Atlanship

Eee.., da! Ta ekipa tamo na Atlanshipu su upravo lumeni koji su se prekvalificirali za "20tkn", kako kažeš.
Ljudi postigli diplome pa se časno uz-oholili.., ha ha ha! Pajdo moj, ne treba meni prekvalifikacija za bižuteriju.
Ja sam diplomirao dva puta redovnim putem.

Jooo, je se napalljuju na ovo "bižuterija".., he he he!

Onda nisi ni ti puno bolji od njih kad si diplomirao dva puta a radis treci posao kao dio posade. ( nisi tamo jer to zelis radit )
Life is brutal.

Onda nisi ni ti puno bolji od njih kad si diplomirao dva puta..,

Aj.., bižuterijo biž' ća od mene. Å ta čeÅ¡ sad ovdje do Sudnjeg dana naklapati tko sam i kakav sam?! I zaÅ¡to si se uzjogunio ti i tebi slični?! Da li sam povrijedio vaÅ¡ časnički imidž? PonaÅ¡ajte se kako toka, pa ćemo vas hvaliti. MisliÅ¡ da ću se tobom ovdje dokazivati da sam u redu ili sam monstrum kakvim me ti doživljavaÅ¡?

Ja sam rekao svoje, a to je da sam pobjegao s broda zbog trojice hrvatskih hohÅ¡taplera s kojima ne'moÅ¡ na lijep način! I kompanija mi je naplatila kartu, s objaÅ¡njenjem da sam ja napravio "breach of contract". Znači, trebao sam ostati na brodu i strepiti da me bace preko bande ili da mi podmetnu pe'Å¡est kila droge u kabinu?! BTW, o zapovjedniku koji je tamo, joÅ¡ nisam čuo niti jednu dobru riječ od ljudi koji su bili s njim! Ako netko pronađe člana posade koji će dati pohvalu o tom yebivjetru, neka mi javi. Dapače, nudim opkladu 100 eura nasuprot 1 cent. Inicijali onorevole Atlanship Mageljana su - S.R., žučkaste face, color vomito!

:mad:

Last edited:
koka loka

koka loka

Aj.., bižuterijo biž' ća s rasprave. Å ta čeÅ¡ sad ovdje do Sudnjeg dana naklapati o meni tko sam i kakav sam?! I Å¡to si se uopće uzjogunio ti i tebi slični?! Da li sam povrijedio vaÅ¡ časnički imidž? PonaÅ¡ajte se kako toka, pa ćemo vas hvaliti. MisliÅ¡ da ću se tobom ovdje dokazivati da sam u redu ili sam monstrum kakvim me ti doživljavaÅ¡?

Ja sam rekao svoje, a to je da sam pobjegao s broda zbog trojice hrvatskih hohÅ¡taplera s kojima ne'moÅ¡ na lijep način! I kompanija mi je naplatila kartu, s objaÅ¡njenjem da sam ja napravio "breach of contract". Znači, trebao sam ostati na brodu i strepiti da me bace preko bande ili da mi podmetnu pe'Å¡est kila droge u kabinu?! BTW, o zapovjedniku koji je tamo, joÅ¡ nisam čuo niti jednu dobru riječ od ljudi koji su bili s njim! Ako netko pronađe člana posade koji će dati pohvalu o tom yebivjetru, neka mi javi. Dapače, nudim opkladu 100 eura nasuprot 1 cent. Inicijali onorevole Atlanship Mageljana su - S.R. Žučkasta faca, color vomito!

:mad:

Gavrane legendo,sve potpisujem sto si napisao i imalo bi se jos dosta toga nadodati.
nisi jedini kojeme su kartu naplatili (naplatili su jednoj legendi od covika koji je bio kod njih duze godina i bio je vrhunski covik i casnik),zato jer je trazio doma 5 dana prije kraja ugovora.
Cuo sam da je taj kolega nedavno preminuo nazalost (neka ga je bolest uhvatila,a prilicno je bio mlad)

ja tamo neznam niti jednoga kvalitetnog covika,nego idu vecinom ljudi koji nemaju nigdi drugo ili neki pametnjakovici koji su tamo duze,ne rade nista a lova im kapa,a uz to nista niti ne znaju.

nisu vrijedni da se trosi vrime niti pisati o njima,a moglo bi se puno napisati....

ovi nizi mazaci,timunjeri itd su vecinom ljudi koji su 10+ godina na firmi,jer nemogu nigdi drugo (pa su tamo radio kanizela) sa izmisljenim pricama.

Last edited:
nisu vrijedni da se trosi vrime niti pisati o njima,a moglo bi se puno napisati....

Josipe, ima dobrih ljudi i kod njih. Problem su samo ovih nekoliko štraca top ranga, taj motordžija kojeg si spomenuo i još neki. Ostali ljudi su radišni i uglavnom OK. Evo pokušavam tim štracama malo zamutiti vodu, pogledaj:

Help
To Me
Mar 4 at 10:13 AM
Dear Mr. Gavrane,

Thank you very much for your e-mail.

I am sorry to hear that you had such a distressing experience on board “Orange Star”.

