Busenje Jadrana

O naftnom biznisu bi mogli pričat tek kad se korumpirani sustav koji nas gazi 25 godina makne sa lica ove države.

O naftnom biznisu bi mogli pričat tek kad se korumpirani sustav koji nas gazi 25 godina makne sa lica ove države.

slažem se s napisom,ali bi nadoda da se korumpirani sustav neće maknit preko noći. NeÅ¡to Å¡to je duboko uÅ¡lo u temelje sistema ove države nemože tek tako isparit. A realno gledajući uz ovu medijsku i ostalu popmu popraćenu sa ovim Å¡atoraÅ¡ima,ćirilićnim tabelama,hdz-sdp uhljebima,partizan/ustaÅ¡a/četnik-pranjima mozga mi smo joÅ¡ u 91-oj!!! Mi smo kreteni koji dan danas ratuju sami sa sobom busajući se u prsa tko je veči a tko manji Hrvat. Do tada...pokraj nas prolazi moderno doba i sva moderna svijest tj normalna svijest obrazovanog čovika. Ja sam ZA naftu u jadranu,ali sam i za čiÅ¡ći jadran prije svega. No opet gledajući realno..ma čekaj malo,pa jebote jedna slavonija može hranit čitavu EU,a mi jedemo Å¡panjolske pome i kukumare itd. I zato imam pravo bit skeptičan Å¡to se tiće tog naftnog projekta i čitave bajke o exploataciji ugljikohidrata,ne zato jer to ne postoji ili da mi to nemamo,nego nemamo ljude u vrhu koji će sutra 100% sa tim projektima i takvom industrijom dat posao hrvatskom narodu,ljude koji će znat rijeÅ¡it problem cca 400tsć nezaposlenih,mi takve ljude nemamo jer im je narod ove države to dopustija.Dopustili smo da se pljačkamo ko zatucane ovce,a tili bi radit na naftnim platformama...mislim da je to skupa cijena propusta koji traju preko 25 godina. Vlada i sabor znaju,da jedan mali nezadovoljni Hrvat bez posla,u kreditima do grla,neće uzet molotovljev koktel i Å¡iknit ga nasrid Markovog trga da se vidi i čuje njegov glas nezadovoljstva,nego će kupit kartu za Vrankvurt i reć "ja san pobiga" -jer bijeg je uspjeh danaÅ¡njeg Hrvata. I dok je god tako....nema pomoći i vječno ćemo bit u ratu sami sa sobom i podiljeni sve do groba

Najteza korupcija je povezana sa bankama i naftom kako u svitu tako i u nas i mi smo premali da bi nesto napravili..prije ce te odnit noc nego da nesto bude po tvom...u naseen slucaju tj hr je premala da bi se firme koristile lobiranjem i placanjem...dok u drugon slucaju posto nema tega puno..ako uopce ima ovi nasi mole da ko dode sto izvuc malu ce lovu od toga imat hr ali bar ko sto smo pisali moglo bi doc do procvata nekih luka indirektno dosta bi ljudi profitiralo....ja se sican da san mozda jedini na ovom forumu bija za EU i svi su me pljuvali...e ma danas kako sto san i onda pisa Evropa dobra kad triba gradit most u trogiru ili ic po svitu sa osobnom itd itd...u svakon zlu ima nesto dobro i to ke tako

