Benificirani Radni Staz

Idemo dalje!
Svaka cast!
Omogucit otkup minulog staža!
Ukiniut sindikat pomoraca i sve uhljebnike nakočene u njemu!
Preuzet sve funkcije i obaveze sindikata pomoraca i nastavit borbu za sve nas!

VIVA UPH!!!

Kad smo kod funkcija i obveza SPH da li netko mozda zna kolika su mjeseca primimanja tih ljudi? Predpostavljam da ih financiraju porezni obveznici RH, ali ocito je da sve ove puste godine nisu ucinili gotovo nista, odnosno nisu opravdali novce koje primaju.
Bio sam malo skeptican sta se tice UPH do nedavno, kako i nije bilo nekih velikih rezultata, ali ovo je sada veliki korak naprijed stoga cestitam svima koji u ovome sudjeluju, a pogotovo kolegi Marinu.:uzdravlje

Kad smo kod funkcija i obveza SPH da li netko mozda zna kolika su mjeseca primimanja tih ljudi? Predpostavljam da ih financiraju porezni obveznici RH, ali ocito je da sve ove puste godine nisu ucinili gotovo nista, odnosno nisu opravdali novce koje primaju.
Bio sam malo skeptican sta se tice UPH do nedavno, kako i nije bilo nekih velikih rezultata, ali ovo je sada veliki korak naprijed stoga cestitam svima koji u ovome sudjeluju, a pogotovo kolegi Marinu.:uzdravlje

Razlika je u tome sta mi kao UPH radimo svakodnevno medusobno mailovima i ne ekxponiramo se po novinama i tv-u kako Brazzoduro i njegovi pajdasi za svaki qrac. Nas rad u zadnje 2 godine je morao izaci na vidjelo a ne jebe nas sta pisu o nama jer svoj kruh sami zaradivamo bez da ovisimo o vladi RH. O tome se radi UPH je koliko god neki tili priznati ili ne izborila i poseban program za napredovanje i sad beneficirani staz. Ali to je smao pocetak nase ''snjezne lavine'' jer kad izborimo retroaktivni radni staz onda idemo na povlastice i jos puno toga od nasih zahtjeva stoga ljudi smao polako i strpljivo sve ce izaci na vidjelo ko je posten a ko ne. Mada mislim da je svakom HR pomorcu koji je iti malo upucen u zivot kojim zivi sve jasno ko dan.

Srdacan pozdrav i do pisanja :uzdravlje

Pokusavam pronaci da li je na sjednici sabora od 6.5.2011. proslo ovo boldano(do sada se samo navigacija mogla prenosit,sto je krivo tumacenje zakona) i na cemu je UPH inzistirala i borila se od svog samog nastanka tj. da se svi dani mogu prenositi u slijedecu godinu.Jos jednom zelim reci da se i dalje nastavljamo borit vezano za bolovanje koje treba ulaziti u 183 dana bez obzira gdje i kada je bolest nastala jer bolest ne bira ni mjesto ni vrijeme.

Vlada: Izmjene i dopune Pomorskog zakonika

Vlada je na današnjoj sjednici uputila u saborsku proceduru izmjene i dopune Pomorskog zakonika kojima se omogućava pomorcima odlazak u prijevremenu starosnu mirovinu s navršenih 60 godina života i najmanje 15 godina plovidbenog staža.

Ovim bi se pomorcima osigurali blaži uvjeti stjecanja prava na prijevremenu starosnu mirovinu, a što je opravdano jer nakon 60 godina života u najvećem broju slučajeva ne mogu ishoditi zdravstvenu svjedodžbu koja je uvjet za ukrcaj na brod.

Osim ovog pitanja, izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika dovršava se proces tkz. Socijalne reforme za pomorce i to u pitanju poreznog oslobođenja za pomorce. Također, provodi se preostalo usklađivanje sa pravnom stečevinom EU.

Slično kao i u drugim pomorskim državama i kod nas su pomorci oslobođeni plaćanja poreza na dohodak ako provedu više od 183 dana godišnje u inozemstvu. Po novim izmjenama, pomorcima u međunarodnoj plovidbi bi se dio od 183 priznata dana, koje su mogli koristiti za put do broda, liječenje ili usavršavanje u inozemstvu, ali ih nisu iskoristili, mogao prebaciti u sljedeću godinu.

Dosadašnjim Pomorskim zakonikom brodari u međunarodnoj plovidbi u cijelosti su oslobođeni plaćanja poreza na dobit, a ovim izmjenama predlaže se, po uzoru na druge europske pomorske države, uvođenje poreza po tonaži.

