Isplata plaće na stranu banku?

.

.

U Europi ne postoji ovrha na racun jer je to nije po zakonu

kod nas su napravili svoj lopovski zakon....

ja kad sam bio lopov,mi smo birali koga pokrasti,a danas narod bira tko ce ga pokrasti i to se zove "izbori"
citat od K.G.

mene zanima kako izbjeć uopće to plaćanje mirovinskog i zdravstvenog jer u slučaju da oden na brod tim strvinarima ne želin dat ni lipe.jel postoji mogućnost da se ja odjavin iz hrvatske i recimo prijavin negdi vani, ili joÅ¡ bolje da se nemoran nigdi prijavit i u ničije minstarstvo uplačivat iÅ¡ta.jel moguća opcija da ja recimo radin na brodu a kad san slobodan da samo putujen i da neman u biti stalnu adresu niti zemlju prebivaliÅ¡ta?

mene zanima kako izbjeć uopće to plaćanje mirovinskog i zdravstvenog jer u slučaju da oden na brod tim strvinarima ne želin dat ni lipe.jel postoji mogućnost da se ja odjavin iz hrvatske i recimo prijavin negdi vani, ili joÅ¡ bolje da se nemoran nigdi prijavit i u ničije minstarstvo uplačivat iÅ¡ta.jel moguća opcija da ja recimo radin na brodu a kad san slobodan da samo putujen i da neman u biti stalnu adresu niti zemlju prebivaliÅ¡ta?

Reci cu ti jednu stvar, postoji mogućnost, mozes se ti odjaviti s prebivaliÅ¡ta na kojem si sad i prijaviti na neko drugo, ali onda gubis brevete RH, tako da bih morao RH brevete zamjenuti za brevete neke druge drzave u koju se prijavis. Ja to planiram u bliskoj budućnosti, sa par kolega sam u kontaktu pa na PM razglabamo o ovome, izvedivo je, ali ne želim o ovome ovdje javno jer ima bagre iz ministarstva i iz "sramote pomoraca hrvatske" koja ovo čita!

nije nikakav problem otvoriti račun u stranoj zemlji,ali zbog sigurnog izbjegavanja poreza to treba biti
van EU Å¡to znači u BiH ili joÅ¡ istočnije.Ostaje problem održavanja breveta a i problem kod kupovine
auta ili nekretnine jer porezna provjerava porijeklo novca a u tom,slučaju nemaÅ¡ porijeklo

Da, imas ženu, brat ili koga vec i prebacis na njih i problem rijesen.

Pa i žena, brat ili netko drugi bi isto tako trebali dokazat porjeklo te imovine!

Dobro, malo ste skrenuli sa teme, a za ove ostale kombinacije se može uvijek pronać neka rupa u zakonu.

Onaj tko ima račun u inozemstvu, isto tako može kupit nekretninu ili pokretninu i prepisat ili registrirat na sebe.
"Problem" bi mogao bit jedino, ako se ne ovjeri (prijavi) navigacija i ne plate za to oni doprinosi i Å¡ta ja znam već.
Onda bi trebalo dokazat porjeklo te imovine, ali to je već za neku drugu temu, a ne za ovu.

kod nas su napravili svoj lopovski zakon....

ja kad sam bio lopov,mi smo birali koga pokrasti,a danas narod bira tko ce ga pokrasti i to se zove "izbori"
citat od K.G.

Eeee, AntiÅ¡a, danas se krade na druge načine, modernije, a ne viÅ¡e na one stare načine. Pa vidiÅ¡ da u Splitu viÅ¡e nema ni Å¡ibicara doli po pazaru! Moderni lopovi su čak i Å¡ibicare uniÅ¡tili i izbacili ih s scene. Nema poÅ¡ten lopov viÅ¡e Å¡to ukrasti, niti mu je mjesta pod hrvatskim Suncem!

HebeÅ¡ ga, ovo bi zahtijevalo posebnu temu.., al' neće nitko u politiku da se dira.

A Å¡ta moÅ¡.., evo skoro pola noća učinilo.., popit Karlovačko pa - dormire!

:uzdravlje

Zivio ljudino....
Sve nam je bar jasno ....

Ali necemo se zaliti dok novčanica ne fali.... neka kradu. ...haha

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Zivio ljudino....
Sve nam je bar jasno ....

Ali necemo se zaliti dok novčanica ne fali.... neka kradu. ...haha

A, hebiga, lako ti je doći u besparicu. Evo ja odradio tri miseca i kad po-plaćam sv 'obveze', Å¡to Linićeve, Å¡to druge.., stari ostati će saldo skoro (0) nula. Ne možeÅ¡ sebi viÅ¡e priuÅ¡titi niti mjesec dana odmora doma.., kao da bacaÅ¡ novce u jamu bez dna! Evo primjer, u Americi su farmerice Lee 20 dolara, a u City ovdje u Splitu ravno 600 kuna.

?

A, hebiga, lako ti je doći u besparicu. Evo ja odradio tri miseca i kad po-plaćam sv 'obveze', Å¡to Linićeve, Å¡to druge.., stari ostati će saldo skoro (0) nula. Ne možeÅ¡ sebi viÅ¡e priuÅ¡titi niti mjesec dana odmora doma.., kao da bacaÅ¡ novce u jamu bez dna! Evo primjer, u Americi su farmerice Lee 20 dolara, a u City ovdje u Splitu ravno 600 kuna.

?

u potpunosti se slažem i zato su u prednosti naše kolege što se vrte po americi,jer se stvarno jeftino mogu obuci,mada je sada i kod nas roba dosta jeftina sa svim ovim popustima.....

nije bas tako crno,preziviti ce se i sa linicem i bez njega....

Ja bi sad nakon duuuugo godina trebo opet poče navega i ako bog da evo uskoro idem za 4th eng. i para bi bila nekih 3150$ i kad čujem vas.....kad poplaćam ovo,kad dam liniću itd ja se userem od straha!!! pa Å¡ta će meni ostat nakon 6mj. naviganja??nema druge nego odma nakon dva mjeseca na more?!

para bi bila nekih 3150$ i kad čujem vas.....kad poplaćam ovo,kad dam liniću itd ja se userem od straha!!!

Jurassik, ja imam puno viÅ¡e od toga.., međutim, ne pretjerujem s ovim Å¡to sam rekao ranije. Svaki put kad dođem doma moram izdvojiti debelo preko 2 milje kuna po mjesecu za obavezna osiguranja. Ako me Å¡to zaboli dok sam doma, moram pregled dodatno plaćati privatniku jer u državnim zdravstvenim ustanovama kažu "Aaaaaaa, staviti ću vas na red za 4 mjeseca" itd.

Zatim, dođeÅ¡ doma i dočekaju te računi za stan, kojekakve "pričuve" za zgradu, liftove, stepeniÅ¡ta, komunalije.., jooo, sve po spisku yebem onom tko je to izmislio!!! Tu ode dvi-tri milje kuna!

Sad došao s broda, morao napraviti tri nova breveta.., a još tri druga nisam predao jer nemam vremena!

I kad sve skontaš.., ajme!

Nema mi druge nego ženi naprdit nogu u guzicu i nek počne radi:cool::p dosta peglanja kauča i gratanja mandoline :hihi:D

Back