Ovo sto je napisa Sub MArine slazen se da se ne more to priko noci okrenit i to je na zalost istina.
Pa kad malo bolje pogledas te udruge ORAH,ZIVI ZID.... neznan ni ja koji jos sve nisu izasli dok ovo pisen svi su oni tuga i jad i gledaju samo za bit 10 min.na televiziji i capa koju kunu da u zivotu ne cinu nista tesko.Kad pogledas onu Mirelu Holly pa koji kurac ce mi ona dat u zivotu sa njenin ORAHON i onaj kreten Vilibor,pa onaj brate mili nezna odat puten a on ce napravi neku revoluciju,ma tribalo bi njega malo ispleska nasri Rijeke pa bi mozda mislia malo pametnije.
Aberdeen je od nafte ne procvita nego su mu pupoljci jos 100 puta veci,ma ja san bia na onin Shetlan Island jebote tamo jedino mores poc po kazni a koju lovu ubiru samo na Off-shoru,samo sta se smjene vrse u onoj rupi a da ne govorimo o gradovima di je sva logistika kao sto bi to trebale biti Ploče.
Ono sto je Dalmos reka u novine triba samo da pravi ljudi to uzmu pod svojei nema straha.Svi mi znamo da ce se tu pojedinci okoristit ali jebes mu mater kad je tako,more nna samo bit boje a gore od ovoga ne more bit nikako.
Ja san reka da sta se mene i vecine judi sa kojima san prica mogu stavi slobodno nogu od platforme meni na taracu ispri kuce jer m ije taman daljina do mora nekih 2 metra.
cekaj bia je jedan ode napisa da kako ce stranci gleda plamen kako suklja sa platforme,a ne bojem uje gledat one kampere kako jedu sendvice i onda kad mu dode za po na zahod odose rodo di stigne ne bira taj ni misto ni vrime di ce ostavi svoje GOVNO.
I koja na kraju zarada od njih,nikakava jos samo vaja kupi govna iza njih.
Evo prekjucer da su u Korculu dosla dva kruizera i da su ih snimala prilikon ukrcaja na lajbote za po nase pu broda,sta mislite koliko je njih stogo kupilo,na zalost skoro niti jedan da je suvenir kupia a koliko su iskrcali black watera prije toga pa vjerojatno oko 20kubika brat-bratu a malo san i reka.
ŽIVILE BUŠOTINE

Ma koji ljudi o struke moj Crta Zara dragi,da su to ljudi o struke nebi to pisali.
Ja bia na kruzeru i dolazili smo u Dubrovnik svako misec dana direkt iz Grcke,kako prvo brod je bia teska raga,pa taj je vise čađe bacia u jedan dan dok smo bili u Gruzu nego stara Ferata u cilen vjeku i onda ce mi neko kako je to ok.
A overboard ventili od grey and black water molavali sad znas di je islo :)

I ja bi isto volia imat apartmane i laga bi kad bi reka da mi to i nije zapravo i namjera. Je namjera mi je i iman mogućnosti,ali neman love. Neman jebene love da uÅ¡minkan sve i da ponudin stranom čoviku smjeÅ¡taj i da je njemu i meni dobro. S druge strane volin radit. Volin radit jer volin pare. A ko ih ne voli zapravo. Ali činjenica je da sam ja u zadnje 4 godine i prominija 4 firme. Činjenica je da san ja također u zadnjih 7-8 godina prominija pitaj majku božju koliko firmi i poduzeća! ZaÅ¡to? Zato jer sam redikul i linčina možda? Pa sve je ili propalo,ili su plaće kasnile,ili firma viÅ¡e nije mogla plaćat itd. A ja ko najveća budaletina i dalje upiren i trudin se i tražin posal i kad ga nađen nastojin dat sve od sebe za majmuna od poslodavca koji me baci na ulicu jer će uvalit svoga zeta koji mu jebe čer..i on vridi viÅ¡e od mene. Ma ljudi moji,možete vi vridit neznam koliko,možete se živi ucrvat na poslu,možete tuć sve nedilje i blagadane i na sve moguće svece udarat prikovrimene ure ka Å¡ta san ja tuka,nitko vam to neće cijenit,ne zato jer radite za idiota od poslodavca,nego zato jer je tom istom idiotu to netko dozvolija i on je svjestan toga da može manipulirat s tobom. Dok sam god bija na brodu (stranom brodu) iako sam bija i na domaćim kompanijama itd,ali dok sam god radija za stranog čovika,ima sam neÅ¡to za Å¡ta sam zna za Å¡ta radim,i prvenstveno ima sam respekt ko čovik prema čoviku. I zato,ne virujem u ovi kvarni sistem,ne virujen u naÅ¡eg čovika i iman temelje da to kažen. Ako me ti nemožeÅ¡ ili nečeÅ¡ poÅ¡teno plaćat,onda ću ja poć radit za crnog cigana koji nezna rič hrvatskog progovorit,ali zna platit svaki tvoj odrađeni minut jer si mu ih odradia za njegove interese! I zbog mojih osobnih interesa,neka nikne 500 rigova nasrid bračkog kanala ako triba,jer bolje da smo ko jedan Aberdeen nego ko uboga utopija od države,koja ista ta jadna i nikakva živi od 3 miseca lita iz dalmacije a priobalni gradovi za to dobiju mrvice i Å¡porkicu i sva govna i ludilo koje gost ostavi iza sebe. Volija bi radit nasrid jadrana, i da iman apartmane..ne zato jer sam bahat i želin se guÅ¡it u parama,nego zato jer mi je pun kurac ovoga sistema i želim samo i direktno radit i živit za svoje interese..Ne želin krast,ni podmićivat,ni bavit se lupeÅ¡kin poslovima,nego želim radit i provodit svoje ideje kroz posal i novac direktno i samo za svoje interese. Nas državljane ove male ali lipe vukojebine,dugih 20 i kusur godina,netko jebe u mozak samo iz jednog razloga- Za svoje interese! 400 iljada ljudi je na ulici i bez posla zbog upravo takve ideologije. I zato kažen,uzmi ono Å¡ta ti se nudi i ako ti se nudi jer čeÅ¡ ostat živ gledajući samo svoje interese. Od tuđih čeÅ¡ krepat a nečeÅ¡ imat ni za kapsil.

