Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

Pa dobro zna li iko kakvi datum, kad bi taj vrag, taj superubrzani tečaj triba počet. Evo san na brodu pa da znam kad se triba iskrcat kompaniji triban javit misec dana unaprid ,a neznam ??ta da in ka?žem.

Ali očigledno se raspravlja o cijeni tečaj, kad se vragovi to jest fakulteti usklade onda će lako odredit neki datum.:mad:

Eto i sa zaka??njenjem (bolje ikad nego nikad) svima sritna nova godina i čestit bo?žič, a fakultetima, profesorima, ministrima i ostalim institucioniziranima ( nisan ba?? siguran da se ta riječ tako pi??e) ?želim samo jedno: dabogda vam kamate porasle.

(bolje ispast glup nego ispast iz autobusa):udriglavom

P.S. Nego bez zajebancije zna ko stvarno kad bi ovo tribalo startat.:(

U Dubrovniku se ne zna kad će početi ??kolovanje, ne zna se ni cijena, nekoliko strojara prijavljeno i jedan nautičar, za sada se samo skupljaju prijave.

triba poceti u drugom mjesecu 2011 ste.cijena sto nas najvise zanima je izmedju 7 i 9 tisuca eura i nece trajati 6 mjeseci kako je bilo receno vec 3 pa se polaze za uvjerenje koje treba odnijeti u kapetaniju,ali poslije toga opet treba ici na brod 4 mjececa i ponijeti dnevnik u svojstvu kao drugi casnik ili pak prvi casnik ovisno sta je trenutno na brodu.e i onda moze se pristupiti polaganju za kapetana ili upravitelja.
to je iz prve ruke jer sam ja bio na fakultetu i tako mi je rekla dijana kozomara ona vodi upise.
tako je za sada ako prokletnici nesto opet ne promjene.
sta se tice beneficiranog to mozemo zaboraviti jer je ministar popijac rekao da ne dolazi u obzir kao sto ce to pomorcima..
pozdrav momci i mirno more!!!

Last edited by a moderator:
Ma koji kur..:mad:
Ako si već pričao sa Dijanom daj je onda pitaj koji su predmeti u pitanju kakav je program kakva je satnica:udriglavom

triba poceti u drugom mjesecu 2011 ste.cijena sto nas najvise zanima je izmedju 7 i 9 tisuca eura i nece trajati 6 mjeseci kako je bilo receno vec 3 pa se polaze za uvjerenje koje treba odnijeti u kapetaniju,ali poslije toga opet treba ici na brod 4 mjececa i ponijeti dnevnik u svojstvu kao drugi casnik ili pak prvi casnik ovisno sta je trenutno na brodu.e i onda moze se pristupiti polaganju za kapetana ili upravitelja.
to je iz prve ruke jer sam ja bio na fakultetu i tako mi je rekla dijana kozomara ona vodi upise.
sta se tice beneficiranog to mozemo zaboraviti jer je ministar popijac rekao da ne dolazi u obzir kao sto ce to pomorcima..

Znaci isto su se nesto dogovorili.
Svida mi se ovo sa dnevnikom,to je po uoru na Nizozemski model.
Tri miseca skole i onda tri miseca navigacije sa obaveznim vodenjem dnevnika i diplomskim radom kojeg se pise na brodu odnosno o nekim prakticnim stvarima.

ma to sa dnevnikom su pizdarije al eto bar neko rijesenje....
sta se tice satnice nisu jos iznijeli program satova i profesora al bitno da se cijena odredila..

ma to sa dnevnikom su pizdarije al eto bar neko rijesenje....
sta se tice satnice nisu jos iznijeli program satova i profesora al bitno da se cijena odredila..

MIslim daj ova ideja s 3 miseca tecaj i tri miseca brod jako dobra. I volio bih da je istina i da se ostvari. Ali osobno sam bio u MMPI-u na satsnku i najmanja satnica je bila dogovorena na koju su fakulteti pristali a ona je rasporedena u 6 miseci. Jos jednom govorim daj boze da je tako jer znaci da su im skratitili i ono sta su JEDVA pristali na pola sta je bilo u tom trenu na tom sastanku nemoguce.
Ali bitno je da se nesto kotrlja. :uzdravlje

tako je rekla ova sta radi na fakultetu,pa cemo vidit ja idem opet u cetvrtak tamo jer mi je rekla da ce imat gotove informacije jer treba pocet u drugi misec.

tako je rekla ova sta radi na fakultetu,pa cemo vidit ja idem opet u cetvrtak tamo jer mi je rekla da ce imat gotove informacije jer treba pocet u drugi misec.

Samo ti care ajde i upiri i javi nam ode sta kaze Dijana( znam je osobno bio sam tamo na skolovanju)
A predmete i satnicu smo dobili vec odavno samo neznam sad di smo je stavili na forumu. Mislim da je u ovom threadu samo malo prije imaju dva linka za palubu i makinu

program nemas tj. imAS onaj od udruge pomoraca to je kao prijedlog kako je udrugA zamislila da izgleda.
vidjet cemo ovu sedmicu

ako je to tako e onda svaka cast,to sa dnevnikom je odlicna ideja,i odpocetka sam bija za to,3 mjeseca kurs,ugovor pises dnevnik,(mislim da ima tu negdi moj post)i onda polazes,jedino malo cjena,ali eto nemore se sve,kad se podupla placa nece bit strasno ipak to je ulaganje koje ce se vratit,a popijaca bi tribalo ispljuskat da se probudi malo iman osjecaj da spava

miki
ma ti ti dnevnik nece niko ni gledat samo da pise nesto,ka i kad san bija kadet trudija se dnevnik mi je bija ko kniga,a ono dosa na kapetaniju oni to uzeli i bacili na hrpu sa drugin dnevnicima tako da mislim da to nikome nece biti problem,eto samo sa upali ovo sto je gore napisano da nasi ljudi napokon mogu naprid

