Globtik

Asti miša, za ove solde bi se i Frenkie zaletija... :udriglavom
A di je ovi junak šta duguje adresu... :hihi

frekie je malo krivo napisa nije 48 000$ misečno,nego toliko barba dobije za 3 miseca + ako je sve ok dobije 6000$ bonusa,to je 54000$,a kapo za 3 miseca nosi 42 000$ + 6000$ bonusa,barba ti je xxxxxx iz rijeke,a kapo xxxxxx xxxxxxx iz pule,prvi makine je iz zadra i on ima 12 000$ misečno,a ugovor mu je 4 mjeseca i nema bonusa,a ni posla,kapo je u 3 miseca bio možda 4-5 puta u makini.

,ali brzo će i to,ako bog da dogodine.

A ovo treći svi moramo ili smo morali proći,plaće su jadne,ali biti će bolje...

Dobar si sokole, per aspera ad astra...:udriglavom
S terca na prvog u godinu dana, ma bravo, ispravi me ako falivan...:hihi
P.s. podili s nama jadnima ki je ti Grego šta dili dolore...:kafa

falivaš ljudino,jer nije sa terca na prvoga,nego sa terca na sekonda makine,a sekondo makine je prvi,tako da sam terco po novome,proša sam četrvtoga ,trećega i još mi fali 6 mjeseci kao treći,tj drugi da mogu rješavati papire za prvoga,a dogodine je i viša gotova ako bog da,pa pomalo.

malo su ljudi ovdi zamudrijali bez razloga,ja nisam ništa loše mislio,a ko se ljuti ono za Globtik,to je njegov problem.

48 000 $ misecno????
pa sta je to moguce??

moguće je ali ne na brodu nego u globtika,zarade i malo više,ali jebiga,nama je lako na brodu,aoni se ubijaju tamo u kancelariji po cili dan,još svaki dan u 3 moraju kući,slobodni dani itd..........

Nisu oni ludi......

Živija globtik i ostali

Last edited by a moderator:
ante, ante svi smo za te. sad si okrenija plocu. 48 iljada za 3 miseca je 16K. to nije nista narocito a ni lose.bonus mozes a i ne moras dobit, ok neka uleti - 18K. izmedju 42 i 18 ima malo razlike. a kapo sta ulazi u makinju 4 puta na ugovor... bar mu ime nisi mora spominjat! prica ti ne drzi vodu, aj sidi na ledja,jos malo pa ce zora.

jak si frenkie

jak si frenkie

@antezd
Ante sta se ne pokusas javit onom svom kapetanu sta ima 48 kilo dolara misecno na Grega i vidit je li tamo krcaju trece???

ja frenki nisam treći nego drugi,mada u madrikuli pi??e 3rd engineer,a prije dva ugovora je bilo 4th engineer-to je terco,a ja bi triba biti sekondo.
Barba je počeo kasno zarađivati jer ima 64 godine i 48000$ zaradi u 3 mjeseca,a ja sam 10 godina mlađi od barbinoga sina,30.g,tako da ima jo?? vrimena.

ja neću barbine godine ni do?živiti...

meni je nikakva plaća prema vama vi??ima,ali sam pod talijanskim papirima,njihovo mirovinsko i zdravstveno,pa bar sa ovima ovdi lopovima nemam posla......bar sam poreznu i to zdravstveno i mirovinsko skinuo sa vrata............

samo jos nesto ante moj dobri. i kad dobijes brevet za drugoga,prvoga ili kako vec je... nigdi ne pise da moras ic za tu poziciju odma. pooooomalo,ima vrimena! najgore je vikat i pizdit bez pokrica. evo ni mourinho mene nece, a da mi vidis cv.....umra bi! i iman kili ka dva njegova igraca, mogu branit i na centarfora od kolpa.ali eto... nece me.

Daj ljudi pustimo malo antu,svi znamo da je dopisivanje nezahvalan način komunikacije jer puno puta se ne dočara na pravi način ??ta se tilo reć... Ionako mu je glava u balunu ide uskoro ca na brod,pod stresom je vjerojatno ka i ja sam a uostalom i svi ostali koji idu,i lako je napravit glupost ili upast,ka sta se i meni sinoc dogodilo :udriglavom:udriglavom ni kriv ni du?žan....

evala....

