Jan De Nul

Evo citan od usera dalmacija a cuja san i jos od nekih ljudi da je JDN dao otkaz svim Hrvatima. Dali neko zna jos dali je to istina? Dali su otkaz dobili svi ili samo oni koji su kratko na firmi ili bilo sta. Cudno je da svima dadu otkaz i to znamo da tu ima puno nasih na toj firmi. Bija bi to veliki udarac za dosta obitelji, AKo neko zna neka napise.

Gadna vist za pomorce JDN.Sada se more vidit zasto triba minjat zakon za pomorce.Danas imas posa a sutra tko zna odradis pola ugovora zaradis nesto mizerije i dakako nemas 183 dana a posla nemos naci.A gospoda ti zele napicit pola poreza odnosno tvojoj dici uzet kruv iz usta pa neka gladuju.
Tako mi Boga uzeja bi macu i u prvu samoposlugu napravit provistu pa ako triba i u zatvor samo da mi dica nisu gladna.:uzdravlje

@ srelac Kolega, ne znam jel mi pricamo o istoj kompaniji? Sta se tice skolovanih ljudi nemam pojma o kojim ljudima pricas. Promjenija sam nekoliko brodova, znam dosta ljudi na jdn ali neman pojma o buducim projektima i novogradnjama kao ni o profitu firme i ulaganjima u istrazivanja sjevernog antlantika jer me takve stvari ne zanimaju. Baratas podacima ka da u najmanju ruku radis u njihovom uredu. Stari, imam kopije IMO crew liste sa zadnja tri broda di san bija i 20 tak kopija sa drugih brodova di mi ekipa kopa pa ti ja mejlam da pogledas malo njihove brevete. 4-5 godina faksa o cemu ti pricas? Mozda 4-5 rezreda osnovne. Koji ribari jel ti zajebajes ili sta? Hidraulika je za njih space shuttle ali zato paranci brage, konopi, sajle, mace tu su neprikosnoveni. Ako su tebi ovi ribari ok, jebote kakav si ti onda? Neman pojma jel ovaj tvoj post ima namjeru isprovocirat ekipu ili sta? I na kraju ako mi mozes predocit trend rasta jdn flote od 1970 do 2035 uz predocenje profitabilnosti u kuwaitskim dinarima? to bi me naprimjer zanimalo..

svi znaju sve

svi znaju sve

samo je jedan jdn znaci pricamo o istoj
istina kod njih ima ljudi bez skole sto je kod nas nezamislivo
ali oni koji imaju nemaju dvi vise neko fax 4/5god(to je nuzno za veliki tiket barba kapo) ne govorim o tiketu kopanje od kraja 100nm i barba sam jer imao sam i takve kolege i prijatelje(a vjerujmi znali su podosta o kopanju i slicnim stvarima i ucio sam od njih)
sad s menom rade 3 belgijanca 2 s jdn 1 s cloud firme svi s dredginga
i svi imaju fax 4god dobro si cua 4 god i velike tikete ( oni su c/e 2/e i rig mechanic) znaci na jdn ima svega.
najbolje iskustvo imam s dva ribara s hopera jedan je bia c/e(slikovnica neko ce ga sad vjerovatno i pripoznat) drugi je 2/e ka strojari ka ljudi nemam sta rec. (da ne generaliziramo bilo je i losih primjera ali ni priblizno koliko zelis prikazat)

za novogradnje ne moras biti pameta samo okreni net i pogledaj
osobno sam odgovara na pitanja(sto bi prominili poboljsali) za novu automatizaciju na hopere u koreji tj sto prominit jer je bila slicna kao na brodu di sam bia.vec 2007 je ugovorena spanjolska,a u kini je more malih jedinica remorkeri barge crew boat(prika mi je tamo trenutno u nadgledanju tako imam info iz prve ruke)
uljanik pula pisalo u novinama a pogledaj i net
uglavnom sve novogradnje nisu laz one su postojane i jdn imati ce problem za sve to popunit s ljudima jer ce ih trebat i skolovat prije toga za taj posal.
argentina je 1 300 000 000$ do 2013god tj ubiru vozarinu a argentina izvozi mahom spizu i uvozi sve ta im triba za nju prozivodit(taj posal i u krizi ide) plus voje potribe a brazil sad pocinje koristit taj put isto.
trenutno je kriza ali ne pogoduje nikom ona ce proc ili ce sve ic kvragu pa necemo uopce pricat o pomorcima na ovom forumu.
jdn ima trenutno puno poslova (to sta je sta dubai ne znaci nista jos nije vezan niti jedan brod a 2002 zarobljeno im je bilo skoro pa prvih pet brodi firme u indoneziji) vasco je tad koliko se sican zadnji izasa(masno je placeno nekoliko miljona,humbolt je uteka,tako su mi rekli) i svi su radili gradili se novi brodi i place isle.
jos nesto jdn je vlasnistvo jedne familje Peter De Nul posjeduje sve nema dionica ne objasnjava ulagacima zasto i kad gradi nema dolara kredita gradi kesom.
sve te info dobio sam od tvojih ne skolovanih kolega i prilikom posjeti alstu(kursevi i sl)

