Globtik

evo ovako. tvoj report ide u kompaniju a iz kompanije agentu. ako si dobija preporuke za avancamenat, agencija ih je mogla prominit tek u dogovoru sa kompanijon. agent NE MOZE odlucivat o avancamentu, ali moze predlozit. ja san kod njih dosa prije svojih 20 godina kad jos ni kancelarije nije bilo, ka prvi makinje. na trecemu brodu, englez inspektor me avanca za kapa... i nema boga koji to moze pobit, a kamo li globtik.otisa san od njih prije jedno 15 godina. situacija je ista i danas, ako te podrzi kompanija, nema toga manning agenta koji ti moze pomrsit racune. narocito za senior oficire... ako inspektor broda ne odobri da te se uzima, moze i crewing i agent skakat koliko ih volja, nista od posla.
jasno je meni da ljudi uvik kukaju na agente, i ruku na srce imaju oni puno masla na glavi, neki cilu dukat mlikaru. ali... morate momci shvatit da agent plese kako kompanija svira. ne branin globtika, ali i oni znaju s kin mogu kako. kad in tribas.... moze sta oces. ako ih ima puno na lageru tvoje kvalitete....a onda ce te malo dobro izmasirat. i oni, i puno drugih.

re: sax

re: sax

Sax, davati lazna usmena obecanja svakako nije pristojno, no opet ponavljam Globtik te ne avanciva. Na Tectu su u moje vrijeme place bile u lux francima i sa prekovremenima za svaki alarm po noci ( za juniore strojare). poslije se preslo na fixne i eure, (dolar je tada bio jaci od eura), pa sam se i ja, primarno radi toga, pokupio ca. Niti meni mnoge stvari tamo nisu odgovarale, no ne mislim da je tu Globtik za to dezurni krivac. Za mene Tecto je bio odlican poligon za skupiti iskustvo, a u usporedbi sa PIL-om, Morfinijem i slicnim "kompanijama", apsolutni uzitak za naviganje, :).

Neznam sto bih ti vise rekao, ok je da da si se nasao na drugoj firmi. ;)

Ovdje me neki ne razumiju
problem je u odnosu firme prema meni po pitanju place i smjene nakon zavrsenog ugovora
Avancamenat je bio slag na kraju kao sto sam rekao.Bio sam 5 mjeseci na placenom bolovanju pa sam sa time vratio sve ono sto su mi obecali na plaći a nisu dali.Znam da to nije nacin,ali kad te netko 2 put prevari na identican nacin,moras mu i vratit.

bitno je itekako. on iskusnoga barbu,kapa , cifa nece otkantat tek tako, jer mu triba.juniora ce nasadit kad se siti, jer ima cilu cetu prid vratima. surovo,ali istina.

bitno je itekako. on iskusnoga barbu,kapa , cifa nece otkantat tek tako, jer mu triba.juniora ce nasadit kad se siti, jer ima cilu cetu prid vratima. surovo,ali istina.

Ne bi se slozija s tobom.Mozda juniora azijata i ostalih ima na bacanje,ali pravog sekonda i usto dp operatera je danas tesko nac. I ne znam cemu svo to omalovazavanje juniora kao da vi svi niste bili upravo juniori????

re

re

ja ne znan za morfinija ali onoga ugovora na pilu cu se sicat dok san ziv,mozda najgore sta mi se ikad desilo,a viruj mi bilo je svega

vjerujem, cuo sam svasta za pil-a, a i navigao sa onima koji su bilii po nekoliko ugovora. morfini je imao par brodova, bilo je talijana oficira, a bassa forca u to vrijeme kada sam ja bio pakistanci. mozda nesto ipak bolje od pil-a, tesko je rec, ovisilo je od broda do broda. na jednome brodu na kojem sam bio nije bilo hrane mjesecima, lovili smo ribu za prehraniti se (bili smo na sidru ispred lagosa), brod se raspadao, barba umro od srca, prvi palube pobjegao, dijelova nema, iz firme se nitko tjednima nije javljao, kao niti agent, sve u svemu, kao sto rekoh, bolje bilo zaobic, :)

