• Raspored Ispita

El.tech.officer - ETO - Dodatna edukacija !

ej Kire808,

rekli su nam tijekom predavanja da ce trajati 3 dana, ako se sjecam dobro 1.dan je engleski a ostala 2 dana su strucni predmeti.

Imas isplit i u Splitu 22.1 i ne traja 3 dana nego se sve odradi u 1 dan.
Sretno!

Hvala na info! Mislim da ce ispit ipak pricekat kad se vratim s broda. Ali dobro je znat da je u splitu jedan dan samo. Molio bi kolege koje sad izadju na ispit u rijeci da se jave sa dojmovima.

A ispit od 3 dana je sasvim razumljiv. Mislim dečki, gdje je problem. Biti će oni Å¡alju ljude na svemirske postaje, zato je tako sve striktno. Treba znat dobro kako držat odvijač dok se nalaziÅ¡ u opasnoj okolini kakav je svemir. Da vidite kakve mudonje tamo sjede u kapetaniji Rijeka, đe si Bože molim te poÅ¡alji neÅ¡to odozgo.

Pozdrav ekipa,

upravo sam bio pitati u Luckoj kapetaniji Rijeka kad ce biti ETO ispit!
Najbolja:confused: i najorganiziranija:rolleyes: Kapetaniju u RH nema blage veze kad ce biti ispit! Drugim rjecima put pod noge i pravac suncana Dalmacija....

A ispit od 3 dana je sasvim razumljiv. Mislim dečki, gdje je problem. Biti će oni Å¡alju ljude na svemirske postaje, zato je tako sve striktno. Treba znat dobro kako držat odvijač dok se nalaziÅ¡ u opasnoj okolini kakav je svemir. Da vidite kakve mudonje tamo sjede u kapetaniji Rijeka, đe si Bože molim te poÅ¡alji neÅ¡to odozgo.

Alene, dobio sam assistenta filipinca. Yebenti, kontao sam da cu se jutrom ustati i dati 'poso' i vratiti se spavati. Al' ni[ta od toga. Ne barata niti terminologijom. Vec je napravio 4 mjeseca na kompaniji, ne sjecam se koji brod. Medjutim vec se poceo zanimati za preporuku, navodno da kod njih dobiju brevet ETO na osnovu reference koju mu napise neki kapo ili elektricar, a posebno se vrednuje ako je referenca iz Evrope..,

A naÅ¡i moÅ¡njaci uveli puste ispite.., i neznaju kad će biti ispit?! Nu, kako će znati kada oni nemaju blage veze s temom i oko toga. Da je njih ispitati pokazali bi stručnost alla djeca iz osnovne Å¡kole! A okitili se titulama i činovima..,

A Å¡ta reći kolega, eto ti tvoja Å¡kola kad su im oni filipi uvijek bolji od nas. Reci mi kako je kod tebe, imaÅ¡ li kakvi info hoćete li dolazit u Brazil. Je li ti to internet s kraja ili su vam postavili antenu? Å alji na pm, da ne smetamo ljudima ovdje.

Ekipa evo obećanih pitanja iz Rijeke

Kire, jesi li utvrdio koliko dana traje ispit?

BTW, zna li netko koliko dana traje ispit upraviteljima stroja? Naime, ako se ne varam, ovo su ista pitanja koja i njih pitaju, (još iz doba SFRY-ot)?!

Kire, jesi li utvrdio koliko dana traje ispit?

BTW, zna li netko koliko dana traje ispit upraviteljima stroja? Naime, ako se ne varam, ovo su ista pitanja koja i njih pitaju, (još iz doba SFRY-ot)?!
A nemam pojma,nisam pitao na kapetaniji jer mi nisu nista znali rec. Profesor koji drzi tecaj,a i kolege koji su slusali su rekli da je tri dana.

... kolege koji su slusali su rekli da je tri dana.

Što ti misliš Kire o ovim pitanjima.., kako ti pari ovo? Za trajanje ispita sam pitao zbog toga da usporedim s ispitima koje polažu oficiri kuverte i makinjisti. Izgleda mi da su se ufatili banderaša kao pijanice plota. Dulje traje ispit za yebenog banderaša nego za kapa. A po pitanjima se vidi koliko su se potrudili da taj kurs bude ono što je trebao biti.

Da li se zna tko je uopće kumovao ovom ETO yebanju.., ali, konkretna imena.

Čuo sam za nekog tovara po imenu MRVICA - tko je taj tip?

Što ti misliš Kire o ovim pitanjima.., kako ti pari ovo? Za trajanje ispita sam pitao zbog toga da usporedim s ispitima koje polažu oficiri kuverte i makinjisti. Izgleda mi da su se ufatili banderaša kao pijanice plota. Dulje traje ispit za yebenog banderaša nego za kapa. A po pitanjima se vidi koliko su se potrudili da taj kurs bude ono što je trebao biti.

Da li se zna tko je uopće kumovao ovom ETO yebanju.., ali, konkretna imena.

