maninjorgo
-----------------
kad narasten i buden predsjednik vlade, ja cu prominit zakon. dvi za jednu , a kokolu samo ....za godinu navigacije dva miseca cista staza. to ce bit amandman.

...
Mogu li ja sad pitat jedno "tupavo" pitanje...
Oce li se moc mozda platit mirovinsko za ove godine sta smo prije bili na brodu,znaci da nam se prizna i beneficirani staz za ove godine prije ili nema sanse...
Ne vicite odma samo pitam...
Ponosan sam na udrugu i na ljude u njoj.
Kolege pioniri, polako smanjimo dozivljaj nek prvo oni to donesu i nek prodje pa tek onda slavit i cestitat, ne bi bilo prvi put da promine misljenje, tko se od mlika opece taj i na jogurt puse, al nije do prije dva dana se govorilo da nema nista od toga.
Pitanje je na mjestu ali mislim da se to nece moc retroaktivno rjesit jednako kao sto nam nije omogucen retroaktivni dokup staza.
Kolega
Pismo je super kao sto sam rekao mada izmjena zakona ako ide s amadmanom kakav je predlozen mislim da je ipak korak naprid u odnosu na dosadasnje mada ona za stare tovare poput Propuha,maninjorga i mene ne znaci nista. Mi 15 godina navigacije u sistemu necemo skupit jos za dva zivota.Eto drago mi je bar za buduce narastaje. Ovo bi moga bit nakon alternativnog skolovanja prvi pozitivni pomak hrvatske drzave da ide u smjeru pomorske,a ne primorske zemlje.Zivi bili pa vidili.
potpuno se slazem s ovim. Sad sve triba doc crno na bilo... Izac u narodne novine - i onda festa!
A sta se tice oporbe - ma 100% sam siguran da bi im mi bili zadnja rupa na svirali. Pomorsku politiku SDP-a vodi rijecki lobi, barem koliko sam ja u to upucen, a njima su ove teme daleke. Jednom prije otprilike 2 godine, poslao sam jedno pismo u svoje ime savjetu za pomorstvo SDP-a i pita ih za misljenje i politici prema pomorcima. naravno odgovor nikad nisam dobia. isto tako sjecamo se odgovora Ive josipovica na nase upite...
Dakle, HVALA JADRANKA!
Virujen da će se to vrlo brzo usvojiti, izborna je godina, a Jaca vidi da joj popularnost svaki dan pada...evo odustala je i od poreza na vikendice (da se i Frankie malo veseli)...
Međutim, vi??e izvora iz HDZ-a i Vlade potvrdilo je Novom listu da se u ovoj godini sigurno neće naplaćivati porez na kuće za odmor, luksuzne automobile i plovila prema njihovoj vrijednosti, nego će se i dalje primjenjivati zakonske odredbe po kojima se na vikendice naplaćuje porez od pet do 15 kuna po četvornom metru, a na vozila i plovila prema snazi motora i starosti.
A ??to se tiče benificiranog sta?ža, mom mu?žu, Kokolu, Belboyu, Casperu, Gucu i ostalima koji su pre??li 40-tu, to neće puno pomoći, pa ja predla?žem, čim prođe benificirani, da odmah idemo sa prijedlogom za retroaktivni dokup sta?ža...
Drago mi je da se ova tema nacela jer je to upravo ono o cemu san tija sa vama malo popricat. Naime, gospoda iz vlade a i oni redikuli iz sindikata konstantno guraju tezu da smi mi ovo prije par godina ubaceni u "sistem". Sa tom se tezom nesmimo nikako slozit jer je priznavanje toga statusa potpis kapitulacije. Mi smo u sistemu bili uvik, a nije nasa krivica ni pogreska sta sistem nije funkcionira i sta su nas se sitili tek kad su svatili da im mozemo lipo punit kesu. Ja, ka i vecina nas koji navigamo po 15 i vise godina smo se u ono vrime uredno prijavljivali na socijalno kad smo dolazili i odlazili sa brodova i socijalno mora imat evidenciju o tome.. Sican se tada kolega iz rijeke koji su cak i placali !!! to socijalno, ljudima su vec tada dolazile ovrhe za astronomske cifre dugova, dok mi u Splitu nismo placali nista (jos jedna u nizu nebuloza "sistema"). U svakom slucaju, mislin da se za retroaktivno otplacivanje minule navigacije treba borit svim snagama. Nema teorije da nam tu prodaju muda za bubrige i uvjere nas da postojimo i navigajemo tek od kada smo po njima usli u "sistem"
Imas jos jednu stvar u tome svemu.Casper je placa to za sve ove godine za koje mi nismo,a i dan danas placa s tim da placa duplo nego mi ako ne i jace. On je super pomorac. On placa za rank admirala ocito mada taj rank uopce ne postoji prema onom popisu. Casper ajde napisi ovde koliko ti izdvajas misecno.