Isplata plaće na stranu banku?

Imam prijatelja koji je otvorio račun u Italiji, upravo radi orvhe, te mu tako ovrhe nije bilo, a bio je na brodu 5 mjeseci. I nije prijavio navigaciju na kapetaniji, te se vjerojatno vodio kao nezaposlen. I Å¡to želite reći s time da agencija mora prijaviti u sustav mirovinskog... ja znam da sam do sada ja osobno prijavljivao sebe na kapetaniji za navigaciju i broj dana, tj. porez svaki put kad bi doÅ¡ao sa broda, a to su bile i strane i naÅ¡e firme, znači nisu oni meni niÅ¡ta prijavljivali.

Last edited:
Ako si na stranoj firmi sam sebe prijavljujes a ako si ukrcan preko neke nase agencije bilo na stranu ili nasu firmu moraju te oni prijaviti u protivnom cine kazneno djelo

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Evo mala uputa ako netko otvara racun u Italiji
Prvo treba fiskalni kod koji se dobije besplatno u poreznoj,bez toga nema racuna
Ja sam dosao u Unicredit banku u Trstu gdje su me trazili taj fiskalni broj,ugovor o radu i sad ono totalno nepotrebno a to je potvrdu banke u Hr da imam racun i da je "ok" i da mi je tamo stizala plača,naravno ja sam i to napravio da bi drugi dan dosao ponovno u Unicredit banku i kaze mi jedan od sluzbenika(jedini nabada engleski)da mi ne moze otvorit racun jer je potvrda na hrvatskom.
Okrenuo se ,zahvalio i otisao u 200m udaljenu poslovnicu iste banke gdje me je jedan od sluzbenika(stararčić od 60+ godina koji zna odlicno engleski) primio i u roku 20 minuta sve rijesio i otvorio racun,naravno uz fiskalni broj i putovnicu
I kao sto je vec netko rekao tu,Unicredit je grupacija u kojoj je i zagrebacka banka te na njihovom bankomatu mogu podignut lovu bez provizije
Racun je na Maestro karticu,naplacuju ga 6 € mjesecno ,u to ide i internet i mobilno bankarstvo

racun strana banka a sto se tice podrijetla novca , internet kladionice I poker dva tri puta odvrtit I isplatit ..kopirat listice I isplate:kafa

Zna li neko ako mi placa sida u BiH(radi ovrhe) a ja se uredno prijavim za mir i zdr. u Hr i sve to placam.Kako sad sa prijavom poreza?Traze papire od banke,sta kad vide da je to u BiH ili nema veze?

Zna li neko ako mi placa sida u BiH(radi ovrhe) a ja se uredno prijavim za mir i zdr. u Hr i sve to placam.Kako sad sa prijavom poreza?Traze papire od banke,sta kad vide da je to u BiH ili nema veze?

Ne prilazes nikakve izvode iz banke nego ugovor.Sta pise u ugovoru je osnovica za izracun poreza jer na banku moze sjest kolko ti odredis (npr. mozes pola uzimat na brodu recimo ...itd) stoga je ugovor osnovica. Izvode zaboravi!

Mene su proÅ¡li tjedan lipo iÅ¡amarali kad san iÅ¡a reg auto. Platija osiguranje,proÅ¡a tehnički sa svojom alficom,iako je ovaj neÅ¡to pizdeka jerbo je max kalana itd. ProÅ¡a teh,platija to sve,i na pultu od registracije mi se samo zahvalili i rekli-neće moći gospodine. A kad sam kod iste te kuje doÅ¡a par miseci prije,u namjeri da se baÅ¡ informiram ako iman ovrhe-dali me može samo ubacit u sistem i provjerit dali ću moć reg auto,kuja mi kaže,prvo morate proć regularnu proceduru (osiguranje-tehnički-pa onda registracija). Naravno dalo se odma shvatit da se tehnički centri ograđuju i da ti ne žele dat te informacije,jer njima je bitno prvo tebi izbit novce,pa se ti posli misli kako čeÅ¡ ugasit blokadu.a auto napola registrirano!:mad: Ali navodno novce od osiguranja možeÅ¡ tražit nazad. I zato ću ako ikako buden moga-otvorit račun na Capt James Cook otoku iz inata ovoj gamadi!!

