maninjorgo
-----------------
vlasnik onobe je moj caca, stari john. i da ne bi bilo zavaravanja, ima on u oslu pet - sest fleet managera, svaki od njih kontrolira par managementa sta drze njegove brodove. i ti ljudi ne lade muda, idu i po brodovima i skverovima.... razgovaraju s posadon, znaju probleme. ni jedan nije zutokljunac, svi imaju godinica i godinica po moru. ko pazi na shella nisan siguran, ali san siguran u jedno, a to je da shell nema budget i ne trosi leva - leva na frontline brodovima, ka sta radi npr. na nakilatovima. pa zasto je onda da shellu par brodova? zato sta su u long term charteru i kad isti istekne, ili ce se produzit ili ce brod prodat. i gotovo, nema tu mudrijanja. ja san vidija puno managementa u zivotu, neki oce napravit sto limunadi od jednoga limuna, a neki dile sakon i kapon, sta triba i ne triba. ljudi cesto grijese, naruce duplo, konta - inspektor ce okinit pola i ja cu dobit sta ocu. takvi trikovi ne prolaze ako te prate s kraja ljudi sta znaju svoj posal. a sta to nekoga ne komoda...drugi je par postoli. shell je cudan management, trose pare i energiju na nepotrebne stvari, ali sad ih poc srozavat na nivo jednoga morfinija...nema smisla. oil majori su takvi. aj na chevrona - ista pasta.