Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

Australija

Australija

Malo sam kopao po kvalifikacijama koje moraju imati druge nacije kako bi dosli do top 4, evo shema iz Australije:

A vidi naseg novog clana. Kaze user "posteno zavrsen faks" i firma "moja stvar". A moga si nan se i predstavit. Vuce, koji ti je ovo?:p

http://www.pomorac.net/member.php?u=2179

Pojma ti nemam, ja sve sto napisem na forumu ili molim za savjet, pomoc, informacije sve je potpisano sa WOLF11, a za druge ne znam. Zato kazem da pazimo sta pisemo po forumu i da se ne istrcajemo jer smo znali to dosad radit i ja i neke kolege. O porezu samo na PM, jer tko zna tko se sve nije registrirao na nas forumu pa nas spijunira. Bilo bi pozeljno, da u ZD, ST i DU imamo po jednu prostoriju gdje cemo se sastajati i iznositi ideje o porezima i o svemu sto drzava ne bi trebala znati kad nas vec pokusava pokrasti! Eto toliko od mene! Pozdrav

Pozdrav kolege

Pozdrav kolege

Bok kolege!
Evo me opet jer imam potrebu ovo napisati! Žalosno je ovo sto drzava radi svojim pomorcima! Zalosno je da nekom srednjoskolcu koji je zavrsio srednju pomorsku nedaju da avancaje za sekonda ili prima, uredu ako hoces biti zapovijednik broda moras imati Višu, ali sve nize od zapovijednika da mogu imati dovoljnu srednju, ja cu uskoro imati Visoku(tj. puni fakultet) i ne slazem se s ovim da moras imati visu i visoku ako hoces imati cinove(oficir itd.) jer ako netko ima fakultet u ovom slucaju ja zavrsio sam ga da meni sutra bude lakse, a ostali neka se snalaze kako znaju i umiju, jer neda se svakome ucit, netko mozda i nemoze studirati zbog financijskih uvijeta ali da svi imaju iste uvijete, da svi na temelju svoga rada i iskustva avancaju i idu naprijed jer meni je draže sutra uciti i stijecati iskustvo od zapovijednika Hrvata (Hrvata jer je vezano za nase pomorce) koji ima 20 godina iskustva i ima brod u malom prstu a ima srednju skolu i uz to govori mojim (hrvatskim) jezikom i zeli mi pomoci nego nekoga koga ne znam i ima fakultet i prema meni se ponasa grozno! Vec sam objasnio sustav skolovanja i on po sebi nije los jer se radi o visokom obrazovanju koji vrijedi za sve fakultete u RH pa tako i nas pomorski, ali je Vlada napravila glupost sto je ogranicila ljude koji imaju srednju skolu i visegodisnje iskustvo na brodu da sad moraju polagadi dodatne ispite, tj, ovim cinom su sikanirali tek zavrsene srednjoskolce u daljnjem radu i mogucnosti daljneg obrazovanja.A brza Viša; pa naravno da ce netko tu pokupit pare! Zalosno je da je sve danas doslo na papir(u ovom slucaju diplomu), a zanemaruje se visegodisnje iskustvo! I nemojmo se vise prepucavati i svadjati preko foruma jer ima netko tko sve ovo cita a mozda je iz Vlade i sad kaze: Odlicno oni se svadjaju izmedju sebe i lakse ih je unistit! Budimo slozni i pomazimo se medjusobno!

visoko skolstvo u rvata je za qrac.Gubljenje vrimena je 80% vriena provedeno na tim fakultetima.Zavrse pravo ne znaju napisat jedan jebeni dopis.Ne tuzbu ili odgovor nego dopis.Zavrse ekonomiju ne znaju osnovne pojmove,zavrse pomorski ne znaju nista osim parnog stapnog stroja.
Sta se mene tice mogli bi bit upravitelji sa osnovnom skolom.Svaka konkurencija je zdrava,ali opet za zadovoljit duhove pojedinaca ovdje kojima je skola iznad svega i koji toliko ponosno isticu taj komad papira amo napisat ovako
srednja skola moze do prvoga
visa skola moze upravitelj i zapovjednik
visoka skola superintedant
magisterij fleet manager
doktorat CEO
Jesu sad svi zadovoljni?????:hihi