Način obračuna poreza po tonaži s iznosima koji se plaćaju preuzet je iz modela istovrsnog poreza kakav je usvojen u Cipru i potvrđen od Europske komisije. Porez po tonaži obračunava se tako da se na svakih 100 jedinica neto tonaže broda koji sudjeluje u sustavu plaćanja ove vrste poreza plaća određeni iznos.

Međutim, uvođenje ovog poreza daje dodatne instrumente za poticaj razvoja kvalitetnog brodarstva kroz koje se osigurava i obveza brodara da na svoje brodove ukrcavaju hrvatske pomorce radi odrađivanja vježbeničkog staža, nakon čega se značajno povećava konkurentnost tih pomoraca na svjetskom tržištu radne snage.

Predloženo je da brodar gubi pravo na tonažni porez u odnosu na određeni brod i postaje obveznik plaćanja poreza na dobit u slučaju ako brod koji je prijavljen u sustav poreza po tonaži bude u tri godine dva puta zaustavljen jer ne udovoljava standardima sigurnosti, zaštite okoliša ili životnih i radnih uvjeta pomoraca.

Zakonom se propisuje i oslobođenje od plaćanja poreza po odbitku za određene vrste usluga koje su vezane za financiranje i iskorištavanje brodova. Naime, u skladu s međunarodnom praksom u brodarstvu i činjenicom da ovaj porez po stopi od 20 posto služi suzbijanju izbjegavanja plaćanja poreza na dobit, isti se ne bi trebao odnositi na plaćanje određenih usluga vezanih za financiranje i iskorištavanje brodova u međunarodnoj plovidbi koje brodari u međunarodnoj plovidbi po samoj prirodi svog posla i činjenici da se radi o globalnoj industriji koriste u raznim zemljama.

Last edited:
Frankie prode li ovo mi smo ne na konju nego u avionu!

Cak i ovaj drugi dio se tice direktno jednog od nasih ciljeva u svrhu promicanja pomorstva i zastite rada ljudi na brodovima sta je super.

Di nades ove likove za avatar majke ti.

Aj Z!

Pokusavam pronaci da li je na sjednici sabora od 6.5.2011. proslo ovo boldano(do sada se samo navigacija mogla prenosit,sto je krivo tumacenje zakona) i na cemu je UPH inzistirala i borila se od svog samog nastanka tj. da se svi dani mogu prenositi u slijedecu godinu.Jos jednom zelim reci da se i dalje nastavljamo borit vezano za bolovanje koje treba ulaziti u 183 dana bez obzira gdje i kada je bolest nastala jer bolest ne bira ni mjesto ni vrijeme.

Vlada: Izmjene i dopune Pomorskog zakonika

Vlada je na dana??njoj sjednici uputila u saborsku proceduru izmjene i dopune Pomorskog zakonika kojima se omogućava pomorcima odlazak u prijevremenu starosnu mirovinu s navr??enih 60 godina ?života i najmanje 15 godina plovidbenog sta?ža.

Ovim bi se pomorcima osigurali bla?ži uvjeti stjecanja prava na prijevremenu starosnu mirovinu, a ??to je opravdano jer nakon 60 godina ?života u najvećem broju slučajeva ne mogu ishoditi zdravstvenu svjedod?žbu koja je uvjet za ukrcaj na brod.

Osim ovog pitanja, izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika dovr??ava se proces tkz. Socijalne reforme za pomorce i to u pitanju poreznog oslobođenja za pomorce. Također, provodi se preostalo usklađivanje sa pravnom stečevinom EU.

Slično kao i u drugim pomorskim dr?žavama i kod nas su pomorci oslobođeni plaćanja poreza na dohodak ako provedu vi??e od 183 dana godi??nje u inozemstvu. Po novim izmjenama, pomorcima u međunarodnoj plovidbi bi se dio od 183 priznata dana, koje su mogli koristiti za put do broda, liječenje ili usavr??avanje u inozemstvu, ali ih nisu iskoristili, mogao prebaciti u sljedeću godinu.

Dosada??njim Pomorskim zakonikom brodari u međunarodnoj plovidbi u cijelosti su oslobođeni plaćanja poreza na dobit, a ovim izmjenama predla?že se, po uzoru na druge europske pomorske dr?žave, uvođenje poreza po tona?ži.

