Dobro jutro ljudi
Chorke to je već druga priča ali nismo o tome govorili. Normalno da će onda podnaponska zaštita radit ako smanjimo napon a sve drugo ostane. Prvo si rekao da ako crkne motor koji goni generator, a sad odjednom regulator napona. Ja bi rado da se zadržimo na jednoj temi jer neda mi se čitat svaki tvoj post 3 puta da vidim koja je nova finta
Mislim da se ja i tine razumijemo u dosta toga , ili nam priće ispadaju krive !!!
Je reka sam ako pomoćni motor izbaci iz bilo kojeg razloga , što izbaczje generatorsku sklopku . I tu sam reka podnaponska ( undervoltage coil ) !!!
Nema napona , jezgra ili pistuncin se povlaći , koja je mehanićki spojena na stop botun .
Ti govoriš o frekvenciji , što je sasvim drugo , tu motor vrti , jedino opterećenje u sjučaju sporosti regulatora kasni . Ali motor neće ispasti iz ploće , ili se isključuju nevažeći potrošaći ili ako postoji automatika ubacivanja drugog pomoćnog motora u paralelu sa ovim !!!
Treće jedino jaki udar struje izbacuje generatorsku sklopku a da motor ostaje raditi , ne znam sada točno ali ima long trip, (oko 9 sekundi ako je overcurrent iznad dozvoljenog 9 , pa short trip ( oko 1.2 sekunde ako je struja još i veća ) i s.short di generator vuće enornmnu struju ( tu izbacuje nakon 0.3 sekund ) , tu me ispravi ako griješim , toliko se nekako siječam .
Tu se govori o overcurrent .
Evo ti sada i Srelec govori da smanjuješ na potenciometru ispod nominalne brzine ako je u ovom slučaju 720 , smanjuješ ga na 700 . A i tu mi nisi vjerovao nego spominjao frekvencijsku zaštitu , a govor je o overspeedu i testiranju .
Jebiga stari , Boga mi zbunjuješ ti i mene , onda UVT , pa reci UVC under voltage coil .
ALi ajde dobro dolazimo pomalo na neki jezik

Frankie , mora sam te malo , evo ti za tvoje pospane okice !!!
120 x F / P = S (RPM)
S-RPM
120-CONSTANCA
F-SUPPLY FREQ
p-NUMBER OF POLE
120 x 60 / 10 = 720 RPM
10 polova Frankie , a motora ima mali milion sa raznim RPM 720 , 740 , 900 , 1800....itd,itd
Šala mala .
Budi mi silan i dobro mi stoj .
Sorry , ali stvarni neznam koliko horse power ima taj motor .
Ajmo sada malo na šparoge !