E.R. Schiffahrt

Evo bas sam sada u Ningbu u hotelu idem doma sutra. Ja sam inače preko BSM Njemačka na nekim brodovima od E.R.Imaju neki management, da BSM ukrcava ljude na neke njihove brodove, vode im panatiku i tako. Di sam ja sada bio jer samo Kapo i Barba preko E.R ostalo je sve BSM, pa kako oni govore istina je sta si napisao, 10ak brodova je prodato. Imaju viska ljudi, tko je zadnji doÅ¡ao na firmu dobili su ponudu da idu negdje drugdje i tako. Sve viÅ¡e je ukrajinaca doÅ¡lo, i to je bogu za plakat. JoÅ¡ su se spojili sa nekim Komrowskim,Bluestar sve je to joÅ¡ novo pa neznam puno o tome. Superintendenti neki poljaci guraju svoje tamo, rade se sranja krade se na sve strane. Uglavnom niÅ¡ta sjajno ni bajno, sramotno.

Visak kojih ljudi je u igri?Mene su zvali iz BSM Split za na ER (za 2nd Eng) i idem drugi tjedan pa mi sad nije jasno o cemu vi pricate. Cekao sam poziv preko Magmarisa ali su mi ovi uletili iznenada (u stvari bio sam prije preko BSM ali na Hansi Mare Reederei (prije godinu,godinu i pol imali su 17-18 brodova 8x4000 TEU,6x3000TEU i bila su 3 manja od 1000 i 1700 TEU,ali su sada ostali samo na 5-6 od 4000 pa nema vise posla odnosno imaju viska ljudi sa tih brodova)pa sam se odlucio i prihvatio staru agenciju.Mozda sam napravio dobro a mozda sam i pojeo gofno. :o

Visak kojih ljudi je u igri?Mene su zvali iz BSM Split za na ER (za 2nd Eng) i idem drugi tjedan pa mi sad nije jasno o cemu vi pricate. Cekao sam poziv preko Magmarisa ali su mi ovi uletili iznenada (u stvari bio sam prije preko BSM ali na Hansi Mare Reederei (prije godinu,godinu i pol imali su 17-18 brodova 8x4000 TEU,6x3000TEU i bila su 3 manja od 1000 i 1700 TEU,ali su sada ostali samo na 5-6 od 4000 pa nema vise posla odnosno imaju viska ljudi sa tih brodova)pa sam se odlucio i prihvatio staru agenciju.Mozda sam napravio dobro a mozda sam i pojeo gofno. :o

A prijatelju, ocekivano je bilo da ce se netko javiti na moj post, kako si vec rekao ides iduci tjedan pa ces sve vidit, nema sikirancije.

Pa ovakva je situacija :

Firma je prodala 10-tak starijih i nerentabilnih brodova, koje ionako nitko viÅ¡e nije htio u Charter. Sad , kak su kolege prije rekle, postoji u osnovi dvije skupine brodova. prva gdje ukrcavaju i časnike preko ER-a i druge gdje krcaju samo Zap i kapa , a ostalo je BSM. To se zove Katharinen Schiffahrt. Na žalost , prodani brodovi su bili oni prvi. Onda je firma kupila Komrowskog ( mali brodovi i teÅ¡kaÅ¡i ) i Reederei Blue Star ( srednji i veći kontejneri ). Tu su sve Ukrajinci i oni rade za dolarsku plaću. Ne mjeÅ¡aju se ljudi i takodjer su samo Zap i kapo izravno na ER. Ostalo je agencija Sirius i joÅ¡ neka, koju sam zaboravio Å¡ta je. Plaća Zap je 8100USD. ER ima i 10-tak manjih bulkova od 50000 tona i prije su bili preko Vallema sa komplet filipinskom posadom. Krajnje neočekivano, svi brodovi su imali jako puno Å¡teta i gubitaka tereta da su ih napokon odlučili uzeti natrag u menadžment. Sad ljudima koji su dobili nogu iz ranije navedene skupine brodova koje su prodali nude posao na bulkovima , ali po ukrajinskoj plaći. To znači sa 7500EUR na 8100 USD i tko voli , nek izvoli.
I da, ove godine, je prvi put da nisu digli plaću 01.07 od kad sam ja tu. A to je vrlo dugo. tako da se slažem, stvari definitivno idu južno

A prijatelju, ocekivano je bilo da ce se netko javiti na moj post, kako si vec rekao ides iduci tjedan pa ces sve vidit, nema sikirancije.