Mene su proÅ¡li tjedan lipo iÅ¡amarali kad san iÅ¡a reg auto. Platija osiguranje,proÅ¡a tehnički sa svojom alficom,iako je ovaj neÅ¡to pizdeka jerbo je max kalana itd. ProÅ¡a teh,platija to sve,i na pultu od registracije mi se samo zahvalili i rekli-neće moći gospodine. A kad sam kod iste te kuje doÅ¡a par miseci prije,u namjeri da se baÅ¡ informiram ako iman ovrhe-dali me može samo ubacit u sistem i provjerit dali ću moć reg auto,kuja mi kaže,prvo morate proć regularnu proceduru (osiguranje-tehnički-pa onda registracija). Naravno dalo se odma shvatit da se tehnički centri ograđuju i da ti ne žele dat te informacije,jer njima je bitno prvo tebi izbit novce,pa se ti posli misli kako čeÅ¡ ugasit blokadu.a auto napola registrirano!:mad: Ali navodno novce od osiguranja možeÅ¡ tražit nazad. I zato ću ako ikako buden moga-otvorit račun na Capt James Cook otoku iz inata ovoj gamadi!!
Ja prometne prekrsaje uredno placam kao i ostale obaveze i registriram auto bez ikakvoga problema za 5 min ;-)

to sto se tebi dogodilo, dogodilo mi se kumu, ali on nije mogao uopce proci tehnicki jer mu auta nije bilo u sistemu, nego je samo na ekranu pisalo da se javi u mup. Otisli smo tamo i bila je neka kazna od 300kn za koju nije ni znao, platio i vozi dalje tako da u zd nemozes uopce proci tehnicki nego te salju na muriju pa sa njima dalje rjesavas...

Moje su ovrhe u totalnoj zastari ali se nitko ne pojavljiva na sudu .... sutkinja mi je rekla da izaberem jedan racun koji ce mi odblokirati ali sam joj rekao da nema potrebe jer mogu i bez vrazijeg racuna.

Uz to ovrhe su sa 7000 na 36000 druga sa 5000 na 40 000 i treca sa 900kn na 16 000kn sa svim troskovima i kamatama.... svima troje sam preko odvjetnika porucio da sam spreman platiti svoj dug uvecan za 50% ali ako ce ici po svome da im nikad necu platiti.... jer necu dozvoliti da me oderu kao udrugu franak :--)

Ova 2 od 36 i 16 000 otpadaju vrlo skoro a za ovaj najveći sam u nagodbi pa cemo viditi mada mi stvarno nije potrebno u hr nista osim onoga sto u torbicu mogu poniti sa sobom ;-)

Dok je ovako u bosni biti cu tamo a kad nebude vise islo onda cemo otvoriti racun na Madagaskaru, jer za sada ima previse opcija da se to zaobidje ;-)

Inace po zakonu su vec morali i sami skinuti blokade jer je po ustavu dozvoljeno da ti max drze racun u blokadi 6mj i ako se ne uspiju naplatiti moraju skinuti blokadu ali to nasi ne rade-za sada.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Inace po zakonu su vec morali i sami skinuti blokade jer je po ustavu dozvoljeno da ti max drze racun u blokadi 6mj i ako se ne uspiju naplatiti moraju skinuti blokadu ali to nasi ne rade-za sada.

VidiÅ¡ nisan zna za taj rok od 6 miseci mamicu im hoÅ¡taplersku. Ja nemam tolike cifre ka ti,iako sve skupa tih kazni bi me izaÅ¡lo cca 12-13tsć kn,s tim da mi ostalo pola,ali znam da će mi doć joÅ¡ jedna il dvi kazne. Čekaj reci mi to za Bih, jel ja moran fizički doć npr u Livno i napunit bisage i otrat konja nazad u rvacku,ili na neki drugi način??

VidiÅ¡ nisan zna za taj rok od 6 miseci mamicu im hoÅ¡taplersku. Ja nemam tolike cifre ka ti,iako sve skupa tih kazni bi me izaÅ¡lo cca 12-13tsć kn,s tim da mi ostalo pola,ali znam da će mi doć joÅ¡ jedna il dvi kazne. Čekaj reci mi to za Bih, jel ja moran fizički doć npr u Livno i napunit bisage i otrat konja nazad u rvacku,ili na neki drugi način??

Triba se zaletit tamo po pare.Al sta je to 200kn goriva ili dat gubi trecinu?Ovako cu ja platit sta je mene volja i koliko me volja a ne da mi oni skidaju.Iako ja imam mal dug

Triba se zaletit tamo po pare.Al sta je to 200kn goriva ili dat gubi trecinu?Ovako cu ja platit sta je mene volja i koliko me volja a ne da mi oni skidaju.Iako ja imam mal dug

Meni ovaj prijatelj ima ovrhe itd,al kako sam shvatija on koristi onaj način gore na linku Å¡ta sam stavija. Mene samo zanima kako izbjeć to sve plaćanje dok ja radim ovde u hr,i da nemoran ić u bosnu. Znači dok sam zaposlen u hrvatskoj,i naÅ¡ poslodavac mi isplaćuje plaču regularno na tekući račun,iako ja iman onaj famozni zaÅ¡tićeni. Ali ionako je meni sada gotovo več,iz razloga Å¡ta sam prisiljen platit cifru da mi skinu blokadu,jer sam osigura i motor i auto i ni jedno ne mogu stavit na cestu dok ne platim čitav iznos. Ono baÅ¡ sam zatečen! Ali moram nać način da odjeben ovaj lihvarluk svakako! Npr ove dvi-tri kazne su sve skupa 6400kn. i zastara po Fini je sve skupa joÅ¡ nekih god ipo dana, e sad jbg nemogu ja čekat zastaru a da pritom ne mogu imat ni auto na cesti. NemožeÅ¡ ga ni prodat pa čak ni prepisat na mater ni na ženu! Sve sam prova al ne ide,baÅ¡ su me zaskočili. Al ako oden priko grane na sinja mora.eeeee nečeÅ¡ majci svojoj viÅ¡e!!:hihi

Dobijes karticu ali ja sam uzeo samo za dolare i eure pa mogu na bankomatu vani uzeti a u hr bankomat nisam isprobao mada bi trebalo raditi.

