Chevron

@gepek

Daj podijeli sa kolegama ako si dosao do ranka c/o , na koju kompaniju da se apliciraju a da se kroz 4 godine moze doci od mornara do c/o?

Razlika izmedju mol-a i chevrona za rank koji tebe zanima je velika tj ako se ide racunati po osnovnoj placi 6200e na molu i 8500$ na chevronu nakon 5 godina razlika ispadne oko 180k dolara.

Na chevronu je razlika u placi za taj period preko 70 000 eura + mirovinsko koje placa firma skupa sa 5% saving planom nakon 5g imas 70k dolara i racunaj jos minimalno 30 k dolara bonusa u tih 5 godina.

To je zagarantirana razlika.

Na mol-u nakon 5 godina imas ono sto ti uplacuju za japansko mirovinsko sto ispadne 2400 eura.

Last edited:
Ako sam ja to dobro razumia , C/O na Chervona LNG ima 8.500 eura / 10.200 USD permanent ???? , a Rakun je napisa da master ima 10.500 USD sada neznam tko je zapalio zito?

Sokoli itate se s ciframa kao crnci s kopljima!!!!

C/O bez obzira oil ili lng je ista placa.
Ovo od 8500 nije eura već dolara i to Basic i overtime.
Jos na to dodas seniority i licence bonus ako imaš brevet za barbu

Tako da možete gasiti taj pozar u stivi

ta je placa bez bonusa, senioritia,bez isapa i irapa.... kad se zbroje sve beneficije onda placa predje 8500 eura.

Ima mjesecno samo sto se slaze u isap i irap oko 1100$ ako se ne varam ?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

A Antezd,

Otvori mds, pod fleet info i vidi platne liste

Ja govorim o plaćama koje dobijeÅ¡ svaki mjesec, o onome sto legne na račun.
A ti dodaci su ono kada dozivis, ako odes i uspjes dati 90 dana notice pa ti neće iscupati iz toga.
Kada proces vested period itd

Onda imaš za irap 9% od osnovice
Za isap imaš max 5% od osnovice

Sada ako uspjes navuci 1100 $ onda si car, a možda i možeÅ¡, ali kako rekoh to je sve ono u budućnosti i ako.
Jedino sto je dosada bilo pouzdano je bonus u trećem mjesecu ali to ne brojnim pod placu jer nikada ne znaÅ¡ koliko i hoće li biti.

Znaci ja piÅ¡em samo placu koja ti dođe svaki mjesec i jedino to priznam, a ostalo ne brojim.
Možda je problem u meni jer volim solde na svom računu a ne u iCloud sistemu

I opet, nemoj miješati euro i dolare
Neko ti je gore ljepo napisao da ovisis o tečaju dolara. Sada je dobro i nek ostane tako sto dulje:hihi

Last edited:
Pardon Ante,

Nije mds nego mws (maritime work station)
Rakun ja dobar sam sa dvoje kolega koji su promjenili firmu i uredno podigli novac sa isapa ili irapa i lipa svota je bila za 5g, jedan je sa tom lovom zatvorio kredit za stan a drugi je dovrsio radove na kuci.

Kolega na brodu evo bas danas sa njim gledam i stanje na racunu mu je 67k dolara koje moze podignuti sutra ako pozeli ici ca ili u mirovinu, kolega terco ima na tom racunu 60k $ a momak od 25g jer ulaze 25%, 2 prima imaju preko 150k i 170k $ koje mogu podignuti a dalje nisam pitao tako da to nije bas za baciti..... vecina firmi to nema a mol mislim da uplacuje 79€ po mjesecu na brodu.

Tako da to i nije bas za ne racunati jer nisu mali novci.
C/0 ide tih 9% od basica za mirovinski sto firma placa i ako stavi svojih 5% u isap ima mjesecno 1120$ sa svojih 325$, znaci od firme dobija svaki mjesec cistih 800$ .

Ne ovisim ja o nicemu u zivotu niti sam ikada ovisio a da mi je drago sto je dolar skocio pa bio bi budala da se tome ne veselim i da se ne nadam da ce uhvatiti euro u skoro vrijeme.

To smo rekli za basic placu 8500$, znaci da netko sutra dodje na firmu ima tu placu a na molu koja je pocetna placa za c/o?

netko je napisao da master na molu ima 9900 eura a ja znam da c/e ima 8400e pa me cudi da je tolika razlika izmedju barbe i c/e?

Usporedjujete dvije firme koje imaju samo jednu stvar zajednicku a to je da im se i jednoj i drugoj propela okrece a sve ostalo je velika razlika.

razglabate o nekom novcu, ali tu su vam smjernice, pa kome treba neka se aplicira i dobiti ce tocnu informaciju iz prve ruke a sada dali taj rank ima 8 ili 14 000 $ mislim da nije niti vazno.

