Bourbon offshore

casper sta sam cua da bivsi crew maneg dobia posal na tdw uk...opet cete se dopisivati

Nikola, jos uvik iman veze u Bourbona jace nego ti, da nebi ti posa doma iznenada zbog nepomirljivih razlika :hihi

A na Tampena iman prijatelje na poziciji ;)

Last edited:
A di si sad, sto je sad bilo?

Pa nisi bas tako davno bio na Tampena
nisam nista sjeba
minja brod managment i potiralo nas ka zadnje strace...u jedan dan nas skartalo
nisam davno bia tampena...proslo pet miseci...pozdrav i mirno more

Evo po ovome gori postu vidis koliko su sjebana firma pogotovo crewing (mislin na B. Greenmar). Oni za novogradnje dovode nove ljude i to za Evolution, a osobno znam bar desetak ljudi koji su vise godina na firmi i traze prebacaj na Evolutione i ostale MPSV a ovi ih ne jebu.

Evo po ovome gori postu vidis koliko su sjebana firma pogotovo crewing (mislin na B. Greenmar). Oni za novogradnje dovode nove ljude i to za Evolution, a osobno znam bar desetak ljudi koji su vise godina na firmi i traze prebacaj na Evolutione i ostale MPSV a ovi ih ne jebu.

Cudi me da to Mustra nemoze nakrcat jos pogotovo kad uzmu i bez iskustva na offshore. Jako cudno

Koliko sam cuja Mustra gura ali ovi debeli beton imaju, triba bar dva tri puta udrit pa da prodje
:udriglavom :udriglavom :udriglavom

Poštovani kolege

Nedavno sam se prebacio na Bourbon sa dry cargo brodova pa jedan kratak osvrt na temu Bourbon Offshore Greenmar ili BOG:
- Uzimaju ljude bez offshore iskustva uz napomenu da morate imati vezu tj nekoga tko je več tamo zaposlen i on da vas preporuči ili preko " Marinera " ali opet uz preporuku - naravno za strojare ide lakÅ¡e nago za nutičare
- plata za početak niska ali se s vremenom diže i potrebno se sam izboriti za to!!!!
- ugovori su 2/2 ( Afrika )
- kompliciran ukrcaj u Angolu ako idete po prvi put tamo
- imaju brodove DP2 & DP3 klase, MPSV, PSV,AHTS, Barges etc - sve Å¡to jednom đaku treba
- nedavno su promijenili šefa crewing-a pa sad tek treba vidjeti daljnje planove
- Tko traži ulaz i iskustvo u pffshore odličana firma a oni koji gledaju " big money " ne kucati na ova vrata.

Pošto sam iskusio kucanje na vrata raznih agencija, telefon i brdo mailova stavio sam u prvi plan ulaz na offshore a " big money " dolazi kasnije - nakon par godina

LP
:D

@Asinkronus

Upravo je to meni bila kap koja je prelila casu, ja sam na Libertyju ima B2B Poljaka kojemu je Bourbon bio prva offshore kompanija, kad sam ja trazio prebacaj na MPSV tada sam bio 4 godine na Bourbona a taj Poljak godinu dana, meni je receno da nemam iskustva, sto sam prihvatio i pomirio se s tim, da bi slijedeci ugovor moj B2B trazio prebacaj na MPSV i dobio ga, a ne samo to, taj Poljak je dosao mjenjati mog prijatelja na tom MPSV-u koji je stalno na MPSV-ma (DSV,ROV) i moj prijatelj je imao 330 Eura a ovaj Poljak je dosao za 400 eura, tad sam puka i ostalu pricu vjerojatno znade cila Hrvatska.
Politika Bourbona se nije promijenila prema Hrvatima koliko je meni poznato, najzadnju info ja imam od prije par tjedana i prije par dana, prije par tjedana mi je rekao jedan moj prijatelj cif da naviga za 210 eura a da ga je dosao mjenjati Indijac za 300 eura, dok mi je prije par dana prijatelj kapetan rekao da ima 310 eura a mijenja ga Poljak za 380 eura, sto po meni nije mala razlika ni za cifa ni za kapetana.
Hrvata koji mozda imaju malo bolju placu na Bourbona ima ko prstiju na jednoj ruci, a svi ostali koji se hvale ciframa preko 400 eura (bez bonusa a i masu njih cak i sa bonusom) LAZU, ja znam samo dvojicu preko 400 eura (Hrvata) i neka mi nitko ovdje ne prodaje muda za bubrege jer jako dobro znam i upucen sam u Bourbon, pa i prije 4 - 5 dana sam pricao sa Nyonom.
TDW je pregazio Bourbon sto se tice placa ko plitak potok, i place koji neki Hrvati imaju na TDW na Bourbona mogu samo sanjati, ali dao bi se i kladiti da i najmanja placa kapetana na TDW je veca od najvece na Bourbona.

