Outsourcing..
Imas kandidata iz majke indije na vagone, i ne pitaju za placu..
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Moguće, iako mi se Äini da je u pitanju posao za Europljane jer imaju u opisu European move package-svota za putovanje,inicijalne troÅ¡kove pronalaska stana isl.
Ne stoji nigdje izrijekom da se traži right to live and work in EU pa je izvjesno da kompanija to rješava po potrebi.
Tako da vjerojatno i Indijci mogu aplicirati.
Mene su kontaktirali na linkedin bez da sam prethodno tražio i gledao oglase.
Trideset posto od bruto svote koja se nudi kao plaća je neoporezivo jer posao spada-bi spadao-pod skilled immigrant worker in Amsterdam area koje država sponzorira sa ne oporezivanjem 30% ugovorene plaće.
Osnovice poreza i zdravstvenog su znaÄajno umanjene,tj ne Nizozemac ima tu razliku(30%) kao neoporezivi primitak.
InaÄe se ne bi isplatilo uopće obzirom na stope poreza od 50% na iznose preko 68000 EUR bruto godiÅ¡nje.
Naravno iz plaće se uredno odbija porez i zdravstveno nizozemskoj državi koji su dosta visoki,combined porez i zdravstveno nisu ispod 36% do 20 000 EUR-a,38% od 20-68 000 EUR-a,te za iznose vise od 68 000 preko 50% poreznih davanja.Sve svote su bruto i za 2019.
Obzirom na cijene najma stanova Äudno mi je da su znaÄajno srezali svote ( oglaÅ¡ene preko agencija) o kojima raspravljamo.
Pogledao sam stope inflacije za Nizozemsku-oko 2% za 17 i 18.
Ponuditi 10-15% manje nego prije 2 godine obzirom samo na inflaciju može onda biti samo da pucaju na dalekoistoÄna tržiÅ¡ta.
Ja sam pristao na razgovore i ostalo da bi došao u priliku,ako je bude,pitati i pregovarati pa iz prve ruke saznati može li se utjecati na plaću.