Benificirani Radni Staz

kad narasten i buden predsjednik vlade, ja cu prominit zakon. dvi za jednu , a kokolu samo ....za godinu navigacije dva miseca cista staza. to ce bit amandman.

jebate,pa kako cu skupit za penziju,to mi triba 75 godina ciste za napunit 15 za penziju,ti si gori od kradezea,a meni bi tribalo za ove muke sa sporin netom stavit bar trostruko na svaku godinu

Svaka cast

Svaka cast

Prije svega tija bi se zahvalit Marinu (Kolegi) sta je srocija ovo pismo kao i svima ostalima iz udruge,Hvala.
Mislim da je ovo veliki korak,pa makar bija za ove mlade narastaje,ali dobra stvar u svakom slucaju jer smo je definitivno zasluzili.
Mogu li ja sad pitat jedno "tupavo" pitanje...
Oce li se moc mozda platit mirovinsko za ove godine sta smo prije bili na brodu,znaci da nam se prizna i beneficirani staz za ove godine prije ili nema sanse...
Ne vicite odma samo pitam...:o
Ponosan sam na udrugu i na ljude u njoj.

di si brate po kilima

nije ti glupo pitanje. To san pita na sastanku u ministarstvu u 10. misec gospodina iz mirovinskog. Njegov je odgovor bija da ne moze jer bi to bilo prekomplicirano za izvest:udriglavom:udriglavom

prisustvovali smo Bellboy i ja i na svaki prijedlog od bilo cije strane na tom sastanku, gospodinov je odgovor bija da bi to bilo prekomplicirano. to ti je otprilike ugrubo protiv cega se borimo. sta god pitas ikoga, prvi je odgovor "ne moze, niti ce ikad moc"

Kolege pioniri, polako smanjimo dozivljaj nek prvo oni to donesu i nek prodje pa tek onda slavit i cestitat, ne bi bilo prvi put da promine misljenje, tko se od mlika opece taj i na jogurt puse, al nije do prije dva dana se govorilo da nema nista od toga.

...
Mogu li ja sad pitat jedno "tupavo" pitanje...
Oce li se moc mozda platit mirovinsko za ove godine sta smo prije bili na brodu,znaci da nam se prizna i beneficirani staz za ove godine prije ili nema sanse...
Ne vicite odma samo pitam...:o
Ponosan sam na udrugu i na ljude u njoj.

Pitanje je na mjestu ali mislim da se to nece moc retroaktivno rjesit jednako kao sto nam nije omogucen retroaktivni dokup staza.

Kolege pioniri, polako smanjimo dozivljaj nek prvo oni to donesu i nek prodje pa tek onda slavit i cestitat, ne bi bilo prvi put da promine misljenje, tko se od mlika opece taj i na jogurt puse, al nije do prije dva dana se govorilo da nema nista od toga.

potpuno se slazem s ovim. Sad sve triba doc crno na bilo... Izac u narodne novine - i onda festa!

A sta se tice oporbe - ma 100% sam siguran da bi im mi bili zadnja rupa na svirali. Pomorsku politiku SDP-a vodi rijecki lobi, barem koliko sam ja u to upucen, a njima su ove teme daleke. Jednom prije otprilike 2 godine, poslao sam jedno pismo u svoje ime savjetu za pomorstvo SDP-a i pita ih za misljenje i politici prema pomorcima. naravno odgovor nikad nisam dobia. isto tako sjecamo se odgovora Ive josipovica na nase upite...

Dakle, HVALA JADRANKA!

Pitanje je na mjestu ali mislim da se to nece moc retroaktivno rjesit jednako kao sto nam nije omogucen retroaktivni dokup staza.

Frankie na to sam mislija,pa bilo bi posteno da tako bude.
Gigi znam da je rano za slavit,ali samo sam tija rec da bi ovo bila super stvar,i ja sam ima deset godina na brodu,od 19 god. pa nebi bilo lose da platim koju godinu unazad pa da i to rijesim,pa bar neku penziju da covik osigura,iako se nadam da mi nece tribat.
Na brodu sam pa mi svaka lipa vijest ulipsa dan,a znam da je malo rano za slavlje

Virujen da će se to vrlo brzo usvojiti, izborna je godina, a Jaca vidi da joj popularnost svaki dan pada...evo odustala je i od poreza na vikendice (da se i Frankie malo veseli)...