Pozdrav kolege

Stari moj evo moje price.Ovo mi je prvi brod preko BSM na ER Schiffahrtu ali nadam se ne i zadnji (barem za sada,dok se ne nadje nesto bolje). Jos jedan brod izlazi iz flote i to oni koji su duze na firmi znat ce ga kao slavni China Star odnosno u originalu ER Darwin.Evo ja sam na Darwinu skoro 2 mjeseca,Ivana iz BSM mi nije nista rekla o prodaji broda jer vjerovatno nije niti ona znala,ali nema veze.E sad mi smo u Singapuru,brod je kupio MSC i na njega dolaze Indijci (novo ime je MSC IMMA).Tocno je da su samo barba (iz ZG) i kapo ("strasni" Rory Phillipson) direktno preko ER a svi ostali preko BSM.Sad mi je bio i cif palube preko ER.
Uglavnom,ide se 2-3 dana doma pa na ER Helgoland u lijepu i divnu Afriku (mos misliti koliko sam sretan).
Sto se tice panatike,sve ste rekli,a sto se tice dijelova ja to ipak pripisujem tome da je brod prodan vec 07.07. ove godine pa da zato i nisu slali nista (mozda grijesim ali vidjeti cu sada na drugom brodu).
Oni koji su tu vec duze vrijeme vjerovatno znaju i za bolja vremena na ovoj kompaniji,ali iskreno znam ja i za puno losijih od ove tako da ........
Naravno,sami smo krojaci svoje sudbine pa tako neka se ovo ne uzme niti kao pohvala a niti pokuda.
Svim kolegama mirno more i naravno sretan povratak kucama svojim obiteljima.

Evo za opću informaciju, ER je počeo kupovati polovne brode od kompanija koje su otiÅ¡le u stečaj, tako da će biti posla za dečke koji dolaze preko BSM-a.

Na žalost, to se ne može reći i za one koji hoće izravno. usljed krize i mi "stariji" radimo 4-4, ako želimo zadržati brodove koji nam odgovaraju.

Dakako, za strojare je puno lakše, ali vjerujem da oni imaju i boljih ponuda

Evo za opću informaciju, ER je počeo kupovati polovne brode od kompanija koje su otiÅ¡le u stečaj, tako da će biti posla za dečke koji dolaze preko BSM-a.

Na žalost, to se ne može reći i za one koji hoće izravno. usljed krize i mi "stariji" radimo 4-4, ako želimo zadržati brodove koji nam odgovaraju.

Kako mislite 4-4.Zar nije ugovor za sve koji su direkt priko firme 4-2.Po meni 4-4 radite samo na osobni zahtjev.

Bok Duka,

Pa to je točno. Načelni ugovor je 4-2. Ali od kada su se prodala 14 broda, "predlaže se" 4-4 , tko je zainteresiran, a bome i tko nije. Posebice ako ste u skupini "boljih" brodova i linija. Može se insistirati na 4-2 ali......

Posljednja informacija dobivena 09.09.2013. u Singapuru od inspektora Lubckea glasi da su odustali od kupnje tih polovnih brodova,ali isto tako da nece preuzeti brodove "Ahrenkila" nego ce ga pustiti da ode u stecaj.
Ako laze inspektor,onda lazem i ja.

Posljednja informacija dobivena 09.09.2013. u Singapuru od inspektora Lubckea glasi da su odustali od kupnje tih polovnih brodova,ali isto tako da nece preuzeti brodove "Ahrenkila" nego ce ga pustiti da ode u stecaj.
Ako laze inspektor,onda lazem i ja.

Pa moguće, moja informacija je od zadnjeg tjedna kolovoza. Bili su već uzeli dva od Shultea.... Osobno znam da Ahrenkiel ide u stečaj, mada nije bilo govora o njegovom preuzimanju. Posebice jer mu glavninu flote čine brodovi od 2850 teu i za njih baÅ¡ i nema posla.

Pa svakako idem sutra u Elsfleth na tečaj, pa možda doznam koju interesantnu novitadu.

Pa moguće, moja informacija je od zadnjeg tjedna kolovoza. Bili su već uzeli dva od Shultea.... Osobno znam da Ahrenkiel ide u stečaj, mada nije bilo govora o njegovom preuzimanju. Posebice jer mu glavninu flote čine brodovi od 2850 teu i za njih baÅ¡ i nema posla.

Pa svakako idem sutra u Elsfleth na tečaj, pa možda doznam koju interesantnu novitadu.