Last edited:
odlicna ideja sa dnevnikon. dosad san samo asistentu moga naplacivat bakse za potpise, sad cu moc svima. :hihi veca funkcija, vise baksi :p

odlicna ideja sa dnevnikon. dosad san samo asistentu moga naplacivat bakse za potpise, sad cu moc svima. :hihi veca funkcija, vise baksi :p

ako ovo prodje mislin da bi tribali odredit koliko baksi pive za jedan potpis ovako medusobon:D,a i za one koji nemaju alkohola na brodu naci nacin naplate:hihi

ja mislin da bi i satnica mogla koristit,recimo da se dode u gvardiju jedno uru dvi prije:hihi

Evo sa stranica ministarstva.

Alternativni program obrazovanja pomoraca na čekanju
ZAGREB, 12. siječnja 2011.

Premda je prije gotovo mjesec dana na snagu stupio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca (NN 142/10), visoka pomorska učili??ta jo?? uvijek nisu stvorila pretpostavke za njegovu primjenu, čime bi i u praksi za?živio alternativni model obrazovanja pomoraca.

Na dana??njem sastanku s predstavnicima Pomorskih fakulteta u Rijeci i Splitu te Odjela za pomorstvo Sveučili??ta u Zadru i Dubrovniku dr?žavni tajnik za more Mario Babić naglasio je da Ministarstvo svakodnevno zaprima upite pomoraca o početku odr?žavanja alternativnog modela ??kolovanja pomoraca.

Stoga je zaključeno da visoka pomorska učili??ta trebaju usuglasiti mi??ljenja oko dinamike provođenja posebnog programa obrazovanja pomoraca te će početkom veljače na ponovnom sastanku u Ministarstvu predstaviti usugla??ene stavove o početku provođenja posebnog programa obrazovanja, najvećoj cijeni određenoj za minimalni broj polaznika, te o mogućnostima za primjenu modularnosti.

Sastanku su nazočili i Branko Berlan, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske te predstavnici Udruge pomorskih kapetana Split te izrazili nezadovoljstvo zbog neujednačenosti visokih pomorskih učili??ta o početku provođenja posebnog programa obrazovanja.

Upravo bi se zavr??etkom takvog alternativnog modela obrazovanja hrvatskim pomorcima omogućilo stjecanje najvi??ih zvanja uz uvjet zavr??ene srednje pomorske ??kole i odgovarajućeg plovidbenog sta?ža u svojstvu časnika palube/stroja. Kako je naglasio dr?žavni tajnik Babić, ulaskom u Europsku uniju, Republika Hrvatska će pomorcima priznavati svjedod?žbe o osposobljenosti koje su stekli polaganjem takvih istovjetnih programa u EU.

Dobro a za??to triba polagat dva puta.

Pola?žen to ??to san odslu??a pa onda opet kapetanski na kapetaniji.

I sigurno se triba oba ispita platit. Prokleti vampiri.

Počinje mi ič na rac ova prokleta dr?žava i i ovi jeeni rezignirani narod ??to pu??ta da ih svak da prostite guzi.

Sve mi se čini da ču i ja u teroriste. Triba dignit revoluciju ionako dalje nemo?že ovako.

Doli svaki oblik vlasti ?živila anarhija !!! hmm zar več ionako nemamo anarhiju . Vlast čini ??ta im padne napamet i na način koji hoče i to bilo koja vlast svi su oni sti zvali se RTU ili BNT sve je to ista banda.

Za provest anarhiju treba biti organiziran.Hrvatski pomorac pokazuje vec 20 godina kako je glup i neorganiziran. Uspjeli su jedino postic da organizirano placaju reket SPH bez da i znaju da ga placaju putem kolektivnih ugovora sa agentima. Od toga su dobili ovo da su danas ovdje gdje jesu. Na zalost za ljudsku glupost nemam suosjecanje.

program nemas tj. imAS onaj od udruge pomoraca to je kao prijedlog kako je udrugA zamislila da izgleda.
vidjet cemo ovu sedmicu

@MIki program koji je do sad zadnji prikazan IMAN i evo ga ispod u linkovima ( napravljen u 7 misecu kad smo bili na sastanku) ( zato sam rekao da fakultetlije nisu tili ici ispod ove satnice.

Ja sam mislio na ovo sta je na stranicma MMPI-a a ne na prijedlog UPH.

http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/2. PPN BS 14 06 2010.pdf

http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/1. PPN Nautika 14 06 2010.pdf

:uzdravlje

Last edited:
Ja san isto bia doli na fakultetu do Pere Vidana on je glavni za alternativni studij i reka mi je da bi triba pocet krajem drugog miseca. Cijena nije formirana jos ali da ce imat sastanak sa okolnim fakultetima iz Dubrovnika i rijeke pa da ce skupa formirat neku cijenu. Trajat ce 3 miseca i to tri puta po misec dana. Reka mi je da se javin Dijani Kozomari na mail i ostavim joj svoje podatke koliki mi je ugovor jel da moraju znat trajanje svacijih ugovora kako bi znali formirat daljnje skolovanje da svima nekako odgovara. I pita san ga jesu li izbacili matematiku reka je da nisu da ce uz doticnog profesora bit i zamjenski prof tako da nebi bilo bacanja... I reka je da se ispiti nakon odslusanja normalno polazu. Eto toliko od mene ovo san se ja za oca raspitiva nece ga bas razveselit kad cuje ovo za matematiku jel je on racuna da ce se to tribat odslusat ka u Nizozemskoj

Back