Ne znam u čemu je baza, ja čekan poziv iz Globtika za asistenta struje, Shell navodno planira počet program sa asistentima/kadetima po prvi put, trebali su se javit polovinom drugog, pa polovinom trećeg, a sad ko zna kad će uopće..ispada da nas vuku za nos, ali kužim da je više do Shella nego do Globtika; Ako Shell ne pita, Globtik ne zove, mislim da bi i njima bilo u interesu zvat da im ovi traže.
"Baza", mladi kolega, je u tome sta imaju hrpu svita koji ih zove.
Razumis?
Al ono - hrpu.
Za kadete, za timunjere, za terce, q'rce, palce.... unedogled.
A uz to je i kriza.
I NEMA TEORETSKE SANSE da oni mogu sav taj svit ukrcat onako brzo kako bi tili.
Jasno, posaljes im CV, stave te u bazu podataka i... cekaj.
Ili cekaj tu, ili trazi negdi drugo, sta se moze.
Taj program za kadete/asistente, u pravu si, suska se o tome, di je zapelo, ne bi ti zna rec. Ali mislim da ti mogu potvrdit da nije rijec o pukom tracu nego o malo povjerenijoj i konkretnijoj informaciji.
U biti, stvar je u tome sta Shellovoj centrali u Londonu triba prodat pricu u stilu: "Let's try with croatian trainees"
Zasto?
Zasto bi uzimali nas, zasto ne indijce, poljake, rumunje, filipe, koji su dosta jeftiniji?
Na kraju krajeva, imaju i svoga svita koji trazi ukrcaj.
Oke, necu sad stavljat nas u isti kos sa indijcima, ipak je razlika nebo i zemlja, ali kao sto rekoh, centrala u Londonu je ta koja treba dati zeleno svijetlo.
Ima nas ovdje dosta koji u Globtika imaju zivotopis, tamo kupi prasinu, godinu, dvi... sta da se radi?
Trazi dalje, bolje, ukrcaj se negdi... Magaza ce te primit rasirenih ruku kad postanes casnik/elektricar/inzinjer.
Sritno!