Breveti sa fakulteta i iz srednje

Pozdrav svima!:uzdravlje
Evo zanimalo bi me ako netko ima iskustva kako stvari stoje sada sa tim brevetima nakon zavrsetka 2god. pomorskog fakulteta u Rijeci? Koje se sve svjedod?žbe dobivaju? I sto nakon toga ide se na LK i onda?
Jer stvarno sam zbunjen vise oko toga,svatko prica svoje.:confused:
Hvala.;)

Pozdrav svima!:uzdravlje
Evo zanimalo bi me ako netko ima iskustva kako stvari stoje sada sa tim brevetima nakon zavrsetka 2god. pomorskog fakulteta u Rijeci? Koje se sve svjedod?žbe dobivaju? I sto nakon toga ide se na LK i onda?
Jer stvarno sam zbunjen vise oko toga,svatko prica svoje.:confused:
Hvala.;)

Ja sam pro??le godine zavr??io dvije godine, dobije?? 8 breveta s tim da ti za jedan trebaju 6 mjeseci plovidbe. Uzme?? potvrde na faksu odnese?? ih u kapetaniju i za desetak dana su ti gotovi.

Znači dobiješ sljedeće:

GMDSS
Advanced FF
Arpa - napredna razina
Medicina - napredna razina
Rukovanje brzom spasilačkom

Ali za izvaditi naprednu razinu trebaš posjedovati osnovnu razinu. Rukovanje brzom spasilačkom(6.mj. navigacije).

Sada je gužva zbog obnove breveta, pa ćeš čekati najmanje mjesec dana :(

Znači dobije?? sljedeće:

GMDSS
Advanced FF
Arpa - napredna razina
Medicina - napredna razina
Rukovanje brzom spasilačkom

Ali za izvaditi naprednu razinu treba?? posjedovati osnovnu razinu. Rukovanje brzom spasilačkom(6.mj. navigacije).

Sada je gu?žva zbog obnove breveta, pa će?? čekati najmanje mjesec dana :(

Da..al sto je sa B2 ili D2..?

To moras sam polo?žit. Jedino ako si zavrsio srednju pomorsku iza neke godine trebao bi dobiti besplatno, ali u srednjoj to pita??. Isto pola?že?? ispit, ali si oslobođen slu??anja tečaja i plaćanja. Govorim za Sveučili??te u Dubrovniku.

E vidis na PFRi nama na drugoj godini nautike prije obavljanja Plovidbene prakse 2 su rekli da oni koji imaju polozen predmet "Sigurnost na moru" Plovidbenu praksu 1 i 2" da ce nakon 2god studiranja dobiti D2 .I sad jedan od kolega je pitao da kad on moze to dobiti jer je sve uredno polozio,ovaj profesor koji je bio glavni na sastanku za praksu i tulio 2 sata o D2 kaze "O cemu vi pricate kolega?"

Znaci 30 studenata X 1800kuna = 54 000kn a mozda ce i vise ljudi polagat taj D2

:udriglavom

E vidis na PFRi nama na drugoj godini nautike prije obavljanja Plovidbene prakse 2 su rekli da oni koji imaju polozen predmet "Sigurnost na moru" Plovidbenu praksu 1 i 2" da ce nakon 2god studiranja dobiti D2 .I sad jedan od kolega je pitao da kad on moze to dobiti jer je sve uredno polozio,ovaj profesor koji je bio glavni na sastanku za praksu i tulio 2 sata o D2 kaze "O cemu vi pricate kolega?"

:udriglavom

D2 u Dubrovniku - 3739 kn + 200 kn ispit

Sve se dobije nakon 2 godine faksa, d2, protupo?žarna, prva pomoć, medical care, radar basic i advance, GMDSS, spasilačka brodica. To se sve dobije bez polaganja, samo platiti 90 kn i slike. Svi dobili pa i ja, bez ikakvog problema

Ovo je cirkus neki dobiju D2,a neki ne, to valjda kako im se svidi??. Imam par poznanika koji su dobili i par koji nisu,a sve u protekle 3 godine,govorim za pfri u Rijeci. Krvi ču im popit bude li neke zavrzlame! :mad: xoox kad si ti zavr??io?

Ovo je cirkus neki dobiju D2,a neki ne, to valjda kako im se svidi??. Imam par poznanika koji su dobili i par koji nisu,a sve u protekle 3 godine,govorim za pfri u Rijeci. Krvi ču im popit bude li neke zavrzlame! :mad: xoox kad si ti zavr??io?

od 2009 svi koji zavr??e na faksu imaju to, bez ikakvih problema svi dobili koje ja znam.

Satelitski upad.

