LNG brodovi

Hmhm...

Interesantna pojava. Na forumu Jadranbroda ljudi su se poceli svadjat i onda potirali svih na temama o LNG-u. Kad sam ja pocea pisat na portalu, odma su pocele svadje i pljucanja - na temama o LNG-u. Sad bogami evo i ode prepucavanja i ovo nije prvi put.

Ja mislin da bi nam bilo puno pametnije dilit korisne informacije tipa ova o Maersku ili prijasnje o placama ili o trenutnoj potraznji agencija i firmi(LNG), nego sta spamamo off-topic...

Dakle tema je LNG pa stoga pisite o LNG-u, pa cak se i prepirite i svadajte, al ne na osobnoj razini, nego iskljucivo argumentirano O LNG-U!!!

Gego ti si totalno falia topic. I ja te molim nemoj uplatit 100 dolara Udruzi. Inace na Forum mos doc i mukte, nije zato clanarina...

Sad vac molim da sljedecih par postova bude:

- ko dize placu i koliko??

- ko smanjuje ugovore i koliko??

- ko gradi brodove i koliko??

- di se astronomski brzo avancaje??

- di krcaju nase kadete, asistente, juniore??

- di ima interneta??

- di nema pive??

- a ima li vina ako nema pive?? ili vice versa??

- di se ne prica o regasu i konverzijama i STS-u??

- di se ne koristi rijec "parcela" - parcelu ti Kuvajtsku otvorin i zatvorin!!!

- di je nestao covjek Marlboro Light sa podacima o placama?? Isto tako bi ga molia direktnu aplikaciju za ovi novi projekt u RH...

- KOJI JE NAJBOLJI LNG MANAGEMENT NA SVITU ZA HR POMORCA??? ko nas mazi i pazi, tetosi i tepa nam, a usput placa iljade i iljade??

- di se najvise stoji na sidru i najmanje radi??

- di se pak, NON-STOP RADI, MALO SPAVA, STALNO SRANJA I PRESSING, UVIK PRODUZENJE UGOVORA, NIKAD PRODUZENJE GODISNJEG, PLACA TAKO-TAKO, A AVANCAMENAT NIKAD??

- di je barba Nigerijac??

- di su full Nigerijci??

- a di su full Indijci??

- di su uskoro skverovi na veliko??

- di je pocelo nase tirat, a di uzimat??

- ko je najveca cunka u RH LNG pomorstvu? Kap.Sestanovic, kapo Bronzan, netko treci, cetvrti, peti??

- dokad cemo trajat??

- sta cemo posli LNG-a??

- a sta posli LNG-RV-a??

- Liquefaction?? Al to nije offshore??

- Jesmo li i dalje maritimi??

- znate li skinit zvizdu??

- zna li itko na faksu i skolama ista o LNG-u i LNG-RV-u??? Aj zna Baljak, aj...

- Zasto se ne bi umisto da se topimo, udruzili i pokorili LNG industriju??

- Ili vec jesmo??

- Koji nam je kurac??

Molim kratke i konkretne odgovore.

Hvala:uzdravlje

- zna li itko na faksu i skolama ista o LNG-u i LNG-RV-u?...

- Ili vec jesmo??

- Koji nam je kurac??

Lijepo si ovo kazao @Kolega,

Ovdje sam samo kao čitatelj, ali nisam mogao otrpit da ti ne pohvalim post. Ja sam jednom bio na LPG pe-šest mjeseci, onda kada još nije bilo ovih tzv. breveta za svaku vrstu broda. Za vrijeme tog ugovora stekao sam, ajmo reć, osnovne pojmove o toj vrsti brodova i prijevoza. Ubrzo su uvedeni breveti i morao sam položiti osnovni za sigurnost na tankerima.., u jednoj agenciji. Koštao je što krpe što konca preko 4.000 kuna, bez putnih troškova. Za tu cijenu slušao sam takve "pizdarije" (oprostite na izrazu), a evo jedan isječak s predavanja o ukapljivanju plinova, citiram ga:

"i onda se taj plin siše i tlači nekakvim ventilatorima, jel'..."

I dan danas mi se kosa ježi od takvog "znanja"!

P.S. Askužaj ako post nije umjestan i - hit delete!

:udriglavom

Last edited:
Evo jedan od pametnijih postova u zadnje vrime za sve koje zanima dogadanja na LNG kompanijama i opcenito LNG biznis. Umjesto prepucavanja ajmo razmijenit par korisnih informacija. Pustimo ove ''pamatne'' glave sta sjede u koje kakvim uredima neka se medusobno natezu...

