Electrical officer NOVI PRAVILNIK

Evo ako kome ova informacija bude od pomoci bit ce mi drago..HRIII/2 brevet elektricara za minjat po STCW triba donit.
- 1 slika
-70kn taks.marke + 20 kn keša
-Fotokopija osobne
-fotokopija D2
-fotokopija matrikule sa 6 miseci navigacije
-kopija valjanog lijecnickog
Pitat prijavnicu i ispunit, u nju umetnit gore navedeno i cekat duugo po obicaju...

Evo ako kome ova informacija bude od pomoci bit ce mi drago..HRIII/2 brevet elektricara za minjat po STCW triba donit.
- 1 slika
-Fotokopija osobne
-fotokopija D2
Pitat prijavnicu i ispunit, u nju umetnit gore navedeno i cekat duugo po obicaju...

Dule to ti je rating brevet.
Cekaj dodatnu edukaciju za ETO tecaj jer taj brevet ti je bolje ne pokazivat igdi ako radis u svojstvu casnika kao i 99% nas ovde...

A kako ti navigas na offshore onda ti je bolje to NIKAD ne poslat firmi.

Cekaj jos malo pa ce bit dodatna za ETO. Tribalo bi brzo.

Last edited:
Ma Bilicu isa sam ga izvadit cisto nek je u papirima.
Da brevet za ETO ce bit pametan potez za buducnost samo da neidu sa ciframa izobrazbe u nebo..

Ma Bilicu isa sam ga izvadit cisto nek je u papirima.
Da brevet za ETO ce bit pametan potez za buducnost samo da neidu sa ciframa izobrazbe u nebo..

ETO nije pametan potez nego potez koji se MORA napraviti bez obzira kolika je cijena izobrazbe.

- 1 slika
-Fotokopija osobne
-fotokopija D2

Evo danas sam i ja isao do kapetanije, malo se raspitat. Uglavnom tamo kazu, a i pise tamo da trebao ovo sve sta si nabrojao, ali i pise dole ispit. Znaci nece samo dat brevet za brodskog elektricara nego ce trebat i nekakav ispit polozit.

Moze li mi neko napisat sto tocno od dokumenata treba za izradu SCTW III/7 breveta o osposobljenosti za brodskog elektricara (ne moram vam ni pisat da sam bio pitat u kapetaniji i da me je nadrkana teta istjerala van i rekal da sve pise na internetu, a na internetu ne pise apsolutno nista)? Znaci brevet radim prvi put, jer nemam HRIII/2

Moze li mi neko napisat sto tocno od dokumenata treba za izradu SCTW III/7 breveta o osposobljenosti za brodskog elektricara (ne moram vam ni pisat da sam bio pitat u kapetaniji i da me je nadrkana teta istjerala van i rekal da sve pise na internetu, a na internetu ne pise apsolutno nista)? Znaci brevet radim prvi put, jer nemam HRIII/2

To je na engleski brevet Electro tehnical rating. Bolje ti je cekaj dodatnu edukaciju pa izvadi ETO jer ces sa ETR tesko do posla.

Ne znam ni sam mislio sam to napavit pa nek stoji doma za svaki slucaj.....

Dal neko mozda ima kakva pitanja i odgovre za taj ispit na kapetaniji ili bilo kakvu literaturu? JEr normalno kad sam pitao na kapetaniju su mi rekli da oni nemaju nikakva pitanaj niti literaturu za taj ispit

Ne znam ni sam mislio sam to napavit pa nek stoji doma za svaki slucaj.....

Dal neko mozda ima kakva pitanja i odgovre za taj ispit na kapetaniji ili bilo kakvu literaturu? JEr normalno kad sam pitao na kapetaniju su mi rekli da oni nemaju nikakva pitanaj niti literaturu za taj ispit

Normalno je. Guzva je oko security breveta. Kad to prodje onda ce se rijesit sve za nas.

Novi pravilnik za Elektricare od 10'tog mjeseca 2013

Novi pravilnik za Elektricare od 10'tog mjeseca 2013

Vecer ljudi. Dali mi moze itko od novih struja reci dali je polaga na kapetaniji ispit za brodskog elektricara,s obzirom da je doslo do promjene zakona ,a ja za to vrijeme nisam bija doma.Gospoda iz Kapetanije mi nisu rekli nikakve informacije o pitanjima.Ako je itko imao prijašnja iskustva srdacno bi bija zahvalan.

:)

Vecer ljudi. Dali mi moze itko od novih struja reci dali je polaga na kapetaniji ispit za brodskog elektricara,s obzirom da je doslo do promjene zakona ,a ja za to vrijeme nisam bija doma.Gospoda iz Kapetanije mi nisu rekli nikakve informacije o pitanjima.Ako je itko imao prijašnja iskustva srdacno bi bija zahvalan.

Cekaj jos malo da se sredi ETO brevet pa polazi dodatnu edukaciju.
Normalno , ako imas sve ostale uvjete.

