Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

imaš pravo ja sam poslije srednje odmah išao zarađivat grdnu lovu da ne bi bio na grbači starcima i to kao kormilar par godina i da mi nije bilo te love ko zna šta bi bilo...........:udriglavom:udriglavom

Last edited:
@wolf11
Pa evo pokusavam shvatit.Trudim se majke mi iz petnih zila.Ja ne vidim zasto bi fax upisao radi sebe kad i sam kazes da je bezvrijedan papir i slazes se s menom.Ocito si ga upisa jer si vidija da bez njega neces daleko(sto je opet radi sebe) jer treba mislit i na buducnost.Pored toga kako si sam reka drzava te tjera(nije tijera to je nepravilno) da zavrsis fax.Ocito su shvatili da ove rvacke lincine jedino zakonom mogu natirat da uce,a sve u svrhu Rvacka zemlja znanja.Uskoro ocekujem da uvedu i kaznene odredbe da svatko tko ne zavrsi barem visu do 25 godine dobije 3 godine zatvora.
Pored toga vidim dosta kolega sa fakultetima i ne razumin kako su ih zavrsili koliko gramatickih i pravopisnih gresaka imaju.To je stvarno porazavajuce da osobe sa zavrsenim faxom ne znaju pravopis.To je meni katastrofa recimo.To je pljuska za jednu zemlju znanja kao sto je Rvacka.
Sto se tice M.T. bas se nasao pravi kadar koji ima pravo raspravljat o pomorcima i potrebnoj naobrazbi.Izgleda da se jos nije napasa dovoljno.

ja sam ti samo pokusavao reci kakvo je sada stanje, bez da ikoga vrijeđam! Iskrala mi se jedna greška, ali nije to razlog da vrijeđaš, a a ti pises ime svoje drzave Rvacka, mada mislim da se sprdas s tim iako je to zalosno! Radije se izrugivaj s Vladom a nemoj drzavom jer mnogi su dali svoje zivote da bi danas bili slobodni i imali svoju državu, a to što smo mi narod kao ovce pa biramo nesposobne komunjare koji su samo zamijenili dresove to je sad druga stvar! Lijep pozdrav

ja sam ti samo pokusavao reci kakvo je sada stanje, bez da ikoga vrijeđam! Iskrala mi se jedna gre??ka, ali nije to razlog da vrijeđa??, a a ti pises ime svoje drzave Rvacka, mada mislim da se sprdas s tim iako je to zalosno! Radije se izrugivaj s Vladom a nemoj drzavom jer mnogi su dali svoje zivote da bi danas bili slobodni i imali svoju dr?žavu, a to ??to smo mi narod kao ovce pa biramo nesposobne komunjare koji su samo zamijenili dresove to je sad druga stvar! Lijep pozdrav

Vuce nas, jedini patriotizam koji je meni osta se javi kad reprezentacija igra balun i nista vise. Ljudi su se borili a danas se i vecina njih vata za glavu kad vidu za sta (ima ih puno oko mene,sta blize meni sta dalje i svi su krenili od aerodroma u Splitu, znaci od prvih dana). Ja san osobno od Rvacke drzave dobija poziv u vojsku i nista vise. Sad me se ta ista sitila kad joj gori ispod guzice i onda se jos ocekuje da se busan u prsa sa patriotizmon. Glasa nisan nikad jer mi je to kao pomorcu na brodu u vrime izbora bilo nedostupno. Pogledaj malo oko nas, svi se sa ovon drzavon sprdaju, a kako i ne bi kad in kompetentne osobe na vlasti to i dopustaju. Neko rece da se ova vlast boji socijalnih nemira, a ja se svaki dan pitan kad ce vise pocet, dokle ce svit trpit.

Vuce nas, jedini patriotizam koji je meni osta se javi kad reprezentacija igra balun i nista vise. Ljudi su se borili a danas se i vecina njih vata za glavu kad vidu za sta (ima ih puno oko mene,sta blize meni sta dalje i svi su krenili od aerodroma u Splitu, znaci od prvih dana). Ja san osobno od Rvacke drzave dobija poziv u vojsku i nista vise. Sad me se ta ista sitila kad joj gori ispod guzice i onda se jos ocekuje da se busan u prsa sa patriotizmon. Glasa nisan nikad jer mi je to kao pomorcu na brodu u vrime izbora bilo nedostupno. Pogledaj malo oko nas, svi se sa ovon drzavon sprdaju, a kako i ne bi kad in kompetentne osobe na vlasti to i dopustaju. Neko rece da se ova vlast boji socijalnih nemira, a ja se svaki dan pitan kad ce vise pocet, dokle ce svit trpit.

