Atlanship

Zvala me danas dali bi iÅ¡ao za mazača. Kaže da mogu birati plaću u dolarima ili eurima. Vi koji plovite kod njih..za Å¡ta se odlučujete? Ja sam na proÅ¡loj firmi imao plaću u eurima zadnjih 5 godina pa sam već naučen na eure...

I joÅ¡ mi je rekla da moram izvući potvrdu o nekažnjavanju...to me joÅ¡ nijedna strana kompanija nije tražila.

I zanima me dali ću se morati prijaviti na kapetaniji tj. dal kompanija uvjetuje da plaćam mirovinsko. Jer oni nemaju agenciju u Hrvatskoj i ne bi trebali žilaviti oko toga.
Ja sam plovio isto na Å¡vicarskoj kompaniji koja je imala agenciju u Hrv. i oni su me uvjetovali da plaćam mirovinsko tj. oni su me prijavljivali na kapetaniju tako da nisam mogao izbjeći plaćanje. Ali pozitivno je bilo to Å¡to nisam morao plaćati zdravstveno. Kako je na Atlanshipu sa zdravstvenim?

Zvala me danas dali bi iÅ¡ao za mazača. Kaže da mogu birati plaću u dolarima ili eurima. Vi koji plovite kod njih..za Å¡ta se odlučujete? Ja sam na proÅ¡loj firmi imao plaću u eurima zadnjih 5 godina pa sam već naučen na eure...

I joÅ¡ mi je rekla da moram izvući potvrdu o nekažnjavanju...to me joÅ¡ nijedna strana kompanija nije tražila.

I zanima me dali ću se morati prijaviti na kapetaniji tj. dal kompanija uvjetuje da plaćam mirovinsko. Jer oni nemaju agenciju u Hrvatskoj i ne bi trebali žilaviti oko toga.
Ja sam plovio isto na Å¡vicarskoj kompaniji koja je imala agenciju u Hrv. i oni su me uvjetovali da plaćam mirovinsko tj. oni su me prijavljivali na kapetaniju tako da nisam mogao izbjeći plaćanje. Ali pozitivno je bilo to Å¡to nisam morao plaćati zdravstveno. Kako je na Atlanshipu sa zdravstvenim?

hao mazalo,d.dan ti zelim..
ovako ti stoje stvari..sto se tice place,svi ti uzimaju allmighty dollar(osim nas pa,koji imamo placu u swiss franku) jer kad imas placu u $ imas i nekih 1.5% CAF( currency adjusting factor)tj. donekle korigiraju fluktaciju tecaja US$.
sto se tice potvrde o nekaznjavanju,nemas straha,to je potvrda da se trenutno ne vodi nikakav sudski postupak protiv tebe,i tu potvrdu vadis u zagrebu,ne mogu se sjetiti tocno adrese.gotova ti je za jedan dan.
ovi ne placaju mirovinsko/zdravstveno,niti imas kakav extr dodatak na placi za to,medjutim,dobit ces liberijsku matrikulu,tako da ce ti navigaciju upisati u nju,a ako bas izricito zelis onda ti navigaiju upisu i u nasu matrikulu.
eto,ne znam sta si odlucio ali svakako se pripremi na malo zesci ritam,radi ti se najmanje 12 sati dnevno..
i ovisi na koji brod bi isao,jer na orange sky-u (nisam ziher) je samo jedan mazac i tako da si u gvardiji cijeli ugovor.
ako zelis jos ponesto saznati,drage volje cu ti reci..sibni poruku na PM.
svako dobro,i naravski mirno more ti zelim..

tu potvrdu vadis u zagrebu,ne mogu se sjetiti tocno adrese.gotova ti je za jedan dan

nemojte silit covika da ide u zagreb bezveze,potvrda o nekaznjavanju se vadi na sudu di si prijavljen...gotova je isti dan samo triba malo taksenih maraka i zivaca za setat po sudu dok se to sve pecatira i ovjeri

ps.jeli josipe, oli si bio na A.S. kad si tako pun lijepih rijeci za njih? :hihi[/QUOTE]

nisam nazalost imao tu cast,a dobar glas daleko se cuje.....