Po ovome sto je napisano mol placa 6200€ a chevron 8500$ tako da su i jedna i druga placa jako dobre posto i danas ima firmi na kojima c/o navigaje za puno manju placu....na vlcc brodovima imaju nekih 10 000€ placu samo na brodu sto opet ispadne dosta manje ako se uzme da 6mj stoje na brodu godisnje.

Sve u svemu odlicne su firme i ljudi koji imaju posao na njima mogu biti prilicno sretni i zadovoljni, pogotovo u ovo vrijeme kad nije bas da ima posla koji je tako placen na puno mjesta.

@rakun

Kad podvuces crtu iz ovoga sto je napisano di se onda vise dobije na molu ili na chevronu?
U kunama i znaci bez ikakvih beneficija....samo placa?

Koliko si skupio na iCloud racunu na koji ne racunas ?

.... ja jos nisam dobio info koliki su ugovori i plata za 3/E s 2/E licencom... koje su beneficije, itd... ako cete o MOL-u raspravljat, podjite na temu o MOL-u :)

@rakun

Kad podvuces crtu iz ovoga sto je napisano di se onda vise dobije na molu ili na chevronu?
U kunama i znaci bez ikakvih beneficija....samo placa?

Koliko si skupio na iCloud racunu na koji ne racunas ?

E da mi jos samo pokazes gdje sam ja to pisao koja placa je veca u ovoj temi rekao bi fine, ali ovako.....
Ja sam podijelio info sa kolegama i to mi je bila jedina svrha tipkanja, jer bilo bi mi drago da nas je vise a ne manje kako sve vrijeme ide.
evo sam se iskrco u subotu i osim kapa bio sam jedino bijelo lice na bacvi.

Znaci zaboli me ko vise placa, ili ovi ili oni.

Sto se tice tih extra solada, malo si sam sebi skaces u usta
prvo je 1100
a sada je 800
odluci se koliko je

I za tvoj info ja sam tu vec od 01,08,2006
prvi sam od 2011
i na mom icloudu je 35,000$ i to od irapa samo
isap ne uzimam jer zelim slobodu

Vidim da ti znas sve cake i regule pa necu vise o tome

Jel te jos sto vise zanima pa da zatvorimo ovo prepucavanje?

E da mi jos samo pokazes gdje sam ja to pisao koja placa je veca u ovoj temi rekao bi fine, ali ovako.....
Ja sam podijelio info sa kolegama i to mi je bila jedina svrha tipkanja, jer bilo bi mi drago da nas je vise a ne manje kako sve vrijeme ide.
evo sam se iskrco u subotu i osim kapa bio sam jedino bijelo lice na bacvi.

Znaci zaboli me ko vise placa, ili ovi ili oni.

Sto se tice tih extra solada, malo si sam sebi skaces u usta
prvo je 1100
a sada je 800
odluci se koliko je

I za tvoj info ja sam tu vec od 01,08,2006
prvi sam od 2011
i na mom icloudu je 35,000$ i to od irapa samo
isap ne uzimam jer zelim slobodu

Vidim da ti znas sve cake i regule pa necu vise o tome

Jel te jos sto vise zanima pa da zatvorimo ovo prepucavanje?
Krivo si ti mene rakun skuzio jer nije uopce bila rijec o prepucavanju nego sam te samo pitao sta ti mislis gdje je bolja placa na molu ili na csc.... znaci samo koje je tvoje misljenje ali ionako nije sada bitno i nema se smisla raspravljati o nevaznoj temi.

Za icloud sam pitao cisto bez veze a i rekao si da se to ne racuna.... vraga se ne racuna jer na molu trebas biti 300 godina da bi od njih imao te novce u mirovinskom.

Ja sam se zafrkao pa napisao 1100$ jer nisam odbio 5% koje sam stavljas a bez njih ispadne tih 800$ ...

Za placu ja koliko znam je bolja na chevronu i to ako se gleda od juniora je velika razlika pa kako se ide prema gore sa rankovima ta se razlika smanjiva ali koliko sam skuzio i dalje je bolje na csc i to osjetno

Tercovu placu na molu je 2020e a na chevronu 4800$.... sekondo 3127e a na chevronu 5300$.

pozdrav i ziv bio

Pa zna se da je na CSC najbolja kesa za juniore, jos odavna
A kad odes za prvoga, te povisica te skok na western european salary
Samo malo strpljenja i biti ce za nova kolica:uzdravlje

Neka sto vise nasih ovamo, ali nazalost stvarnost je drugacija

.... ja jos nisam dobio info koliki su ugovori i plata za 3/E s 2/E licencom... koje su beneficije, itd... ako cete o MOL-u raspravljat, podjite na temu o MOL-u :)
5286$
20 dana leave za 30 dana na brodu

Beneficija ima dosta pa samo par važnijih.