Inace, znam da Mustra gura, stvarno Mariner gura nase sakom i kapom ali zbog onog govna od Poljaka nije mogao, sto ce sad biti otkad je dosao drugi crew manager, viti cemo, oni bi Mustri poslali ponudu za potraznjom samo top 4 i kad bi im on proslijedio CV potencijalnog kandidata oni bi uzeli drugog (info iz prve ruke) a ostale rankove su uzimali na kapaljku.

PS. Ovo gore se ne zezam nego sam ozbiljan ko led.
I jos da dodam, o Bourbonu sve najbolje, ja sam isao ca sa Bourbona iskljucivo zbog loseg odnosa prema nama Hrvatima u vrijeme kad je crew manager bio Poljak i zbog malih placa u odnosu na druge (narocito Poljake) a sve ostale u Bourbonu (Vecinu) u Nyonu cijenim i dan danas sam u kontaktu sa njima kao i sa Marinerom.

Last edited:
Ne znam šta bi reka za Bourbon onda,ja znam trojicu Mastera koji su tamo i zadovoljni su :rolleyes:
A jedan od njizi trizi kaže da ima 600 USD dnevno pa ako laže mene laže i sebe :cool:

@Casper

Na Bourbonu je bilo dobrih placa, dok sam bio DPO tamo imao sam iste pare kao taj tvoj prijatelj kapetan + godisnji bonus znaci da je taj lik stvarno imao losu placu za ROV brod za mastera...jako losu, ali znam da je to moguce, tj. da je tamo sve moguce...
Poljak je dosta stete napravio i ovima u officu je trebalo dosta vremena da to shvate, a valjda ce Tide na vrijeme skuziti da je lik banana...

@akac

Ako nije na ROV brodu laze, ili ne laze ako je ukljucio bonus od pumpe u Nigeriji :)

@Kile

Neznam sto podrazumjevas pod "dobrom placom" jer maximum koji ja znam da je bio na Bourbona, bio je 420 eura bez bonusa na MPSV brodu, a kad pogledas na drugim kompanijama, Master na DSV ili ROV ima od 800 dolara pa na vise, dok je 800 dolara medju najlosijim placama za DSV ili ROV, nerijetko Masteri na DSV imaju preko 1000 dolara, tako da tih 420 eura na Bourbona za MPSV djeluje smijesno.
Sto se tice mog prijatelja na MPSV, slobodno ti dam ime i prezime na PM pa mozes i sam provjeriti i pitati ga osobno.
Inace ovo sto ja pisem za Bourbona odnosi se na PSV i AHTS brodove, istina je da su na MPSV brodovima na Bourbona place uglavnom oko 400 eura (bez bonusa, cifre koje ja spominjem odnose se na Kapetane) ali to nisam htio pisati jer ka sta sam gore naveo, na drugim kompanijama place na takvim vrstama brodova su duplo vece pa oped ispada da su na Bourbona place u banani, a na TDW je najmanja placa kapetanu veca nego najveca Bourbonu na MPSV

Inace Poljak nece doci na TDW dok je Ilija na TDW u to mos biti siguran, neznam otkud ti to da dolazi na TDW?

@Akac,

Upravo ono sto ti je Kile rekao, ako se ne radi o MPSV brodu onda je vjerojatno ukljucio extra bonus u Nigeriji ili extra extra bonus (pumpa), a ako nije to, laze sigurno, ja sam bio na 600 dolara na Bourbona u Nigeriji ali tako kad bi racunao moju placu koja mi je bila 370 eura + 15% godisnji bonus (ali koji dobijes 5% u 6 misec, 5% u 12 misec i 5% nakon 3 godine) i + 15% bonus za Nigeriju (koji dobijes na kraj miseca sa placom, ali taj bonus ima se samo u Nigeriji)

Last edited:
@Asinkronus

Politika Bourbona se nije promijenila prema Hrvatima koliko je meni poznato, najzadnju info ja imam od prije par tjedana i prije par dana, prije par tjedana mi je rekao jedan moj prijatelj cif da naviga za 210 eura a da ga je dosao mjenjati Indijac za 300 eura, dok mi je prije par dana prijatelj kapetan rekao da ima 310 eura a mijenja ga Poljak za 380 eura, sto po meni nije mala razlika ni za cifa ni za kapetana.
Hrvata koji mozda imaju malo bolju placu na Bourbona ima ko prstiju na jednoj ruci, a svi ostali koji se hvale ciframa preko 400 eura (bez bonusa a i masu njih cak i sa bonusom) LAZU, ja znam samo dvojicu preko 400 eura (Hrvata) i neka mi nitko ovdje ne prodaje muda za bubrege jer jako dobro znam i upucen sam u Bourbon, pa i prije 4 - 5 dana sam pricao sa Nyonom.
TDW je pregazio Bourbon sto se tice placa ko plitak potok, i place koji neki Hrvati imaju na TDW na Bourbona mogu samo sanjati, ali dao bi se i kladiti da i najmanja placa kapetana na TDW je veca od najvece na Bourbona.

