Globtik

vlasnik onobe je moj caca, stari john. i da ne bi bilo zavaravanja, ima on u oslu pet - sest fleet managera, svaki od njih kontrolira par managementa sta drze njegove brodove. i ti ljudi ne lade muda, idu i po brodovima i skverovima.... razgovaraju s posadon, znaju probleme. ni jedan nije zutokljunac, svi imaju godinica i godinica po moru. ko pazi na shella nisan siguran, ali san siguran u jedno, a to je da shell nema budget i ne trosi leva - leva na frontline brodovima, ka sta radi npr. na nakilatovima. pa zasto je onda da shellu par brodova? zato sta su u long term charteru i kad isti istekne, ili ce se produzit ili ce brod prodat. i gotovo, nema tu mudrijanja. ja san vidija puno managementa u zivotu, neki oce napravit sto limunadi od jednoga limuna, a neki dile sakon i kapon, sta triba i ne triba. ljudi cesto grijese, naruce duplo, konta - inspektor ce okinit pola i ja cu dobit sta ocu. takvi trikovi ne prolaze ako te prate s kraja ljudi sta znaju svoj posal. a sta to nekoga ne komoda...drugi je par postoli. shell je cudan management, trose pare i energiju na nepotrebne stvari, ali sad ih poc srozavat na nivo jednoga morfinija...nema smisla. oil majori su takvi. aj na chevrona - ista pasta.

ja u dvajscetri ukrcaja, cetri puta bija na mladje...

Ala ovo sam tek sa vidija. Ja imam priko 50 ukrcaja u zadnjih 7 godina. Koliko je onda tek moje iskustvo pitam se??? I uglavnom uvik na novo. Sta cu cistunac sam i volim ciste lancune.Ono da mi mirisu na omeksivac.

o jeahhhh...a sta ces, ja bi u godini bija max tri miseca doma..... prikraju cetri.
posli asistenture ot ceternejs miseci u komadu...na svaki brod nikad ispod devet miseci. onda se palo na sest, cetri....i dalje nije islo. ipak, ja san pomorac prosloga milenija...

Da ramina od 6 godin :D
Kad san se ukrca ka terco na moj najmladji brod od 10 godin san misli da je avion izvana ali zbog loseg odrzavanja je makina izgledala katastrofa.
A inace moj najstariji brod je ima 4 banke, tri broda su bili stariji od mene, a opet nisu bile bas tolike ramine jer su se odrzavali koliko smo mogli.(koliko je firma dala:))
Tako da ko sto kaze manji godine nisu vazne.
Ali ako novi brod lici na raminu onda tu puno stvari ne valja.:o

Evala.Triba bi ic priko globtika na seatankers(product/chemical) u Nigeriju,pa ako ima ko iskustva sa tin bia bi zahvalan da neko nesto napise.Koliko san ih razumija brodovi su pod francuskom zastavom,a triba bi imat belgijsko mirovinsko i zdrastveno.

Zdravi i veseli bili

Dao otkaz Globtiku i Shellu, vraćam se na Mitsui. U Globtika me počeli peglati da dolazi Richard Mellor(neka čunka iz Shella) i da će plača juniorima porasti 17 posto, koji la?žovi, ali nema vi??e....

Imas dvi vrste ljudi oni koji odlaze prije nego placa naraste.Oni su u krivoj rotaciji.I one poput mene,gilija i jos nekolicine sto dolaze taman prije nego placa naraste iskoriste blagodati povecanja i nakon par miseci vec su u potrazi za novim poslom. Kako mi to strucno kazemo : "It's time to find a new cheese"

Imas dvi vrste ljudi oni koji odlaze prije nego placa naraste.Oni su u krivoj rotaciji.I one poput mene,gilija i jos nekolicine sto dolaze taman prije nego placa naraste iskoriste blagodati povecanja i nakon par miseci vec su u potrazi za novim poslom. Kako mi to strucno kazemo : "It's time to find a new cheese"

Ma Frankie to ti je sve mazanje očiju, samo da ne ode?? na drugu agenciju ili firmu. Zna?? li ti koliko je 17 posto od 4000$, to ti je oko 700 $, ??to za nas juniore nije malo ili ti po na??ki 3500 kuna (jedna prosječna hrvatska plaća).

Oli ima jos tko da gre priko globtika. To bi onda moralo znacit, da je ostalo jos pomoraca u hrvatsko koje nisu zafrkli ili barem pokusali zafrknut. Moje osobno iskustvo,uz duzno postovanje ljudima koji su primorani tamo poloviti, koje ne mora biti mjerodavno - sve najgore o njima!

Mislim o Globtiku, ne o cejadima koji idu na brod priko njih.

Last edited:
Back