Do you remember approximately how long ago you’ve written to xxxxx xxxxxxxxxxx? Would you like us to report this to the ITF as well?

Have you informed your local Seafarers’ Union in Croatia about the events on board?

Best wishes,

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Seafarer Help Officer

Tel. +44 (0)20 73232737 SMS + 44 (0)76 24 818 405 Skype: info-seafarerhelp.org Live chat: ISWAN:: Seafarerhelp.org In 2011 SeafarerHelp – the free, multi-lingual help and referral service came to the assistance of over 3000 seafarers and their families. Don’t forget to join us on www.facebook.com/seafarerhelp

Reply, Reply All or Forward | More

Last edited:
nema pomoci.....

nema pomoci.....

Mozes pisati i Obami ali nema pomoci, jer firma ima para ko pijeska, imaju odvjetnike i jako su mocni.
Zato i iskoristavaju ljude.

Inace ta firma moze dati vece place nego bilo koji lng ili suplayer jer su milijarde teski......

Mislim da drze preko 60% juica u svijetu........ i voze svoj proizvod.... nema stajanja......
Jedino sto im mozes, to je da se maknes sto dalje od njih.......
Nikakav itf ili takvi bakaraci, jer ce na kraju oni tebe okriviti

... jer ce na kraju oni tebe okriviti

Josipe.., sve stoji Å¡to si rekao. Meni su isplatili prije neki dan ostatak, osim sume koju su zadržali za avionske karte. Tako mi viÅ¡e ne mogu naÅ¡koditi. BTW, osim ITF-a ima i u Zagrebu neki Vladin ured koji bi trebao biti kao "external authority" u slučaju kakvih nesporazuma koji nisu rijeÅ¡eni na brodu na zadovoljstvo pomorca. Zvao sam ih 15 dana, telefon zvoni ali ga ne diže nitko. Prije dva dana se napokon javila neka gospođa - ali, nema ona pojma o ničemu!

Bitno je da imamo državu, a čemu ona služi to ne mogu odgonetnuti ni najsposobnije ciganske gatare!

BTW, evo čujem joÅ¡ jedan kolega dobio nogu.., isto zbog bižuterijske urote protiv njega!

Last edited:
Ako je moguce bizite ca od Atlanshipa.Bia dva ugovora i potpisujem ovo sta govori Gavran.Katastrofa na kvadrat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo mi je potvrđen ukrcaj na atlanship za čistaća/asistenta stroja na brod Orange Sun, 13.4., moran jo?? rje??it US-vizu, drug test i liberijsku matrikulu (kako do nje doći).
Ako ko ima kakve informacije o brodu i posadi na njemu bija bi zahvalan.
Pozdrav...!!!

Za matrikuli napravi "Liberijski" ljecnicki pa salji njima da ti naprave matrikulu koja ce te cekat na brodu.

Za matrikuli napravi "Liberijski" ljecnicki pa salji njima da ti naprave matrikulu koja ce te cekat na brodu.

cekace te na brodu madrikula koju ces morati platiti iz svoga djepa isto kao i us vizu,sto nema na niti jednoj kompaniji na svitu.

danas je 8.3.,pa ako do sada nemas us vizu,onda niti neces biti ukrcan na tvoju srecu

A sad placaju oni matrikulu i mislim da us vizu isto..al sve je to nista,u ugovoru ce ti pisat radno vrime od 8 do 17,a radit ces od 6 do 17.30 i odradit svih 90 sati overtime sta stoje u ugovoru i na nijednoj normalnoj kompaniji se nemoraju odradivat.Ako imas "srece" pa odradis koji sat vise dobit ces 6 dolara vise za svaki sat preko 90.
Tako da kad sve zbrojis,platis ti i matrikulu i us vizu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

u ugovoru ce ti pisat radno vrime od 8 do 17,a radit ces od 6 do 17.30 i odradit svih 90 sati overtime sta stoje u ugovoru i na nijednoj normalnoj kompaniji se nemoraju odradivat.[/URL]

Istina, ovo Å¡to je rekao Muky. Bude ljude ujutro i prije 06:00 moraju svi na bauÅ¡tel. Toga se drže kao pijanci plota. Uvijek za objedom diskusija između bižuterije, diskusija u smislu eda im netko ne bi odnio doma dolar koji nije viÅ¡estruko odradio. No nema veze.., ko' im yebe nanu! Javljam se iz drugog razloga.., naime, čujem iz nekih izvora da traže po Splitu banderaÅ¡e..,

Nemaju koga poslati na brodove, ona Å¡traca gore iz Å vicarske zove! Tako sam jema čut! BTW, i dalje imam miÅ¡ljenje - ni najljućem neprijatelju ne bih poželio da ide tamo. Ako neko ode, neka pozdravi 'rvacke pijandure, ribare, tovare.., Atlanship fuffone e bruttine.., con le faccie giallastre.., color vomito!

Ja odoh drugdje, jutros me zvo' čo'ek i kaže: Gavrane, naÅ¡ao sam dunjaluk za te.., budi 'stand by'.., i tako i to!