Inace, znam da Mustra gura, stvarno Mariner gura nase sakom i kapom ali zbog onog govna od Poljaka nije mogao, sto ce sad biti otkad je dosao drugi crew manager, viti cemo, oni bi Mustri poslali ponudu za potraznjom samo top 4 i kad bi im on proslijedio CV potencijalnog kandidata oni bi uzeli drugog (info iz prve ruke) a ostale rankove su uzimali na kapaljku.

Sve istina...nazalost. Ima ih malo vise koji su sad prisli 400 ojri ali jos uvik daleko od broja poljaka na takvin placama a jos dalje od TDW

Ima tu jos puno toga ali se ne smi sve ni pisat. uglavnon se sve svodi na to da triba nac sta drugo :(

@Casper

Pod dobrom placom sam mislio dobru placu za Bourbon, a ne za neku malo bolju firmu...Bourbon se nemoze usporedivati sa npr. Subsea 7, Technip ili sl. posto sam bio i tamo znam kakve su place i tamo...tamo svaki DPO ima vecu placu od kapetana na Bourbonu...
Kazem da sam ja kao DPO imao vece pare nego velika vecina kapetana na Bourbonu na PSV i AHTS, bio sam na ROV, dok to nije slucaj na ostalim firmama...i znam da jebio cif sa 380 EUR + 15% Nigerijski bonus + godisnji bonus, ali mislim da je on bio jedini na firmi sa tom placom za chifa...znam i 2 x Mastera sa preko 550 EUR...isto Bourbon...istina nisu hrvati ;)

Ukratko, meni je Bourbon bio ulazna stanica i nemam nista lose reci za njih, dapace meni su uvijek bili izuzetno korektni pogotovo dok je Yvette bila tamo i jedino sta ja mogu reci jest hvala za ulaz.

Znam da je Ilija tamo, malo vatre :hihi:uzdravlje

Ruzno je u ova vrimena pisat o placama ali ovo sto citan je nevjerojatno mislim placu od 350 do 500 imaju vecinom sekondi i kapi na psv ahts dok barba normalno ima od 500na dalje...stvarno steta za borbon velika fia a take place..inace na pravin firmama 2dpo ima oko 300 i to na psv...ako nije problem jeli zna ko kolika je placa za ahts za strojare na burbona..puno hvala

Last edited:
kako Kile kaze super firma za upasti u offshore. nazalost nista vise nema tu dobro. place srednja zalost. puno manje nego sta nude neke ozbiljnije firme. zato svi ali bas svo koji rade tamo traze drugi posal. naravno da idemo trbuhom za kruhom i to ce trajati sve dok ne skuze ovi u uredu i ne poprave place jer ovako stvarno ne ide. crta sram me reci koliko sam ima na ahts ka prvi makinje. virujem da je duplo manje nego na er. al treba se raditi i ja cu biti tamo dok ne upadne sta bolje

@Crta Zara,

Kad sam ja bio place su se kretale ovako (PSV i AHTS) kako za Nauticare tako i za Strojare ali opet sve ovisi o tome kako se pogodis:

2nd Off / 3rd Eng - od 120 - 170 Eura (bez bonusa)
Ch off / 2nd Eng - od 200 - 250 Eura (bez bonusa)
Master / Ch Eng - od 300 - 370 Eura (bez bonusa)

Tako je bila vecina placa mozda 98%, ima je mozda poneko +/- 10,20 Eura gori, doli, a koliko cujem sad je kao nesto islo gori ali to je opet 10,20 Eura razlike.

Bonus je 15% na godisnju zaradu i daje se: 5% u 6 misec, 5% u 12 misec i 5% nakon 3 godine a oni koji rade u Nigeriji imaju 15% na day rate (ali bez bonusa) i to se isplacuje mjesecno.

@Kile,

Takodjer sve najbolje o Bourbonu, uvijek i svugdje, dobio 5 traininga, DP placen, uvijek su bili fer, sve 5 dok nije dosao Poljak a i onda sve 5 osim njega, i opet bi se vratio kad bi podigli place, jer ja radim za familiju a ne za ime i renome firme.

Last edited:
Back