Ako si Elsflethu i ides na simlator pozdravi Capt.Thorstena Kramera, on je in charge za simulator, Zur Kogger ti je dobar hotel ako budete tamo, a za navecer imate jednu jedinu lokalnu birtiju

Ako si Elsflethu i ides na simlator pozdravi Capt.Thorstena Kramera, on je in charge za simulator, Zur Kogger ti je dobar hotel ako budete tamo, a za navecer imate jednu jedinu lokalnu birtiju

Sta da mu rece da ga je pozdravia Gigi-Split sa foruma

Sta da mu rece da ga je pozdravia Gigi-Split sa foruma

Moze mu i tako rec samo nek spomene Splita znat ce on o kome je rijec inace lik je prva liga, alo bude jedan sa bradom sta pusi lulu samo mu dodji na predavanje sa fire extinguisherom njemu ce sve biti jasno od koga je pozdrav.

Minja me ka prvog pa sam mu se posli vratia za prvog kad je ulanca pa je zapalia gace s lulom pa sam mu ugasia gace sa fire extinguisherom, nakon toga kad god bi ujutro dosa na most kadet bia stand by sa extinguisherom da se opet ne uzga, a kadetima je bio posal da mu lociraju lulu koje bi ostavio negdi po mostu nakon sta ode i da ga ceka na konzoli od telegrafa, mislim to je bila zajebancija boljeg mastera nisam moga pozeliti ima volje za raditi i nije zadrt ka ja sam master i to je to nego ako je diskusija sa argumentom uvik ce poslusati

a dobro, ponjet ću onaj aplikator Å¡ta bude u makini. a gigiju ću poslati račun od overweighta.....

Upit

Upit

Evo nije se odavno pisalo o ovoj temi..
Da li ko zna sadasnje uvjete na E.R Offshore,odnosno okvirno place i slicno.
Znam da OSM radi s njima..al to je to...o placama sta sam procita,neko govori ludilo,neko lose...
Cua sam da je permanent,al ako zna ko placu od sekonda ili terca.....

LP

Ima se neogranicen wifi

Ako si u Brazilu to nema veze sa ER-om nego sa zahtjevima sindikata Brazilskih pomoraca da se na svaki brod stavi Wifi i da se novogradnje ne uzimaju u charterer bez wifi-a. :hihi

Sta je sa ona dva AHTS-a ? Kako duraju :hihi

Last edited:
Nisan u Brazilu.Za ove brode u Brazilu je Petrobras uvjetova samo nas top 4 a doli nam je 6 brodi pa ti sad vidi koliko su nam mista i posla uzeli.Jbg zato su potpisali ugovore na 5 godina

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Last edited:
Nisan u Brazilu ali sad je s menom covik koji je bija kapo doli na jednom od ta dva.U par rici mi je lipo to objasnija.Govnu brat.Za ove brode u Brazilu je Petrobras uvjetova samo nas top 4 a doli nam je 6 brodi pa ti sad vidi koliko su nam mista i posla uzeli.Jbg zato su potpisali ugovore na 5 godina

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Nije to Petrobras uvjetova vama nego je to pravilo poslovanja u Brazilu. MožeÅ¡ imati 25% stranaca. To ne moraju biti top 4 nego bilo tko. 25%. Tu granicu možeÅ¡ podignuti tako da napraviÅ¡ jedan brod u Brazilu , staviÅ¡ ga na Brazilsku zastavu i nakrcaÅ¡ samo Brazilcima. Nakon toga možeÅ¡ podigniti kvotu za čovika / dva na joÅ¡ 4 broda. Neke pozicije možeÅ¡ i duplirat ( primjerice ako uzmeÅ¡ njihova C/O možeÅ¡ dovesti i naÅ¡ega C/O na isti brod da rade skupa ) Sad su uveli da ne možeÅ¡ dovuć 20 brodova sa strane viÅ¡e , nego ih moraÅ¡ raditi u Brazilu... ovo se bypasira kad im treba brodova na način da firme uzimaju karampaline od bulka i kontejnera i stave ga na Brazilsku zastavu te nakrcaju Brazilcima... Kako god okreneÅ¡ Brazilski pomorac pobjeđuje...

Isto tako moraju imati 13 plaća , plaćeno mirovinsko i zdrastveno , duplu plaću za svaki dan preko smjene i smjenu nakon 28 dana na AHTS/PSV te 14 do 21 dan na brodovima opremljenima helidromom... te minimum propisane plaće za svaki tip broda.. timunjeri imaju cca 2500 USD x 13 miseci godiÅ¡nje + plaćena sva davanja... na AHTS-u..

Kadeti se u tih 25% ne računaju. Nije se s Petrobrasom zajebavat.. čuvaju svoje ko oči u glavi.. ipak je to njihov nafta.. :hihi:

Last edited:
Back