To za socijalne nemire mislim da ce biti prosvjed 1.5. Ma slusaj, cijela radnicka klasa u koju se ubrajamo i ja i ti treba se dignuti na noge i svi zajedno blokirati i bojkotirati sve, ama bas sve od granica do trgovackih centara! Zalosno je kolika se krv prolila a u sto se je pretvorila ova drzava! A kad i ako padnu vladajuci, ovi sto bi dosli poslije njih bi pazili sta rade a pocmu li i oni srati opet isto, jer svaka se vlast boji socijalnih nemira! Sta ce sanaderu bmw od 4 milijuna kuna, sta ce bandicu transporter od milijun kuna da brani ZG! Pa sad smo u Nato-u nece nas nitko napasti, mozda samo vanzemaljci:cool:! Kolika je samo korupcija u drzavi, a sta cete moje kolege kad su na vlasti bivsi partijasi i oni koji su na americkim tenkovima dosli u RH! To je samo znalo krasti i nista ne raditi!

ja sam ti samo pokusavao reci kakvo je sada stanje, bez da ikoga vrijeđam! Iskrala mi se jedna greška, ali nije to razlog da vrijeđaš, a a ti pises ime svoje drzave Rvacka, mada mislim da se sprdas s tim iako je to zalosno! Radije se izrugivaj s Vladom a nemoj drzavom jer mnogi su dali svoje zivote da bi danas bili slobodni i imali svoju državu, a to što smo mi narod kao ovce pa biramo nesposobne komunjare koji su samo zamijenili dresove to je sad druga stvar! Lijep pozdrav

O "Rrvacka" -

Nijesi u pravu, krivo zboriš @Vuče

Vuče ne radi se o nikakvom sprdanju, nego o varijaciji hrvatskog jezika i izražaja. Da ne idem dublje u jezične vode, ukratko, ovo izostavljanje slova "H" nije nikakvo sprdanje. Znaš i sam da se u Staroslavenskom jeziku - slovo - zove, bukva. Evo ti malo primjera:

bukva - slovo
bukvica - abeceda (takodjer i vojnička knjižica za vrime Vranc Jozipa)
bukvarče - školarac, od milja
bukvalno - točno ili doslovno
bukvojed - izostavljanje bukve, bilo u govoru ili pisanju (tj. slovojed)

Čak je i Krleža koristio ovaj izraz "bukvojed", označavajući time (alegorički ili metaforički) ljude cjepidlake, kao i ljude koji čitaju tekst površno, bez da idu dublje u sadržaj. Dakle, kada je Frankie rekao "Rvacka" nije se sprdao, nego se naprotiv izrazio ka šta toka. Zna se na šta se misli pod tim, a u pisanu riječ je unešeno, dodatno, milje i melodija.

Ova pojava gutanja slova ima i u drugim jezicima. Evo ti primjer iz talijanskog, pogledaj.

U Na'pule, dolje gdje je Maradona igra balun, kažu: "K m a fa!"
Sa samo pet slova, četiri riječi. Onaj tko je uživo čuo ovo gore, sjetit će se kako lijepo zvuči. Za one koji nisu čuli, pojasniti ću da se radi o izražavanju ravnodušja i rezignacije. (isto na "školovanom" talijanskom bi bilo: "Che posso fare!?", u smislu našeg "A šta mogu!?").

Nemoj pogrešno protumačit @Vuče, neman ja ništa protiv kljiževnosti i učenosti.., ipak, ima danas u svemu tome ponešto letargije tj. zaborava i lijenosti.

Upa san, samo hoteći reći, da "Rvacka" nije sprdanje.

.

Last edited:
Dear wolf
Glede vrijedjanja molim te nadjii jednu uvredu u mom postu.Sto se tice Rvacke tako je izgovara vecina ruralnog stanovnistva koji u pisanom obliku misleci da je tako pravilno ne napisu Rvacka vec Hrvacka.Ali o tom potom.Sto se tice ovih tvojih pozivanja na blokiranje granica i trgovackih centara to je interesantna ideja,ali ne vidim poveznicu izmedju granice i trgovackog centra mada mi blokiranje granica slici pomalo na anarhiju mislim da te blokiranje istih ne bi odvelo dalje od przuna(zatvor).Nadalje ne vidim razlog blokiranja trgovackih centara jer su isti u privatnom vlasnistvu pa zasto bi ja nekome istjeravajuci nacistac svoju pravdu kvario posal.Ne moze se za svoj boljitak ili svoje pravo gaziti tudja prava i slobode.Na taj nacin se samo stvara animozitet.
Nadalje ne razumijem kako u postu mozes napisati puste hvalospjeve o drzavi i na kraju izvest zakljucak da je citav narod skupina ovaca.Tu mi tvoja logika jednostavno nije jasna.Pretpostavljam da je visokoobrazovani kadar kao ti ucio osnove logike.Navodeci prethodne premise(ne podnosis izrugivanje sa drzavom,navodis kako su mnogi dali zivote za istu) i izvodis zakljucak svi smo mi ovce.Ako se ti zelis svrstavat u tu skupinu svaka cast,ja ovca nikad nisam bio niti imam namjeru biti.Dapace cak mi i blejanje ide na zivce.

