Anketa Hrvatskih pomoraca

To si dobro reka, svejedno je kad je trosis u HR. Samo sto postoji podatak da je lova vani, a ne znaju di se lova trosi. Sad sve ovisi kako plasiras tu informaciju i predstavis je javnosti.
U svakom slucaju bolje nego zalit se onome ko zivi na tvoj racun da bi ti treba manje uzet - kakve koristi oni imaju od toga?
Biracko tijelo onih kojima se mi zalimo su neuki uhljebi (place iz proracuna), neradnici (socijala iz proracuna), umirovljenici (I. stup kojeg placamo 20% od osnovice) - zasto bi se svi ti ljudi odrekli nasih novaca, kad skroz dobro zive i od ovoga sto sad imaju? Zasto bi uvazili nasu zalbicu, anketicu i prosvjedic?

Nece se odrec, dok se sami ne izborimo za to, a na ovaj nacin sigurno to necemo uspit. Dok god svi budu razmisljali samo o sebi to necemo uspit. Bez udruzivanja u jednu skupinu koja djeluje jedinstveno to se nece dogodit.

Ne znam jel neko radia u Australiji, pa dozivia sta znaci kad njihov sindikat nesto kaze. Bia sam na brodu di se niko od AUS posade nije slaga s odlukom sindikata, ali svi su napravili sta im je receno. Niko nije reka "ja imam kredit, necu ja pravit probleme pa dobit otkaz". Nije niko reka "Ma jebe se mene, to je na drugom dijelu kontinenta, sta ja imam s tim". I na kraju su dobili sta su tili. U roku od 2 dana. A koliko vec godina ima da se mi nismo uspili organizirat i slozit oko istog zajednickog problema?

Last edited:
Ovo sta sam napisa nema veze sa placanjem poreza. Nije ni sada bitno gdje se novci nalaze, svakako ih moraz prijavit i platit porez ako nemas 183 dana.
Bitno je da u RH ima ogroman broj pomoraca i da donosimo ogromne novce u drzavu. Vece sigurno od ovog K+ sta ga sad spasavaju.
Strane devize unesene u drzavu vride puno vise od K+ love koja se samo vrti u zatvorenom krugu i mijenja vlasnika.
Te devize, kad zavrse vani umisto u RH, mogu izazvat reakciju vecu od propadanja K+, radi kojeg cila drzava trenutno puni gace i izglasava nove zakone.

Slazem se sa tobom ali ovo sve povlaci ono pitanje o osnivanju stranke pomoraca i opcenito nasoj slozi koja se po nicem ne razlikuje od ostatka građana hr ili ti ga tamnice naroda. Bolna je istina da u slučaju uvođenja nekon novog poreza nismo spremni reagirati na adekvatan način nego samo spustiti gace pred zahtjevima od Kplus vanbracnog sina.

Tako je
Stranka pomoraca,slazem se
Al ko nam garantira da taj koji ce vidit stranku nece bit ili postat uhljeb kao i ovi sada jer budimo realni stranku ne moze vodit pomorac koji naviga
Jel stranka pomoraca ima smisla dok pomorci na brodovima nemaju pravo glasanja?
Mislim da nema...

ST mateo
Ne mozemo mi niti jedan sindikat usporedivat sa bilo kojom drzavom jer u ovoj drzavi je osobna guzica na prvom mjestu,a sve ostalo je nebitno

Last edited:
Znam, i sam dodjem do tog zakljucka kad razmisljam o ovom problemu - stranka, sindikat - a znamo kako je to zavrsilo.
Nemas kako reagirat u slucaju da ista naprave - jer nam se ne isplati reagirat na neki "nasilan" nacin. Pravni nacin je sprdacina u ovakvoj zemlji, znaci jedino neka vrsta gradjanskog neposluha ostaje za probat.
Nekako se odvojit od mase neradnika i nac nacin da njihovi postupci sto manje utjecu na nas.
Ka sta mladi rade kad odsele - ostavljaju parazite da se pojedu medjusobno. Neka glasaju ha HDZ/SDP, neka rade sta oce, na ove sto su odselili to ne utjece. I vrh ruganja je kad iz dijaspore glasas za HDZ/SDP, da ih nastave gazit,...

Prvo treba otvoriti veliku državnu psihijatriju. Onda izliječiti ljude pa onda vidit Å¡ta dalje ;-)

Poslano s E5533 putem Pomorac.net

Mislim da ne treba psihijatrija (ma koga lazem, treba), ali da su ljudi u stanju malo se informirat / obrazovat o nekim stvarima bilo bi puno lakse. 90% ovoga je posljedica neznanja pojedinaca. Ne samo pomoraca,...