Postovanje kolege...nije mi jasno zasto se to i kod vas i kod nas u cg ide na obuku i polaganja kad konvencija kaze da bi svi koji su plovili dok nije dosla konvencija trebali dobit brevet na osnovu navigacije :p

Početkom drugog mjeseca polagao sam ispit za brodskog električara u Rijeci. Uglavno to je taj rating brevet, ispit nije bio niÅ¡ta posebno, ali opet nije ni zezancija. Uglavnom kako su to prvi put održavali dalo se naslutiti da nitko nece pasti i nije. No komisija je unutra onako kroz Å¡alu prijetila da očekuju bolje i da će na ispitu za ETO biti teže i plus pismeni s zadacima.
Å to se tiče pitanja, imaÅ¡ ih tri, izvlačiÅ¡ ceduljicu. A koliko se sjećam bila su u vezi principa rada generatora, zaÅ¡tite istoga, asinkroni motori, uzemljenje na brodu, vrste sustava, nesto o ispravljačima, protupožarni alarmi, IGBT (ova zadnja tri su mene zapala), uglavnom vrtili su se oko elektromotornih pogona s nesto sitno elektronike, uglavnom osnove.

vježbenički dnevnik

vježbenički dnevnik

Di ga mogu pronaci kolege .... Idem da odradim jos jednom ka assistent pa mi treba ...

Srdacan pozdrav.. P.s vježbenički dnevnik za Struje naravno

Di ga mogu pronaci kolege .... Idem da odradim jos jednom ka assistent pa mi treba ...

Srdacan pozdrav.. P.s vježbenički dnevnik za Struje naravno

Imas na cini mi se trecoj strani ove teme pa ga skini.

Inace kako san se vec predstavija, (neki su to cak i procitali) sad sam prikupija papire i dokumente da prvi put ucinin matrikulu ali mi je jedan barba sa kapetanije reka (dok san slusa D2) da je sad od 1.1.'14 obavezan i D42 za one koji namjeravaju plovit u medunarodnoj plovidbi. Jos nisan bija na kapetaniji da ovo potvrdin ali me zanima ovo dali je netko dobio istu informaciju? Jos nisam poceja prodavat bubrige za ukrcat se, za D2 se skupilo a sad pomalo...D12, D19,... i sta ja znan.

O ETO naobrazbi nebi tija ni pitat vjerovatno ce mi opet past mrak na oci, pogotovo ako san ka i drugi koji nemaju pomorski faks a opet imaju diplome priznatih fakulteta a idu za vjezbenika elektrotehnike.

Imas na cini mi se trecoj strani ove teme pa ga skini.

Inace kako san se vec predstavija, (neki su to cak i procitali) sad sam prikupija papire i dokumente da prvi put ucinin matrikulu ali mi je jedan barba sa kapetanije reka (dok san slusa D2) da je sad od 1.1.'14 obavezan i D42 za one koji namjeravaju plovit u medunarodnoj plovidbi. Jos nisan bija na kapetaniji da ovo potvrdin ali me zanima ovo dali je netko dobio istu informaciju? Jos nisam poceja prodavat bubrige za ukrcat se, za D2 se skupilo a sad pomalo...D12, D19,... i sta ja znan.

O ETO naobrazbi nebi tija ni pitat vjerovatno ce mi opet past mrak na oci, pogotovo ako san ka i drugi koji nemaju pomorski faks a opet imaju diplome priznatih fakulteta a idu za vjezbenika elektrotehnike.

Imas 16 tema od D42 i D43 na forumu. Je , dobro su ti rekli. Moras ga imat.

Ima li sta novih informacija??

Kako se ovde u mnogome govori o novim kolegama koji su tek na pocetku kariere, ovim putem ih sve pozdravljam, zanimalo bi me sta je s nama koji smo dobrano ogrezli na morima svita...
Ima li kakvu tezinu u svemu ovome navigacija i nekoliko kila diploma raznih kurseva i tecajeva u struci, pocevsi od HV pa zavesavajuci na raznim alarmnim sistemima i PLC upravljanjima??

Ima li sta novih informacija??

Kako se ovde u mnogome govori o novim kolegama koji su tek na pocetku kariere, ovim putem ih sve pozdravljam, zanimalo bi me sta je s nama koji smo dobrano ogrezli na morima svita...
Ima li kakvu tezinu u svemu ovome navigacija i nekoliko kila diploma raznih kurseva i tecajeva u struci, pocevsi od HV pa zavesavajuci na raznim alarmnim sistemima i PLC upravljanjima??

Nema nikakvu tezinu rodjo. Imam i ja kvintal kurseva, na ovome polju nam je badava. Ceka se jos. Zovite ucilista pa cemo vidit sta ce bit na kraju. Kazu svi , do kraja trecega... :hihi

doso s broda pa pitao za ETO brevet na kapetaniji u DU, ja vec imam brevet hr elektornicara i za ETO mi treba samo osnovni breveti, D47A i D48, i standardne sitnice i to je to! Tko me ono bio plasio da cu morat i ja na dodatnu edukaciju jer mi faks nije 100% po nekom planu i programu! grr! :)

Back