Fax ili Brod....pitanje za morske vukove :D

Evo cu ti ja napisat svoje misljenje, '93 san maturira i posa na more, onda nisan gleda toliko naprid, sa sss se moglo postat prvi, ekipa je (uglavnom) isla na brod, onaj mali dio koji je posa na faks, prozvan je "streberima" i sta ti ja znan...
Ali vrimena su druga dosla, puno njih te vise ne pita (uglavnom) koliko si pametan, vazno je imat papir iza sebe, a pametan si koliko doneses doma love i to je to...
Mene je sad ubrzana u Splitu ispizdila do jaja, razmisli kako je uzet knjigu u ruke nakon 15-16 godina, meni, nemoguca misija...
Sad pokusavan skemijat brevet za prvoga, iman opcija, doma, Crna Gora, Nizozemska, Poljska, Norveska, Filipini... Gledan sta mi je brze, bolje i jeftinije...
Da ti stari isfrustrirani srednjoskolac ukratko sazme, odma na faks, dok imas voje vrimena i mogucnosti... Na moru vise nije ka sta je bilo, nema vise "djevojke u svakoj luci", romantizma i statijaznam... (cast iznimkama ka Kokolo i Frankie)... sve se vrti oko toga ko ce prije uletit u porat, istrest teret i izletit i ic dalje...
A lovu ces zaradit, ako zavrsis visu ili faks, puno prije nego mi sa SSS, zato dobro razmisli, nije lako ali se na koncu puno vise isplati...
Ne budi glup ka ja...
Pozdrav

@jadran74 Lijepo rečeno,dovoljno pametnom,Niti ja nisam završio Višu,a nije da nisam mogao.Sad mi je naravno žao,sreća je da eto još ima malih brodova po Mediteranu inače pušiona.

svakako na faks. ja sam iso redovno, pa vanredno, pa na kraju nakon milijun godina uspio upisat drugu na ubrzanom. da sam bio pametan zavrsio bi davno nekad prije, a vazda me pare vukle. nego fino normalni faks upisite i ucite i zavrsite u roku. najbrze, najeftinije i najbolje, i za par godina ganjajte karijeru ili u makini ili na kuverti.

A decki izgleda da cu ja vanredno,pa si usput nadjem neki poslic,nemam ja volje da budem cijeli dan u klupi

Last edited by a moderator:
A decki izgleda da cu ja vanredno,pa si usput nadjem neki poslic,nemam ja volje da budem cijeli dan u klupi

prika nije to to losa ideja ako polazes ispite, a ako ne za 17-18 godina ces upisat ubrzanu, ko 3 makine ili palube

a odes u blue line-a u split na anconu ili na split 1700, trazis da te zaposle ko mazaca, ili kakvog konobara, upises faks u splitu, i svaki drugi dan si na faksu, a plata ide

Cap.Dudić;35168 said:
nema vise prijemnog za pomorski mislim konkretno za smjer ona tehnologija prometa il kako vec se zove....za druge neznam al isto mislim da nema za one tipa menagment i tako

Bez da ti solim pamet ali moram biti brutalan jer je to jedini nacin da se ti sinko probudis.Naime iz ovako sastavljene recenice vidim da ti uopce nemas pojma sta upisujes.NAime krucijalnu odluku u svom zivotu koja bi ti trebala nosit spizu na stol iducih 35-40 godina(ako ne mislis u penziju kao branitelj sa PTSP-om) ti donosis na nacin ona tehnologija ili sta ti ja znam. Ti uopce nemas predodzbu o tom fakultetu niti sto bi sa njim mogao nakon sta ga zavrsis niti da li volis to sta upisujes.Uopce ne razumijes osnovne pojmove glede istoga,tipa od cega se sastoji nastavni program. Ova tvoja prica mi sve vise lici na to da ides upisat bilo sto,a onda ce roditelji s ponosom pricat okolo bar nekih 3-4 godine kako si ti na fakultetu kojega BTW nikad zavrsit neces.
Inace ovo je tipicna hrvatska prica da ljudi upisu nesto samo da upise,poneki cak i zavrse i onda se cijeli zivot pate jer nikad to nisu ni zeljeli radit.Tako po tom pitanju mirno spavaj jer nisi jedini. Poanta ti je da upises ono sto volis pod bilo koju cijenu,cak i cekanja do dogodine, da znas sto upisujes i zasto upisujes. Ne zato sto je tamo ostalo slobodnih mjesta. Jer ako nema prijemnog to ne znaci da ce ti profesori upisivat ocjene u index bez obzira sto ti o nicemu nemas pojma. Inace vjerujem da bi u ovom momentu bez neke posebne pripreme bio u stanju polozit prijemni na vecini fakulteta mada sam davno izasa iz skolskih klupa,ali zavrsit ga to je vec druga prica.Nece se on sam od sebe zavrsit.
Najveca pokora ti je ne radit svoj posal sa lakocom pa ma kakav on bio. I ne spominji mi brijanje jer brijem predobro.