Međutim, vi??e izvora iz HDZ-a i Vlade potvrdilo je Novom listu da se u ovoj godini sigurno neće naplaćivati porez na kuće za odmor, luksuzne automobile i plovila prema njihovoj vrijednosti, nego će se i dalje primjenjivati zakonske odredbe po kojima se na vikendice naplaćuje porez od pet do 15 kuna po četvornom metru, a na vozila i plovila prema snazi motora i starosti.

A ??to se tiče benificiranog sta?ža, mom mu?žu, Kokolu, Belboyu, Casperu, Gucu i ostalima koji su pre??li 40-tu, to neće puno pomoći, pa ja predla?žem, čim prođe benificirani, da odmah idemo sa prijedlogom za retroaktivni dokup sta?ža...

Ma zrile ne beri brigu za ove haltere cu grist za retroaktivni dokup. Sto se tice poreza na nekretnine on je jasno dobrodosao da dokupim jos jeftinijih kvadrata.
Evo sad u zadnje vrime gledam malo po Strozancu, Grljevcu malo u brdo sa pogledom.Pa ako netko zna nekoga u problemima sto vecim to bolje neka javi. Interesira me tzv. pasivna kuca. Dobija sam jednu sliku sta mi je mastu jako,jako zagolicala.

Kolega
Pismo je super kao sto sam rekao mada izmjena zakona ako ide s amadmanom kakav je predlozen mislim da je ipak korak naprid u odnosu na dosadasnje mada ona za stare tovare poput Propuha,maninjorga i mene ne znaci nista. Mi 15 godina navigacije u sistemu necemo skupit jos za dva zivota.Eto drago mi je bar za buduce narastaje. Ovo bi moga bit nakon alternativnog skolovanja prvi pozitivni pomak hrvatske drzave da ide u smjeru pomorske,a ne primorske zemlje.Zivi bili pa vidili.

Evo Frankie i ja isto spadam u va??u grupu di si ti proph i maninjorgo i sla?žem se da je posli alternativnog pomaka ovo jedan pozitivni pomak na??e dr?žave i da bar ovim na??im mladim nara??tajima ostavimo malo vi??e nade u bolju budućnost ??to se pomorskog ?života tiče.

potpuno se slazem s ovim. Sad sve triba doc crno na bilo... Izac u narodne novine - i onda festa!

A sta se tice oporbe - ma 100% sam siguran da bi im mi bili zadnja rupa na svirali. Pomorsku politiku SDP-a vodi rijecki lobi, barem koliko sam ja u to upucen, a njima su ove teme daleke. Jednom prije otprilike 2 godine, poslao sam jedno pismo u svoje ime savjetu za pomorstvo SDP-a i pita ih za misljenje i politici prema pomorcima. naravno odgovor nikad nisam dobia. isto tako sjecamo se odgovora Ive josipovica na nase upite...

Dakle, HVALA JADRANKA!

Ne sla?žem se s tobom, da ne juri??amo na oporbu, jer sad je pravo vrime...ali ne pisati nekim potrčcima u nekim beznačajnim odborima, savjetima itd. nego drito u glavu...
Evo, ovo tvoje pismo Jaci, samo ga malo preinačiti i poslati npr. Čačiću (iako je po mnogima bahat i karakterna 0 , mislim da jedini ima smisla za ekonomiju, pa mo?žda ga privuče onih 2%) ili Damiru Kajinu (čovik je uporan i dosljedan, kada se za ne??to zauzme), Milanovića ću zaobići (obični mediokritet, koji misli da je popio svu pamet svita), ali bi zato poslala npr. Baji...

Dok ne stupi na snagu - ne virujem.
nono.gif

Izborna je godina, a ovi lupezi na vlastu su sposobni za svasta.
ceka.gif

Tako da - strpljen, spasen.

Svaka cast Marinu, reka je sve ka Sveto Pismo
zivili.gif

P.S.

Onaj dio na kraju, o borbi protiv kriminala i korupcije
rofl.gif
biggrinlove.gif

Ka prvo svaka cast Kolega na odlicno srocenom pismu(ka i uvik),medjutim slozija bi se sa ljudima koji kazu da dok taj beneficirani nevidimo crno na bilo da je prerano za bilo kakvo slavlje,imajuci na umu sa kakvim "ljudima"imamo posla.

