csmart almere

Pozdrav

Je li netko možda imao ponude za rad u samom centru kao instruktor?
Na temi job offer je kopiran oglas (krajem 2017-e) od Faststream-a sa ponudom godisnje plaće (brutto) od 85000 EUR.
Uglavnom britanska agencija MatchTech (u ime CSMART Almere) sada nudi za -cini se- isti opis posla kao u prethodno navedenom primjeru godisnju brutto plaću u rangu 72-78 tisuća eura.

Ako imate iskustva-obavljeni intervju isl-- na temu podijelite misljenja,da makar potencijalno saznamo gdje i kome ostaje razlika u ponudjenim plaćama.

Hvala.
A kome, agenciji zub, a ostalo usteda.
2015-2016te nudili za tech suprt lng oko 90-98 000€, sad nude oko 75 000€. Ide nabolje
:D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A kome, agenciji zub, a ostalo usteda.
2015-2016te nudili za tech suprt lng oko 90-98 000€, sad nude oko 75 000€. Ide nabolje
:D

Jasno da su uštede i provizije agencijama uvijek prisutne,no obzirom da nije bilo teško pronaći ponude iz prošlosti zanimljivo je da se krajnji oglašivač ne brine da će potencijalni kandidati biti svjesni istih.
Porezni razredi u Nizozemskoj se nisu značajnije mijenjali,troškovi života su mogli samo ići gore.
Stopa inflacije jede minimalno 2-3 % godišnje vrijednosti novca.

Imao sam Skype intervju pa ako me pozovu-a to bi bio slijedeći korak-na razgovor i test u 4 oka da znam kako se postaviti money wise.
Ispada da je ponuda od 2 agencije u razmaku od niti dvije godine manja u recentnom primjeru za 10-15% godišnje.

Ponovno se vraćam originalnom poslodavcu-kakva ih logika vodi ako su dopustili posredniku da nudi značajno manje nego prije 2 godine?
Obzirom da je zaposlenje po nizozemskoj firmi i oni su poslodavac a ne agencija.

Outsourcing..
Imas kandidata iz majke indije na vagone, i ne pitaju za placu..

Outsourcing..
Imas kandidata iz majke indije na vagone, i ne pitaju za placu..

Moguće, iako mi se čini da je u pitanju posao za Europljane jer imaju u opisu European move package-svota za putovanje,inicijalne troškove pronalaska stana isl.
Ne stoji nigdje izrijekom da se traži right to live and work in EU pa je izvjesno da kompanija to rješava po potrebi.
Tako da vjerojatno i Indijci mogu aplicirati.
Mene su kontaktirali na linkedin bez da sam prethodno tražio i gledao oglase.
Trideset posto od bruto svote koja se nudi kao plaća je neoporezivo jer posao spada-bi spadao-pod skilled immigrant worker in Amsterdam area koje država sponzorira sa ne oporezivanjem 30% ugovorene plaće.
Osnovice poreza i zdravstvenog su značajno umanjene,tj ne Nizozemac ima tu razliku(30%) kao neoporezivi primitak.
Inače se ne bi isplatilo uopće obzirom na stope poreza od 50% na iznose preko 68000 EUR bruto godišnje.
Naravno iz plaće se uredno odbija porez i zdravstveno nizozemskoj državi koji su dosta visoki,combined porez i zdravstveno nisu ispod 36% do 20 000 EUR-a,38% od 20-68 000 EUR-a,te za iznose vise od 68 000 preko 50% poreznih davanja.Sve svote su bruto i za 2019.
Obzirom na cijene najma stanova čudno mi je da su značajno srezali svote ( oglašene preko agencija) o kojima raspravljamo.
Pogledao sam stope inflacije za Nizozemsku-oko 2% za 17 i 18.
Ponuditi 10-15% manje nego prije 2 godine obzirom samo na inflaciju može onda biti samo da pucaju na dalekoistočna tržišta.
Ja sam pristao na razgovore i ostalo da bi došao u priliku,ako je bude,pitati i pregovarati pa iz prve ruke saznati može li se utjecati na plaću.

Update na potencijalni posao u CSMART-u: nakon par mjeseci kontakata još nisu sigurni kada će (i hoće li ) biti odobren budžet za novo zaposlenje,stoga ne mogu u ovom trenutku nastaviti proces.
Do kraja rujna najmanje.Prvi kontakti su počeli u travnju :)

Update na potencijalni posao u CSMART-u: nakon par mjeseci kontakata još nisu sigurni kada će (i hoće li ) biti odobren budžet za novo zaposlenje,stoga ne mogu u ovom trenutku nastaviti proces.
Do kraja rujna najmanje.Prvi kontakti su počeli u travnju :)
Prosuskaj malo, nadji broj centra, zovi, nadji mail, pisi.
Te outsourcing agencije cesto bace udicu samo da popune bazu cv-a..

Prosuskaj malo, nadji broj centra, zovi, nadji mail, pisi.
Te outsourcing agencije cesto bace udicu samo da popune bazu cv-a..

Imao sam Skype intervju 27.08. sa zaposlenikom CSMARTA-a, i on je tada izjavio da se mora konzultirati sa nadređenima jer bi ,ako mu je vjerovati,ovo radno mjesto značilo dodatni trošak radi širenja broja instruktora.
Što se njega tiče on će dati zeleno svjetlo za nastavak procesa iliti prošao sam prvu stepenicu.
Shodno tome netko mora potvrditi povećani budžet.Nije do britanske agencije,oni samo prisnaže iste poruke koje je dao interviewer.

Tako da vjerojatno sve što su komunicirali i jedni i drugi stoji, čudno je da CSMART nije postavio rokove zaposlenja jasnije pa da se ljudi mogu ravnati.
Ovako ispada dosta neozbiljno. Dva puta su imali pauze od mjesec dana šutnje-sa izgovorima ove i one vrste- dok su smišljali što i kako dalje.

Back