrvatska ima dovoljno zatvora, ne znam baš!
Ujedno bi neki pokvarenjak u Vladi zbrojio nastalu štetu( nema love od pomoraca, troškovi suđenja, novi zatvori....medijski skandali.......)

Konačno

Mi želimo i hoćemo plaćati porez RH, normano rjesenje bilo da su porezne stope racionalne (da država nije zakinuta, a ni pomorci drakonski oporezovani), a mogla bi se odrediti i jedna "posebna" za sve one koji zarađuju novac po svijetu i donose ga u RH.

ja ne zelim placat porez na budale.Posao sam sam nasao,novac vani zaradio,kad dobijem otkaz nemam naknadu a tih me par iljada kuna ne bi ni spasilo,u zatvor mi se ne ide.Ako ne zele ovo sto nam oduzimaju sa PDV-om i mirovinskim i zdravstvenim od kojeg nemamo nistan ima ko oce.
A ako se oderi ista posebnije od ovoga ja odo juznije a Vi se svi nastavite busat u prsa i placat porez koji Vam oni odrede.
Taj argument(oruzje) je moje jedino oruzje jer ne mislim svojim novcem financirat horde laznih umirovljenika i skupu i neucinkovitu drzavnu upravu,administraciju,sudstvo.
Sva srica da smo ovdje "jedinstveni" pa se od pocetnog ne placanja doslo na placat cemo ali ne 45%.Ko voli nek izvoli ,ja necu.

@ Frankie

Gdje god otišao, morat ćeš plaćati porez, gotovo sam siguran
da ćeš još morati angažirati odvjetnika i poreznog savjetnika.

@oring
malo sam ja duze u ovoj igri nego je ovaj zakon.Imao sam angazirane odvjetnike i savjetnike u Spanjolskoj i Nizozemskoj.Ovo ni ne pisem radi sebe jer su mi trenutno svi porezi placeni vani i imam potvrdu( a pored toga i 183 dana ovdje),ali kako ce bit dalje ne znam.Kako stvari stoje jedino moze gore(povecanje PDV-a nadam se da ti ovo nesto govori).
I ovo si dobro napisao "gotovo sam siguran".Jer u onih par % koje nisi siguran vidjet ces da si u krivu.Pogledaj sto je kokolo iskopao po mom savjetu.(Crna Gora,a ima toga jos)

Pozdrav svima. Odlazak ili ostanak u Hrvatskoj ovisi o puno toga, najvise obitelji. Ja sam solo i ne pada mi na pamet placat ovdje porez, jer kad i ako ga uvedu sigurno ce bit iznad 10%. Utaja poreza isto ne dolazi u obzir. Netko na forumu je spomenuo kako je vjerojatnije da nama koji imamo preko 183 dana udare doprinose za zdravstveno i mirovinsko prema stvarnoj placi, a ne poreze i slazem se s time. To bi bilo 20-tak % od place. Malo previse za nesto sto ne koristim.
Sve su opcije vrijedne razmatranja i to je stvarna vrijednost ovog foruma. Jer informacija nema cijene.
Osobno me zanima sto vise informacija o preseljenju. Jos ne namjeravam nikud, doma mi je najljepse, ali zelim biti spreman ako dode do dizanja nameta.
Zna li netko kakvog dobrog poreznog savjetnika u Rijeci, Splitu ili Zagrebu kome bi se moglo obratiti oko prijenosa novaca van i sl. Znam da ih se moze naci u imeniku ali kako ima raznih advokata, tako ima i svakakvih por. savjetnika. Pretpostavljam da su najbolji u Zagrebu, jer se tamo vrti i najveca lova. Takoder bi me zanimalo ima li netko iskustva oko kupnje nekretnine u Crnoj Gori? Koja agencija itd. Unaprijed zahvaljujem.

Neka uvode sta oce ja i familja cemo u roku 24 sata izac iz Rvacke po tom uvođenju noviteta i ici kako kaze ona reklama tu kupujem tu me cijene.Ako platis samo 200 iljada kuna poreza sa tom lovom mozes stat di hoces i zivit kako hoces.Na ovome sajru Vam je lista agencija i nekretine po mjestima
http://www.crnagoranekretnine.com/

Oring ti imas svoje stajaliste i ne tribas ga namecati drugima. AKo si ti spreman placati samo izvoli sta ne znaci da je to najpametniji potez.
Ja se slazem s Frankiem i Morenom a ti po svojim stavovima izgledas kao da radis u poreznoj. Sad cu malo pogledat tvoje IP adrese i log in podatke pa da vidim da nisi stvarno jedan od tih. Inace protiv tebe neman nista osobno ali jos uvik mislim da su ti stavovi tj odnos prema razmisljanju drugih ljudi u najmanju ruku ''cudni''. I jos jednom ti savjetujem da napises par rici o sebi u rubrici prestavite se.( par istinitih rijeci)

Evo ja tebi moj Sibencaninu ban pa ti kuci svojima pizdekaj. Ako pogledas forum jedini si uljez stoga bija ja u pravu ili ne ti se goni od nas. A sta se tice Sibenika ako si frajer nadi se s menom oci u oci pa da vidim sta ces onda reci. A ako mislis da san jak na ricima i na forumu pitaj momke koji me znaju kakav san. Puna mi je kapa i na PM i na forumu vas koji dodete po prvi put i oma u raspravu s adminom kao neke face. Oladi sad 7 dana pa ako nastavimis u istom tonu onda oladi zauvik a akosi Suker ka sta si napisa onda znaj da mi je drago da san i Sukera banira jer on nas vec godinama banira. :D :cool:

@oring
A ti si druze sad okrenija pilu naopako.Prije si govorija da di god odemo morat cemo placat porez.Ja ti kazem ovo ja ga ne mislim placat i budi siguran di god odem tamo ga nece bit.
Hoce li Dubrovcani u CG je njihova stvar.Svak je kovac svoje srece sta se kaze,ako ce stat ovdje i jest govna njihova stvar.
A sto se tice ovoga dosli su po ove i po one budi siguran da ja necu cekat da dojdu po mene.Kad dojdu netko ce im rec je zivio je tu nekada jedan Frankie sa obitelji bili su krasni ljudi,ali je isa juznije u toplije krajeve gdje sunce bolje grije.

@rigel
Druze taj rizik sa mafijasima cemo sami na sebe preuzest.Mislim da ce mi ta mafija izbit manje od ove ode.Sta se tice prilagodbe sa EU zakonima ta prica o 183 dana nije nikakva EU tekovina i apsolutno svaka drzava to moze odredit na sebi svojstven i prihvatljiv nacin.Upravo zato se ja zalazem da se 183 dana van Hrvatske tretira kao nerezident i onda placas samo porez na ono sto si zaradio u Hrvatskoj.Upravo ovako postavljen zakon je nekakva bastarda izmedju zakona u EU i naseg zakona o porezu na dohodak.
A to sta su branitelji najvise popusili mozes im pomoc kad god oces.Sad kad ti dojde porezno rjesenje da ti je razrez poreza 0 kuna jer si ima vise od 183 dana ti reci da ces bez obzira na to donirat braniteljskim udrugama 20 iljada dolara jer su oni najvise popusili i samo nastavi dalje pusit tu pricu.

Back