nemojte silit covika da ide u zagreb bezveze,potvrda o nekaznjavanju se vadi na sudu di si prijavljen...gotova je isti dan samo triba malo taksenih maraka i zivaca za setat po sudu dok se to sve pecatira i ovjeri

eto, ja sam samo napisao ono kako je islo kod mene,jer sam bio zvao u MUP u rijeci i rekli mi da ta potvrda za stranu firmu se mora izvaditi u zagrebu..doduse,ja sam sve obavio u sutu, i us vizu, i potvrdu i cijepljenje protiv zute groznice.
zanimljivost, cijepljenje na institutu andrija stampar u zagrebu je bilo nekih 80.ak kuna jeftinije nego u rijeci..:confused:

ps.jeli josipe, oli si bio na A.S. kad si tako pun lijepih rijeci za njih? :hihi

nisam nazalost imao tu cast,a dobar glas daleko se cuje.....[/QUOTE]

a losiji jos dalje :hihi
ali kao sto rekoh,dokle god krcaju nase ljude za posadu,oni su najbolji..pa kome pravo a kome krivo...
PS. yebaj ga gdine josip,pa nismo svi kapetani,komodori,admirali i upravitelji stroja i ostale masinerije..ima nas i stoke sitnoga zuba :mad:

dobar glas daleko se cuje...

a losiji jos dalje
[/QUOTE]

Evo iz prve ruke, odnosno, iskustvo na vlastitoj koži:

Ovu kompaniju ne preporučujem niti najljućem neprijatelju. Na brodovima ove kompanije je otprilike isto kao u nekom sibirskom gulagu u doba Josifa Visarionovića Staljina. Tome su uglavnom vinovali hrvatski debili okićeni časničkim Å¡termama, a časti u njih njet. Pobjegao sam s broda i čak su mi i kartu naplatili. Najveći straj me držao dok smo plovili za Rotterdam, da mi joÅ¡ ne podvale kakvu drogu u kabinu.., mamu im.., "časničku"!

Joj, Å¡to sve brod prevozi i pizda rodi.., ajme! I tek Å¡to sam stigao u Split, saznao sam da je i drugi kuverte pobigao s broda. Jedina mana koju sam zapazio kod tog dečka je to da je bio - normalna osoba.

Last edited:
a losiji jos dalje

Evo iz prve ruke, odnosno, iskustvo na vlastitoj koži:

Ovu kompaniju ne preporučujem niti najljućem neprijatelju. Na brodovima ove kompanije je otprilike isto kao u nekom sibirskom gulagu u doba Josifa Visarionovića Staljina. Tome su uglavnom vinovali hrvatski debili okićeni časničkim Å¡termama, a časti u njih njet. Pobjegao sam s broda i čak su mi i kartu naplatili. Najveći straj me držao dok smo plovili za Rotterdam, da mi joÅ¡ ne podvale kakvu drogu u kabinu.., mamu im.., "časničku"!

Joj, Å¡to sve brod prevozi i pizda rodi.., ajme! I tek Å¡to sam stigao u Split, saznao sam da je i drugi kuverte pobigao s broda. Jedina mana koju sam zapazio kod tog dečka je to da je bio - normalna osoba.[/QUOTE]

Vidin da situacija nije bas sjajna tu ako se uopce moze tako nazvat, medjutim ko je posada tamo casnici!?

Gospodine.......Selimire..ali ovi put bez doktora,jer stvarno je steta da bas ti i na ovi nacin zlorabis tu Titulu..
Sad ako je ovaj ili taj drugi kuverte pobiga s broda...a jeli on Casnik sa ili bez navodnika...ili u tebe casnici imaju drugi smisa ili sta vec..

Last edited by a moderator:
.. ko je posada tamo casnici!?

Ive, posada je miÅ¡anca naÅ¡ih, zatim Rusa, Ukrajinaca, Filipinaca i drugih. NaÅ¡i su najbrojniji. A Å¡to se tiče časnika ima par ruskih i ukrajinskih. NaÅ¡i nisu časnici nego ih je pravilno nazivati - časnička bižuterija. Osim nekoliko izuzetaka ko' npr. ovaj momak drugi kuverte iz Zadra, koji je dezertirao preko doktora!