Nisam finuo srednju smjer brodostrojarstvo već strojarstvo, fino faks, pa sam platio D2. koliko sam ja upoznat oni koji su finuli srednju dobijaju od srednje ??kole đabe D2, a od faksa D12, D17. tako da sumnjam da je iko na lijepe oči dobio D2. U DBK-u mora?? peglat "ex" ravnatelja, a mo?žda su u rijeci dogovorili da faks dava.. Pitaj u referadi, sve će ti reć.
pozzZ :confused:

Ovih dana na Pfri su mnogi ostali suha k... kad se tako moram izrazit.Dakle tko god je zavr??io 2 ili 3 godine nautike vanredno ne dobiva nikakav brevet.Samim time se postavlja pitanje pa zasto uopče onda postoji status vanrednog studenta,odgovor neznaju ni oni i sve svaljuju na prija??nje glavne ljude sa faksa koji su pisali statut.Uglavnom vade se na to da vanredni student nemo?že biti na 90% predavanja.Bit ce dosta bure oko toga vjerujem da če sve na kraju zavr??it u novinama jer stvarno ima puno i previ??e nelogičnosti.

Ovih dana na Pfri su mnogi ostali suha k... kad se tako moram izrazit.Dakle tko god je završio 2 ili 3 godine nautike vanredno ne dobiva nikakav brevet.Samim time se postavlja pitanje pa zasto uopče onda postoji status vanrednog studenta,odgovor neznaju ni oni i sve svaljuju na prijašnje glavne ljude sa faksa koji su pisali statut.Uglavnom vade se na to da vanredni student nemože biti na 90% predavanja.Bit ce dosta bure oko toga vjerujem da če sve na kraju završit u novinama jer stvarno ima puno i previše nelogičnosti.

E moj dragi kolega čekaj još malo, još malo, pa ćeš vidit nelogičnosti i bacanje cifra za te brevete usrane ko da smo sa ceste došli, sjedio 3 godine na faksu ili ne, redovni ili vanredni, isto plaćaš tko i bilo tko ko je sa ceste ušao pred 5 minuta na faks. To mislim prije svega na ECDIS, Tanker Advance, Bridge Team Management itd. Ima ih još dovoljno da ti kožu sa leđa skinu, a za koji k..ac smo mi onda tamo sjedili 2 ili 3 godine i šta su oni s nama tamo radili i o čemu nam predavali ako nakon svega toga više vrijedi tečaj od tjedan dana koji ti masno naplate... :udriglavom

Srce mi je zaigralo,a bogami i ??aka kad mi je prodekan za nastavu rekao da oni nama praktički poklanjaju brevete, molim ih da mi vi??e ni??ta ne poklanjaju jer mi jeftinije dođe da ih platim. ma uglavnom rasulo! ajd ?živili :uzdravlje

Srce mi je zaigralo,a bogami i ??aka kad mi je prodekan za nastavu rekao da oni nama praktički poklanjaju brevete, molim ih da mi vi??e ni??ta ne poklanjaju jer mi jeftinije dođe da ih platim. ma uglavnom rasulo! ajd ?živili :uzdravlje

neznam za RI al u nas ima isto jako puno nepravde .evo jedan primjer
momak (28 godina) izvanredni student , radi od 8-16 mu je radno vrime svaki dani plus radi subotu kroz jutro i nema teorije da dode slusat ove predmete iz jutra , mozda dode na koji kolokvij ili ispit i to mora pitat sefa jel moze !!! i nas cjenjeni i uvazeni profesor za strojare vrlo vazan (dosta nam predmeta predaje) mu kaze kolega vi morate biti na 90% mojih predavanja a vjeze cemo tolerirat 70% i onda mu da programski zadatak za neke gluposti kojeg je mora radit misec dana i naucit i doc kod ovoga na konzultacije da mu sve iskriza i odgovarat mu i tek je onda kao zasluzio potpis :mad::mad::mad::mad::mad: ja tog profesora izbjegajem jel ja sam poznak da iman kratak fitilj za elementarnu nepravdu koju neki ljudi uzimaju sebi za pravo da mogu svakoga jeba" u zdrav mozak. Da neispadne da sam nadobudan mulac koji samo sere po profesorima moram se slozit da u PFST ima masu asistenata cak i profesora koji iznimno izlaze u susret i bez problema se polazu , vrlo su korektni i da nema njih nase ucenje bi se uveliko otezalo !!! :uzdravlje

eto momak jo?? i radi u istom gradu pa je pu??iona, ??ta je s ovima koji su na brodu, oni sigurno nemogu biti ni na 10% nastave, a kamoli na 90%. Ma sve bi to bilo ok da se lijepo fino objasni na početku 1.god ??ta je uvjet za vanredno studiranje,a ne ovako na kraju ti ga sprče u bulju uz smje??ak na licu. nama je ne??to skroz drugačije bilo rečeno na početku. Pa nisam lud da upisujem vanredno ako poslije toga neču dobit nikakav brevet.A ??to je najjveča ironija od svega u pravilniku o studiranju članak mislim da je 53. pi??e da se ima pravo na tih 8 breveta nakon odslu??ane 2.god. Stvarno neznam kako če to sve zavr??it kad ostatak ljudi koji to jo?? nezna sazna.

Back