jeba vas stres i te nove terminologije! ja san dok san bija na nasega ,sta uvik po 9 miseci na brodu, taman mos rodit. 14 miseci bez aircona...a sta stres??? je, onda je bilo lakse, nije bilo papira... ma nije bilo ni hidraulike pa smo macama otvarali glavu. jeben ti stres! evo me bas trese 11 godina gastarbajteriranja i 17 godin navigacije...valjda san do sad triba bit protresen i mrtav. i dobro oni pita da se izjednaci posal sa baletanima (a svi znamo di in vuku seksualne sklonosti)! prije su matrikule imali strikani, a sad pari mi se strine.

ante, ante svi smo za te. sad si okrenija plocu. 48 iljada za 3 miseca je 16K. to nije nista narocito a ni lose.bonus mozes a i ne moras dobit, ok neka uleti - 18K. izmedju 42 i 18 ima malo razlike. a kapo sta ulazi u makinju 4 puta na ugovor... bar mu ime nisi mora spominjat! prica ti ne drzi vodu, aj sidi na ledja,jos malo pa ce zora.

ljudino nisam do??a na ovaj forum svađati se,imena sam napisa,jer govorim istinu,a iljudi su prid penziju.
??ta se odmah neki ljute,pa zato i je ovaj forum,ali ovako se te??ko raspravljati,jedni vole globtik,drugi ga nevole,jedni vole raditi drugi nevole i tako u nedogled.

Po meni ??to se plaće tiče najbitnije je kako se bilo ko osjeća sa svojom plaćom,a za ostale ta boli ona stvar,pa i da imaju 48 kilo na dan.

ovdi je ok ako mo?žemo jedan drugome pomoći sa kakvim savjetom,a ne natezati se oko bezveznih gluposti.

lipi pozdrav

jeba vas stres i te nove terminologije! ja san dok san bija na nasega ,sta uvik po 9 miseci na brodu, taman mos rodit. 14 miseci bez aircona...a sta stres??? je, onda je bilo lakse, nije bilo papira... ma nije bilo ni hidraulike pa smo macama otvarali glavu. jeben ti stres! evo me bas trese 11 godina gastarbajteriranja i 17 godin navigacije...valjda san do sad triba bit protresen i mrtav. i dobro oni pita da se izjednaci posal sa baletanima (a svi znamo di in vuku seksualne sklonosti)! prije su matrikule imali strikani, a sad pari mi se strine.

Stari govori?? ka fra Petar,svaka ti čast za ovo gori.:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

evala

evala

:uzdravlje skidan kapu barba Manjinjorgo.... da strine.... nemoj mi vrid?žat strinu:D ... i ti razma?ženi balafci:o ...to Van je na??a budućnost e! ... zato hi nemojmo razplakat xexe xexe

Trazi dalje, bolje, ukrcaj se negdi... Magaza ce te primit rasirenih ruku kad postanes casnik/elektricar/inzinjer.

Sritno! ;)

ja san časnik pa me nikako ukrcat.
i jel istina ono u novine šta je bilo nekidan da su ukrcali 130 ljudi na jan de nula od početka godine

Je, istina je, 6 tjedana ugovor, 23 tjedna je proslo, znaci svaki covik isa otprilike dva puta nabrod, u prosjeku je ukrca 32 covika :udriglavom:udriglavom:udriglavom

Colina, GWF ima masu cudne standarde za moj ukus...
Masu je ljudi sa njih doslo ode u mene prosli misec, a naravno ovi moji objerucke prihvatili seniore sa Tanker iskustvon...
Drz se ti Majke Afrike, ako bog da cili UPH prisa tamo... :uzdravlje
Kako ce ti ko od njih odgovorit, a ko ce in dat net na brodu... Sacekaj jos 3-4 dana Al Debella, pa ces cut sta misli o Shellu, ovo je n-ti put da su mu produzili ugovor i poslli ga na raminu Onobu, bice in jako zahvalan, a bidan ima karte za Metallicu prikosutra, a je popusija po ko zna koji put, hehehe

Štovani kolega,
Evo san 4. ugovor na Onobi(avatar).....koliko ste ugovora Vi učinili ovdje da biste sa takvim autoritetom proglasavali ovaj brod raminom?
S poštovanjem i mirno more

To Netijace.Iman osjecaj da si bidnoga AL Debeela uvalija u govna ni kriva ni duzna. Ajooooj. Nadam se samo da barba nece bit zlocest ka ja pa ic provjeravat kada je bio koncert metaliuce i tko se tada trebao ukrcat.

Last edited:
To Netijace.Iman osjecaj da si bidnoga AL Debeela uvalija u govna ni kriva ni duzna. Ajooooj. Nadam se samo da barba nece bit zlocest ka ja pa ic provjeravat kada je bio koncert metaliuce i tko se tada trebao ukrcat.