Imas godisnji bonus sto bude ovisno o godini ali recimo oko 3-4 000$ koje se isplate u ozujku.

Placaju ti 8-9% od basic place u mirovinski fond i to mozes uzeti kad napustas firmu (nisam siguran jeli minimum nakon 2 ili 5 godina)

Imas saving plan a to ti je da ti recimo uplacivas od svoga basica 5% i na to ti firma stavlja jos 5% svaki mjesec.

Moze doci zena na brod i ako ostaje vise od 15 dana trosak puta snosi firma

ako predjes 4mj na brodu placa ti se dupla dnevnica

ako si duze od 12mj na firmi mozes dobiti study leave (kome treba visa) a ako je zavrsis bez study leave onda mozes dobiti 10 000$

Placaju obnavljanje braveta, putovnice i ostalih dokumenata

Ne znam koliko placaju ako imas licencu za prima ali je sigurno neki dolar ;-)

Kolica su vec nova ..... haha. .. samo se ceka ovo sitno da se doma odleti ;-)

Nije mi dao vrag mira pa sam pitao za place na crude oilu - mol

Master - 5660€
C/0 - 4900€

Skoro pa kao na chevronu .... samo u dolare treba preracunati [emoji23] [emoji23]

@gepek

Daj podijeli sa kolegama ako si dosao do ranka c/o , na koju kompaniju da se apliciraju a da se kroz 4 godine moze doci od mornara do c/o?

Razlika izmedju mol-a i chevrona za rank koji tebe zanima je velika tj ako se ide racunati po osnovnoj placi 6200e na molu i 8500$ na chevronu nakon 5 godina razlika ispadne oko 180k dolara.

Na chevronu je razlika u placi za taj period preko 70 000 eura + mirovinsko koje placa firma skupa sa 5% saving planom nakon 5g imas 70k dolara i racunaj jos minimalno 30 k dolara bonusa u tih 5 godina.

Na mol-u nakon 5 godina imas ono sto ti uplacuju za japansko mirovinsko sto ispadne 2400 eura.

Oprosti molim te , di sam to ja napisa da sam C/O , KGB ti nije do jaja , fali si profesiju , ali evo da nadopunis info o meni , dlp/mgr pom.fk ST odradia kao mornar/kadet/ terco na Golara i kad su nam podili otkaze zbog viska ljudi ukrca se na MOLNG i evo bog hvala pomalo guram naprid , do cifa ima jos vrimena .
Na ovu temu sam se ukljucia samo zato sto se iznose krive informaciej o placama nebitno za koji rank ali posto sam ovde na MOLLNG znam koje su place , istina juniorima ne cvjetaju ruze ali seniorma milsim da su u vrhu s placama ,

Kao prvo ja nisam iznosio place za fime na kojima ne plovim vec komentiram samo place na MOLLNG ito kao sto ti sada iznos placu za placu na MOLLNG C/O 6200 osnovnu , care ovde nema basic placa + tanker all + bonus + itd , nego ti sve ide u jednu placu tako da ne daj boze da ides na bolovnaje ne primas samo basic placu nego primas puno placu kao na brodu .

Drugo palaca C/O na MOLLNG je 7.080 e , placa koju si ti navea nije basic placa nego placa C/O bez kapetanskog ispita , mislim da ovde takvih CO ima vrlo malo a na kraju sada postoji ovaj mp3 brza visa tako da nije problem doskolovat se.
Trece , slazem s Rakunom , racunaj ono sta dobivas misecno na racun s cime se mozes pokrit a da ti nije zima , sve ostalo je plus i svakako hvale vrijedno i zvaisi od firme do firme , samo ako ne daj boze trebas kredit na banku onda racunaj da njih samo zanima iznos koji ti firma uplacuje svaki misec i nista drugo , a na zalost hrvatska realnost je tu di smo da vecina pomoraca podize kredit za rijesit stambeni pitanje a svka cast pojeincima kojima kredit ne triba , oni mogu racunat placu kako im drago.

Eto lave mirno more i da sto prije ovancas ako ne , bogom si dan za nasu novo izabrnu presjednicu , eto citam da je bas zaposlila jednog takvog lumena , sala mala , covjece ne ljuti se!!!

