Busenje Jadrana

Vise ni busenje nevalja..ma da vas zaposle na rigu hebalo bi vas se i z jadran i za sve ajde bar pomorci znaju sto se dogada 60milja od nase obale...mislin smisni su mi ovi postovi posjecaju me na ove iz slavonije sto su protiv busenja

Nego što su nego protiv
Ne proizvodimo niÅ¡ta živo čega možemo imat u izobilju, Å¡to god se radi sve u minusu, zaÅ¡to bi i drilling bio drugačiji? ne bi se čudio i da Hrvatska garantira nadoknadu gubitaka onima koji buÅ¡e
Dok se ovaj pokvareni sustav ne promjeni iz korijena apsolutno sam protiv bušenja, jer bi sigurno bušili po "nigerijskom modelu".

DA busenju jadrana( ne zanima me drzava i ko ce imat zaradu od toga)

dok pomorci krvavo rade, ostali pijuckaju kavu sad po kalelargi, stradunu, rivi.. neka naprave platforme odmah do kopna ako treba.. samo da neradnici nemaju zaradu od turizma!

dok pomorci krvavo rade, ostali pijuckaju kavu sad po kalelargi, stradunu, rivi.. neka naprave platforme odmah do kopna ako treba.. samo da neradnici nemaju zaradu od turizma!

Bolje bi bilo manje energije trosit na zavist, pa mozda i ti dodes na ideju kako zaradit od turizma i pit kavu po cili dan....

Moze biti i turizma i bušenja. Kriza je u offshore-u. Bušenje jadrana ce sigurno zaposliti puno naših koji nemaju sada posla. Onaj koji su protiv bušenja ni neznaju sto govore i ne zele narodu dobro. Holy je imala moj glas do pred par dana sada definitivno nema vise.

Pomorci krvavo rade,da,ali vecina nas bar zna za sta radimo...ima previse ljudi koji rade puno krvavije od nas pa ne mogu spojiti kraj s krajem..,kao sto ima i onih koji bi htjeli krvavo radit ali ne mogu,tj nemaju priliku...tko si ti da kategoriziras tko je radnik,a tko neradnik? Ova tvoja poruka pokazuje i dokazuje klasican mentalni sklop nas balkanaca-ne bitno kako je meni,bitno je da je nekome gore....zalosno...

imas pravo balkanski sklop!
bitno da je vama bogatasima dobro i zelenima(ulizice neradnicke koje zive na racun drzave)

ne treba nam nista samo turizam imas pravo brate svaka cast, nekima poput tebe i pomorstvo smeta..
pa donose zakone o porezu kako zele.

stvarno si minder,bas nisi mogao izabrati bolji nick...nije mi bas jasno sta si htio reci,ali ok...samo mi reci di si procitao da sam ja protiv busenja pa da ispravim taj post?

Vidis,i sam se pokusavam orijentirat kuci na turizam,ne zelim gubit svoje zivce po tudem svitu,triba mi za pristojno zivit i da imam posa koji volim,i zato sam protiv busenja,nas Jadran je za mene najlipsi na svitu zelim da takav i ostane.

Ako se i dogodi, to busenje nece tako skoro.
Nisu jos ni istrazni radovi napravljeni do kraja za Jadran, a di je jos busenje.
Uz ovu cijenu nafte nece toga tako brzo bit.

Neznam, ali radio sam od Obale Bijelokosti pa Nigerije, Kameruna, Gabona , Konga, Angole i sada zadnje u Mediteranu 150 milja od Malte prema Libiji i pitam se je li smo zbilja toliko ludi da uniÅ¡timo ovu lijepotu od mora, kad sam vidio Å¡to sve rigovi ispuÅ¡taju i rade zagađenje nisam želio niti pojesti ribu iz toga mora a kamoli neÅ¡to drugo. Sve sam to i slikao i imam potpunu dokumentaciju Å¡to se sve ispuÅ¡ta sa rigova , a da ne govorim samo sa zadnjeg ugovora u Mediteranu koja je Special area noge riga su potpuno crne od nafte vjerojatno od prevelike čistoće , gnjusno da gnjusnije nemože biti.

A nista triba povest racuna sto rade po italiji ili u kvarneru jer dok nasi pocnu buzat vec cemo imat dosta goriva po obali...mislim po ovome sto se pise

Busenje Jadrana

sto se tice busenja ja volim da bar neko nesto busi ......

