Jan De Nul

Shark ovo sta si napisa drago mi je da ljudi znaju o cemu se tu radi.
Oni u biti navigaju na papire nasih ljudi i to je cila istina.
Njima je matrikula putovnica!
opet kazen ako ko ima visu skolu tamo nema sta trazit mislin na strojare i nauticare ali opet ako ko oce na offshore dobro dodje strujama i strojarima iskustvo instaliranon tehnikon

stojte mi dobro

Da, imam vi??u ??kolu ali ovo mi se čini dobra prilika za naučit dosta novog. Ugovori i početna plaća nije lo??a. Dobro je ??to ima prvi i drugi struja pa ima?? od koga naučit i mo?že?? br?že napredovat u znanju nego na cargo brodovima gdje si sam i sve je na tebi.Do sada sam i veće kvarove uz malo truda rje??avao sam ali vuče me ta nova tehnologija na dredgerima. Da li su na offshoru isto 2 elektroničara ili samo jedan? Znam da je najveći problem na brodu ako ljudi nisu slo?žni i ako nisu ok. Zanima me jo?? i da li se uvijek na brod vraća ista posada ili se ??alju s jednog broda na drugi po potrebi tako da si svaki put s drugim ljudima?. Uvijek kad idem na brod pripremim se na najgore tako da se ??to manje iznenadim kad dodjem tamo..

Da se samo ubacin u razgovor o JDN.
Radis s nizozemcima (stoka istetovirana pijana i uglavnon bez skole ili sa skolon za cvicara i Belgijancima totalna suprotnost ljudi prva liga ali i tu triba opreza)
Tamo svi oru ali doslovno. Skiperi kad rikne discharge line zajebaju se s punpon ka mehanicari, strojari uglavnom nestaju jer svako malo nesto steka na obicnin punpama a kamoli nece na ovima sta pijesak i kamenja pritunbaju.
Struja negdi sam negdi 2 koja rade po danu i koji put po noci. Uglavnom psiho test za sve to proc i izdrzat plus sta triba imat ogromno znanje i muda othrvat se svemu tome.
Odlicna prilika za doc na offshore jer se dredge jedino moze s offshorom usporedjivat dok ostali kcargo brodi su goli kurac.
Ako imate visu skolu moj savjet je ne idite tamo osim ako ne mislite nakon toga na offshore.

puno pozdrava

vec kad je jdn na tapetu da se ubacim od 2002 pocetak do 2007 kraj
prosa sam dva hopera (na trecem sam bia samo jedan ugovor minjat) oba nova iz spanjolske(pa valjda cu moc sta rec a da me chorke ne poklopi)

test za sve to proc i izdrzat plus sta triba imat ogromno znanje i muda othrvat se svemu tome

cestitam na izjavi i jednom kad se tome othrvas onda reci sto zelis

nije bas da su svi bez skole a oni koji je nemaju mnogi itekako znaju nisu bas svi travu pasli

s puno tvojih navoda se slazem 100%
ali ovi da ne idu tamo to ne
jdn je izvrsna skola i kad tamo prodes(kao prvi makinje.palube pogotovo struja
pricam sve o novim jedinicama) ma nemas se cega bojat u zivotu
sve te ostale stvari su zbilja igranje

i zato ko je mlad ko oce radit ko ne pati od jasam oficir neka otide naucit ce i vidit puno puno vise nego na sve ostale klasicne brode i bit ce mu izvrsna skalina za offshore(koji je igranje u usporedbi s velikim jedinicama JDN) a plata zna biti i tri puta veca

a ja san vec pocea trazit take brode:confused:,ili ti krace ugovore ma kako placaju,:)tamo i di se radi iman osjecaj da cu i ostarit na carnivala,pa jeli ima bilo sto sto bi se moglo reci da je dobro jer meni i odi nekad dignu zivce

a ja san vec pocea trazit take brode:confused:,ili ti krace ugovore ma kako placaju,:)tamo i di se radi iman osjecaj da cu i ostarit na carnivala,pa jeli ima bilo sto sto bi se moglo reci da je dobro jer meni i odi nekad dignu zivce

Crta Zara uvati se cruise firmi koje imaju krace ugovore jer imas iskustva pa bi moga lako upast.

BTW long time no here you? :uzdravlje

Crta Zara uvati se cruise firmi koje imaju krace ugovore jer imas iskustva pa bi moga lako upast.

BTW long time no here you? :uzdravlje

dalmos aj mi se javi 095..........zoven te ali ti je mob iskljucen
eto istekla matrikula pa se tribalo vratit,14 04 hahaa:hihi,6 mj

NE pisi bhroj u javnsti za to ima PM :) kad et naucim izgubit cu te.

Last edited by a moderator:
konacno san nasa thread

pitanje za ekipu sa JDN

sazna san za slucaj di je covik ukrcan na brod (oficirski rank) i nakon iskrcaja mu je receno da nece dobit placu 2 miseca, do iducega ukrcaja. da je to normalna procedura kod prvog ukrcaja. zanima me ima li jos takvih iskustava i koji su rezultati. ko tu muti??

usput mu je i placu srizalo. jedno su mu govorili do ugovora, a jutro kad je isa potpisat smanjili za par sto euri.

konacno san nasa thread

pitanje za ekipu sa JDN

sazna san za slucaj di je covik ukrcan na brod (oficirski rank) i nakon iskrcaja mu je receno da nece dobit placu 2 miseca, do iducega ukrcaja. da je to normalna procedura kod prvog ukrcaja. zanima me ima li jos takvih iskustava i koji su rezultati. ko tu muti??

