@Marlboro i odisej
Ima i danas ta rubrika... Obojica ste milijun posto u pravu, al ja mislim da su ljudi koji "vise" po sidru i nemaju navigacijskog i operativnog iskustva najmanje krivi za to... Firma te ukrca, da ti posal i ti radi?? na brodu svoj posal,a brod radi ??ta radi... Na?žalost tu pate najvi??e juniori, jer se nema navigacije ni operacije, pa nakon i nekoliko ugovora ni balast ne znaju radit, a kamoli ??ta vi??e (nevjerovatno i iritantno, al istinito...)
Al ne tiba gledat na to s visoka i bit Bogom dan, kao ??ta sam napisa - ljudi su za to najmanje krivi... Moj pro??li ugovor cargo eng. ima je 60 godina, Amer, ZNA SVE, RADNIK-BOJOVNIK,mo?že mi bit dida, al brate o hidraulici nema pojma, jer je on na PRONAVA 30 godina radia na pneumatici... I sad bi li ja treba srat po tom čoviku da je ovaki-onaki i snebivat se, ili bi treba otić s njim na palubu i pokazat mu ono ??ta znam ja, a onda zvat kapa da mu poka?že jo?? ono ??ta ni ja ne znan???
Isto bi se pretpostavljam dogodilo i meni samome ispočetka, da me sad po??alje na bilo koji brod vanka LNG-a da ga krcam i iskrcajem, jer sam tamo praktički od kadeture - pa jel ja sad zbog toga ne valjam ka čovik i triba me linčovat?
Nije svak ima iste prilike i iste mogućnosti, nije svak moga birat i nije svak isti...
Na kraju krajeva Marlboro - ali mi sad nismo dobili na firmi kapetana koji je zadnje 2ipo godine provea vezan u BB i vrtia regas? Mislim čovik nije ima dana navigacije u tom razdoblju, a sad kapetan

? Al jebi ga, oni ponudili, on prihvatia i kurit će to... Njemu ka i jo?? 100 njih, takva je priča i u svemu tome triba izborit neku svoju...
I sad nevezano s ovim, već sam jednom pisa, al mislim da je to fenomen, kako teme o LNG brodovima i posadama uvik privuću ??iroku publiku i nerijetko zavr??e prepirkama i pljucanjem, mislim da je to za psiholo??ko promatranje sa ??ireg aspekta (hvala moderatorima ??to su jučer poklopili diskusiju sa colinom)...
@Frankie
Ako te zaista zanimaju LNG i LNG-RV brodovi, javi se mailom i dobit će?? materijala za doktorat! Naime ode bi mogli pisat danima, al ja ipak mislim da se ti malo z........!