Gavrane
Jak si nema sta, pa ti si stvarno neki profa od jezika, jadnome vuku nece sad nista bit jasno :)

Dear wolf
Glede vrijedjanja molim te nadjii jednu uvredu u mom postu.Sto se tice Rvacke tako je izgovara vecina ruralnog stanovnistva koji u pisanom obliku misleci da je tako pravilno ne napisu Rvacka vec Hrvacka.Ali o tom potom.Sto se tice ovih tvojih pozivanja na blokiranje granica i trgovackih centara to je interesantna ideja,ali ne vidim poveznicu izmedju granice i trgovackog centra mada mi blokiranje granica slici pomalo na anarhiju mislim da te blokiranje istih ne bi odvelo dalje od przuna(zatvor).Nadalje ne vidim razlog blokiranja trgovackih centara jer su isti u privatnom vlasnistvu pa zasto bi ja nekome istjeravajuci nacistac svoju pravdu kvario posal.Ne moze se za svoj boljitak ili svoje pravo gaziti tudja prava i slobode.Na taj nacin se samo stvara animozitet.
Nadalje ne razumijem kako u postu mozes napisati puste hvalospjeve o drzavi i na kraju izvest zakljucak da je citav narod skupina ovaca.Tu mi tvoja logika jednostavno nije jasna.Pretpostavljam da je visokoobrazovani kadar kao ti ucio osnove logike.Navodeci prethodne premise(ne podnosis izrugivanje sa drzavom,navodis kako su mnogi dali zivote za istu) i izvodis zakljucak svi smo mi ovce.Ako se ti zelis svrstavat u tu skupinu svaka cast,ja ovca nikad nisam bio niti imam namjeru biti.Dapace cak mi i blejanje ide na zivce.

Ma gdje sam to ja izrekao hvalospijehe o drzavi? Kazem da stanje u drzavi ne valja nikako, a to blokiranje granice i trgovackih centara sam rekao onako figurativno, a ti si to ocito bukvalno shvatio, kazem samo da se narod treba dignuti na noge jer ovako nesposobna Vlada ne moze donijeti nista dobrog nego naprotiv. A to za ljude sto sam rekao da su kao ovce mislio sam na vecinu a ne na sve jer ima dovoljno pametnih ljudi koji znaju razluciti sto im treba i sto je dobro za cijelu zajednicu. Mislio sam da ces nesto logicki zakljuciti iz mojih postova ali ocito sam se prevario, no drugi put cu sve sustinski objasniti! Pozdrav

Ma reka sam ti vec da sam ti ja malo nazad sa kartama.Ja ti iz dvije premise jedino mogu donit zakljucak ili konkluziju prema pravilima struke,a on je takav kakav je.Ja ako sam uvik bio revolucionaran odmah sam prihvatio ovu tvoju ideju.Nisam znao da ti to onako nabacis samo da nabacis vise onako figurativno.Nego cuj bit ce ti prosvjed 01.05 kako citam pod geslom "stegnite remen bando lopovska".Vodja i idejni zacetnik prosvjeda ne moze nista stegnit jer on svojom velicinom pokriva trenutno dvije vremenske zone.Mislija sam ako bi mu ti i ta manjina pametnih pomogli u ime ove moje vecine a za dobrobit cijele zajednice.

@Frankie, ratni druze, iskrcavan se 10.06 iz La corune pa cemo se cut i dogovorit...
nego vako, danas ja bacija turbinu od Seke na pajole, dosa u ECR kad ono emajl...
Poštovani g. ,

Na web stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture www.mmpi.hr , pod
rubrikom More --> Dokumenti --> More imate objavljen dokument "Sporazumi o
priznavanju svjedodžbi sukladno zahtjevima pravila I/10 STCW Konvencije 1978, kako
je izmijenjena i dopunjena".
U navedenom dokumentu se može vidjeti s kojim državama Republika Hrvatska ima
sklopljen sporazum o međusobnom priznavanju svjedodžbi.

