maninjorgo
-----------------
evo ovako. tvoj report ide u kompaniju a iz kompanije agentu. ako si dobija preporuke za avancamenat, agencija ih je mogla prominit tek u dogovoru sa kompanijon. agent NE MOZE odlucivat o avancamentu, ali moze predlozit. ja san kod njih dosa prije svojih 20 godina kad jos ni kancelarije nije bilo, ka prvi makinje. na trecemu brodu, englez inspektor me avanca za kapa... i nema boga koji to moze pobit, a kamo li globtik.otisa san od njih prije jedno 15 godina. situacija je ista i danas, ako te podrzi kompanija, nema toga manning agenta koji ti moze pomrsit racune. narocito za senior oficire... ako inspektor broda ne odobri da te se uzima, moze i crewing i agent skakat koliko ih volja, nista od posla.
jasno je meni da ljudi uvik kukaju na agente, i ruku na srce imaju oni puno masla na glavi, neki cilu dukat mlikaru. ali... morate momci shvatit da agent plese kako kompanija svira. ne branin globtika, ali i oni znaju s kin mogu kako. kad in tribas.... moze sta oces. ako ih ima puno na lageru tvoje kvalitete....a onda ce te malo dobro izmasirat. i oni, i puno drugih.
jasno je meni da ljudi uvik kukaju na agente, i ruku na srce imaju oni puno masla na glavi, neki cilu dukat mlikaru. ali... morate momci shvatit da agent plese kako kompanija svira. ne branin globtika, ali i oni znaju s kin mogu kako. kad in tribas.... moze sta oces. ako ih ima puno na lageru tvoje kvalitete....a onda ce te malo dobro izmasirat. i oni, i puno drugih.