mala replika

mala replika

Bok kolege!
Evo me opet jer imam potrebu ovo napisati! Žalosno je ovo sto drzava radi svojim pomorcima! Zalosno je da nekom srednjoskolcu koji je zavrsio srednju pomorsku nedaju da avancaje za sekonda ili prima, uredu ako hoces biti zapovijednik broda moras imati Višu, ali sve nize od zapovijednika da mogu imati dovoljnu srednju, ja cu uskoro imati Visoku(tj. puni fakultet) i ne slazem se s ovim da moras imati visu i visoku ako hoces imati cinove(oficir itd.) jer ako netko ima fakultet u ovom slucaju ja zavrsio sam ga da meni sutra bude lakse, a ostali neka se snalaze kako znaju i umiju, jer neda se svakome ucit, netko mozda i nemoze studirati zbog financijskih uvijeta ali da svi imaju iste uvijete, da svi na temelju svoga rada i iskustva avancaju i idu naprijed jer meni je draže sutra uciti i stijecati iskustvo od zapovijednika Hrvata (Hrvata jer je vezano za nase pomorce) koji ima 20 godina iskustva i ima brod u malom prstu a ima srednju skolu i uz to govori mojim (hrvatskim) jezikom i zeli mi pomoci nego nekoga koga ne znam i ima fakultet i prema meni se ponasa grozno! Vec sam objasnio sustav skolovanja i on po sebi nije los jer se radi o visokom obrazovanju koji vrijedi za sve fakultete u RH pa tako i nas pomorski, ali je Vlada napravila glupost sto je ogranicila ljude koji imaju srednju skolu i visegodisnje iskustvo na brodu da sad moraju polagadi dodatne ispite, tj, ovim cinom su sikanirali tek zavrsene srednjoskolce u daljnjem radu i mogucnosti daljneg obrazovanja.A brza Viša; pa naravno da ce netko tu pokupit pare! Zalosno je da je sve danas doslo na papir(u ovom slucaju diplomu), a zanemaruje se visegodisnje iskustvo! I nemojmo se vise prepucavati i svadjati preko foruma jer ima netko tko sve ovo cita a mozda je iz Vlade i sad kaze: Odlicno oni se svadjaju izmedju sebe i lakse ih je unistit! Budimo slozni i pomazimo se medjusobno!

mala greska, umjesto obrazovanja mislio sam napredovanja! Pozdrav

društvo drago zaboravlja se da je ova situacija počela još od šuvara,kada su generacije pomoraca morale piketat palubu ili čistit kolektore sa višom pomorskom i po nekoliko godina i ubijali u nama želju i volju za višom školom jer što če ti škola ako ne možeš napredovati iza toga dolazi klasika svih "frustiranih srednjoškolaca" navigacija,brak,dijeca i egsistencija a godine čine svoje...nažalost malo se toga promijenilo od onda (i to na gore........)

Last edited:
visoko skolstvo u rvata je za qrac.Gubljenje vrimena je 80% vriena provedeno na tim fakultetima.Zavrse pravo ne znaju napisat jedan jebeni dopis.Ne tuzbu ili odgovor nego dopis.Zavrse ekonomiju ne znaju osnovne pojmove,zavrse pomorski ne znaju nista osim parnog stapnog stroja.
Sta se mene tice mogli bi bit upravitelji sa osnovnom skolom.Svaka konkurencija je zdrava,ali opet za zadovoljit duhove pojedinaca ovdje kojima je skola iznad svega i koji toliko ponosno isticu taj komad papira amo napisat ovako
magisterij fleet manager
doktorat CEO

To ti ja govorim kolega; zalosno je da je sve danas doslo na papir da je samo on bitan a iskutvo se zanemaruje, to ti je tako kod nas i govorim o stanju na nasem fakultetu ostali me ne zanimaju.Ako ti smatras da je to gubljenje vremena, ok to je tvoje misljenje i imas pravo nato dok ja to ne smatram tako! A to sto kazes za pravnike i ekonomiste ima mali broj takvih a to su ti oni koji su kupili diplome, a znam dosta pravnika i ekonomista koji svoju struku imaju u malom prstu tako da se tu ne slazem s tobom! Ali sto je problem kod nas? Drustvo nam je lose i korumpirano u cijelini i ti ako se pokusas izdignuti od toga oni te uniste, nepodoban si i takva prica. Ako se prilagodis postanes kao i oni no da se vratimo na temu: ja uvijek kazem budi ono sto jesi, a da je stanje lose u drzavi to je svakome jasno! Mi moramo uvijek traziti svoja prava, uvijek se buniti ako nam uskracuju nasa prava jer jedino tako mozemo dobiti ono sto trazimo! Kad su nasi zahtijevi aktuelni onda ih Vlada (u nasem slucaju) ne moze i ne smije ignorirati, ali i mi moramo biti nekad radikalniji da bi ostvarili nase zahtijeve! (Kad si bio mali i ogladnis pitas mamu ili tatu daj mi jesti i onda ti daju, znaci trazio si da jedes i dobio si, ako si trazio i oni to ignoriraju ne namjerno mozda su u poslu pa si morao malo pricekati, a ti si jako gladan, otisao si i pokusao sam uzeti, ako bi napravio nekakvu stetu onda si skrenuo pozornost na sebe i oni bi dosli i dali ti jesti!) Tako ti je u zivotu, samo surovije, nekad nesto dobijes lagano a nekad moras biti malo glasniji i radikalniji da bi to dobio iako cesto ovo drugo!