Last edited:

slažem se s napisom,ali bi nadoda da se korumpirani sustav neće maknit preko noći. NeÅ¡to Å¡to je duboko uÅ¡lo u temelje sistema ove države nemože tek tako isparit. A realno gledajući uz ovu medijsku i ostalu popmu popraćenu sa ovim Å¡atoraÅ¡ima,ćirilićnim tabelama,hdz-sdp uhljebima,partizan/ustaÅ¡a/četnik-pranjima mozga mi smo joÅ¡ u 91-oj!!! Mi smo kreteni koji dan danas ratuju sami sa sobom busajući se u prsa tko je veči a tko manji Hrvat. Do tada...pokraj nas prolazi moderno doba i sva moderna svijest tj normalna svijest obrazovanog čovika. Ja sam ZA naftu u jadranu,ali sam i za čiÅ¡ći jadran prije svega. No opet gledajući realno..ma čekaj malo,pa jebote jedna slavonija može hranit čitavu EU,a mi jedemo Å¡panjolske pome i kukumare itd. I zato imam pravo bit skeptičan Å¡to se tiće tog naftnog projekta i čitave bajke o exploataciji ugljikohidrata,ne zato jer to ne postoji ili da mi to nemamo,nego nemamo ljude u vrhu koji će sutra 100% sa tim projektima i takvom industrijom dat posao hrvatskom narodu,ljude koji će znat rijeÅ¡it problem cca 400tsć nezaposlenih,mi takve ljude nemamo jer im je narod ove države to dopustija.Dopustili smo da se pljačkamo ko zatucane ovce,a tili bi radit na naftnim platformama...mislim da je to skupa cijena propusta koji traju preko 25 godina. Vlada i sabor znaju,da jedan mali nezadovoljni Hrvat bez posla,u kreditima do grla,neće uzet molotovljev koktel i Å¡iknit ga nasrid Markovog trga da se vidi i čuje njegov glas nezadovoljstva,nego će kupit kartu za Vrankvurt i reć "ja san pobiga" -jer bijeg je uspjeh danaÅ¡njeg Hrvata. I dok je god tako....nema pomoći i vječno ćemo bit u ratu sami sa sobom i podiljeni sve do groba
U ova dva posta je sve receno tako da neznan sta bi vise moga nadodat.
Da smo mi normalna drzava kojoj su na prvom mistu nacionalni interesi ja bi prvi bija za busenje.

A to da ce Ploce postat hrvatski Aberdeen zaboravite. I sad se busi sa nase strane jadrana a opet je sva logistika u Raveni a nesto sitno zanemarivo u Puli i Zadru....