:mad:ekipu moze isprovocirat samo netocne informacije i glupost

vise se necu javljat i davat odgovore na ovo

:uzdravlje

@ srelac Kolega, ne znam jel mi pricamo o istoj kompaniji? Sta se tice skolovanih ljudi nemam pojma o kojim ljudima pricas. Promjenija sam nekoliko brodova, znam dosta ljudi na jdn ali neman pojma o buducim projektima i novogradnjama kao ni o profitu firme i ulaganjima u istrazivanja sjevernog antlantika jer me takve stvari ne zanimaju. Baratas podacima ka da u najmanju ruku radis u njihovom uredu. Stari, imam kopije IMO crew liste sa zadnja tri broda di san bija i 20 tak kopija sa drugih brodova di mi ekipa kopa pa ti ja mejlam da pogledas malo njihove brevete. 4-5 godina faksa o cemu ti pricas? Mozda 4-5 rezreda osnovne. Koji ribari jel ti zajebajes ili sta? Hidraulika je za njih space shuttle ali zato paranci brage, konopi, sajle, mace tu su neprikosnoveni. Ako su tebi ovi ribari ok, jebote kakav si ti onda? Neman pojma jel ovaj tvoj post ima namjeru isprovocirat ekipu ili sta? I na kraju ako mi mozes predocit trend rasta jdn flote od 1970 do 2035 uz predocenje profitabilnosti u kuwaitskim dinarima? to bi me naprimjer zanimalo..

Jdn?

Jdn?

Bog ljudi,

Nisan bas u dobrom threadu al pise se od JDN pa da priupitan par pitanja. Jedan prika mi je napravija ove godine kadeturu nakon sta je 25 godina bija zapovjednik na malin brodima u jadranu...ima je kocu, vozija je katamarane sa pitchevima i male trajektice za azimutalnim prepelama...ono sta se rece macak od manovre...i ima kod nas stvarno masu ponuda za posal. Al place ili kasne ili nedodju, ma svi ti privatnici su u banani ka sta znate...a toga mu je pun k... pa bi tija ic vanka na offshore ili tako JDN. Problem mu je sta je srednju zavrsija tek lani a brevet koji ima je zapovijednik do 500BT tako da ce sad u 6. misec polagat i dobit brevet OOW do 3000BT. Isto tako ima brevet Jacht Mastera do 500BT sta san nacuja da je dovoljno za neke poslove u dubaiu tipa skiper neke barzice ili sta ja znan. Ako neko od vas ima neki savjet di bi moga provat s obziron na ove reference. On jos nije na ovom forumu al buden ga nagovorija i naucija...:hihi
Fala van unaprid.
zivili :uzdravlje

Boskalis describes uncertain outlook for
2009 onwards
Describing 2008 as the best year in its history, Peter Berdowski, CEO of Royal Boskalis Westminster, said the company
was "able to reap the fruits of the strategy we pursued in previous years." "However," said Berdowski in a statement
issued to coincide with the release of the company's results for 2008, "2008 was also a year with two faces. A year in
which the first half was characterized by boisterous market growth, while the final quarter saw the global economic
stage - and with it the landscape of the dredging industry - change drastically."
"On a positive note, amidst all these developments our order book is well-filled and broadly spread, resulting in sound
fleet utilization levels for 2009 and even part of 2010," he said. Turning to market developments, Boskalis noted that the global dredging and maritime infrastructure market is driven by factors such as growth in world trade, the global
population, energy consumption and the effects of climate change.
"All these factors have undergone a period of unbridled growth in the past few years," said the company. "This growth
trend continued in the first half of 2008. The price of oil rose to an unprecedented level and the price of iron ore and
other natural resources also continued to rise strongly."
"Growing demand for energy and natural resources propelled the need for dredging projects for the oil and gas
industry and the development of new ports." "These positive market conditions changed radically in the final quarter of
2008. Even though long-term structural growth factors for dredging and maritime infrastructure remain strong, a great
deal has changed for the short term."
"The price of oil has dropped sharply, demand for natural resources has plummeted and global trade is stagnating. All
these factors are affecting demand for our products and services." "After years of boisterous growth we are set for a
period of stagnation," said the company. "Boskalis is entering this period with a well-filled and broadly spread
orderbook, resulting in sound fleet utilization levels for 2009 and even part of 2010."
"This gives Boskalis the time and flexibility to proactively streamline the organization for these changed market
conditions," said Boskalis, noting that measures under consideration in this context include the decommissioning of
older ships and tightening the overall cost structure.
Boskalis' financial position is extremely sound, said the company, meaning that the company will be able to finance
planned investments - amounting to around € 200-250 million per year - mostly from its own cash resources in the
coming years. "As in previous years, we are unable to provide a specific forecast for the coming year due to the
project-based nature of our work," the company concluded. "We do, however, anticipate that 2009 earnings will be
lower than the record levels achieved in 2008." Source : Dredging News Online