magisterij fleet manager
doktorat CEO

:p:uzdravlje:p

@wolf11
Ja znam dosta ali pod dosta mislim stvarno puno odvjetnika.Uglavnom me zastupaju najbolji,ali prosa sam i srednju klasu tako da znam sto govorim.Ne radis e o kupljenim diplomama nego jednostavno sistem skolovanja je los,zastario i nikakav.Taj tvoj fax je za nista,a ako ti mislis drugacije svaka cast.Dat cu ti samo jedan lakorazumljivi primjer.Engleski jezik sam ucija 12 godina plus polozija oxford diplomu.Dojdem na brod i ne mogu sastavit recenicu.I sad ti meni reci da je nas nacin skolvanja dobar.Razlog pilanje po raznoraznim prezentima,perfektima,pluskvanperfektima i futuru 3.I jasno komunikacija nula.Sva ta vrimena bi mi bila sila u uho za godinu dana samo da sam ima fond rijeci.Zato moj mali danas od 4 godine razumi i govori 3 jezika.I ne hebu me vremena to ce mu sist samo od sebe.Samo neka petlja.

zajebana je to priča, a u obrutom smjeru to ide ovako;od moje generacije mo?žda navegaju 4 ili 5 ljudi.ostali sa srednjom pomorskom danas rade u bankama,benzinskim pumpama,recepcijama i tko zna gdje jo??..........hoču reč da u malo kojoj profesiji daju tako malo a tra?že tako puno,ovoliko breveta nije imao neil armstrong kad je i??ao na mjesec i ??to sam dobio od svih tih breveta??? (osim minus na računu).pola?že?? gmdss na furuno konzoli a na brodu ti sailor upozna?? par fraza i postupak distressa a ostalo lupaj brate pa tra?ži sam da o ostalom ne pričam.ko je vidio pravu psc kontrolu zna o čemu pričam...........

@wolf11
Ja znam dosta ali pod dosta mislim stvarno puno odvjetnika.Uglavnom me zastupaju najbolji,ali prosa sam i srednju klasu tako da znam sto govorim.Ne radis e o kupljenim diplomama nego jednostavno sistem skolovanja je los,zastario i nikakav.Taj tvoj fax je za nista,a ako ti mislis drugacije svaka cast.Dat cu ti samo jedan lakorazumljivi primjer.Engleski jezik sam ucija 12 godina plus polozija oxford diplomu.Dojdem na brod i ne mogu sastavit recenicu.I sad ti meni reci da je nas nacin skolvanja dobar.Razlog pilanje po raznoraznim prezentima,perfektima,pluskvanperfektima i futuru 3.I jasno komunikacija nula.Sva ta vrimena bi mi bila sila u uho za godinu dana samo da sam ima fond rijeci.Zato moj mali danas od 4 godine razumi i govori 3 jezika.I ne hebu me vremena to ce mu sist samo od sebe.Samo neka petlja.

to si upravu po pitanju engleskog i predmeta na faxu i sistema skolovanja jer nas pilaju sa teorijom a praksa nam je nikakva, ali fakultetska diploma je uvijek vrijedila i vrijedit ce!

@wolf11
koliko je vridila?Koje je mjerilo vrijednosti te diplome?Ako je mjerilo placa onda te moram razocarat jer je to u okvirima 6-8 iljada kuna u RH.Onda ti je bolje nakon srednje se zaposlit u butiku i imat 4,5-5 jer tih 4-5 godina nikad neces refat.Sta se tice engleskog koji jednako ne valja kao ni drugi predmeti koji se tamo predaju(teorija iz vremena kamenog doba,a praksa nikakva) Pitam te kakva je onda vrijednost te diplome.Ne vridi koliko ni oni lipi papir sa vodenim zigom na kojem je odstampana.Ko voli i svrsava na diplome svaka mu cast ali mene ne impresioniraju mada sam u posjedu nekakvih diploma.

