Anketa Hrvatskih pomoraca

Å ta ti je sax? Pa Isus je pokrenuo vjeru pa Å¡ta mu napraviÅ¡e. A i ko danas uopće poÅ¡tuje Isusove riječi ili ti ga bolje deset zapovijedi?
Ovo sam samo ko primjer naveo. Jer odavno se sve zna o ljudima kakvi su i na sanskritu je napisano. Pa tko išta poštuje i dan danas.

Mijesanje vjere i politike pa makar i u primjeru u mom osobnom stavu nema mjesta

Last edited:
Mijesanje vjere i politike pa makar i u primjeru u mom osobnom stavu nema mjesta

Sax.., vazno je da se diskutira, a sto ce tko "mijesati" to je njegova stvar, stavovi i osobnost! A eo, povirio sam malo odje ali vidim badava - niste bacili nimalo svjetla na probleme u tamnici naroda. Jedino ste ustvrdili - a po tome se, valjda, slazemo svi - da sreca u Hrvatskoj ne zahvaca svakoga jednako. Zujac je optimisticno nastrojen, ali misli kao i vecina. Uglavnom niste ni usli u dubinu problema - a vec govorite "cemu ova diskusija."

Kad kazem - TAMNICA NARODA - ne govorim to slucajno. Ja sam davno u pogledu Hrvatske dozivio - OVERFLOW - ako cemo se izraziti po strojarski. Pun mi je qrac TAMNICE NARODA i bondivana u njenim vladama i saborima, ali i bondivana na lokalnim razinama!

Dakle, neka govori sto tko zeli - a koliko vrijedi neciji argument, odredjujem ja - za sebe, naravno. Zujac je spomenija Deset Zapovijedi Bozjih.., obicne pizdarije, kao i cijela tzv. Sveta Biblija.., nema u toj knjizi univerzalnih aksioma.

Last edited:
Sax.., vazno je da se diskutira, a sto ce tko "mijesati" to je njegova stvar, stavovi i osobnost!

Gavro slazem se
Jedno je diskusija,a drugo trece... je nametanje stavova i realnost...
I samo ona cinjenica "trebalo bi" u ovoj drzavi pada u vodu,al ko hoce nek proba...

Last edited:
Ovo je gotova tema. Sve je rečeno na svakakve načine i verzije.
Uglavnom Evo dalmos je sve pokrenuo I ovu anketu pa kako je završilo.
Pa se je pokušalo sa udrugom, pa kako je i to završilo.
Pa i okupljanja pomoraca negdje na klopi i piću, pa koliko uopće dođe ljudi, a i to viÅ¡e nema, znači nemožeÅ¡ skupiti ljude da dođu JEST I PIT.
Pa ima i piće negdje na kugli, pa koliko uopće pomoraca se nađe na cugi??
Jedino pomorac.net radi za rasprave i adrese, čitanje Å¡ta drugi piÅ¡u.........
Opet i to je dobro jer se je dosta ljudi zaposlilo a i ostalo sad da ne nabrajam. Koliko ja vidim ovdje dalmos i par ljudi lomi muda da pomogne a i pomažu pomorcima a ostali koriste debelo. Tako da je ovo jedan neoboriv dokaz pravog stanja. Bravo dalmos i ekipa kapa do poda.

Poslano s E5533 putem Pomorac.net

Sax, ako ljudi ne pisu stalno to nas ne cini padobrancima. Kad neko vec kaze ono sta i ja mislim nema smisla da i ja govorim. Evo cudi me da i sad pisem, al dobro...
Zujac, bez obzira sta je "sve receno" dobro je da se i dalje prica o tome. Pokazuje da je i dalje nekome stalo. Mozda neki pametniji "padobranac" uleti s rjesenjem.

Nego jel se ko pozabavia pitanjem zasto je bas "Fikus" glava sindikata?
Zar ne bi njega, ka i sve druge koji zive na nas racun, trebalo izabrat nekakvim glasanjem i sl?
Idem bas pogledat...

Nego jel se ko pozabavia pitanjem zasto je bas "Fikus" glava sindikata?
Zar ne bi njega, ka i sve druge koji zive na nas racun, trebalo izabrat nekakvim glasanjem i sl?
Idem bas pogledat...