Sad bi se malo osvrnija na dokup staza ili retroaktivnu uplatu mirovinskog za period koji mozemo dokazat da smo navigali.
Iako mislim da niko od nas sta navigajemo ne racuna na to da ce zivit iskljucivo od te i takve penzije(ka sta je u HR)u svakom slucaju mislim da bi dosta pomoraca bilo zainteresirano za takvu mogucnost koju bi tribali pokusat izborit iskljucivo kao mogucnost,a ne kao obvezu.

Citajuci ono sta je Turist napisa kako su na jednom od sastanaka apriori odbili takvu mogucnost iz razloga "da im je to pre-komplicirano" u prevodu (lini su i nesposobni) cak i za uzest pare koje bi im sigurno u ovakvoj situaciji u kojoj je HR dobro dosle,misljenja sam da bi im se mogao ponudit jedan primjer izracuna kako bi to tribalo izgledat.

Imajuci u vidu da hrvatski "politicari" spadaju u najnizi (parazitski)oblik zivota od kojih vecina svojim znanjem i vjestinama obavljajuci bilo kakav posten posao nebi bila u stanju prehranit sebe i obitelj,svoj izlaz su nasli ulaskom u mutne vode politike di nikome za nista ne odgovaraju,a u isto vrime mogu prakticirat sve svoje skrivene talente,ulizivanje sebi slicnima radi osobnih probitaka,razne vrste kriminalnih aktivnosti(kradje,varanje,lazi,mito i razne vrste korupcije,otimanje i diljenje rodbini i poslusnicima nacionalnog bogatstva...),a sve to o trosku naroda koji ih placa.

Uzevsi u obzir sve gori navedeno mislim da bi takvi mentalni sklop ljudi neke brojke mogle zaintrigirat,kao npr.da neko ko bi tija (karikirano govoreci) retroaktivno uplatit deset-petnaest god.mirovinskog da im isprsi stotinjak tisuca kuna u nekim ratama,pa pomnozeno sa brojem ljudi koji bi tu mogucnost tili iskoristit opet bi se doslo do "nekih milijardi kn".

BTW Kolega ona 1.5 miljarda ti je "preeeskromna" ako se vicenco blagaic rasipa sa nekih 6-7 od nautickog turizma:D:uzdravlje

ne sican se koje godine je poceja endorsement breveta,ali odonda se ovjerava sva navigacija u matrikuli,tako da se to mora priznat,a sta je zrile rekla,ako ne daju retroaktivno,nema sansi da neki od nas skupe 15 godina

to ti je sad predugo da se ise u detalje a brodski net mi baca na zivce. ukratko, razgovarali smo o tome kako bi zbrojili dane po matrikuli, kako bi sami donili izracun da oni jadni ne moraju kontat, i recena in je neka okvirna cifra sta san izbacija iz glave za sebe pa puta bar 10000 i opet je to bilo prekomplicirano. samo kazu koliko bi to ljudi tribalo radit i tako u nedogled. naravno da bi tribalo zaposlit jos jedno 100 ljudi u birokraciju za takvo nesto ostvarit. ja in se divin koliko razloga mogu nac za ne radit, jaci su od ijednoga crnoga

mislin da bi se moglo jedino ako bi se uletilo bmw-on u ministarstvo. svojedobno su se u splitu tako rjesavali problemi

jos je i problem sta se na tin sastancima ne drzi do toga ko govori nego svi u jedan glas pa ko je glasniji njega netko mozda slusa. spektakl!!

Virujen da će se to vrlo brzo usvojiti, izborna je godina, a Jaca vidi da joj popularnost svaki dan pada...evo odustala je i od poreza na vikendice (da se i Frankie malo veseli)...

Međutim, vi??e izvora iz HDZ-a i Vlade potvrdilo je Novom listu da se u ovoj godini sigurno neće naplaćivati porez na kuće za odmor, luksuzne automobile i plovila prema njihovoj vrijednosti, nego će se i dalje primjenjivati zakonske odredbe po kojima se na vikendice naplaćuje porez od pet do 15 kuna po četvornom metru, a na vozila i plovila prema snazi motora i starosti.

