Globtik

lng newbulding order book

lng newbulding order book

Postovani Kolege
Jema li ko link na zadnji lng newbuilding order book?
unaprijed hvala

Kolega iz Splita mi spomenuo kako je navodno Globtik dobio 30ak tankera od Maerska. Je li netko zna vise o tome, odnosno je li to tocna informacija? Pitam jer osim od njega, nisam nigdje cuo ista o tome pa mi malo sumnjivo ...

Hvala na informaciji.
Je li znas mozda da li su vec popunili sve pozicije? Naime, ja sam ih prosli tjedan zvao ali su mi rekli kako nema nista i da se javim naknadno...

ovo je odgovor od buendija ali je njegov post izbrisan jer se nije nikako predstavia

Evo ti odgovor

Neznam ti ni ja bas puno, bas me danas Dragica zvala u vezi tog testa, da nađem na internetu i provjezbam malo pa mi je usput rekla da oni traze ljude mog profila s obzirom da sam kadeturu i dva broda za 3/O odradija na tankerima VLCC, product i afromax crude i jedan LNG ka terco, tako da ako nemas prijasnjeg iskustva na tankerima vjerovatno ce ti bit teze upast. Sritno!

E hvala.

A ne znam sad. Imam iskustva na aframaxima. Ovisi sfo jos sve traze. Cu zvrcnuti pa vidjeti ...

Sent from my GT-I9100

I opet

I opet

Kakva je situacija sa Globtikom i zaposljavaju li ljude?
Imam poc do njih na interview...
Neki korisni savjeti? Znam za testove, samo ne znam kakvi su, inace za asa struje bi se probao ukrcati preko njih. A ionako se mislim natjerat da malo ponovim gradivo dok ne podjem do njih. Ima li kakva dobra u uredu?

Pozdrav kolege,
jucer me zvala Gosp. Franica Ivanisevic i ponudila mi ukrcaj na neki bulk brod do 5000 BRT koji navodno navega u nizozemskoj. Ponuda je za cifa, placa 4000 EUR, ugovor 3-4 mj na brodu 1.5mj doma, ukrcaj pocetkom listopada.
Inace sam drugi palube na Atlanskoj i vec prije sam joj rekao da se zelim maknuti sa bulkova.
E sad...ona navodi kako bi trebao uraditi ugovor, max. dva na tim brodovima pa da cemo onda nesto viditi, kao to mi je ulaznica.
Nekako u to malo sumnjam i ne bi se volio zahebat.
Samo bi zelio cut misljenje nekoga ako ima slicno iskustvo.

prijateju,ako si drugi na atlantskoj,a imas ponudu za cifa to je po meni avancamenat...a avancamenat je u vecini slicnih slucajeva ukrcaj u kasetu brokava,niko nece pa ponuda dode tebi...jer tesko da ce te ozbiljna firma prvi put ukrcat za rank vise...a avancamenat,se u pravilu prihvaca ako smatras da si spreman za korak naprid,tj da nisi opasan za posadu i teret:)
s druge strane, uvik ces se lakse prebaciti na drugi tip broda kao cif (naravno mijenjanjem tipa broda ides rank nize)
s globtikom sto potpises ces i dobiti,nema muljanja...a ako imas bolju opciju onda se lipo zahvali na ponudi i zgrabi bolje...
mirno more

prijateju,ako si drugi na atlantskoj,a imas ponudu za cifa to je po meni avancamenat...a avancamenat je u vecini slicnih slucajeva ukrcaj u kasetu brokava,niko nece pa ponuda dode tebi...jer tesko da ce te ozbiljna firma prvi put ukrcat za rank vise...a avancamenat,se u pravilu prihvaca ako smatras da si spreman za korak naprid,tj da nisi opasan za posadu i teret:)
s druge strane, uvik ces se lakse prebaciti na drugi tip broda kao cif (naravno mijenjanjem tipa broda ides rank nize)
s globtikom sto potpises ces i dobiti,nema muljanja...a ako imas bolju opciju onda se lipo zahvali na ponudi i zgrabi bolje...
mirno more

Ovo povise je je i moje misljenje. :uzdravlje

Sritno sta god odlucia.

mirno more

Razumijem...ali zaboravih reci da mi se i ovamo nudi avancamenat. Nije mi do toga koliko do promjene tipa broda pa makar na najnizi rank. Reci ce te da sam lud ali eto do cega je doslo. Odbit cu ih a ako nekome odgovara ponuda neka zove odmah u ponedjeljak.

Hvala na savjetima :uzdravlje

Tesko ces se u ovo vrijeme prebacit sa bulka na tankere, prije nije bio tolki problem, al moguce je na neke slabije firme, i zavisi na koji tip tankera bi zelio ic. isto tako kod globtika je sve moguce, da se s njima dogovorit, samo trebas ustrajat na onom sto zelis, ljepo joj se zahvali i reci da te ne zanimaju bulkovi, nego samo tankeri. zovi i druge agencije, zorovic ima neke grke sad, mislim da ce dobit neke novogradnje jos od njih, v ship, pasat isto imaju neke grke, a imas i nasu Uljanik plovidbu, pa probaj svuda...sretno.

@Dzingo
mislim da su ti tu gdje si sad puno bolji uvijeti od tog sto ti se nudi znaci plata,ugovor,refund mirovinsko..... a kad covjeku dopi*di onda je vrijeme da se pakuju kuferi makar kat nize i tu te razumijem,u svakom slucaju zelim ti svako dobro sto god odabrao...a to mozes jedino ti sam.

2/O_ri:
To sam jutros i uradio, nazvao, zahvalio i rekao da me ne zanimaju bulkovi a Gosp.Ivanisevic mi na to odgovara da sam je krivo razumio tj. da uradim 2 broda na ovim malim bulkovima pa da ce mo onda razgovarat za dalje i da dodem sutra-preksutra do Globtika na razgovor da mi objasni kao kako su kolege pomorci isto tako odradili.
E sad koliko je to za vjerovat, nemam pojma.

Mladeno:
Znam, tesko je odlucit. Hvala lijepa na razumijevanju i zeljama. Nadam se da cu pametno odlucit.

Back