Evo, npr. za coffee pauzu priča Rus, Ukrajincu, kada je saznao da idem doma.., na ruskum pričaju, a ja berem ruski dobro i hvali Rus mene jer smo bili neposredne kolege i surađivali odlično i kaže na kraju tom Ukrajincu, za mene, ovako:

"radi pedantno, on zna posao.., bljad.., on kao da nije Hrvat!"

Iz toga možeÅ¡ steći predstavu kakav ukupan imidž o nama ostavlja hrvatska "časnička" bižuterija!?

Last edited:
Fala na informacijama, kralju sve si reka.
Nebi tija duzit sad ovde kako san ima i neugodnosti od strane Rusa ,
Ukrainaca , Poljaka i ostale slavenske brace, da covik nezna sta bi reka od njima nego da ih dozivi
ka zadnju stoku ili neznan ni ja sta... samol jedna in je vrlina sta stoje iza svojih
ma brate stite svoje na sve nacine ...
...A NASI....... hehehe opet prica za sebe koliko mi god ovde pricali i razglabali
...svakakao fala na informacijama i zelin ti da najdes sta prije ukrcaj i pristojnu
firmu, isto ka i sebi samome...
...evo siban maile ,aplikacije, CV-ije na sve strane nezanan ni ja vise di poslat...

Poslao sam mail njima i gospođa mi je u privitku poslala neki njihov upit na 4 stranice da ga popunim, skeniram i vratim nazad njima Å¡to prije i da ulazim u uži izbor za 3/O, ja popunio, skenirao i sad neznam bili joj vratio natrag nakon svega Å¡to ste ovdje napisali.:confused:

Poslao sam mail njima i gospođa mi je u privitku poslala neki njihov upit na 4 stranice da ga popunim, skeniram i vratim nazad njima Å¡to prije i da ulazim u uži izbor za 3/O, ja popunio, skenirao i sad neznam bili joj vratio natrag nakon svega Å¡to ste ovdje napisali.

Legijo, nisam imao namjeru da bilo koga od-govaram od posla. PiÅ¡em tek iz zabave, da imamo Å¡to čitati. To Å¡to si spomenuo su valjda forme za liberijsku matrikulu i sl. Meni su tražili čak i potvrdu sa suda da nisam kažnjavan, i kopije fakultetskih diploma. Očekivao sam da će kompanija biti "par excellence", no, doživio sam da su se tri top njuÅ¡ke - kapo, zapovjednik i prvi kuverte i to svi naÅ¡i - urotili protiv mene.

Možda ja posjedujem kakvo bio-polje koje iritirajuće djeluje na okolinu, ne znam?! Ali, sam tolerantna osoba, bez obzira kakav dojam ostavljaju moji postovi ovdje. Na prethodnom brodu kod njih sam odradio skoro pet mjeseci, bilo je manjih čarki na brodu, a ja nisam bio niti jednom učesnik. Zapravo jesam jednom bio upozoren i to pismenim putem od zapovjednika da će me unijeti u LOG book (to znači taj unos, gubiÅ¡ pravo na seniority bonus ili tako neÅ¡to). I naveo je sve moguće prijestupe koje sam činio: bacao koru od naranče u toilet, istresao pepeljaru u toilet i sl. gluposti. Evo imam u fascikli joÅ¡ taj papir mogao bih ga skenirati pa da vidite..,

A u stvari je vidio samo moje safety shoes na stepeništu koje sam tu odložio jer se ne smije u kanižele u radnim cipelama. A ja sam išao upravo obaviti redovni posao i safety shoes su mi dio opreme, za moj posao itekako bitne. Uglavnom, to mi je bilo smiješno i nisam imao drugih problema.