S poštovanjem,

Ana-Marija Batinovic
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Uprava pomorskog prometa, pomorskog dobra i luka

a ja nebudi mi tesko pa procitam...
Sporazumom o priznavanju svjedodžbi sukladno zahtjevima pravila I/10 STCW Konvencije 1978, kako je izmijenjena i dopunjena, u Republici Hrvatskoj se, uz uvjet jednakovrijednosti, priznaju svjedodžbe izdane od nadležnih tijela slijedećih država: 1. Hong Kong (Kina) 2. Kraljevina Nizozemska 3. Kraljevina Norveška 4. Malezija 5. Republika Singapur 6. Republika Slovenija 7. Talijanska Republika

Dakle na Pomorskom faksu u LJUBLJANI???? imaju Imo Course za 1ST ENG UNLIMITED

PA KO NECE U crnu goru moze u DEZELU, nase ministarstvo priznaje njihov brevet...
ili cekat sutra popodne pa vidit sta ce nasi mozgovi u ministarstvu iskemijat....

Ma reka sam ti vec da sam ti ja malo nazad sa kartama.Ja ti iz dvije premise jedino mogu donit zakljucak ili konkluziju prema pravilima struke,a on je takav kakav je.Ja ako sam uvik bio revolucionaran odmah sam prihvatio ovu tvoju ideju.Nisam znao da ti to onako nabacis samo da nabacis vise onako figurativno.Nego cuj bit ce ti prosvjed 01.05 kako citam pod geslom "stegnite remen bando lopovska".Vodja i idejni zacetnik prosvjeda ne moze nista stegnit jer on svojom velicinom pokriva trenutno dvije vremenske zone.Mislija sam ako bi mu ti i ta manjina pametnih pomogli u ime ove moje vecine a za dobrobit cijele zajednice.

Od sad sve sto kazem objasnjavam u detalje! Necu biti na prosvjedu 1.5. jer je to pod pokroviteljstvom i vodstvom onih komunjara SDP-ovaca a ja ti komunjare mrzim iz dna duse mada i vladajuci nisu daleko od njih, ali za to cu biti na ovom nasem koji je puno vazniji 1.7.

@Dalmos u pravu si. Evo san bas jutros posla mail u Bergen svojoj firmi da vidin mogu li kod njih ic na IMO course za 2nd eng unlimited a i dalje...
Kakve norvedjine mi salju na smjenu, cini mi se da je svako od nas sa zavrsenon SSS, doktor, ma sta doktor, magistar strojarstva....

PA po ovome sta se vidi iz ovog linka mi koji imamo Nizozemski brevet mozemo na osnovu tog breveta dobit endorsement u Hrvatskoj i s njim biti Upravitelj. Ovaj link pokazuje koliko smo zatupljena drzava nas brevet priznaju svi a mi samo od navedenih par zemalja Evo i dokaz s staranica MMPI-a.

evo link http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/27.04.Pregled Sporazuma - STCW - more - dokumenti.pdf

Jadna majko ko nas vodi

ja sam krajem 90-tih imao ponudu jedne nizozemske firme, ali su trazili da polazem kod njih ponovno porucnicki ispit da bi dobio njihov brevet oow.
valjda je to sad sve izjednaceno. onda mi je to zvucalo ponozavajuce pa sam odbio.

ja sam krajem 90-tih imao ponudu jedne nizozemske firme, ali su trazili da polazem kod njih ponovno porucnicki ispit da bi dobio njihov brevet oow.
valjda je to sad sve izjednaceno. onda mi je to zvucalo ponozavajuce pa sam odbio.

JA san navigava na Splithoffa i dobio njihov brevet EOOW. nisam imao navigacije za 2nd unlimited i da san imao sad bih ga mogao po ovome dobiti i u nas. ALi sad cu ja kontaktirati ljude i viditi sta ima tamo kad je tecaj i koliko kosta? :D

Dalmos
Ja mislim da je ovo na krivom tragu.STCW trazi nacionalni brevet,a temeljem nacionalnog breveta izdat ce se neki drugi.Ja mislim da u ovom slucaju se govori da ce RH izdati drzavljanima drzava sa liste hrvatski brevet temeljem njihovog nacionalnog.Mozda sam u krivu ali znam covika koji je zavrsija tu nizozemsku epizodu i na kraju nije moga otic za upravitelja jer nema nacionalni brevet.Vrijednost stranog breveta ja mislim nije bas velika,ali to je samo moje misljenje.

Back