A di su ovi nasi sa Pronava, zar nitko ne cita ovaj forum ili se boje dati par korisnih informacija? Nekoliko puta su se trazile informacije o posljednjim dogadanjima, ali do dana danasnjeg nitko sa Pronava nije nista o tome napisao. Koliko sam upoznat velika vecina ljudi je ostala na istim brodovima, ali su sad po MOL-vim managemantom. Dakle, cini se kako im je super ispalo jel sada imaju dosta bolje uvjete nego sta su ih imali na Pronavu.

Cujem da Golaru tribaju ljudi na FSRU jel vecina ljudi na conventional brodovima bas i nije odusevljena sa prelaskom na FSRU. Nije ni cudo kada je razlika u placi zanemariva. Npr. u ranku c/o ili 2/e samo cca 300 Eura.

Hmhm...

Interesantna pojava. Na forumu Jadranbroda ljudi su se poceli svadjat i onda potirali svih na temama o LNG-u. Kad sam ja pocea pisat na portalu, odma su pocele svadje i pljucanja - na temama o LNG-u. Sad bogami evo i ode prepucavanja i ovo nije prvi put.

Ja mislin da bi nam bilo puno pametnije dilit korisne informacije tipa ova o Maersku ili prijasnje o placama ili o trenutnoj potraznji agencija i firmi(LNG), nego sta spamamo off-topic...

Dakle tema je LNG pa stoga pisite o LNG-u, pa cak se i prepirite i svadajte, al ne na osobnoj razini, nego iskljucivo argumentirano O LNG-U!!!

Gego ti si totalno falia topic. I ja te molim nemoj uplatit 100 dolara Udruzi. Inace na Forum mos doc i mukte, nije zato clanarina...

Sad vac molim da sljedecih par postova bude:

- ko dize placu i koliko??

- ko smanjuje ugovore i koliko??

- ko gradi brodove i koliko??

- di se astronomski brzo avancaje??

- di krcaju nase kadete, asistente, juniore??

- di ima interneta??

- di nema pive??

- a ima li vina ako nema pive?? ili vice versa??

- di se ne prica o regasu i konverzijama i STS-u??

- di se ne koristi rijec "parcela" - parcelu ti Kuvajtsku otvorin i zatvorin!!!

- di je nestao covjek Marlboro Light sa podacima o placama?? Isto tako bi ga molia direktnu aplikaciju za ovi novi projekt u RH...

- KOJI JE NAJBOLJI LNG MANAGEMENT NA SVITU ZA HR POMORCA??? ko nas mazi i pazi, tetosi i tepa nam, a usput placa iljade i iljade??

- di se najvise stoji na sidru i najmanje radi??

- di se pak, NON-STOP RADI, MALO SPAVA, STALNO SRANJA I PRESSING, UVIK PRODUZENJE UGOVORA, NIKAD PRODUZENJE GODISNJEG, PLACA TAKO-TAKO, A AVANCAMENAT NIKAD??

- di je barba Nigerijac??

- di su full Nigerijci??

- a di su full Indijci??

- di su uskoro skverovi na veliko??

- di je pocelo nase tirat, a di uzimat??

- ko je najveca cunka u RH LNG pomorstvu? Kap.Sestanovic, kapo Bronzan, netko treci, cetvrti, peti??

- dokad cemo trajat??

- sta cemo posli LNG-a??

- a sta posli LNG-RV-a??

- Liquefaction?? Al to nije offshore??

- Jesmo li i dalje maritimi??

- znate li skinit zvizdu??

- zna li itko na faksu i skolama ista o LNG-u i LNG-RV-u??? Aj zna Baljak, aj...

- Ili vec jesmo??

- Koji nam je kurac??

Molim kratke i konkretne odgovore.