No, kada ta ista bižuterija napravi puno veću greÅ¡ku, o njoj Å¡uti i misli da smo svi bižuterija i ne razumijemo Å¡to se deÅ¡ava. Naime, prvi kuverte tada je bio prvi put na juice tankeru. Nakon pranja tankova, a prije ukrcaja soka, treba drenirati vodu iz tanka i iz cijevi prema pumpama jer se teret održava hladnim, debelo ispod nule. Sjećam se, zapovjednik tada na tom prethodnom brodu hrabri ćifa riječima "ćife opustite se, ja sam tu".

E jesi ti bio tu, pajdo moj, ali si glupson i nema koristi od tebe. Kad smo doÅ¡li u iskrcajni porat zovu mene usred noći i kažu: "Gavrane lupa pumpa i ne vuče niÅ¡ta." Ja dolje i nađem na pajolu sve senzore s discharge cjevovoda i s pumpe. Polomili se i pali dolje od puste vibracije i lupanja. Cjevovod od tanka do pumpe potpuno zamrznut jer nisu pravilno drenirali vodu prije ukrcaja.

Do jutra sam u ambijentu od -8 stupnjeva toplio cijevi, s čak dvije propan-butan lampe posuđene s terminala, da bi otopio led na usisu pumpe. A stručnjaci me zovu na VHF, svako malo i savjetuju "spoji reflektor da brže bude spremno".

Međutim nije niÅ¡ta zavedeno u LOG book, kao ni polucija koja se desila u korejskim vodama itd. Spasila ih magla od pozamaÅ¡ne globe i možda od arestovanja. A o ovom zadnjem brodu, odakle sam morao ići doma prije kraja ugovora, bih mogao napisati komediju bolju od onih kakve se daju u splitskom gradskom kazaliÅ¡tu!

Last edited:
Legijo, nisam imao namjeru da bilo koga od-govaram od posla. PiÅ¡em tek iz zabave, da imamo Å¡to čitati. To Å¡to si spomenuo su valjda forme za liberijsku matrikulu i sl. Meni su tražili čak i potvrdu sa suda da nisam kažnjavan, i kopije fakultetskih diploma. Očekivao sam da će kompanija biti "par excellence", no, doživio sam da su se tri top njuÅ¡ke - kapo, zapovjednik i prvi kuverte i to svi naÅ¡i - urotili protiv mene.
Bio sam daleke 2007 god. samo jedan ugovor na Atlanshipa...Gavrane čovječe ipak si malo puno pretjerao, Å¡krtičasti jesu tipa ono da sam sam platio Liberijsku matrikulu i mislim liječnički, ali imao sam dva sasvim ok ćifa i barbe, ajde ovaj ćif iz Ukrajine je malo bio, Å¡ta ja znam, zafrkant...Duga putovanja-Santos-Florida i Santos-Rotterdam. Radilo se, roÅ¡tiljalo itd. Pilo se originalnog i najboljeg soka na svijetu od naranče...Plaću su naravno isplatili i sve ok. I to su im dosta solidne plaće itd.
Preporučujem Atlant, solidna firma. Mlade ufićale muči Å¡ta brod prevozi taj sok pa s tim iskustvom baÅ¡ i ne mogu eventualno kasnije na kontejnera,bulka, tankere...pa se kratko zadrže!

Bio sam daleke 2007 god. samo jedan ugovor na Atlanshipa...Gavrane čovječe ipak si malo puno pretjerao..,

Dobro JohnnyC.., pretjerao sam.., kažeš?!

Reci mi Å¡to bi ti napravio da se na tebe dere zapovjednik broda kao bijesan pas i to preko VHF i prijeti "iskrcat ću te"? Tako se derao na drogog palube, iz Zadra, koji je pobjegao doma preko doktora.

A na mene se derao kapo u control room-u ispred ostalih kolega i kad sam prijavio slučaj zapovjedniku, onda se top trojka urotila protiv mene. Povod je bio tom deranju Å¡to me zatekao za kompjuterom u control room-u, i tom prilikom sam ažurirao u Amosu rezervne dijelove, inventory.

E valah, na mene se derati nitko neće.., a sretnem li ga u Splitu pozvati ću ga i reći mu: "Nuder lolo, dođider pa se sada izderi ako imaÅ¡ muda, .... ti bog mater lapane!"