Globtik

Vidim da se ovdje vode ?žučne rasprave oko dotičnog gosp.Magazinovića,da se brane i blate boje Globtika,pa me to potaklo da i ja dam svoj doprinos.
Uglavnom,prije 6 godina sam bio preko njih ukrcan kao mornar na VLCC kompanije OSG.Nakon ??to sam bio tamo 3 mjeseca,i??li smo na remont u dry dock u Dubai,te smo nas ??estoro,no??tromo,3 timunjera,2 mornara da bi firma u??tedila paru(tanker 320000 DWT) vadili blato iz tankova dobre 2 sedmice na putu iz Singapura za Dubai(vozilo se naravno na pola gasa).Dan-noć smo provodili u tim tankovima,te sam se ja doslovno dan prije dolaska u dock sru??io u nesvjest.
Pri odlasku su me odveli doktoru gdje su mi ustanovili nekakvo otrovanje krvi te su me nakon 2 dana le?žanja u bolnici poslali doma na bolovanje.I sad dolazi ono najbolje.
Prilikom potpisivanja papirologije kod barbe dobio sam platnu listu gdje je bio naveden tro??ak za kartu aviona za povratak u domovinu.Kad sam ja u čudu pitao ??ta je to,on mi je pokazao dopis od Globtika u kojem stoji da me se ne ??alje doma zbog bolovanja nego zbog nediscipline na brodu,jer se navodno 2 miseca ranije chief officer ?žalio na nas par jer smo malo popili jedne subotnje večeri...Uglavnom,skinuli su mi 500 USD-a sa plaće te nisam dobio centa za bolovanje,te sam "potjeran" doma.
Kasnije sam od kolega jo?? i saznao da nisu dobili ni centa za tankove iako je OSG navodno uplatio pare za nas.
Eto toliko od mene:o

re

re

dragiša;64854 said:
Vidim da se ovdje vode žučne rasprave oko dotičnog gosp.Magazinovića,da se brane i blate boje Globtika,pa me to potaklo da i ja dam svoj doprinos.
Uglavnom,prije 6 godina sam bio preko njih ukrcan kao mornar na VLCC kompanije OSG.Nakon što sam bio tamo 3 mjeseca,išli smo na remont u dry dock u Dubai,te smo nas šestoro,noštromo,3 timunjera,2 mornara da bi firma uštedila paru(tanker 320000 DWT) vadili blato iz tankova dobre 2 sedmice na putu iz Singapura za Dubai(vozilo se naravno na pola gasa).Dan-noć smo provodili u tim tankovima,te sam se ja doslovno dan prije dolaska u dock srušio u nesvjest.
Pri odlasku su me odveli doktoru gdje su mi ustanovili nekakvo otrovanje krvi te su me nakon 2 dana ležanja u bolnici poslali doma na bolovanje.I sad dolazi ono najbolje.
Prilikom potpisivanja papirologije kod barbe dobio sam platnu listu gdje je bio naveden trošak za kartu aviona za povratak u domovinu.Kad sam ja u čudu pitao šta je to,on mi je pokazao dopis od Globtika u kojem stoji da me se ne šalje doma zbog bolovanja nego zbog nediscipline na brodu,jer se navodno 2 miseca ranije chief officer žalio na nas par jer smo malo popili jedne subotnje večeri...Uglavnom,skinuli su mi 500 USD-a sa plaće te nisam dobio centa za bolovanje,te sam "potjeran" doma.
Kasnije sam od kolega još i saznao da nisu dobili ni centa za tankove iako je OSG navodno uplatio pare za nas.
Eto toliko od mene:o

zahtjevi za pokrivanjem troskova bolovanja i lijecenja proslijedjuju se P&I klubu koji isplacuje sredstva ukoliko je popratna papirologija uredna, odnosno postoji takva preporuka lijecnika. Ukoliko je takva preporuka postojala, propust je zapovjednika broda, potom OSG-a, a naposlijetku i Globtika sto to nije proslijedio dalje i inzistirao na pokricu troskova bolovanja. Rijetki su takvi slucajevi, jer kao sto sam napomenuo, ta sredstva se ne isplacuju is budgeta agenta niti brodara. Sto se naplate avionske karte tice, ona je pokrenuta na temelju disciplinskogi postupka o kojem niste bili obavijesteni. Iako je moguce bila rijec i o grubom krsenju ugovornih odredbi (pijanstvo na duznosti ), oni su vam u medjuvremenu dozvolili da nastavite raditi, te ste zavrsili u bolnici poradi povrede na radu, nakon koje ako je postojala preporuka za daljnjim lijecenjem/ bolovanjem, po meni nema osnove da vam naplate kartu ili uskrate bolovanje, no to bi trebalo provjeriti malo u ugovoru. takodjer nitko nebi trebao imati pravo na neljudski odnos prema vama dok ste bili na brodu, ili neplacanje ciscenja tankova ukoliko je tako bilo odredjeno ugovorom o radu.