Odes tamo po lovu,kupis par steka cigara da pokrijes gorivo;-)

Meni je tamo stednja i davno nisam isao ali kad odes sve bude vise nego odlicno......cevapi i te sitne radosti..... malo gnjave na granici ako nosis vise od 10k eura,tj samo to upisu u evidenciju , ja to nisam znao pa sam jedno ostao na granici skoro 2 sata radi 20k eura.

Na mojoj banci se u prosjeku hrvati otvaraju 3 do 5 novih racuna svaki dan u zadnje 4 godine,tako da dosta blokiranih ima tamo racune.

Ja sam nasao drugi nacin na koji rjesavam taj problem i vec skoro 2 godine tamo uplacivam 1500 do 2000 $ ili eura i to se ne dira, a nedavno sam otisao djir pokupiti novu karticu.

Oni nisu imali za te racune online bankarstvo nego samo unutar bih ali mislim da se i to promjenilo.

Moze se i u sloveniji ali ja nisam jer su eu,mada ti na ovrsi pise da se ovrsuju sredstva iskljucivo u republici hrvatskoj.

Ja na svoje ime nemam nista vec dobrih 15g i sada kroz kratko vrijeme ili cu to ocistiti ili ako ne ocistim necu rjesavati dok sam ziv i gotovo.

Primjer jednoga moga duga;

Kad sam imao 16g,zivio sam jako dobro, para ko peska,ali ratna generacija i vecina nismo te dugove shvacali ozbiljno,kazne su se parale i bacale, ma nitko na to nije ni mislio a love se imalo.
Kazna za bez vozacke je bila 38kn a bez tehnickog 56kn tako da nije bilo nikakve isplativosti ni polagati ni registrirati a 80% auta je bilo bez tablica.

U dalmatinskoj banci sam otvorio racun jer sam tada radio u saturnusu i nakon nekog vremena sam kupovao bolji motor pa sam otisao u banku po lovu

Za motor je trebalo dodati nekih 10 000kn,a ja sam imao oko 15 000 na racunu i sve sam podigao.... taman da cu izaci pitam tetu dali mogu u minus i ona kaze da mi je 1000kn dozvoljeni minus i od puste pohlepe i ludosti ja uzmem tih 800-900kn i zaboravim na tu banku.

U to vrijeme je 900kn bio veliki novac jer je pun rezervar u 125 motoru bio nekih 70kn ako ne i manje....

Prije par godina sam to ispricao svome odvjetniku jer sam saznao da je dug preko 15 000kn u otp i on se samo nasmijao.....kaze da uz to sto je apsolutna zastara da mi banka nije smjela niti odobriti minus jer sam imao 16g i nisam imao pravo podpisa...ali oni i dalje sibaju kamate i sto je zanimljivo nikada mi kuci nije dosla nikakva obavijest o dugovanju !?

Vip net slicna stvar,nisam primio ni racun a ni ovrhu 2001g tako da se i tu ide na vracanje postupka u prvobitno stanje....

Da ne duljim puno..... svima sam rekao i poslao izjavu preko odvjetnika da ja želim platiti svoj dug ali uvecan za max 50% i da im to placam kad god pozele a sve preko da necu nikada platiti jer nisam ja kriv sto je vip u 15 godina promjenio 4 odvjetnicka drustva i svaki od njih trazi 5500kn ;-)

Jedino je porezna to prihvatila ali se i dalje pogadjamo kao da smo na pijaci.

Porezna nije jos niti ovrhu stavila sto je jako zanimljivo?

Odvjetnik je sada rekao da vise nema nagodbi nego da se vip ide u zastaru,otp nije mogla dati minus maloljetniku,a poreznu zastara i jedan dio ce se platiti...

Mogao sam ja to odavno platiti ali bi bilo bacanje love u vjetar a uz to nisam htio ni iz principa platiti.

Uz to im mogu zahvaliti jer radi njih nisam mogao dignuti kredit u chf a da sam mogao danas bi bio u velikim govnima jer sam pucao na 230k eura u chf...... iz toga se nebi izvukao za zivota.

Last edited:
Uz to im mogu zahvaliti jer radi njih nisam mogao dignuti kredit u chf a da sam mogao danas bi bio u velikim govnima jer sam pucao na 230k eura u chf...... iz toga se nebi izvukao za zivota.

auuuuuu biži biži. za uplest omću i na katrigu:(

Back