Btw sa talijanske strane ima preko 1000 busotina a trenutno rade samo 2 jackupa, a mi dajemo koncesije na 8 blokova. Tako da opet u svemu tome nevidin neki boom sta se tice radnih mista.

Ali eto daj boze da san ja u krivu pa neka svima nama bude bolje, i od drillinga i od turizma...

Zivili

Last edited:
Ja san za busenje ako cu JA imat vrlo neposredne koristi od toga.tipa rad u offshore industriji na Jadranu
Ako necu onda san protiv
Ipak san ja Hrvat.
Use, nase i podase

Send from my Super Kinez

Evo za one koji misle i dalje da nema nista zarade oko nafte jedan primjer.
Douglas hotel u Aberdeenu znaci jedna osrednja rupa od hotela u pojedinom sobama nema niti tople vode ponekad....
Cjena single room je 195funti
Sa moga broda se iskrcalo 54ljudi i svo nocili ode i plus 63 ljudi sto se ukrcalo pa sada vi racunajte koja je to lova okrenuta u jednom danu na samo jednom brodu...
Taxi koji nas je.vozip od broda do hotela kosta po jednoj napravljenoj turi 50funti a idaljenost je cile 2min.voznje
Znaci lovu okrecu svi od drzavnih lopova pa sve do postenih ljudi koji se muce za zaradit koju kunu.
Pozdrav

Zna se tko bi tu okretao lovu
Å to misliÅ¡ da bi mali čovjek mogao tu iÅ¡ta bost? Pa gledam u mene u općini točno se zna tko je za Å¡to. Da mi sad ubodu platformu ispred mjesta, mogu ti odma unaprijed reć tko bi, nakon sastanka stručnih komisija sastavljenih od tih istih ljudi, dobio dozvolu za prijevoz radnika, dozvolu za smjeÅ¡taj, dozvolu za ovo ono. Onaj tko se nije uvalio može se slikat. Nemoj me sad uvjeravat da je kod tebe drugačije.

Nebi sad htio ić previÅ¡e u politiku, iznad gore si napisao da se neki gore bore za bit deset minuta na televiziji, zamisli bahatluka, godinama pomogat ljudima da bi bio 10 minuta na televiziji. Tako da sam ja medju jednima od tih nasao kome cu ostavit glas. Mozda krivo hoda, ali to su ljudi s mudima, jer nije lako ustat u ovoj zemlji gdje se aktivizam i domoljublje vrsi iz fotelje postanjem po fejsu.

Last edited:
Pa sto to ima veze sa ciscenjem sa vozacima hotelima i bilo cim ili kim ko ce dobit posa?u offshoru ima posla za iljde ljudi u svin segmentima..i ti koji se ulizu ili sto vec moraju koga zaposlit pa nisu lizali nekome guzicu da bi radili

Bome ,dobro se razvila tema , lipo je prosirit vidike pa procitat zasto Za a zasto Protiv
Nebi ni o politici , bankama ,kemikalijama ili fekalijama ma odakle dolazile
Ja cu pitat educirani svit: dali je Jadran jedna "jama" pa ko prije djevojci ... ?
Jer u međuvremenu čekic ponovno remeti san, dakle talijani grade drugi "đeket" od kada pratim temu!
A komentar cu zavrsit ka i zadnji put:
Jadran ce se bušit i dalje pa kome pravo kome krivo

Evo link sta je Raul stavia

Dakle da zakljucimo

a) odustali su jer je busenje nafte u jadranu skupo (cijena barela treba biti preko 120-150 US$ po barelu da bi bilo isplativo)
Koliko je ono cijena na trzistu? 54,US$

b) Zasto INA svih ovih godina nije busila, ako smo na silnim nalazistima nafte - sad su proucili inine mape i istrazivanja i zakljucili da im se to ne isplati...

Priča o granici? kad je naftase brinula takva sitnica???? :hihi

c) Ima par miseci da sam u jedne novine dao intervju i rekao da nasi politicari NISU spremni da se natjecu sa svjetskim naftnim divovima jer nisu dorasli. Evo pokazalo se tocnim a ljudi od struke neka rade vanka i zaraduju.......

Pametnome dosta

Back