Last edited:
Ljudi moji vidim da se ode iznose problemi do kojih dolazi kad se "kumuje" sa na??im Crew Managementima , agentima itd...itd.... a sve vodi ka jednom zaključku , a taj je da su svi oni nestabilan teren koji se mo?že uru??iti u sekundi ! Mislin da je razlog frustracijama opravdan ali oni moraju biti samo dodatni motiv da se na??i pomorci "osamostale" , i nastupaju kao individualci ispred kompanije i po?žnju ono ??ta su i posijali ! Meni je SSM samo jedan put obeća avancamenat , nije to ispunija i ja san lipo osta 7-8 miseci doma čekajući bolje dane ! Od toga dana neman agenta ni managera ! Za??to bi ja odgovara ako pijani ? ime ili Jure opizdi npr. barbu ? vabu ??akon u glavu pa npr. Gloptik izgubi npr. 5 brodova ! I onda jo?? ti ka?žu da nema?? izbora i da prihvati?? npr. 30-40% manju plaču jer je situacija takva kakva je !
Čovik koji se muči , radi , i zna ima samo jednu prihvatljivu putanju , a to je uvik na bolje !
Jo?? ću samo dodati da se na??i agenti nikad neće osloboditi "maloga od rođaka" , "sina od ?ženine frizerke" , "nećaka od Inspektora Lučkoj" itd. itd.!!

... Jo?? ću samo dodati da se na??i agenti nikad neće osloboditi "maloga od rođaka" , "sina od ?ženine frizerke" , "nećaka od Inspektora Lučkoj" itd. itd.!!

Green-go podsjetio si me na jedan brod,

Ukrcali su nam jednom nekog ZETA.., nakon par dana kapo javlja: "Koga si mi ovo poslao, taj nema pojma o poslu!" Odgovor je bio s druge strane: "Zato sam ti ga i poslao da ga nauči??". Ali sve u svemu, nije bila lo??a ekipa... ako netko prepozna ovaj brod neka ne spominje ime, molim!

vidim da hvalite Gloptik,vec sam prije napisao da sam s njima imao ugodno visegodisnje iskustvo

Danas sam na jednoj od najvecih offshore firmi (druga u svitu u svojoj domeni)
a malih rodaka plavih pasosa i slicnih stvari koliko hoces
takve stvari su prisutne svugdje

na JDN nije bilo sanse da zadrze ikog ko nije ok mogu oni podvalit koga hoce ali spakuju te belgijanci kuci veoma brzo pa molis sansa jos jedan brod pa kuci i gotovo a molit ne mozes stalno

neda bog da Glptik zatvori pa pola ljudi s foruma i pomoraca iz Splia i okolice ce ostat bez posla :o

U ovom trenutku on zaposljava oko 2 tisuce ljudi a tome treba skinuti kapu

vidim da o globtiku ima puno razlicitih misljenja.ja sam kod njih proveo 4 godine i ne mogu rec nista kontra njih.ono sta sam potpisao uvik sam i dobio i bez ikakvih kasnjenja.a mislim da je to ipak svima nama najvaznije.avancamenti,odlazenje doma,na brod je ovisilo o tome ciji si igrac i koliko si bitan odnosno jesi li u prvih 11 ili sidis na klupi ali cinjenica je da je tako vise-manje na svim firmama.uvik ima neko ko ima vise krvnih zrnaca,a neko manje.cinjenica je to da 80% kadra na lng brodovima dolazi iz globtika,da su nas probili na to trziste.normalno ne zbog nas nego zbog sebe i izgubili su sve samo zbog svoje bahatosti i odnosa vise prema firmama nego prema ljudima.ali isto tako triba rec da se kod njih jako,jako tesko gubi posal i da cak i ako te potiraju sa neke firme oni te uvik uspiju gurnit negdi drugo.koliko cujem bahatost je malo pala,a i ne broje se vise novci ka u dobra stara vrimena ali jos uvik su najjaci kod nas i ako ne nista drugo triba im skinit kapu radi toga.

avancamenti,odlazenje doma,na brod je ovisilo o tome ciji si igrac i koliko si bitan odnosno jesi li u prvih 11 ili sidis na klupi ali cinjenica je da je tako vise-manje na svim firmama.QUOTE]

ovo nije istina,promijenio sam jos 4 kompanije i svugdje je bilo onako kako smo se dogovorili,a ne ciji si igrac
Uostalom radi toga tko je ciji zato nam i je ovako u drzavi!

Evo dobija poizv iz Gloptika u vezi interwieva kadeta i asistenata za shell-a. Interwiev se tiče samo vje?žbenika stroja i palube ovaj put struja je izostavljena, tako da BEE-ovci moji ni??ta od te prilike.
Nadam se da imate neki plan B jer ovo definitivno otpada ??ta se struje tiče...

pa pozivi uvijek dolaze u 4 i 5 mjesecu,tako da svoju ekipu posalje doma jer ipak dolazi ljeto...:cool:

Ja sam ih jučer zvao pa su mi rekli da dođem na interviju i rije??it onaj test ali da nije ni??ta fiksno nego da dođem kad ?želim samo da se najavim dan prije... Javio sam se na jo?? par firmi ali ni??ta od toga. Sve čekanje, jedino ću se u utorak javit u col ship pa vidjet...

Back