Tako je
Stranka pomoraca,slazem se
Al ko nam garantira da taj koji ce vidit stranku nece bit ili postat uhljeb kao i ovi sada jer budimo realni stranku ne moze vodit pomorac koji naviga
Jel stranka pomoraca ima smisla dok pomorci na brodovima nemaju pravo glasanja?
Mislim da nema...

ST mateo
Ne mozemo mi niti jedan sindikat usporedivat sa bilo kojom drzavom jer u ovoj drzavi je osobna guzica na prvom mjestu,a sve ostalo je nebitno

E pa to je zakljucak svake ovakve price. Dok pojedinci, zbog vlastitog neznanja i nezainteresiranosti, budu razmisljali kako sada razmisljaju, nista se nece prominit.

PSIHIJATRIJA I onda iz europskog fonda povući lovu za piđame. Let 3 će bit terapeuti po metodi" Kur..m u čelo" i sluÅ¡anjem Nečuvenog

Ajde vi sto znate kako i sta,pokrenite se,osnujte stranku,
Ja cu se prvi upisat i platit clanarinu

Å ta ti je sax? Pa Isus je pokrenuo vjeru pa Å¡ta mu napraviÅ¡e. A i ko danas uopće poÅ¡tuje Isusove riječi ili ti ga bolje deset zapovijedi?
Ovo sam samo ko primjer naveo. Jer odavno se sve zna o ljudima kakvi su i na sanskritu je napisano. Pa tko išta poštuje i dan danas.
Kad svaki čovjek/žena shvati da je cijeli problem u njemu i da mora se sam/a mjenjat na bolje i tako doprinese svom čovječanstvu,planetu,svemiru. Onda će i bit neÅ¡to, a dotad će se živit kako se i živi.

Ma ko bi osnova stranku, pa vidi na sta lice stranke u nas.
Sicam se kad sam s prikom prica jedan put, govori on "a vidis, ovi Most izgleda ka da prvi put imamo neku alternativu" i covik je glasa za njih kad je vidia onog budalu da je ovjeria u biljeznika da nece koalirat s nikim.

Znamo svi sta je bilo kasnije. Nedavno mi prika govori "a je me zajebalo, nemos virovat" - ma sta ti tu nemos virovat? Daj ne budi glup.

A druga stvar, nece ti niko uplatit clanarinu za to dok mu ne obecas da ces mu cilu familiju uhljebit negdi - a kad to napravis isti si ka svi drugi. Tako da se samo vrtimo u krug, nema kruva od toga.

Ma ljudi koja stranka
Ko ce stavit toliko rogova u istu vricu
Jer kad si stranka onda moras imat misljenje o svemu
Mislis da ne ali to je krivo
Onda ce se sve svodit opet na ustasei partizane,Thompsona i Let3/TBF
Za pobacaj i kontra.vjeronauk u skoli ili crkvi,Vatikanski ugovori, itd...itd....
Sindikat ili udruga je jedino rjesenje a vidi se iz proslosti da mi Hrvati to ne mozemo izvest kako triba
Zato jer se Hrvat pomorac( i oni sta rade na brodovima) ne razlikuje nimalo od Hrvata Vulgarisa koji radi u Hrvatskoj
Naime mi smo kretenski narod

Sent from my internet mobile device

S kretenskom prošlosti i nemoš bit normalan. Pitaj zapadne nijemce što misle o sunarodnjacima s istoka.
:D
Isti narod, a nebo i zemlja po pitanju radnih navika i ostalog što krasi "uspješne" narode.

Slazen se donekle
Jer kako to onda da su Poljaci,Madari,Cesi,Slovaci,Balticke zemlje,Slovenija
I Bugari nas presisali.
Jos malo i Rumunji ce

Sent from my internet mobile device

Dobili krila nakon Å¡to su se oslobodili ruske čizme. Kod nas je bilo koliko toliko dobro. A slovenci su i prije bili napredniji. :D

Nikom osobno ovdje
Vodimo raspravu ve duze vremena ovdje nas 10,onda se ubace 3 padobranca koji znaju kako i sta treba
I onda kad im kazes ajde,krenite ,imate moj glas e onda se ne moze jer je borba sa vjetrenjacama
Sama konstruktivna rasprava ok,al ja bi ovo ja bi ono na papiru je k...c od ovce
Ako netko zna nek se ostavi navigavanja i nek krene,ako uspije isplatit ce se i njemu jer ce imat zivot doma i normalnu placu a i pomoci ce barem 20000 pomoraca

Back