Način obračuna poreza po tona?ži s iznosima koji se plaćaju preuzet je iz modela istovrsnog poreza kakav je usvojen u Cipru i potvrđen od Europske komisije. Porez po tona?ži obračunava se tako da se na svakih 100 jedinica neto tona?že broda koji sudjeluje u sustavu plaćanja ove vrste poreza plaća određeni iznos.

Međutim, uvođenje ovog poreza daje dodatne instrumente za poticaj razvoja kvalitetnog brodarstva kroz koje se osigurava i obveza brodara da na svoje brodove ukrcavaju hrvatske pomorce radi odrađivanja vje?žbeničkog sta?ža, nakon čega se značajno povećava konkurentnost tih pomoraca na svjetskom tr?ži??tu radne snage.

Predlo?ženo je da brodar gubi pravo na tona?žni porez u odnosu na određeni brod i postaje obveznik plaćanja poreza na dobit u slučaju ako brod koji je prijavljen u sustav poreza po tona?ži bude u tri godine dva puta zaustavljen jer ne udovoljava standardima sigurnosti, za??tite okoli??a ili ?životnih i radnih uvjeta pomoraca.

Zakonom se propisuje i oslobođenje od plaćanja poreza po odbitku za određene vrste usluga koje su vezane za financiranje i iskori??tavanje brodova. Naime, u skladu s međunarodnom praksom u brodarstvu i činjenicom da ovaj porez po stopi od 20 posto slu?ži suzbijanju izbjegavanja plaćanja poreza na dobit, isti se ne bi trebao odnositi na plaćanje određenih usluga vezanih za financiranje i iskori??tavanje brodova u međunarodnoj plovidbi koje brodari u međunarodnoj plovidbi po samoj prirodi svog posla i činjenici da se radi o globalnoj industriji koriste u raznim zemljama.

Morat cu ipak malo nadopunit post u svrhu samopromocije UPH. S obzirom da i dalje ima slijepih i pored zdravih ociju prodajem jeftino indijske roznice.Mozda im one pomognu da progledaju kad je kvalitet hrvatskih roznica upitan.
Pomorac.net

da niko od vas ne mrdne ku.con dalje od ovoga,učinili ste vi??e i va?žnije od "plačenika" u zadnjih ne znan ni ja koliko godina,SVAKA ČAST!

Evo ga jutros nam u diokleacijanovim podrumima u Splitu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u suorganizaciji s hrvatskim hidrografskim institutom obiljezava europski dan pomorstva strucnim skupom "Pomorci u sredistu hrvatske pomorske politike". Upravo perem noge,jedem bonbone i punim pistolje,a zena pegla sluzbenu UPH uniformu(bijele bermude,majica kratkih rukava sa bojama UPH i bijele sprinterice na nogama,bijela kapa frontirka i plave metalizirane ocale) pa idem vidit kako to oni dozivljavaju pomorca u sredistu hrvatske pomorske politike. Nekako mi sam naslov skupa govori da smo im meta i da nas drze na nisanu. Nikad nisam volija bit u sredistima nicega,a ponajmanje politike. Ali pripucaju li ja cu uzvratit to je sigurno ko dan.

Evo ga jutros nam u diokleacijanovim podrumima u Splitu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u suorganizaciji s hrvatskim hidrografskim institutom obiljezava europski dan pomorstva strucnim skupom "Pomorci u sredistu hrvatske pomorske politike". Upravo perem noge,jedem bonbone i punim pistolje,a zena pegla sluzbenu UPH uniformu(bijele bermude,majica kratkih rukava sa bojama UPH i bijele sprinterice na nogama,bijela kapa frontirka i plave metalizirane ocale) pa idem vidit kako to oni dozivljavaju pomorca u sredistu hrvatske pomorske politike. Nekako mi sam naslov skupa govori da smo im meta i da nas drze na nisanu. Nikad nisam volija bit u sredistima nicega,a ponajmanje politike. Ali pripucaju li ja cu uzvratit to je sigurno ko dan.

Jelji ti ides tamo da bidnes sljasticar i bacas i ljovis kugljice sljadoljeda ilji da predstavljas UPH? :hihi:hihi:hihi:hihi:hihi

nosi mi se bila booojaaaa...aj druze, i sve lipo diplomatski rijesi. odnesi i jedan cesalj, stavi ga u zadnji zep, pa ako vidid rina daj mu...kad sdp ne vidi, da ne ispadnes i ti corav.