@gepek

Oprosti molim te , di sam to ja napisa da sam C/O , KGB ti nije do jaja , fali si profesiju , ali evo da nadopunis info o meni , dlp/mgr pom.fk ST odradia kao mornar/kadet/ terco na Golara i kad su nam podili otkaze zbog viska ljudi ukrca se na MOLNG i evo bog hvala pomalo guram naprid , do cifa ima jos vrimena .
Na ovu temu sam se ukljucia samo zato sto se iznose krive informaciej o placama nebitno za koji rank ali posto sam ovde na MOLLNG znam koje su place , istina juniorima ne cvjetaju ruze ali seniorma milsim da su u vrhu s placama ,

Kao prvo ja nisam iznosio place za fime na kojima ne plovim vec komentiram samo place na MOLLNG ito kao sto ti sada iznos placu za placu na MOLLNG C/O 6200 osnovnu , care ovde nema basic placa + tanker all + bonus + itd , nego ti sve ide u jednu placu tako da ne daj boze da ides na bolovnaje ne primas samo basic placu nego primas puno placu kao na brodu .

Drugo palaca C/O na MOLLNG je 7.080 e , placa koju si ti navea nije basic placa nego placa C/O bez kapetanskog ispita , mislim da ovde takvih CO ima vrlo malo a na kraju sada postoji ovaj mp3 brza visa tako da nije problem doskolovat se.
Trece , slazem s Rakunom , racunaj ono sta dobivas misecno na racun s cime se mozes pokrit a da ti nije zima , sve ostalo je plus i svakako hvale vrijedno i zvaisi od firme do firme , samo ako ne daj boze trebas kredit na banku onda racunaj da njih samo zanima iznos koji ti firma uplacuje svaki misec i nista drugo , a na zalost hrvatska realnost je tu di smo da vecina pomoraca podize kredit za rijesit stambeni pitanje a svka cast pojeincima kojima kredit ne triba , oni mogu racunat placu kako im drago.

Eto lave mirno more i da sto prije ovancas ako ne , bogom si dan za nasu novo izabrnu presjednicu , eto citam da je bas zaposlila jednog takvog lumena , sala mala , covjece ne ljuti se!!!

samo jos kratko sorry , slicno su nama obecavali na Golara mirovinkso , bonusi , penzino itd , papir sve trpi , a onda jedan dan za dobro jutro poslali cestitku email poruku i zahvalili nam se na suradnji , sretni i veseli bili .

samo jos kratko sorry , slicno su nama obecavali na Golara mirovinkso , bonusi , penzino itd , papir sve trpi , a onda jedan dan za dobro jutro poslali cestitku email poruku i zahvalili nam se na suradnji , sretni i veseli bili .

Sve stoji sto si napisao ali jedno budi siguran da se mol i chevron ne mogu uspoređivati jer su do totalno druge dimenzije.
mol je brodar a chevron je naftni magnat.
chevron svoga terca placa 105k $ dok japanac koliko placa svoga zemljaka u svojstvu 3/0?

Golar je ostavio dosta dobrih ljudi na firmi i evo na lng opet uzimaju nase koliko sam ja upoznat.

Za poslove sto gube juniori su dosta krivi neki nasi seniori koji filipincu pisu 5 a hrvatima 2-3 , jer se time nesto kao dokazivaju. Ja nisam imao to iskustvo na svojoj kozi ali sam se nagledao takvih situacija.

A office samo gleda papir i nista drugo i sta ce placati vise hvata sa losim ocjenama od filipinca sa peticama i to sa peticama koje mu je dao hrvat, tako da smo tu dosta sami krivi i jos kad se malo doda nas management imamo sve predispozicije da ostanemo bez posla i zato je najbolje ici na firmu di je management sto dalje od hrvatske.

Nije sigurno da ce te zena doma sacekato nakon ugovora a kamoli da ti netkk moze garantirati 100% za posao na bilo kojoj firmi.

Pozdrav

josipk jel 105k$ prije oporezivanja?koliko mu onda ostane nakon plaćanja dađžbina državi? oko 74k$?

Koliko sam ima priliku cut i procitat usporedujuci place na drugim LNG firmama ipak mi se cini da je placa za juniore koji su u belgijskom pulu najveca na Exmaru. Na LNGRV floti je placa 2/0 od 7000-8000 Eura samo na brodu uz sve ostale beneficije napisane u temi o Exmaru, a rotacija 2on/2off. Velika prednost je sta se Hrvati na Exmaru ne trebaju misliti o famozna 183 dana navigacije u godini kako im se porez uplacuje u Belgiji, a to im u buducnosti donosi Belgijsku penziju. Na zalost u zadnje vrime krcaju jako malo Hrvata juniora, prvenstveno iz razloga sto smo im dosta skuplji od Ukrajinaca, Jamajcana, Filipinaca i Indijaca.
Mozda bi bilo dobro otvoriti posebnu temu o uvjetima i placama juniora, a i seniora na svim LNG firmama, tako da ljudi znaju koja im je firma interesantna, a ne da mi svako toliko netko od kolega salje privatni upit. Smatram da takve stvari ne treba tajiti, te da ovaj forum i postoji dijelom radi izmjene takvih iskustava, a svi cemo se sloziti da na LNG tankerima ne navigamo iz ljubavi prema moru:)

Back