Boskalis je drustvo JDN je firma jedan vlasnik 0 kredita
21 narudzba u Kini nista otkazano(mahom male jedinice)
plus pula i spanjolska i koreja(sad je pri kraju)

od ovog posla da sve stane zivi cila firma

ARGENTINA
RIO PARANA 1996 - 2013
Dredging and maintenance of the Rio de la Plata from
the Ocean (Km 205) through the Canal E. Mitre up the
km 584 of the Rio Paran??
Ministerio de Economia y Obras
y Servicios Publicos
Calle Hip??lito Yrigoyen No. 250
Capital Federal Argentina
Coordinador General
de la Comisi??n de Seguimiento
Supervision : Direccion Nacional de
Vias Navegables
Contract value :
1,475,929,000 â?? (svota impresivna i za drilling)
Equipment : James Ensor, Francesco Di Giorgo ,
Capit??n Nu??ez,Sanderus â?? (osim Francesca svi stari brodi s min ulaganja)
Concession : dredging works, 800 bouys, toll
Soil : sand, silt and clay
Volume - dredging : 60,000,000 m3
- maintenance : 24,000,000 m3/year
Dredging depth : 27 - 36 feet
Commencement date : 01.05.1996
Completion date : 30.04.2013

ps ugovor je produzen

info _Rosario_JanDeNul

Da napi??en par riči iz prve ruke o otkazima na JDN.Do??a san prije neki dan s broda i rekli su mi da san ok ali da za sada nema posla do daljnjega i nisu me stavili na standby nego prekid ugovora.JDN se bahati zato ??ta su neke njihove dredging firme poslale ljude doma(jedna je dala otkaze za 500 ljudi) i oni sad imaju dosta svoga kadra i primaju svakoga ko in dođe od njihovih.Svjedok san toga jer su trojica do??la dok san bija tamo a svi skupa nemaju 2 breveta.Oni ih ??alju na polaganja i plaćaju im sve.Radije će oni komunicirat svojim jezikom nego se lomit engleskim.Ja san bija godinu i 3 miseca kod njih,radija u Dubaiu di smo zavr??ili posal jer Arapi nemaju love za zavr??it otoke pa se JDN skupija i i??a ća otamo.Tako da bi izbjegli pusta nagađanja i one koji ka?žu da ti koji su dobili otkaz ne valjaju, mora san napisat demanti.I ovi momci ??ta su dobili otkaz nakon 2ipo godine,ne mo?že neko reć za njih da nisu valjali ili da su ne??to zajebali,pa za tu lovu se grize lamarin i ne dobija otkaz zato ??ta si lo?? u poslu.Da zaključim,uz sva njihova obećanja da će zvat kad se otvori posal,ja im vi??e ne virujen i tra?žim novi posal.

Ma stvarno mi vise nije nista jasno oko JDN. Znam par makinista sa novogradnji koji su prekrcani na druge brodove, jer novogradnja je u doku pa ide na probne voznje, tako da nece ljude slati,jer nema mjesta. Neku su vec otisli za Dubai, neki tek idu, a neki idu na brodove koji rade po Evropi. Tamo ce biti mozda ugovor dva, pa ce nazad na novogradnju koja bi do onda trebala biti gotova. Znam barem desetak ljudi koji su se prvi put ukrcali u sijecnju i odlaze na tecajeve u Belgiju pa na brod itd. Ima li neko blizi oltaru da nam razjasni tu politiku otkaza sa jedne strane, a sa druge primaju nove ljude, a jos im dosta ljudi fale da popune novogradnje (kojih ima 20ak).