@wolf11
koliko je vridila?Koje je mjerilo vrijednosti te diplome?Ako je mjerilo placa onda te moram razocarat jer je to u okvirima 6-8 iljada kuna u RH.Onda ti je bolje nakon srednje se zaposlit u butiku i imat 4,5-5 jer tih 4-5 godina nikad neces refat.Sta se tice engleskog koji jednako ne valja kao ni drugi predmeti koji se tamo predaju(teorija iz vremena kamenog doba,a praksa nikakva) Pitam te kakva je onda vrijednost te diplome.Ne vridi koliko ni oni lipi papir sa vodenim zigom na kojem je odstampana.Ko voli i svrsava na diplome svaka mu cast ali mene ne impresioniraju mada sam u posjedu nekakvih diploma.

Ne mozes ti to nikakako shvatit, pa kazem ti da je danas sve doslo na papir, bez papira (diplome) ne mozes nista. Evo pogledaj ovaj novi pomorski zakon sto je Vlada donijela, doslovno te tijera da upises fakultet je sa srednjom vise ne mozes dalje od drugog. Zakon ne valja i ja sam protiv njega, ali tako je kako je, a nedavno profesor Marko Tomasevic rece na predavanju kako se razmislja da se srednjoskolcima zabrani uopce avancati za oficire nego mogu biti samo clanovi posade i da je taj zakon jos u razradi. Mozes li to zamisliti? Shvacas li sad o cemu ti govorim, ja isto ne podrzavam ovaj zakon ali to je odlucila Vlada a ne ja a oni su jaci i od tebe i mene protiv njih se ne moze! Zato ti govorim da je diploma fakulteta vazna, ne zato sto ja ili netko drugi svrsavamo na nju niti mi je to nakana i cilj! Fax sam upisao radi sebe, a ne radi nekoga tamo sto radi u Vladi ili gdje vec! A to u vezi kopna tu se slazem sa tobom, place na kopnu jesu mizerne za nas pocetnike, ali sta ces kad nam je gospodarstvo u drzavi lose pa onda ne mozes ni traziti bolje!

@Vucino - viruj ti njegovim pricama, daleko ces, je'l jos prica kako mu je lipo bilo dok je bio medju pitomcima?

@wolf11
...a nedavno profesor Marko Tomasevic rece na predavanju kako se razmislja da se srednjoskolcima zabrani uopce avancati za oficire nego mogu biti samo clanovi posade i da je taj zakon jos u razradi ...............

pa naravno da on gura takve priće pa od čega bi on i takvi živili da nije, tako njima je u interesu da se produži još za dva ili četiri stupnja naobrazba pomoraca, jebe se njega za tvoje znanje i da se počne navegat sa 35 godina samo ne znam kako bi to nazvali možda uber visoka........činjenica je da su zastarili i treba ih mijenjat i njih i program,ovdje ih dosta provede na raznoraznim tečajevima mjesece godišnje a oni mlate praznu slamu godinama a završili su škole prije 50 godina a tu su i ostali, kad su oni vidili motor od 96000 konja na kojemu je sad kapo moj kum i prijatelj a vozali su ga po višoj godinama i nama nije valjao ali sada valja švabu...eto to je naša istina nažalost.........

Last edited:
@wolf11
Pa evo pokusavam shvatit.Trudim se majke mi iz petnih zila.Ja ne vidim zasto bi fax upisao radi sebe kad i sam kazes da je bezvrijedan papir i slazes se s menom.Ocito si ga upisa jer si vidija da bez njega neces daleko(sto je opet radi sebe) jer treba mislit i na buducnost.Pored toga kako si sam reka drzava te tjera(nije tijera to je nepravilno) da zavrsis fax.Ocito su shvatili da ove rvacke lincine jedino zakonom mogu natirat da uce,a sve u svrhu Rvacka zemlja znanja.Uskoro ocekujem da uvedu i kaznene odredbe da svatko tko ne zavrsi barem visu do 25 godine dobije 3 godine zatvora.
Pored toga vidim dosta kolega sa fakultetima i ne razumin kako su ih zavrsili koliko gramatickih i pravopisnih gresaka imaju.To je stvarno porazavajuce da osobe sa zavrsenim faxom ne znaju pravopis.To je meni katastrofa recimo.To je pljuska za jednu zemlju znanja kao sto je Rvacka.
Sto se tice M.T. bas se nasao pravi kadar koji ima pravo raspravljat o pomorcima i potrebnoj naobrazbi.Izgleda da se jos nije napasa dovoljno.

Svaka cast svima,
ali dok smo mi bili na visoj, puno njih je odma poslije srednje islo zaradjivati.a mi smo zivili na grbaci roditelja.. i sad bi oni ista prava za dobiti brevet. mislim da to nije u redu..
pozdrav

Back