A radi se o tipu za kojeg sam čuo prije nego sam ga upozna da je bio - hard drinker. Neka se dere na mater i ostale ukućane svoje!

A kompanija kao kompanija je u biti OK, međutim, kako sam rekao - naÅ¡i majmuni su problem.

Aj.., ne bih više o ovome!

Last edited:
Dobro JohnnyC.., pretjerao sam.., kažeš?!

Reci mi Å¡to bi ti napravio da se na tebe dere zapovjednik broda kao bijesan pas i to preko VHF i prijeti "iskrcat ću te"? Tako se derao na drogog palube, iz Zadra, koji je pobjegao doma preko doktora.

A na mene se derao kapo u control room-u ispred ostalih kolega i kad sam prijavio slučaj zapovjedniku, onda se top trojka urotila protiv mene. Povod je bio tom deranju Å¡to me zatekao za kompjuterom u control room-u, i tom prilikom sam ažurirao u Amosu rezervne dijelove, inventory.

E valah, na mene se derati nitko neće.., a sretnem li ga u Splitu pozvati ću ga i reći mu: "Nuder lolo, dođider pa se sada izderi ako imaÅ¡ muda, .... ti bog mater lapane!"

A radi se o tipu za kojeg sam čuo prije nego sam ga upozna da je bio - hard drinker. Neka se dere na mater i ostale ukućane svoje!

A kompanija kao kompanija je u biti OK, međutim, kako sam rekao - naÅ¡i majmuni su problem.

Aj.., ne bih više o ovome!

Nista stari uzmi 20tkn pa upisi prekvalifikaciju pa postani i ti dio te bizuterije i pokazi svima kako se to radi....
A vidim da ti nikad nisi za nista kriv. Svi se nesto iskaljuju na tebe onako bezveze :)

Nista stari uzmi 20tkn pa upisi prekvalifikaciju pa postani i ti dio te bizuterije i pokazi svima kako se to radi....
A vidim da ti nikad nisi za nista kriv. Svi se nesto iskaljuju na tebe onako bezveze :)

Eee.., da! Ta ekipa tamo na Atlanshipu su upravo lumeni koji su se prekvalificirali za "20tkn", kako kažeš.
Ljudi postigli diplome pa se časno uz-oholili.., ha ha ha! Pajdo moj, ne treba meni prekvalifikacija za bižuteriju.
Ja sam diplomirao dva puta redovnim putem.

Jooo, je se napalljuju na ovo "bižuterija".., he he he!

Bio sam daleke 2007 god. samo jedan ugovor na Atlanshipa...Gavrane čovječe ipak si malo puno pretjerao, Å¡krtičasti jesu tipa ono da sam sam platio Liberijsku matrikulu i mislim liječnički, ali imao sam dva sasvim ok ćifa i barbe, ajde ovaj ćif iz Ukrajine je malo bio, Å¡ta ja znam, zafrkant...Duga putovanja-Santos-Florida i Santos-Rotterdam. Radilo se, roÅ¡tiljalo itd. Pilo se originalnog i najboljeg soka na svijetu od naranče...Plaću su naravno isplatili i sve ok. I to su im dosta solidne plaće itd.
Preporučujem Atlant, solidna firma. Mlade ufićale muči Å¡ta brod prevozi taj sok pa s tim iskustvom baÅ¡ i ne mogu eventualno kasnije na kontejnera,bulka, tankere...pa se kratko zadrže!

Bio si 2007 i to jedan ugovor. Šta misliš koliko se toga promijenilo od tada? Od ekipe ti je ostalo možda 20-30 istih ljudi.
Gavranu je post na mjestu. Sad na stranu AS jest dobra kompanija ipak daju solidne plaće za posadu, vrlo dobra akomodacija, odlični porti di se duže vremena i stoji. Pa natural orange sok, bazen na brodu, roÅ¡tiljada itd.

Ali čovjek priča o problemima međuljudskih odnosa, svakakve ekipe Å¡ta se ukrca itd. Nigdje nisu bajni ti međuljudski odnosi ali trenutno na AS-a su dosta loÅ¡i i jbg to je sad njihova realnost.

Back