Belgium's Jan De Nul NV has reportedly cancelled three dredging vessels on order at South Korea's Asia Heavy Industries. The ships were scheduled to be delivered to the owner from August to December last year but the construction of the vessels has been delayed and ultimately the owner has quashed the orders.
The newbuilding contracts were reported to cost around $100m. It is said Jan De Nul NV had arranged refund guarantee from Meritz Fire & Marine Insurance and has demanded repayment. Source : The Motorship

Jdn

Jdn

kako se ukrcati na Jan De Nul kao časnik stroja,jeli dovoljno poslat aplikaciju "glopticu" ili treba kakva veza kao i za skoro sve drugo kod nas?

re

re

ili treba kakva veza kao i za skoro sve drugo kod nas?

vecina nasih agencija, koliko znam, trazi kvalitetan kadar i siguran sa da nikome iz te grupe kvalitenih ne treba veza za ukrcaj. agencijama je u interesu poslati dobrog pomorca i osvajati nova trzista, odnosno zadrzati postojeca.
kako poslati potencijalnog neznalicu na inteview sa dobrim brodarom i tamo sebe dovesti u neugodnu poziciju da se posumnja u sposobnost obavljanja posla odabira pomoraca?

Alo ekipa

Kolika je lova za makiniste na jdn i koji su ugovori ,ovako frisko da mi ko kaze?

Unaprid zahvalan

lova ti ovisi o poziciji.ako si friski na firmi neces dobit istu lovu ka onaj koji je malo duze.lova jos ovisi i di se brod nalazi,europa ili ne.
secondo ima u europi par eura manje od 3000,van europe oko 3200,a prvi oko 3500 eura.place su permanentne,ugovor je 6/6 van europe,a u europi 4/4.
radno vrime je 12 sati,od 6-18 i od 18-6.
zdrastveno,mirovinsko placa jdn samo za vrime provedeno na brodu,to ti je 6 miseci,a ostalih 6 placas sam sebi ako oces.
lova za mirovinsko ti ide na placu,pa kad dodjes doma uplatis sam sebi.
pola ugovora ces provest u nocnoj smjeni,oliti od 18-6,sta je odlicno jer nema previse ljudi pa radis svoj posa na miru.
oces li imat mira na brodu,ovisi o ljudima sa kojim radis.
nadam se da ti je pomoglo u odluci o dolasku na jdn.

evala narode! ukratko, ako zelis lovu i kratke ugovore onda ti je jdn ok, a ako zelis iskustvo viruj mi, na bilo kojoj drugoj kompaniji ces ga dobit ali na jdn ne, osim ako ne zelis postat glavni bagerist i trcat po brodu sa dva paranka na ledjima. profesionalizam 0. Aj srelac bogati objasni mi razliku izmedju holandeza i belgijanaca to me tako zanima , di ti vidis razliku to mi nije jasno i da si tu koliko govoris onda bi zna o kojim govnima pricamo. Oni imaju 2 razreda osnovne i navigaju na nase papire a vade ti treci korjen iz minjanja sprice. Meni je dosa za trecega neko njihovo govno pa sam ga ja mora naucit, izmedju ostaloga, kako se radi brtva. on je sada meni upravitelj i filozofira meni o stvarima koje nikad prije nije vidija. ja sam jos uvijek sekondo jer nisam namaza rektum i recem sve u facu sta mislim i imam hrvatski pasos a i mam jos jednu budalu povise sebe. Prema tome onaj ko zeli probat neka proba. Poruka svim koji misle negdi poc: moze vam sto ljudi govorit ovako, onako dok vi ne probate necete znati. Svako od nas je drugaciji. Da je meni toliko lose isa bi i ja na drugu firmu ali nije jer nakon 28 dana dobijem detalje leta za kuci a lova sida 26 u misecu radija ili bija kuci, za to zrtvujem svoje zvce sa raznim budalama. Koliko para toliko muzike, uvik bilo i bice. Nakon jdn samo offshore igra a ovo ostalo he he. I ne pricaj te o tim pizdarijama kako neke firme ne primaju bez iskustva. ka jadan clan posade umre i sta sad... Svaka firma prima bez iskustva samo triba bit na pravom mistu u pravo vrime i to je to. Ako ne ide priko agencije zovi direkt nes nista izgubit. Aj puno srice i miran pijesak