Procitajte ovu nebulozu, stvarno neznam sta da kazem, neman komentara...nevjerojatno kako su ljudi.....neman rijeci.....Sv. Nikola cuvaj nas...:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Cropix
Iako su u subotu stupile na snagu izmjene Pomorskog zakonika koje se tiču povratka pomorcima na beneficirani sta?ž i stjecanja uvjeta za odlazak u mirovinu, ostao je niz otvorenih pitanja, među kojima se izdvaja i mogućnost davanja otkaza pomorcima koji ispunjavaju propisane uvjete za â??penzioniranjeâ?, dakle navr??ili su 60 godina ?života, a imaju i 15 godina plovidbenog sta?ža.
Dvojbe i nedosljednosti

- Mi??ljenja o tome su podijeljena. Jedni misle da je to pravo koje pomorac mo?že i ne mora koristiti, dok drugi smatraju da je kompaniji dopu??teno, budući da je riječ o punoj mirovini, otkazati ugovor o radu s pomorcem.

Odgovor ćemo najvjerojatnije morati potra?žiti odgovor kroz sudske odluke, ne uspijemo li isto rije??iti kolektivnim ugovorom - navodi kap. Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske.

Suglasja među nadle?žnima nema ni oko pitanja mogu li pomorci u nacionalnoj plovidbi koji imaju sustav brze izmjene boravka na brodu i kod kuće, poput članova posade trajekata i dvotrupaca, tra?žiti od brodara da im plaća sta?ž s povećanim trajanjem za cijelu godinu.

- Dio sudionika tih rasprava smatra da pomorci u nacionalnoj plovidbi poput kolega u međunarodnoj plovidbi imaju pravo na beneficirani sta?ž samo tijekom boravka na brodu, dok drugi tra?že da im se prizna i boravak kod kuće, jer je isto riječ o preraspodjeli rada, odnosno o slobodnim danima ostvarenim na osnovi prekomjernog rada.

Mislim da bi, prema zakonskoj odredbi, pomorci imali pravo na sta?ž s povećanim trajanjem samo za vrijeme boravka na brodu, te da bi im brodar trebao platiti prekovremeni rad, a ne im to pretvarati u slobodne dane. Također, brodar bi trebao osigurati dovoljan broj pomoraca za â??pokrivanjeâ? svih smjena - ističe kap. Predrag Brazzoduro
.

Evo staro pokvareno kljuse se opet javilo i pokazalo svoje zastitnicko lice prema pomorcima.Mislim da bi zastitnik pomoraca trebao biti Sv.Predrag umjesto Nikole. Sreca Predragova da nije peder i da se ne bori za prava pedera vec pomoraca koji ga pametni kakvi jesu eto vec 20 godina primaju u bulju bezpogovorno. Da je peder trebala bi mu viza za izac na ulicu nakon ove izjave,ali jasno ovo ce proci kao i sve u nas bez ispaljenog metka.
Beereseeker dobar si decko,ali los ekonomist. Kapetan se evo vec 20 godina borio za beneficirani.Jos malo pa penzija,a i sinu mu bas ne ide kako kaze.Znaci sve je spremno da njegov iscidak preuzme poziciju kad cale ode u pensiju i onda idemo u iducih 20 godina borbe.
On je misljenja.Poserem mu se na misljenje.Svaki supak danas ima misljenje pa tako i ovaj supak.Radim 183 dana godisnje 12 sati dnevno bez vikenda i praznika.Koliko je to odradjenih radnih punih dana godisnje???
Veliki legalista bi se borio sudom. Podjseca me na odvjetnike moga oca.Spor traje 22 godine. Ja sam ga preuzeo ima 4 i dobio prvostepeno.Pa on je pametan poput odvjetnika moga oca.Pa nije lud ugasit spinu koja ga poslusno hrani evo vec 20 godina.

S drugu stranu mozda je novinar ovo i krivo prenio.Mozda je Pedjica mislio na nacionalnog brodara i pomorce u nacionalnoj plovidbi,ali opet ne mozes zastupat pomorce i bit ovoliko neprecizan u izjavama.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/140584/Default.aspx

Ne upravo sam provjerio govnjar misli upravo ono sto je napisano. Odnosi se i na ove u nacionalnoj kao i na one u medjunarodnoj plovidbi.Znaci opet nas je izjebalo. Jedina dobra vijest je da ce se mozda dozvolit retrogradni otkup staza. Da li samo do kada su nas uveli u sistem ili i od prije to ostaje otvoreno pitanje kao i sve u nas.

Last edited:
Back