Dobro pitanje
On ima 20000 clanova kako kaze,pa bi bio red da ti clanovi glasaju ili ne glasaju za njega

I pomorac.net i CROSMA I SPH, je napravljeno za dobrobit pomoraca. I svako ima svoje sljedbenike zadovoljne i nezadovoljne. Al bit svega je da ti ljudi koji su stvorili SPH i CROSMA i POMORAC.net oni rade i grade te koliko mogu pomažu i daju poslove pomorcima. E sad kakvi su pomorci ko ljudi? Na kojim razinama doprinose a na kojima ni prstom ne pomaknu?

Evo pise u statutu sindikata "Kongres SPH je najviše tijelo SPH. redovni Kongres održava se svake pete (5) godine." - Tada odabiru "fikusa"
Zadnji je odrzan 01.06.2012. sto znaci da bi sljedeci treba bit za malo manje od 2 miseca.
---
Pise u clanku 15 da dnevni red redovno kongresa mora ukljuciti izbore.
"Kongres bira Glavnog tajnika, na osnovu njegova programa rada za među kongresno odnosno mandatno razdoblje" - Triba neki program smislit.
---
Clanak 17 - izvanredni kongres se odrzava "na pisani prijedlog članova SPH koji čine najmanje 1/3 od ukupnog broja članova SPH, i koji su redovito plaćali članarinu do trenutka podnoÅ¡enja prijedloga" - znaci ako nas se odredjen broj uclani i plati 1 clanarinu to bi bilo dovoljno za sazvat ovaj kongres i vanredno.
---
SrediÅ¡nji odbor sastoji se od 20 (dvadeset) članova. Članovi SrediÅ¡njeg odbora biraju Predsjedavatelja i njegova dva zamjenika (prvi i drugi). E ovo se cini ka zajeb - koji su ovo?
---
Clanak 22 - Glavnog tajnika tajnim glasovanjem bira Kongres.
---
Clanak 41 - Raspustanje SPH. Odluku donosi kongres, a da bi bio usvojen mora dobiti potporu najmanje 3/4 zastupljenog članstva koje plaća članarinu

Ima toga jos, a po ovome sta vidim izgleda da ih ima tamo zaposlenih vise nego sta nas naviga
http://sph.hr/upload/2012/10/statut_sph_usvojen_na_kongresu_508523306b705.pdf - LINK na statut

E sad, ovde sve pise lipo i vidi se da se fikus izabire skroz demokratski.
Vec postoji sindikat i veci dio nebitnih poslova ce se po inerciji nastavit radit, a novi tajnik bi se moga uvatit bitnih stvari.

Ako bi se svi mi uclanili u SPH i predlozili nekoga da zamjeni fikusa, to bi bilo dovoljno za skupit ovu 1/3 za sazivanje vanrednog kongresa (iako ne treba, jer je iduci redovni za 2 miseca). Moglo bi se tu skroz uredno i demokratski izabrat npr. Gavru za glavnog tajnika :)

Ovoliko bi nas kostala ta zajebancija tj. uclanjenje u SPH:
200 dolara godiÅ¡nje, odnosno 35 dolara mjesečno, za časnike,
150 dolara godiÅ¡nje odnosno 25 dolara mjesečno, za ostale članove posade,

Mozda grijesim negdi, ali po ovome sta sam nabrzinu uspia nac cini se da za 2 miseca imamo priliku izabrat novog fikusa, ako zelimo...

STmateo sve sam ja to pisao prije kako se može aktivnim djelovanjem i u SPH činiti promjene na bolje. Svi več sve znaju i pokuÅ¡avlo se svaÅ¡ta. Al fora je Å¡to nemaÅ¡ ljude za to. NemožeÅ¡ skupiti ljude za da idu jest i pit, a kamoli da se aktivno uključe u bilo kakve promjene. Nego eto iz zajebancije se možeÅ¡ ovdje natezati sa nas par i to ti je top. Sad će neÅ¡to gavro pametno napisat hi hi pa ti ga mladeno pa netko pa ja pa ti i eto prođe malo vrijeme. Hi hi