Last edited:
ja sam protiv busenja, ima posla i u drugim morima i ko zeli ce sigurno naci sta zeli
a to da bi profitirali kao narod, yeah right....samo se vratimo u blisku proslost i sve je jasno ko ce profitirati:udriglavom

Last edited:
Od kada je god ove nase drzave nismo profitirali na nicemu (osim pojedinaca).
Evo jedan primjer naseg, reka bi politickog nonsensa; trenutno najvece ulaganje u povjesti nase drzave je nova termo elektrana plomin C koja bi trebali bit na ugljen.??? A sa druge strane nas se uvjerava da smo bogati plinom. E sad koje tu lud.

Ajmooooo u booooj....ajmo pomorci sve za cisti jadran...prvo cemo stopirat sve brode...kad ih vratimo u mediteran onda pocine napad na platforme koristit cemo prirodne resurse tj kurenat da ne zagadujemo...pocinje se od albanije pa hrvatske i zavrsava u italiji...potaracat cemo sve platforme...a kako je tu i malta pa bi i njima tribali dat ruke.

Najlakse se je bunit ,a nekima platforme daju kruh i po mojen malen misljenju bi dobro dosle svima.
Eto ja se bavin turizmom iznajmljujen apartmane i pricao san malo sa gostima u vezi platformi i nitko tu ne vidi previse nista losega a da ne govorin da je netko od njih spomenio da nece vise dolaziti.KAd malo bolje pogledamo kad se usidri jedan veliki kruzer sto mislite da se ne zagaduje,ja sam proveo na njima 4 godine pa sam upucen malo u neke stavri kako funkcioniraju a svi misle kako je ljepo i cisto sve sta oni izbacuju u more bez iti malo kemikalija,a druga po redu stavka troskova u makini je nabava kemije za raznorazne namjene poput Marin Flock sistema, AWP sistem koji ogromne kolicine bas ljepe kemije koristi i to se sve ispumpaje u more,ma daj ocemu ljudi pricate.
Ms nasuprot nas je koliko platformi i sto mislite da se Talijanima neko sranje dogodi da bi nasa strana ostala cista,ma znas da bi,bi ce bi povukli crtu do di je njihovo ili bi ukljucili prekidac za okrenu kurenat prima njima.
Pogledajte koliko smeca dode na Mljet,Korculu,Vis,lastovo od nasih susida e sad zamislite da njima crkne platforma sto mislite jeli bi doslo nama stogo ode?????????
I sad zasto ne prova zaradi stogo solada iako slazen se vec je to unaprid pokradeno kako i uvik na zalost ali nema veze osta ce neki vrag i drzavi pa ce valjda bit baren 2% posto boljei nama a mozda ce kogo i od nasih pomoraca tu radit,heteli,restorani,Luak Ploce,njeni radnici i masu toga se pokrene kad se cilo ovo kolo pocme okrecat jer OIL industrija je jebena stvar kad se pocme bubanj okrecat....
Zivili

jedino u cemu smo slozni kao narod jest to da mi nebi nista i da cemo pronaci tisucu i jedan razlog zasto nesto nebi...
pitam se samo dokle mozemo na ovaj nacin? mi bi turizam ali nebi da gosti dolaze niti da nam ometaju nas mir tih dva mjeseca godisnje, mi bi struju a nebi elektrane radili niti vjetroparkove, mi necemo ni lng terminal. sta ce nama industrija? nama to ne treba.

ne postoji nesto idealno, svaki posao ima i dobre i lose strane, samo treba iskoristit dobre strane a potencijalno lose svest na minimum jer cinjenica je da nam trebaju nafta, plin, struja, turizam, poljoprivreda, opcenito industrija..

promatrajuci situaciju u svijetu malo je realno no ne i nemoguce, bio bi to najcrniji scenarij ali mene su u skoli kao pomorca ucili da uvijek razmatram najnepovoljnije situacije, a to bi bio novi svjetski rat i sad pitam ja vas da se i dogodi bi li bolje bilo da imamo naftu, struju, plin i hranu za svoje potrebe?

turizam je visoko profitabilan ali isto tako i nesiguran i mislim da se nebi u ovolikoj mjeri trebali oslanjat na njega vec jacat druge grane privrede a da nam turizam bude samo bonus.

@juznjak

Potpisujen...bogami aberdeen je bija rupetina a vidi sad koliko kosta noc u daglasu za single room...meni samo da se ploce razviju vec dobro da ne govorimo helikopteri brodi ovi oni koji ce nabavljat robu odavde i masu masu vise toga....bogami kruzer od porta do porta triba izbacit gray i black water ...a di je drugo...ali eto iznenadili me misljenje ljudi od struke po ovon pitanju

Back