• Raspored Ispita

El.tech.officer - ETO - Dodatna edukacija !

Ovo je meni rečeno:

ETO će se održati u utorak – 10.03.2015. U 13 h u Atlantis će biti pismeni dio iz engleskog jezika a u 15h usmeni dio u kapetaniji Split.

Je zna netko kakav je taj pismeni ispit iz Eng?

Pismeni ispit iz engleskog je prijevod sa engleskog na hrvatski, pa zatim s hrvatskog na engleski.
Onda ti na usmenom prokomentira sto si pisao I eventualno pogrijesio, a ti to sve objasnis - naravno na engleskom.

Inace bilo je u ovoj temi puno rasprave o cijeni svega skupa do samog breveta, ja sam upravo dobio od firme nakon sto sam prilozio sve racune u kunama, (tecaj, ispit, pa onaj D47, troskovi za brevet itd.) 2030 dolara za to ( u kunama sve skupa je bilo 13600 kuna). S time da sam ja sve one osnovne STCW brevete imao otprije...

Nisam kontao gorivo, samo racune koje sam imao za troskove, bez goriva, kava iz automata(za vrijeme krace pauze) I kava u Jokera( preko duze pauze) itd...
Inace Engleski te ne uce, to samo polazes pismeno I usmeno...

Engleski nemas nikakva predavanja. Na dan ispita dodje jedna profesorica engleskog (zaboravio sam ime) koja podjeli pismene, ekipa ih ispuni I preda njoj.
Onda ona sjedi tamo na kapetaniji I pred tobom otvori tvoj pismeni, kaze ti sto si eventualno pogrijesio, malo procakulate o svacemu na engleskom I to je to...

jucer sam se cuo s kapetanijom u Splitu....receno mi je da bi ispit mogao biti opet za nekih 2 ili 3 tjedna. da opet zovem drugi tjedan.

Molio bih, ako nije problem, da me uputi na link (ako postoji) di imaju materijali za ispit iz ETO-a i možda kaka pitanja Å¡ta su bila. Ispit bi triba bit u Splitu kroz 2 tjedna. Imam zavrÅ¡en PEIT pa ne moram na tečaj.

Last edited:
alo Kire,
vise-manje to ti je to.....

U svakom slucaju ako ti treba materijal iz Rijeka javi mi, nazalost nemam u digitalnom obliku nego skriptu:p

alo Kire,
vise-manje to ti je to.....

U svakom slucaju ako ti treba materijal iz Rijeka javi mi, nazalost nemam u digitalnom obliku nego skriptu:p
Hvala kolega,kad se vratim na ljeto u Fiume cemo se cut. Da popijemo i koju hladnu usput :)

evo ja se pripremam za ispit, nasao sam dosta onih pitanja sto je kire stavio u materijalima iz splita, a ostatak google majka :uzdravlje

x

x

Evala ljudi ,malo sam odsutan jer na brodu neman normalan net.Dali je doslo do kakvih promjena za ETO brevet,dali je rok 1.1.2017 ili 1.1.2016 ,Pozdav iz singapura

Pozdrav kolega,

1.1.2017 ti stupa na snagu........jedino sto se je promjenilo je mogućnost da slusas odvojeno modul po modul.
Znaci ETO tecaj ti ima 3-modula (elektroenergetiku, automatizaciju i strojarstvo) do pred malo si morao sva 3-modula u komadu odslusati (sto u prijevodu znaci circa 2 mjeseca predavanja) po novome mozes slusati modul po modul ovisno kako ti pase.

Mirno more!

Fala puno kolega .Lip pozdrav
Pozdrav kolega,

1.1.2017 ti stupa na snagu........jedino sto se je promjenilo je mogućnost da slusas odvojeno modul po modul.
Znaci ETO tecaj ti ima 3-modula (elektroenergetiku, automatizaciju i strojarstvo) do pred malo si morao sva 3-modula u komadu odslusati (sto u prijevodu znaci circa 2 mjeseca predavanja) po novome mozes slusati modul po modul ovisno kako ti pase.

Mirno more!

Back