Hvala:uzdravlje

LNG C/O:

Ljeto/Jesen 2010:

Exmar conv. +/-7,500 â??, rv +/-9,500 â??, rv (Cgo/Off) +/-10,500 â?? while on board the vessel, 3 months on/off (belg.pool);
K-line +/- 6,000 â?? all year round, 10 weeks on/off (croatian);
NYK abt. 12,000 US$ while on board the vessel, ??/??(4on/off) (croatian);
MOL 12,000 US$ while on board the vessel, 4 months on / ?? off (indian);
GDF 6,000 â?? all year ruond, 10 weeks on/off (french) ;
Teekay 6,235 â?? all year round, 3 months on/off (croatian);
Shell from 93800 to 98214us$ yearly (depends on bonus), 3 months on/off (croatian);
V ship 18,000 US$ while on board the vessel, 3 months on/off (croatian);
BP 4300BP all year round, 3 months on/off (british);
NYK 8,500 â?? while on board the vessel, 4 months on/off (romanian);

Proljece 2011:
Golar LNG/C 5,440 â??, FSRU 5,890 â?? + seniority up to max 250 â?? per month, 3 months on/off (croatian);
MOL 6500 â??(5850 w/no master licence) all year round, 3 month on / 25 days off per month (croatian);
Anglo-Eastern(NLNG) 19,000 US$ while on board the vessel, 3 months on/off (croatian);
Teekay 6,400 â?? all year round, 3 months on/off (croatian);
Exmar rv (Cgo/Off) +/-14,500 â?? while on board the vessel, 2 months on / 2 months off (belg.pool);

jel' sad dobro?

Last edited:
Dobro je...

Lova je svih smirila. Zna san.

Amo sad o poslu. Sutra je STS. Sa BG ladjom, a grego management. Pa ce se updejtat nova cifra. Ako budu tili rec. Ma ako uopce budu razumili pitanje!

A mozemo mi i o puno drugih lipih stvari. Al ode je najbolje o LNG-u.

Dopizdilo mi, pa pisem pizdarije.

Zivili!

Postovani clanovi foruma vidim da ova tema vrida clanove foruma medusobno kao sta su Gego,Fico,Maninjorgo,Frankie,Marinero-tk i ostali i ne zelim da se pise svakava sranja jer to nikome ne pomaze. JA mislim da gospodin pod user nameom Gego ima pravo reci sta misli ako za to ima argumente ali ovo sta on govori je besmisleno i glupo te bih ga zamolio da odgovori na pitanja koja mu je Frankie postavio ( koja cu ponoviti na kraju ovog posta) i na taj nacin pokaze da je on u pravu a svi drugi clanovi UPH su u krivu i zive u svijetu u kojem ih vodstvo UPH vara.
Stoga gospodine Gego molim vas da mi vi vase postove smatrali opravdanima da nam odgovorite na sljedece pitanje:

zamolio bi te da napises svoja ocekivanja i sto nije ispunjeno pa cak i ako realno to nije ostvarivo.

Hvala na tvom vrimenu i odgovoru(ima) koje ocekujem s velikim nestrpljenjem

Hvala unaprid

P.S

Svi postovi koji se ne ticu LNG-a bice izbrisani

@ Musicstorm 01

Prika nisu moderatori tu non stop da bi mogli odma brisati ali evo posao obavljen.

Hvala na razumjevanju :uzdravlje

Zivi bili i mirno more imali

Last edited:
ma kome da se ja pravdam?? Vama, frankiju? ma dajte gospodine dalmos, uz duzno postovanje, ne budite smisni... samo toliko od mene...

Postovanje Gego

Ja sam samo rekao da bi bilo fer kad ste rekli da vas je UPH dva puta razocarala objasnite svima koji citaju na koji nacin vas je UPH razocarala ? Ali da iznesete cinjenice jer na ovaj nacin samo ispadate neozbiljni a mislim da to ne zelite. Jer lako je iza tipkovnice svasta pisati ali samo argumenti potvrduju ono sta se pise, a iza UPH stoje stvari koje su se napravile u zadnje 2 godine postojanja UPH.

Ali ako ne zelite ili to shvacate kao neko opravdanje netriba se ''opravdavat'' jer mislim tj znam da ovo nije tema za te razgovore.

Hvala na sudjelovanju u UPH prije i na forumu jos uvijek te vam zelim u ime UPH svu srecu u daljnem zivotu s nama ili bez nas.

Dalmos :uzdravlje

Evo gregi izletili sa 10800Eur za prvog (Ceres LNG - brodovi od BG-a). Moraju na to platit 6% poreza, dakle ostaje 10000 cistog.

Kolega Marlboro ce updejtirat listu!

Moga si je i attachirat i poslat LNG directoru! Mozda mu zasvitli lampica!