Ma nije,kolega...lako cemo mi za Al-Debeela,ali ne volim kad nam bas svaki qrc smeta, pa sirimo dezinformacije(ili smo pak postali pinku razmazeni...?)
Mirno more...
P.S. Znam ja tocno kad je bija koncert(ja san isto redovan na koncertima) a znan i ko je Al-Debeel,ali to nema veze,covik ima pravo na svoje misljenje i pravo da ga javno iznosi.Kao sto je jednom rekao Voltaire:
"Ne slazem se sa vasim misljenjem, ali cu do zadnje kapi krvi braniti vase pravo da ga iznesete."

Last edited:
Je po??tovani Odisej, nisan na Onobi bija, dodu??e sad kad su karte na stolu neke stvari su mi sile na msto i lampica svitli. ? ta nije lo??e. Znan čovika koji ju je da Shellu i otad ja mislin da puno mirnije i slađe spava. ? ta je reka, jedna briga manje. No da se osvrnem na thread koji nema veze sa Shellom, jer san ga i ja pročita sad kad se počelo kopat po pro??losti. Vidin da je bilo puno nezadovoljnih Globtikom. Meni je ovo drugi put u 12 godina da se krcan preko njih i nijedan put nisan ni??ta lo??e do?živija od njih, za??to su iskustva nekih drugačija? :kafa

Je po??tovani Odisej, nisan na Onobi bija, dodu??e sad kad su karte na stolu neke stvari su mi sile na msto i lampica svitli. ? ta nije lo??e. Znan čovika koji ju je da Shellu i otad ja mislin da puno mirnije i slađe spava. ? ta je reka, jedna briga manje. No da se osvrnem na thread koji nema veze sa Shellom, jer san ga i ja pročita sad kad se počelo kopat po pro??losti. Vidin da je bilo puno nezadovoljnih Globtikom. Meni je ovo drugi put u 12 godina da se krcan preko njih i nijedan put nisan ni??ta lo??e do?živija od njih, za??to su iskustva nekih drugačija? :kafa

Postovani Netjace...
Posto san ja preuzeo ovaj brod od prijasnje kompanije, tako znam fala bogu i ko je bio od nasih na njemu u tom trenutku. Dragi ljudi, iskusni stariji kolege i pomorci sa puno godina lamarina. Ne znam sta su vam napricali, ali mi vozimo vise manje uredno, brod je malo cudno gradjen sta se tice citadela, ali ja ga ne bih ni u ludilu proglasio raminom ili nekakvom starom kantom. Star je 6 godina,imao sam priliku raditi inspekciju na njemu kad je imao prvi ukrcaj2004,dakle kad je bio nov(sticajem okolnosti na terminalu gdje sam ja tada bio sef smjene, dakle upstream). No, nema veze, nije to toliko ni bitno, brod kao brod...
Sto se tice zadovoljstva ili pak izostanka istog kod kolega koji su imali posla sa Globtikom ja mogu reci sljedece:
Radim sa njima od 10/89.....otisao sam na kratko za boljom lovom i zavrsio kod totalnog debila i smrada od covjeka koji mi je pitao lovu...nezadovoljan kolicinom iste, smjestio mi otkaz.Smrad. Koliko god neki ovdje kenjali po Globtiku, moje iskustvo je odlicno, nikad mi niko nije pitao lovu, dapace,cesto smo se i pocastili u sve ove godine. Odradio sam ono sto sam potpisao, istina, bila su tu i dva iznenadjenja, tj divljaka,ali sam na vrijeme diga tunju.
For the record, nikoga nisam osobno poznavao, cak nisam iz Splita.....
Mislim da je danas omladina malo krivo upucena i da misle da se moze odmah na top kompanije. Kad shvate da tako ne ide, slijedi razocarenje i onda udri,pljucaj,satari, ogadi......dok se ne ostane bez posla,a onda kuka i motika.
Mi smo cudan narod, malo nas je al smo govna....
Mirno more

sest godina star brod - ramina? ili su kriteriji otisli u nebo ili neko treba nazvat sjor klaica pa pitat znacenje rici. ja u dvajscetri ukrcaja, cetri puta bija na mladje. najstariji brod sta san naviga na njemu ima je tri banke i jos godinicu viska i nije bas bija ramina. bar po mome kriteriju. brodovi se ne grade da postanu ramine, raminama ih naprave ljudi - ili neodgovorni vlasnik ili losa posada. trece nema.

Back