STmateo sve sam ja to pisao prije kako se može aktivnim djelovanjem i u SPH činiti promjene na bolje. Svi več sve znaju i pokuÅ¡avlo se svaÅ¡ta. Al fora je Å¡to nemaÅ¡ ljude za to. NemožeÅ¡ skupiti ljude za da idu jest i pit, a kamoli da se aktivno uključe u bilo kakve promjene. Nego eto iz zajebancije se možeÅ¡ ovdje natezati sa nas par i to ti je top. Sad će neÅ¡to gavro pametno napisat hi hi pa ti ga mladeno pa netko pa ja pa ti i eto prođe malo vrijeme. Hi hi

Ma znam, nego eto,... a sto bi se u narodu reklo "ko im jebe mater".

Tuzno je to sto cemo se mi za sebe pobrinit, ali oni koji nisu u stanju na taj nacin se pobrinit za sebe pokazuju i najmanji interes. To sam bas onako primjetia kad pricam s ljudima i slusam nebuloze koje govore...
Ma jebe mi se, idem pisat handover

EDIT: zatvorim tab, a na drugom ova vijest. Mora sam se vratit i dodat.
Taksisti u italiji dokazali nedokazivo i izborili se da otiraju konkurenciju koja sasvim legalno radi - UDRUZENI U SINDIKAT. A mi ne mozemo izborit osnovna prava koja nam po zakonu pripadaju LINK

Last edited:
Mateo pisalo se ovde da je jedini nacin prominit vodstvo SPH da se ljudi uclane i pocnu djelovat iz nutra (glasat). Ja mislim da se nece uclanit nitko tko vec nije prisilno uclanjen.

Mateo pisalo se ovde da je jedini nacin prominit vodstvo SPH da se ljudi uclane i pocnu djelovat iz nutra (glasat). Ja mislim da se nece uclanit nitko tko vec nije prisilno uclanjen.

Ma znam, prica sam s ljudima o slicnim temema i cim se spomene da triba nesto napravit to je odma problem - "to bi triba neko drugi". Nedavno objasnjavam coviku da ako misli imat zdravstveno, triba nakon prijave iskrcaja prosetat na drugi kraj rive i prijavit se njima, jer kapetanija mu nece to napravit (iako bi tribali), a faca govori "ma dobro je, nece mi nista bit". Kako sad coviku kojemu se ne da za zdravstveno osiguranje prosetat rivom, objasnit nesto kompleksnije?
A jos da triba platit 200$... aj ca, nisi normalan...

Sad će neÅ¡to gavro pametno napisat hi hi pa ti ga mladeno pa netko pa ja pa ti i eto prođe malo vrijeme. Hi hi

Aj Zujac.., iskoristiti cu demokracko pravi i reci par rici..,

Paz'vako, svi smo mi svjesni da smo u qrcu (mislim kao drzava ili drustvo) - ali ne idemo dalje od te svijesti. Zasto je tako - trebalo bi istraziti. Ti si prije par dana spominjao neke "intelektualce" koji drijemaju negdje u prancioku - i cekas da im pukne film i da lupnu sakom o stol alla "ne moze vise ovako". Ali nema tih intelektualaca - ne postoje.

Ja vidim rjesenje u masovnom obrazovanju. No, ne mislim pri tom na obrazovanje u Libru, Atlantisu i ovom novom University of Pucko - Marittimo etc. Mislim na pravo obrazovanje. Ucenog covjeka ne mozes voditi na uzici kao pudlicu - ko' sta HDZ-ejci vec 25 godina vode narodnu masu. Za upravljati bilo cime treba imati znanje i vjestinu. Ne moze upravljati drzavom onaj tko se sprda s prof. dr. Stipom Suvarom - jer takva drzava u provaliju ide.

Dakle, u obrazovanju je kvaka.., i kada covjek na pravi nacin sastavi u svojoj glavi mozaik (sliku) svijeta tada mu mu ne moze biti uzor neki falsi autoritet.., tipa, ko' npr. onaj olos iz vlade i slican olos, misle da su "somebody" - a oni obicne qrcine, kao i olos Bradczzodurro!

:kafa

Back