Čuo sam za nekog tovara po imenu MRVICA - tko je taj tip?
A neznam sta da ti kazem,kolega gavro. Ovi majstori u rijeci se valjda pripremaju da nas posalju na space shuttle,sudeci po duljini ispita. Sta se tice pitanja,izgleda dosta opcenito i nista zahtjevno,ako si bio na brodu. Oni materijali sa tecaja u splitu su cista pizdarija,na razini srednje skole. Nista o novim tehnologijama,DP sistemima i sl. Tuga i zalost. Bas me zanima kako ce izgledat taj ispit u ri... sta kazu kolege koji su polagali u splitu?

A neznam sta da ti kazem,kolega gavro. Ovi majstori u rijeci se valjda pripremaju da nas posalju na space shuttle,sudeci po duljini ispita. Sta se tice pitanja,izgleda dosta opcenito i nista zahtjevno,ako si bio na brodu. Oni materijali sa tecaja u splitu su cista pizdarija,na razini srednje skole. Nista o novim tehnologijama,DP sistemima i sl. Tuga i zalost. Bas me zanima kako ce izgledat taj ispit u ri... sta kazu kolege koji su polagali u splitu?

U Splitu ispit je proslo cini mi se prve 4 grupe bez padanja...petu grupu su dvojicu oborili strojarstvo ako se ne varam...pomalo postaju agresivni na nas...prvim grupama je bilo pismeni i malo usmeni engleski,pa par pitanja strojarstvo i par pitanja struka...neznam jesu sad sta prominili..

... pomalo postaju agresivni na nas...

Dule, dobro si se izrazio ovdje. Nije to agresivnost tipa "digao im se na nas", nego se radi o mafijaÅ¡ko-financijskom faÅ¡izmu. Å to se tiče pitanja mislim da nema bitne razlike između Rijeke i Splita. Radi o tome da ovi u Splitu možda imaju stav "A ljudi, mi vam tu ne možemo pomoći, krivo je Ministarstvo, ali vas barem nećemo zayebavati". A u Rijeci imaju stav takav da opravdaju mafioznu rabotu i žele reći kako nam je neophodan njihov tečaj, dapače i jeftin.

Uz malo truda svako može spremiti ovaj ispit samostalno. Ali čemu sve to? Sve Å¡to se tu spominje ne bi mi puno pomoglo u praksi na ovom brodu.

Zbilja, ovo je sramotno! A ne vidim joÅ¡ načina kako se oduprijeti bagri.

Dule, dobro si se izrazio ovdje. Nije to agresivnost tipa "digao im se na nas", nego se radi o mafijaÅ¡ko-financijskom faÅ¡izmu. Å to se tiče pitanja mislim da nema bitne razlike između Rijeke i Splita. Radi o tome da ovi u Splitu možda imaju stav "A ljudi, mi vam tu ne možemo pomoći, krivo je Ministarstvo, ali vas barem nećemo zayebavati". A u Rijeci imaju stav takav da opravdaju mafioznu rabotu i žele reći kako nam je neophodan njihov tečaj, dapače i jeftin.

Uz malo truda svako može spremiti ovaj ispit samostalno. Ali čemu sve to? Sve Å¡to se tu spominje ne bi mi puno pomoglo u praksi na ovom brodu.

Zbilja, ovo je sramotno! A ne vidim joÅ¡ načina kako se oduprijeti bagri.

Iskreno bia sam na tecaju u misec ipo da sam nesto naucia i nisam , u biti jesam od drugih iskusnijih kolega sta bi podjelili neka svoja iskustva vezana za pojedine probleme..

Iskreno bia sam na tecaju u misec ipo da sam nesto naucia i nisam..,

Kako moÅ¡ naučiti kad je njima motiv jedino pokupiti lovu. Ima na ovoj listi puno pitanja na kojima lako mogu zayebati bilo koga.., da se razumijemo. No kada bi smo okrenuli uloge, npr. da mi ili neutralna strana komesija alla Å¡vabe njih ispitujemo, mislim da bi oni pokazali znanje sasvim skromno, pa čak i sramotno. Ovlastili su ih za obučavanje pajdaÅ¡i i kolege koji su diplomirali Socijalističko pravo i Političku Å¡kolu u Kumrovcu doktorat.

Mi smo, za razliku od tih yebenih uhljeba ipak dosta toga vidjeli po brodovima. Kada bi smo bili toliki idioti kakvim nas oni drže, ne bi nas kompanije primale u službu i davale nam ovolike Å¡olde mukte. Zar je ovaj posao takav da ga može obavljati netko, kakvih BTW ima u lučkim kapetanijama i ministarstvima, s zavrÅ¡enom jedino političkom Å¡kolom iz Kumrovca, ili s falÅ¡om diplomom koje su Å¡tancane 1990-tih i dilane okolo na bazi nove podobnosti, ili za lovu po principu plati pa se rugaj?!

Last edited:
Pozdrav kolege,

samo da vam podjelim jednu frisku informaciju za pomorce koji gravitiraju Rijeci, danas sam bio na Kapetaniji i nema nista od ispita za ETO u blizoj buducnosti, nisu se stigli organizirati:udriglavom.

Back