usput mu je i placu srizalo. jedno su mu govorili do ugovora, a jutro kad je isa potpisat smanjili za par sto euri.[/QUOTE

je to je normalno i svakodnevno

zasto???

zato sta placu daje gloptik od novaca jdn

obracun od jdn brod ide na krajem miseca a tebi placa sida krajem miseca
znaci prvo brod pa belgija pa gloptik pa tvoja banka ako ide sve po propisu placa bi bila prva druga sedmica sljedeceg miseca a ovako je krajem tekuceg miseca,

taj covik nece dobit prvu placu krajem miseca vec tu prvu i drugu placu zajedno na placi drugog miseca i ostat ce neki eur na balance due

balanc due tu gloptik drzi uvik od 500 do 1000eur (otprilike) kad se napuni do 1000 i koja stoja ond gloptik isprazni na 4-500eur

znaci tebi placa ide puna s prekovrimenima od proslog miseca s troskovima proslog miseca etc barem je tako bilo

to je normalni nacin poslovanja kod njih na toj firmi i nema zaj.

uostalom to nisu usamljeni slucaji puno firmi daje placu a prikovrimene i extra dane tek kad se ponovo vratis na posal s tom placom(ne pricam o klasicnim brodima i njihovim placama)

oficirski rank?? a sta su ovi drugi praseci rank?? :mad:

tamo nostromo ima placu i ovlasti vece nego drugi kuverte stroja tj jos im zna dat i posal (toliko o oficirskom ranku)

nema tamo oficira oni ne stanuju na toj firmi.:hihi

A to sta mu je placa manja par sto eura to mu zavisi da li je brod u europi ili van europe. U europi je ugovor 28-28 a van europe 42-42. a placa je manja za 250 do 300 eura kad se radi u europi. To je firma di su svi u 1000 eura razlike u placi, od nostroma do kapetana.

@ Sea

Fala na info. Oficirski rank stoji jer nisan tija napisat sta je i di je u slucaju da neka faca iz globtika mu uzme za zlo jer pedera ima na svakome kantunu. Sta san mu i ime triba napisat??

To da se placa ne dobija na kraju miseca je meni novo. Meni placa uredno sida na svaku firmu dosad prije kraja tekucega miseca. Nema kasnjenja. Covik je u ovome slucaju bija 35 dana pa mu nije jasno zasto mora cekat jos 2 miseca za placu i zasto mu bar prvih misec dana ne dodje sad ovi misec.

Svejedno, fala jos jedanput. Valjda ce ga tvoj post smirit:uzdravlje

:uzdravlje
@ Sea

Fala na info. Oficirski rank stoji jer nisan tija napisat sta je i di je u slucaju da neka faca iz globtika mu uzme za zlo jer pedera ima na svakome kantunu. Sta san mu i ime triba napisat??

To da se placa ne dobija na kraju miseca je meni novo. Meni placa uredno sida na svaku firmu dosad prije kraja tekucega miseca. Nema kasnjenja. Covik je u ovome slucaju bija 35 dana pa mu nije jasno zasto mora cekat jos 2 miseca za placu i zasto mu bar prvih misec dana ne dodje sad ovi misec.

Svejedno, fala jos jedanput. Valjda ce ga tvoj post smirit:uzdravlje

ma reci coviku da tamo je situacija takva svi smo na placu osjetljivi ali takva je situacija moglo bi bit i drugacija ali oni rade tako tj sve pineze dobijes jedino taj balance due koja stotina eura stoji na racunu stalno ali oni su tvoji.

dobra je to firma pinezi kad se probijes ok (oko 4000eur) misec
gloptik to manje vise korektno odraduje

salim se za off kadar jer tamo ga ima samo na papiru.
:uzdravlje

Dobar dan!

Da li netko zna nesto vise o Jan De Nulo-vom brodu
"Alexander von Humboldt"
i općenito o radu na Trailing suction hopper dredger-u.
Zanima me kako je raspoređen rad u strojarnici.

Ima li sto novoga na JDN?
Kakvih promjena?
Odavno se ni pisalo o njima a znam da je dosta ljudi islo tamo.

Ima li sto novoga na JDN?
Kakvih promjena?
Odavno se ni pisalo o njima a znam da je dosta ljudi islo tamo.
kad se to i??lo ?
nisan to upratija. meni je prika bija doli u dubaiju i rastanuri i kad je taj projekt zbotovljen bija je 6 miseci doma na stby ( na full plaći). sad ga je poslalo u al?žir na neki mali projekt

kad se to i??lo ?
nisan to upratija. meni je prika bija doli u dubaiju i rastanuri i kad je taj projekt zbotovljen bija je 6 miseci doma na stby ( na full plaći). sad ga je poslalo u al?žir na neki mali projekt

Uzimali su radnike iz skvera koji su radili na izgradnji jaruzara.Ako se ne varam radjeni su u Uljaniku.

Boga mi na JDN st-by je daleko od pune place.
moguće da sam i ja zabrija. vjerojatno je smanjena al da se sad ne kunem jer se ne sićam točne cifre, ono ??ta mi je spominja, je skroz korektna para za stat doma. meni je ta firma interesantna zbog du?žine ugovora al jebiga, očito sam se kasno zainteresira. prije su uzimali leva leva, a sad to ide na kapaljku. iako da imam svog čovika u globtika , virujem da bi mi se ne??to ponudilo.
ovako su mi ponudili ugovor od 6 miseci. da valja nebi mene dopalo :(

Tesko da ce uzimati bilo koga u makini..napisao sam u gornjem postu da su u Uljaniku pokupili dosta ljudi.

Back