:D

Last edited:
Istina, ovo Å¡to je rekao Muky. Bude ljude ujutro i prije 06:00 moraju svi na bauÅ¡tel. Toga se drže kao pijanci plota. Uvijek za objedom diskusija između bižuterije, diskusija u smislu eda im netko ne bi odnio doma dolar koji nije viÅ¡estruko odradio. No nema veze.., ko' im yebe nanu! Javljam se iz drugog razloga.., naime, čujem iz nekih izvora da traže po Splitu banderaÅ¡e..,

Nemaju koga poslati na brodove, ona Å¡traca gore iz Å vicarske zove! Tako sam jema čut! BTW, i dalje imam miÅ¡ljenje - ni najljućem neprijatelju ne bih poželio da ide tamo. Ako neko ode, neka pozdravi 'rvacke pijandure, ribare, tovare.., Atlanship fuffone e bruttine.., con le faccie giallastre.., color vomito!

Ja odoh drugdje, jutros me zvo' čo'ek i kaže: Gavrane, naÅ¡ao sam dunjaluk za te.., budi 'stand by'.., i tako i to!

:D

BaÅ¡ ste ga ovih dana nagazili po toj kompaniji. Ali ako sam dobro shvatio nije problem toliko sama kompanija koliko ti "naÅ¡i" faraoni na brodu. Ako je to tako , budite sigurni da ima takvih firmi jos xyz. Ubiti gdje god se izgleda javljaju "naÅ¡i" zapvjednici ili upravitelji tu "trava ne raste". Znam i čuo sam milijun primjera dobrih kompanija i brodova na kojima su ljudi bili zadovoljni dok se nisu pojavili "naÅ¡i" faraoni i razjebali sve. Osobno mogu i sam to potvrditi za npr Gearbulk. Tamo ti je moglo bit dobro sam čim dalje od rvata kapetana i kapa. Uglavnom meni je i danas zvjezda vodilja kod kompanija i mogućih novih zaposlenja , da rvati nisu zapovjednici , jer to je onda očaj i užas (čast onim milipromilima izuzetaka koji potvrđuju pravilo).

Baš ste ga ovih dana nagazili po toj kompaniji. Ali ako sam dobro shvatio nije problem toliko sama kompanija koliko ti "naši" faraoni na brodu.

Edvine, da ne ispadne da ogovaramo i korektne kolege - ja poznajem puno viÅ¡e normalnih. Nisam uopće "trouble maker", a u Splitu znam puno pomoraca najviÅ¡eg ranga s kojima srdačno pođem na coffee itd. Na ovoj kompaniji je problem njih nekoliko koji su obična bižuterija i Å¡uga, a htjeli bi biti, kako si rekao - faraoni. Jutros mi se digao tlak pare, jer sam zapazio prema zadnjoj uplati da su me novčano "obrijali" viÅ¡e nego Å¡to su "obećali".

A ovo što sam rekao da traže okolo ljude mi je rekao jedan kolega.

Ako netko želi ići, neka ih zove.

Last edited:
Edvine, da ne ispadne da ogovaramo i korektne kolege - ja poznajem puno viÅ¡e normalnih. Nisam uopće "trouble maker", a u Splitu znam puno pomoraca najviÅ¡eg ranga s kojima srdačno pođem na coffee itd. Na ovoj kompaniji je problem njih nekoliko koji su obična bižuterija i Å¡uga, a htjeli bi biti, kako si rekao - faraoni. Jutros mi se digao tlak pare, jer sam zapazio prema zadnjoj uplati da su me novčano "obrijali" viÅ¡e nego Å¡to su "obećali".

A ovo što sam rekao da traže okolo ljude mi je rekao jedan kolega.

Ako netko želi ići, neka ih zove.

Nema frke. Sve mi je jasno. Poz..

BaÅ¡ ste ga ovih dana nagazili po toj kompaniji. Ali ako sam dobro shvatio nije problem toliko sama kompanija koliko ti "naÅ¡i" faraoni na brodu. Ako je to tako , budite sigurni da ima takvih firmi jos xyz. Ubiti gdje god se izgleda javljaju "naÅ¡i" zapvjednici ili upravitelji tu "trava ne raste". Znam i čuo sam milijun primjera dobrih kompanija i brodova na kojima su ljudi bili zadovoljni dok se nisu pojavili "naÅ¡i" faraoni i razjebali sve. Osobno mogu i sam to potvrditi za npr Gearbulk. Tamo ti je moglo bit dobro sam čim dalje od rvata kapetana i kapa. Uglavnom meni je i danas zvjezda vodilja kod kompanija i mogućih novih zaposlenja , da rvati nisu zapovjednici , jer to je onda očaj i užas (čast onim milipromilima izuzetaka koji potvrđuju pravilo).

Edvine nisi valjda digao ruke od firme nad firmama hehe?!;)

pozdrav.ima li ko da naviga na Atlanta za seconda palube?? koji su uvjeti posla? unaprijed hvala

to je najjaca firma na svitu za prijevoz narancinog soka.

ako imas priliku upasti,otidji jedan ugovor pa javi dojmove jer duze vremena nitko nista novo ne pise.

i netko je napisao da je hrvat vlasnik a ja se nebi slozio.

Back