Ko vas smi odbit kolega na toliku masu.......:p

LNG C/O:

Ljeto/Jesen 2010:

Exmar conv. +/-7,500 â??, rv +/-9,500 â??, rv (Cgo/Off) +/-10,500 â?? while on board the vessel, 3 months on/off (belg.pool);
Shell from 93800 to 98214us$ yearly (depends on bonus), 3 months on/off (croatian);

Proljece 2011:
Golar LNG/C 5,440 â??, FSRU 5,890 â?? + seniority up to max 250 â?? per month, 3 months on/off (croatian);
MOL 6500 â??(5850 w/no master diploma) all year round, 3 month on / 25 days off per month (croatian);
Anglo-Eastern (NLNG) 19,000 US$ while on board the vessel, 3 months on/off (croatian);
Ceres 10150 â?? while on board the vessel, 4 months on / 3 months off (greeks)

Mali update

Mali update

Ko vas smi odbit kolega na toliku masu.......:p

LNG C/O:

Ljeto/Jesen 2010:

Proljece 2011:
MOL 6500 â??(5850 w/no master diploma) all year round, 3 month on / 25 days off per month (croatian);
Anglo-Eastern (NLNG) 19,000 US$ while on board the vessel, 3 months on/off (croatian);
Ceres 10150 â?? while on board the vessel, 4 months on / 3 months off (greeks)

Cijenjeni kolega&M.Light
Samo mali update u vezi Exmara: prema "novom zavjetu" oficiri na RV brodovima se prebacuju na 2on/2off ugovor :uzdravlje, a osim toga i neznatno povecanje placa junior oficira (cca 10% :D) stupa na snagu pocetkom ovog miseca. Pravilo se primjenjuje na brodove koji rade regas (lipa nasa Bahia Blanca, Escobar, Mina al Ahmadi...))
Nije puno, ali covika veseli....
(vec vidin povecan broj aplikacija za Exmara:kafa)

Sta se tice Ceresa, da li ima nasih tamo i preko koga idu. I ako su zaposleni da li se radi samo o seniorima ili ima i juniora
:)

Cijenjeni kolega&M.Light
Samo mali update u vezi Exmara: prema "novom zavjetu" oficiri na RV brodovima se prebacuju na 2on/2off ugovor :uzdravlje, a osim toga i neznatno povecanje placa junior oficira (cca 10% :D) stupa na snagu pocetkom ovog miseca. Pravilo se primjenjuje na brodove koji rade regas (lipa nasa Bahia Blanca, Escobar, Mina al Ahmadi...))
Nije puno, ali covika veseli....
(vec vidin povecan broj aplikacija za Exmara:kafa)

U principu skoro su im podjelili godisnju zaradu, od prijasnjih ugovora +/- 8on/4off, sa sest miseci. Dis bolje, dva miseca godisnje manje radis za iste novce.
2/O - 3/E sad imaju +/- 7000 eura misecno, na brodu, 2on/2off. Prvi, ti novi, ugovori su u opticaju vec od sredine treceg miseca(maagp) I odnosit ce se samo na brodove u regas operaciji.
Btw I sam se mislim aplicirat ovih dana.

@markiz
Na ceresa nije bilo, I mislim da uopce nema, nasih. Bili svi grci jun. I sen.

Mali oglas

Mali oglas

Minjan posao oficira kuverte na LNG RV-u (2on/off, placa na upit, dva trlisa, ocale za sunce i par postoli po ugovoru) za bilo koju suplementary poziciju na conventional LNG-u, moze i D/C (ako nema boljih, prihvacam i postojece uvjete).
Molim ozbiljne ponude dostaviti preko foruma. :D

Trazi se na TeeKay-u sekondo(i) palube s iskustvom na LNG-u....ukrcaj bi bio kraj sestoga,pocetak sedmoga....iz pouzdanih izvora jako je hitno...pa ako ima neko s iskustvom neka se javi na pm da mu posaljem broj kome se javiti!!

Takoder trazu mastera na LNG-u....pa ako ima zainteresiranih bilo bi odlicno!!!

Last edited by a moderator:
Kako Golar dise?

Kako Golar dise?

Ima li itko sa Golara na forumu?
Bia bih zahvalan ako bi neko podilija info iz prve ruke sta se dogadja tamo, koliki su ugovori, ima li novih projekata...
Zivili
:uzdravlje

Trazi se na TeeKay-u sekondo(i) palube s iskustvom na LNG-u....ukrcaj bi bio kraj sestoga,pocetak sedmoga....iz pouzdanih izvora jako je hitno...pa ako ima neko s iskustvom neka se javi na pm da mu posaljem broj kome se javiti!!

Takoder trazu mastera na LNG-u....pa ako ima zainteresiranih bilo bi odlicno!!!

di si ribetino?

Back