Last edited:
Bez da ti solim pamet ali moram biti brutalan jer je to jedini nacin da se ti sinko probudis.Naime iz ovako sastavljene recenice vidim da ti uopce nemas pojma sta upisujes.NAime krucijalnu odluku u svom zivotu koja bi ti trebala nosit spizu na stol iducih 35-40 godina(ako ne mislis u penziju kao branitelj sa PTSP-om) ti donosis na nacin ona tehnologija ili sta ti ja znam. Ti uopce nemas predodzbu o tom fakultetu niti sto bi sa njim mogao nakon sta ga zavrsis niti da li volis to sta upisujes.Uopce ne razumijes osnovne pojmove glede istoga,tipa od cega se sastoji nastavni program. Ova tvoja prica mi sve vise lici na to da ides upisat bilo sto,a onda ce roditelji s ponosom pricat okolo bar nekih 3-4 godine kako si ti na fakultetu kojega BTW nikad zavrsit neces.
Inace ovo je tipicna hrvatska prica da ljudi upisu nesto samo da upise,poneki cak i zavrse i onda se cijeli zivot pate jer nikad to nisu ni zeljeli radit.Tako po tom pitanju mirno spavaj jer nisi jedini. Poanta ti je da upises ono sto volis pod bilo koju cijenu,cak i cekanja do dogodine, da znas sto upisujes i zasto upisujes. Ne zato sto je tamo ostalo slobodnih mjesta. Jer ako nema prijemnog to ne znaci da ce ti profesori upisivat ocjene u index bez obzira sto ti o nicemu nemas pojma. Inace vjerujem da bi u ovom momentu bez neke posebne pripreme bio u stanju polozit prijemni na vecini fakulteta mada sam davno izasa iz skolskih klupa,ali zavrsit ga to je vec druga prica.Nece se on sam od sebe zavrsit.
Najveca pokora ti je ne radit svoj posal sa lakocom pa ma kakav on bio. I ne spominji mi brijanje jer brijem predobro.

Frankie!Sta se ovo desava sa ovom nasom mladezi.Sutra ce me neko od njih poslati u onu stvar,ali gdje oni zive i sta misle da lova samo tako pada sa neba.Onaj nece na brod za malu paru,ovaj hoce negdje u skolu a ni sam nezna gdje.Hebate sada bi ja treba reci da sam u periodima zivota jedva spaja kraj sa krajem dok nisam dosa na ovo di jesam ali koga to briga.Najbolji savjet ako oce do para na laki nacin a i da zavrse brzi tecaj gradjevinskih obrtnika da prodaju bijelo a konzultacije uzimaju kod sanera i da ne postavljaju ovako glupa pitanja ako sam sa sobom nije rijesio neke stvari.:udriglavom:udriglavom

Lako je tebi moj Kotlar ti navigas.To ti je odgovor. Dobro nas je svjetska banka ocijenila u globalu.Lincine koje samo side po kaficima i cekaju da im pomoc padne s neba. Svaki daljnji komentar je suvisan. To je ono sto sam uvik govorija. Nije problem dovest ni pamet ni tehnologiju,ali prominit mentalitet malo morgen.

Znaci faks prije broda!
1. Najlipse godine ces provest doma
2. Puno se lakse ukrcat sa diplomon
3. Sa srednjon najvise mos dogurat do sekonda

Redovno ti je bolje upisat jer ti drzava placa skolovanje i mozes vadit pokazne karte za bus i raznorazne popuste. Jeftinij internet priko karneta i slicno.
Razlika je jedino u tome sta kao izvaredni nemoras prisustvovat predavanjima osim nekik vjezbi koje moras odradit. Kad uzmes u obzir da dosta profesora i ne zapisuje ko in dolazi na predavanja onda ispadne da to i nije neka olaksica.
Znaci prvo redovni studij pa onda brod. Amen

Lako je tebi moj Kotlar ti navigas.To ti je odgovor. Dobro nas je svjetska banka ocijenila u globalu.Lincine koje samo side po kaficima i cekaju da im pomoc padne s neba. Svaki daljnji komentar je suvisan. To je ono sto sam uvik govorija. Nije problem dovest ni pamet ni tehnologiju,ali prominit mentalitet malo morgen.

Potpisujem !
Kralj si i gotovo :)

ja sam izabrao brod pa faks. 2007 kad sam zavr??io srednju odmah sam po??ao na kadeturu odradio jedan ugovor upisao faks upao redovno ali nisam mogao izdr?žat tako da sam i??ao nekih mjesec dana i odustao, evo sad bih trebao za dvadeset dana poči ponovo na brod odradit jo?? to kadeture ??to mi je ostalo i onda polo?žit poručnički a faks upisati vanredno.

Muke ti jezove sta si se ti napatija u zivotu! Ajde momak, ostavi se corava posla i kidat karte u kino! Na brod tesko, libar jos tezi... I SAD VI MLADI CUJTE I POCUJTE: nemojte zajebavat sa ovin cakama sta cu, di cu... odluci, pa pogini ili ispadni general.

....oli ti ga pokojnik ili pukovnik. Lipo san ja reka da nas je svih galofak izija..... a, jos?

Cek decki,moze jos jedan info,jel istina da npr brodovi Skandinavskih zemalja na njima mozes biti casnik samo sa srednjom,i jos jedno kadetura domaci ili strani brod iz iskustva recite aj please:rolleyes:

Nije ovo galofak! Tamo ispadnes tukac od 5 ili 15 kili.Ovo je drugo, oce gospar vilu i Ferarija za 2 miseca navigacije. Ja odgovorno TVRDIN: sve sta smo se mucili mi i ona ekipa iz 50-tih, ovi ce razjebat! A ko ce stat na brod 2 miseca.. triba to mirit na stopericu. Nemojte svatit da mudrujen.... i mi smo imali 18 godin, bez interneta, bez koga pitat.... pa evo!A ovi ce i management, i za barbu i za kapa... a zulja nigdi.Sad vi mladi pivajte, sta ovi pizdi, sta oce? A stvarnost je drukcija. I nemojte pizdit sta ce Burmnci i Filipi, BBC su za vas,oni znadu sta ocedu!NEMA NAUKE BEZ MUKE! Di cu , sta cu... a ne znas jel ti skodi more. Malo san grez, ali zamirita si sokole, i ti i istomisljenici

Back