A ??to se tiče benificiranog sta?ža, mom mu?žu, Kokolu, Belboyu, Casperu, Gucu i ostalima koji su pre??li 40-tu, to neće puno pomoći, pa ja predla?žem, čim prođe benificirani, da odmah idemo sa prijedlogom za retroaktivni dokup sta?ža...

Drago mi je da se ova tema nacela jer je to upravo ono o cemu san tija sa vama malo popricat. Naime, gospoda iz vlade a i oni redikuli iz sindikata konstantno guraju tezu da smi mi ovo prije par godina ubaceni u "sistem". Sa tom se tezom nesmimo nikako slozit jer je priznavanje toga statusa potpis kapitulacije. Mi smo u sistemu bili uvik, a nije nasa krivica ni pogreska sta sistem nije funkcionira i sta su nas se sitili tek kad su svatili da im mozemo lipo punit kesu. Ja, ka i vecina nas koji navigamo po 15 i vise godina smo se u ono vrime uredno prijavljivali na socijalno kad smo dolazili i odlazili sa brodova i socijalno mora imat evidenciju o tome.. Sican se tada kolega iz Rijeke koji su cak i placali !!! to socijalno, ljudima su vec tada dolazile ovrhe za astronomske cifre dugova, dok mi u Splitu nismo placali nista (jos jedna u nizu nebuloza "sistema"). U svakom slucaju, mislin da se za retroaktivno otplacivanje minule navigacije treba borit svim snagama. Nema teorije da nam tu prodaju muda za bubrige i uvjere nas da postojimo i navigajemo tek od kada smo po njima usli u "sistem"

Last edited:
Drago mi je da se ova tema nacela jer je to upravo ono o cemu san tija sa vama malo popricat. Naime, gospoda iz vlade a i oni redikuli iz sindikata konstantno guraju tezu da smi mi ovo prije par godina ubaceni u "sistem". Sa tom se tezom nesmimo nikako slozit jer je priznavanje toga statusa potpis kapitulacije. Mi smo u sistemu bili uvik, a nije nasa krivica ni pogreska sta sistem nije funkcionira i sta su nas se sitili tek kad su svatili da im mozemo lipo punit kesu. Ja, ka i vecina nas koji navigamo po 15 i vise godina smo se u ono vrime uredno prijavljivali na socijalno kad smo dolazili i odlazili sa brodova i socijalno mora imat evidenciju o tome.. Sican se tada kolega iz rijeke koji su cak i placali !!! to socijalno, ljudima su vec tada dolazile ovrhe za astronomske cifre dugova, dok mi u Splitu nismo placali nista (jos jedna u nizu nebuloza "sistema"). U svakom slucaju, mislin da se za retroaktivno otplacivanje minule navigacije treba borit svim snagama. Nema teorije da nam tu prodaju muda za bubrige i uvjere nas da postojimo i navigajemo tek od kada smo po njima usli u "sistem"

Imas jos jednu stvar u tome svemu.Casper je placa to za sve ove godine za koje mi nismo,a i dan danas placa s tim da placa duplo nego mi ako ne i jace. On je super pomorac. On placa za rank admirala ocito mada taj rank uopce ne postoji prema onom popisu. Casper ajde napisi ovde koliko ti izdvajas misecno.

Imas jos jednu stvar u tome svemu.Casper je placa to za sve ove godine za koje mi nismo,a i dan danas placa s tim da placa duplo nego mi ako ne i jace. On je super pomorac. On placa za rank admirala ocito mada taj rank uopce ne postoji prema onom popisu. Casper ajde napisi ovde koliko ti izdvajas misecno.

Ma pusti Caspera, on plaća Cosmopolitan life, to je ono osiguranje ??ta ga plaća?? do 99-te godine ?života...a on se nakupio sta?ža i na Tankersku...
A imam ja jednoga koji me uvjerava da je on sve ove godine sebi plaća sta?ž, pa mi nije zna objasniti po kojoj osnovi, da bi mi na kraju prizna da plaća poljoprivedno...(ka bitno da su godine sta?ža)...

" U vladi ne razumiju i nije ih briga " kaže zapovjednica Vera Zec zapovjednica iz Kostrene
Današnji Novi list , Pomorci ne vjeruju Kosor

Back