Evo Fox samo da se nadovezem, citajuci ovo tvoje imao sam osjecaj kao da sam ja to napisao, dakle iste frustracije ali i isti motivi, jbg to je valjda jer smo vec dugo na firmi pa smo prosli svakakve pizdarije, moram reci da je prije 6 god. kad sam ja pocinjao na firmi bilo puno gore nego sada, onda su nas doslovce mrzili sto im krademo posao. Meni je zadnjih godinu dana super jer se sve nekako poslozilo(brod,ekipa,pozicija), samo mi iskustvo govori da sa belgijancima/nizozemcima ali ruku na srce i nekom nasom ekipom se nikad nije dobro previse opustit(mada me i za to pocelo sve vise bolit k....). Pozdrav i pomalo :uzdravlje

Last edited by a moderator:
kontaktiro me Globtik i rekao mi da imam malo iskustva za JDN,1 ugovor ko treći na bulku i još 1 doma na malom brodu,znaci bolje ne završavati višu jer dok studiraš nemožeš stjecati iskustvo...znači nemože se poć na JDN ni kao asistent ugovor,dva,tri ako treba da bi te ukrcali kao časnika,a da sada pođeš negdje drugo "stjecat iskustvo" još koju godinu rekli bi da si "star" da krcaju mlađe ljude...

malo mi je to glupo,mislim da bi i njemu bilo u interesu da te posalje i kao asistenta,netreba odma kao casnika(a vec imas neka iskustva kao casnik i zavrsenu visu skolu),ali eto,ja ipak mislim da treba nesto malo vise od tog "iskustva" kao i za svaki posao u ovoj banana drzavi,zalosno je ali je tako.

evala narode! ukratko, ako zelis lovu i kratke ugovore onda ti je jdn ok, a ako zelis iskustvo viruj mi, na bilo kojoj drugoj kompaniji ces ga dobit ali na jdn ne, osim ako ne zelis postat glavni bagerist i trcat po brodu sa dva paranka na ledjima. profesionalizam 0. Aj srelac bogati objasni mi razliku izmedju holandeza i belgijanaca to me tako zanima , di ti vidis razliku to mi nije jasno i da si tu koliko govoris onda bi zna o kojim govnima pricamo. Oni imaju 2 razreda osnovne i navigaju na nase papire a vade ti treci korjen iz minjanja sprice. Meni je dosa za trecega neko njihovo govno pa sam ga ja mora naucit, izmedju ostaloga, kako se radi brtva. on je sada meni upravitelj i filozofira meni o stvarima koje nikad prije nije vidija. ja sam jos uvijek sekondo jer nisam namaza rektum i recem sve u facu sta mislim i imam hrvatski pasos a i mam jos jednu budalu povise sebe. Prema tome onaj ko zeli probat neka proba. Poruka svim koji misle negdi poc: moze vam sto ljudi govorit ovako, onako dok vi ne probate necete znati. Svako od nas je drugaciji. Da je meni toliko lose isa bi i ja na drugu firmu ali nije jer nakon 28 dana dobijem detalje leta za kuci a lova sida 26 u misecu radija ili bija kuci, za to zrtvujem svoje zvce sa raznim budalama. Koliko para toliko muzike, uvik bilo i bice. Nakon jdn samo offshore igra a ovo ostalo he he. I ne pricaj te o tim pizdarijama kako neke firme ne primaju bez iskustva. ka jadan clan posade umre i sta sad... Svaka firma prima bez iskustva samo triba bit na pravom mistu u pravo vrime i to je to. Ako ne ide priko agencije zovi direkt nes nista izgubit. Aj puno srice i miran pijesak

imas pravo,sve to gotovo doktorira i ispalija na zivce toliko da san bija spreman doslovno ubit ono zvano covjek sta me iznerviralo

jel ima tko da je bio na brodu pompei (JDN), i kakvo je stanje na firmi trenutno, imam ponudu za preci na JDN i mislim se jedino zato sto mi je to korak naprid prema offshoreu???

Meni je prijatej bija Kapo na JDN-la na dregderima u Dubaiu. Zbog početka gubitaka na ugovaranju poslova i zato ća je bija prisutan pro??le godine di su se judima dilili otkazi u jednom danu, u zamjenu za Holandeze i Belgijance, diga je sidro iz firme i ne tra?žeći ??ansu na nekoj drugom brodu (mo?žda nije zna prave informacije) i oti??a na drugu firmu da preduhitri gubitak posla, jer triba ?živit.
Međutim, bilo je iskustava i od drugih judi i na ovome Forumu, koji su prezadovoljni i rade u drugim krajevima svita i ne boju se za posal.
Uostalom, JDN radi brodove u Uljaniku-Pula, ima dosta na??ih na preuzimanjima, pa sad ko će ga znat koji je pravi potez.

Back